A felső zsanérokról

Milyen megjelenés lesz a bútorokkal, amelyek lengőajtókkal vannak felszerelve, nagymértékben függ a szerelvények helyes kiválasztásától és telepítésétől függően. A felsőfokú bútor hurkok egy meglehetősen bonyolult mechanizmus, amellyel beállíthatja az ajtó helyzetét, valamint a nyílás szögét.

A felső zsanérokról

Mi különbözik másoktól?

A hurok egy olyan lámpatest, amelyhez az ajtók a szekrény bútortervezéséhez csatlakoznak. A felső opciók mellett a bútorhurok lehet a hozzájárulás. Szerkezeti szerkezete szerint mindkét típusú szerelvény hasonló, mivel azok egy tálból állnak, amely a szerelvényre, egy csuklóeszközre és egy második szimmetrikus rögzítőhurokra van rögzítve.

Ezeknek a bútorkötőknek a funkcionális különbségei az, hogy egy csésze alatti felső kialakítások esetében nem szükséges süket lyuk fúrása a szekrény ajtajában, míg a hozzájárulási lehetőséghez szükséges.

A felső zsanérokról

A felső zsanérokról

Ezenkívül vannak más különbségek a hozzájáruló és a felső hurkok között.

 • Ha a hozzájárulást használják, akkor amikor kinyitod a szekrény ajtaját, hogy menjen a ház mélységébe. Egy átfedési melléklet alkalmazása nyíláskor, az ajtó lefedi a szekrény részét.
 • A felsőfokú lehetőségek különböző vastagságú ajtókártya-vászonhoz használhatók. A betétkötők süket lyukat igényelnek, amelynek mélysége 11 mm, és ha az ajtó vászon vékony, akkor ez a fajta hurok lehetetlen rá.
 • A válasz a szimmetrikus rész hajlítása a lerakódott és a felsőfokú típusok felszerelésében. A melléklet hozzájárulásakor ez a hajlítás minimális, mert az ajtó nyílását a csuklópánt mechanizmusa miatt következik be.

A felső zsanérokról

A patch hurkok 90-175 fokos ajtónyílását biztosítják. kívül, A bútorok felsőfokú struktúrák alacsony költséggel rendelkeznek, ami lehetővé teszi számukra, hogy a legnépszerűbbek legyenek a bútorok gyártásában. Használják őket szekrények, éjjeliszekrények, ládák, konyhai fejek és így tovább.

A formatervezési eszköz szerint a termék hatalmas rugója van rögzítve a rögzítőn, míg a rögzítő pohár sűrű illeszkedik a szárnyhoz. Az ilyen ajtók rögzítéséhez rögzítve a szalagokat használjuk, amelynek hossza 15 mm.

A felső zsanérokról

A felső zsanérokról

Nézetek

A bútorok felső hurkjai eltérő megjelenést és belső eszközt tartalmaznak.

Négy csillagos hurok

 • Andresol – vízszintes nyitóajtókhoz használják. A mechanizmus részeként hatalmas tavasz van. Gyakran az ilyen termékeket közelebb állapítják meg.
 • Lomberian – A tervezés az ajtóknak lehetőséget ad a 180 fokos megnyitásra. A telepítés a bútoralkatrészek végein történik, és leggyakrabban az összecsukható táblázatok felszerelésére szolgál.
 • Inverz – 180 fokot nyit meg, és 2 lemezeket tartalmaz a konstruktív, mozgó mechanizmussal rögzített konstruktív.
 • Szög – Úgy tervezték, hogy a homlokzati ajtót 45 fokos szögben rögzítse, valamint a nyitási tartományon számított modellek 30-175 fok. A telepítés vágás nélkül történik.
 • Titkár – a vízszintes síkban nyíló ajtókhoz használják. Egy csuklómechanizmussal összekapcsolt 2 rögzítőelemből áll.
 • Képtár – bútorhurok, amelyet az ajtók rögzítésére használják a szekrény végállványaira vagy a szálak rögzítésére.
 • Pendulovaya – A termék lehetővé teszi az ajtó 180 fokos és leggyakrabban használt bútor típusát.

A felső zsanérokról

A felső zsanérokról

A felső bútorok mellékletei megoszthatók és rendeltetési helyen alapulhatnak. Egyenes hurkok 90 vagy 110 fokon nyílnak:

 • külső – Ez a fajta lámpatest lehetővé ajtó teljesen átfedés a homlokzat darab a szekrény vagy éjjeliszekrény;
 • félig tekercs – A hurok típusa, amelyben az ajtó bezárja a szekrény kialakításának felét;
 • Letét – Az ajtók rögzítésére használják, amelyek zárva vannak, így mélyen a szekrény kialakításához vagy a szerelt szekrények kialakításához, ahol az ajtók vizor formájában nyitnak;
 • egyenes – Ezt a fajot használják a bútorok homlokzatán található RAMS felszerelésére.

Különben van egyfajta karusszel hurkok, amelyek az emberekben “krokodil”. Ezt a típusú rögzítőt harmonikus formában nyitó ajtókhoz használják. Gyakran a karusszel hurkokat inverzekkel együtt használják. A felsőfokú négycsillagos bútor-mellékletet szabványos méretekben szabadítják fel. Az eszközök közelebb lehetnek, vagyis olyan eszközzel felszerelve, amelyekkel a bútorok ajtaja lassú és sima zárása következik be.

A közelebb a hurokban lévő vállba ágyazódik, vagy a pohárban található.

A felső zsanérokról

A felsoroltakon kívül vannak olyan zongora és kártyaváltozatok is, amelyek a bútorok házához való csatolásra szolgálnak, míg az ilyen hurkok beállítása nem a tervezés. Példa erre a PN5-40, MON1-110, PN5-60 termékek. Az ilyen termékek konszolidációs folyamata meglehetősen egyszerű, leggyakrabban könyvkönyvek vagy összecsukható felületek gyártásához használják egy kis asztal formájában.

Van egy ritkabb looping hurkok, amelyeket Pyatachkova neveznek. Ezek a bútorok homlokzata területén vannak rögzítve. Leggyakrabban az ilyen mini-mellékletek láthatók antik vagy exkluzív modellekben szekrények vagy ruhák.

A felső zsanérokról

A felső zsanérokról

A felső zsanérokról

Anyagok

A megfelelő vállalkozások a felsőfokú hurkokból készültek bélyegzéssel. Ehhez a tartós acél acéllemezéből a speciális fúvóka formájú prések segítségével a rögzítőelem részei. Gyakran a gyári állapotban lévő bútorhurok felülete nikkelréteggel van lefedve, amely védi a fémet a korrózióból, és bemutatható megjelenést biztosít. A galvanikus nikkel bevonattal rendelkező termékek nem félnek a magas páratartalmúak, így a konyhai fejhallgatókra és a fürdőszobai bútorokra vannak felszerelve.

A sok felső kötőelem tervezési összetételében szereplő rugós mechanizmust különösen tartós acélbélyegekből végzik. A kész rugó beágyazódik a hurokba, és hurkot biztosít a nyílás / zárás lehetőségével, és elősegíti az ajtó sűrű illeszkedését a bútorházhoz. Ezenkívül a hurok a csuklómechanizmus 2. kompozíciójában van, segítve a rotációs rögzítés lehetőségét.

A felső zsanérokról

A felső zsanérokról

A felső zsanérokról

Telepítés

Bútorszerelvények könnyen telepíthetők a saját kezével. Ebből a célból bizonyos eszközöket kell készítenie:

 • vonal és ceruza;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • Elektromos fúró és fúró fa;
 • Önzetlen.

A felső zsanérokról

A telepítés megkezdése előtt pontos jelölést kell tennie. Ehhez a végétől a végéig, ahol a hurok fel van szerelve, 2 cm-es visszavonulások, a bemélyedés ajtajából legalább 12 cm-nek kell lennie. Abban az esetben, ha 3 hurkot kell elhelyezni, az átlagos tartó elrendezésének távolsága kiszámításra kerül az ajtó méretén alapulva.

A felső zsanérokról

A felső zsanérokról

A következő lépést a szerelvények helyét kell elhelyezni. Ehhez az ajtó helyére helyezi a helyét, alkalmazzon egy hurkot, és tegye meg a pontok jelölését, ahol a csavarokat csavarozni kell a pohár rögzítéséhez. Ha a hurok a letétemény, akkor egy süket lyukat kell biztosítani, majd a hurok a csésze feküdt a lyukba, és az ülőnyílások fúrására szolgáló pontok, ahol a csavarokat csavarják.

Amikor a hurok első része rögzítve van, az ajtót vissza kell helyezni a kabinet házába. Ezután meg kell tenni a jelölést a csavarok csavarozására már a szekrény fal síkján, és rögzítse a hurok megtorlását. Fontos, hogy ellenőrizze és igazítsa az ajtót, hogy pontosan a bezárás, a kabinet homlokzati oldalához viszonyítva.

Miután a hurok rögzítve van, a beállító csavar segítségével mindkét ajtó elrendezésének magassága, egymáshoz képest, a tökéletes véletlen elérése.

A felső zsanérokról

A felső zsanérokról

A felső zsanérokról

Tippek a választáshoz

A bútorok megjelenésének szépsége nagyrészt attól függ, hogy mennyire helyesen csinálják az ajtókat egy szekrényhez, éjjeliszekrényekhez vagy mellkashoz. Gyakran a bútorok mappába kerül, és gondosan is meg kell tenni. A rögzítés pontossága mellett a loopok megfelelő választása fontos szerepet játszik a bútortermék megjelenéséhez. Ami a felszerelés minőségétől és a bútorok élettartamtól függ, így az ilyen tartozékok kiválasztását különös figyelmet kell fordítani.

A szakértők azt javasolják, hogy figyeljen a bútor hurkok kiválasztására a következő jelentős árnyalatokra.

 • Határozza meg az ajtó méretét és súlyát, amelyen fel kell venni a tartókat. Ha az ajtó nehéz, akkor a telepítéshez 4-5 hurkra lehet szükség, és a kis ajtók számára 2 kötőelem elegendő.
 • Adjon előnyben a híres márkák és gyártók számára, akik jó hírnevet szereznek az értékesítési piacon a kiváló minőségű termékeikkel.
 • Ellenőrizze a hurkot, mielőtt vásárolna – a dents, a chipek, a repedések vagy rozsda előtt nem lehet.
 • Az Oroszországban értékesített összes tartozék tanúsítvánnyal rendelkezik, ne habozzon megkérdezni az eladónak ezt a dokumentumot, amely megerősíti az általuk értékesített termékek minőségét.
 • Vásároljon bútor hurkokat a profil specializált kimeneteken, amelyek csak az eredeti termék kereskedelme – a hamis vásárlás kockázata itt a legkisebb. Ha nehéz a választás, forduljon a tanácsadók segítségével, akkor kéri, hogy a megfelelő döntést hozza, és segítse a kívánt terméket.
 • Figyeljen az ár- és minőségi arányra. Az eredeti termék magas minőségű mutatókkal nem lehet nagyon olcsó.

A felső zsanérokról

A felső zsanérokról

A felső zsanérokról

A bútor hurok helyes kiválasztása a hosszú élettartamának kulcsa. Az ilyen szerelvényekkel a bútorok kellemesek és kényelmesek lesznek. Ma a különböző bútorok hurkok meglehetősen kiterjedt, és akkor vedd fel szinte minden berendezés bármely olyan termék – szekrények, asztalok, éjjeliszekrény, és így tovább.

A modern hurkok telepítése nem igényel speciális készségeket és készségeket, így a szerelvények felszerelését egyedül lehet rögzíteni.

A felső zsanérokról

Arról, hogyan kell telepíteni egy bútor hurok marás nélkül, nézd meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása