A konyhai hurkok fajtái és kiválasztása

  A konyhabútorok létrehozásakor szüksége van a legkülönbözőbb szerelvényekre, beleértve hurok. Ezek a kompakt részletek a fejek hosszú távú működését biztosítják. A modern üzletekben az ilyen termékeket széles körben mutatják be – hogy optimális modellt választsunk magának, meg kell ismerkednie az eszközök fő funkcionális jellemzőivel.

  Nézetek

  A bútorok hurok egy félig-mehán design, amelyet a konyhaszekrény felszerelésére használnak. Ő felelős a szárnyat a homlokzathoz rögzítéséért, és kényelmes nyílást és zárást biztosít az ajtónak a megfelelő szög alatt. Évente új modellek jelennek meg a piacon, kiegészítve a nem szabványos mechanizmusok és strukturális megoldások. A hurkok a célja, az építés típusának és a rögzítés módja szerint oszthatók.

  A következő modellek megkapták a legnagyobb elosztást.

  Felső, félig tekercsek

  Ezek a hurkok lehetővé teszik, hogy szabadon megszakítsa a szárnyat 90 fokos. Az ajtókat tartják, és megakadályozzák a ferdeiket. Patch hurok A konyhaszekrény belső falának oldalsó felületén rögzítve.

  Félig-szeres mechanizmusok Optimális, ha két különböző irányba esett egy két különböző irányba esett egy állványra – ebben az esetben mindegyik ajtó csak a végrészt nyitja meg.

  A félkötéles eszközök könnyen megkülönböztethetők vizuálisan a kifejezett kekszen.

  Sarok, sugár

  Ezek a modellek optimálisak a bútorblokkok tömeges ajtóinak rögzítéséhez, gyakran konyhai modulokban vannak felszerelve. A rögzítés helyétől függően a sarokhurok eltérhetnek a konfigurációban.

  Leggyakrabban 30-180 fokos szögben rögzítve.

  Inverz, zongora

  Elengedhetetlen a 180 fokos fekvésű bútorok gyártásában. Hasonló csuklópántokat tartanak az ajtó kialakítása egyenes vonallal.Zongora mechanizmus Két perforált csíkot biztosít, rögzített mozgást egymáshoz képest.

  Annak ellenére, hogy egyes bútorgyártók úgy vélik, hogy az ilyen pántok elavultak, mindazonáltal nagyon gyakran megtalálhatók a modern hinta homlokzatokon.

  KÁRTYA

  Ez a hurok válhat Stílusos és elegáns tartozék, Mivel gyakran használják a retro stílusú vintage bútorok vagy headloves díszítésére. Csakúgy, mint a zongora kötőelemek, ez a mechanizmus magában foglal egy pár lemez rögzített egymással egy csukló vegyületet.

  A tervezési megoldástól függően a kártya hurkjai lehetnek a legkülönbözőbb méretek.

  Titkár, Andresol

  Külsőleg, az ilyen típusú hurok nagy hasonlóságot mutat a számlával, a felfüggesztett konyhamodulok ajtajaira van rögzítve. Az ilyen kötőelemek jellemző megkülönböztető jellemzője a rugók jelenléte a közelebbi.

  Az ilyen csuklópántok biztosítják a legkényelmesebb bezárást és az ajtó közzétételt.

  Galéria, Lomberry

  Galéria hurok az egyik legnépszerűbb kötőelemnek számít, Lehetővé teszi, hogy minden formában és méretben lévő szárnyak csendes törését biztosítsa. A máj zsanérokat főként az összecsukható konyhai asztalok felszerelésére használják, amikor az ajtót 180 fokosra kell kinyitni.

  Pendulum, körhinta, sarok

  Az inga és a karusszel mechanizmusok bármilyen irányba húzódnak. Heel, mint általában, szerelt felső vagy alsó részén a bútorok doboz, és rögzítjük a felszínre útján rudat. Az alkalmazkodás működésének elve hasonló a csuklópántok munkájához.

  A modell kényelmes a könnyű kis konyhai szekrények felszereléséhez, az üveg konyhai homlokzatokhoz is használható.

  Anyagok

  Tartozékok vásárlása bútorok a konyhában, először is Különös figyelmet fordítson az alkalmazott anyagok tartósságára és az összes biztonsági követelménynek való megfelelésre. A hurkok elvégezhetők Különböző fémek, Amelyek mindegyike működési jellemzői vannak a kopás és a képesség ellenállás tekintetében, hogy ellenálljon egy bizonyos terhelésnek.

  A legigényesebb hurkok sárgaréz vagy rozsdamentes acélból. Az ilyen modellek szinte lehetetlenek kezelni vagy megszakítani. Az anyag ellentétes az oxidációval, illetve a korrózió nem jelenik meg rajta. A rögzítőelemek tartós és megbízhatónak tekinthetők.

  A hagyományos acélból származó termékek a konyhában jobbak, hogy ne telepítsenek, mivel ez az anyag hajlítsa a rozsda megjelenését – a magas páratartalom körülményei számára ilyen megoldás nem válik ki.

  Tippek a választáshoz

  Bármely konyhai kiegészítők hozzájárulnak a belső esztétikai nézet fenntartásához, elterjedhet a figyelmet. A gyakorlatiasság azonban nem kevesebbet játszik. Minden elemnek tartósnak, kiváló minőségűnek kell lennie, és hosszú működési kifejezéssel kell rendelkeznie. Az esztétika, az ergonómia és a funkcionalitás kombinációjának megfelelő modell kiválasztásához érdemes figyelmet fordítani ilyen pillanatokra, mint:

  • a hurkok minősége, a fém jellemzői, amelyekből készülnek;
  • A telepítés szerkezeti jellemzői;
  • Platform Helyszín és lengési mód.

  Fontos figyelembe venni az olyan anyag típusát, amelyből a konyhai fej kész. A fa- és szemcsés fából készült panelekből származó termékek esetében különböző típusú szerelvényeket használnak, az üveg homlokzata különleges megközelítésre van szükség. Így sashs a tömb, a nagy tartós hurkok van szükség, mert bútor forgácslap vagy MDF, megvásárolhatja könnyű, kompakt méretű modell.

  Minőségi tartozékokat kell fedezni Korróziós kompozíció. Csak ebben az esetben nehéz lesz a nehéz működési körülmények között.

  Az előkészítő szakaszban Fontos meghatározni a dolgozni kívánt elemek számát. Szabályként 2 tartó tegye 2 kötőelemet a konyhai modulokban – tetején és alján. Ha az ajtó meghaladja a mérőhosszat, vagy nehéz anyagból készült, hozzá kell adnia egy másik hurkot a közepén.

  Vastagabb és nagyméretű szárnyakkal szükség lesz egy hurokban minden 5 kg tömegre.

  A telepítés módszerei

  Mielőtt elindítaná a telepítést a szárny felső és alsó sarkából, meg kell mérnie a 10-15 cm-t. Ha a távolság kevesebb – akkor idővel, akkor a hardver elkezdi elhagyni a hornyokat. Ezután készítsen jelölést. Átlagosan a lerakódás mérete a szekrény ajtaja szélétől a hurok közepére körülbelül 2,2 cm.

  Működik a telepítés első szakaszában, a hurkok a “csészék” rögzítésére szolgáló lyukak kialakulására csökkennek. A szárnyat sík vízszintes felületre kell helyezni, majd egy vágóval vagy fúróval, hogy lyukakat alakítsanak ki. Nem lehetnek túl mélyek, elegendő az 1,2 cm hosszúság korlátozása. Be van helyezve a kialakított lyukba és csavarok.

  Fontos: Az összekötő elemek felszerelése, a fúrónak szigorúan függőlegesen kell lennie. Még a minimális dőlés is romlást eredményez a homlokzat felületén lévő elem rögzítésének minőségében.

  A homlokzat oldalán lévő retalátori sáv függőleges helyzetben van, miután befejezte a jelölést, hogy az összes részlet pontosan megfeleljen a magasságban.

  Az alkatrészek pontossága száz százaléknak kell lennie.

  Hogyan kell telepíteni a felső hurkokat a saját kezével, az alábbi videóból tanulhatsz.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: