A rejtett ajtó közeledése

  Jelenleg a kiegészítők sok céget termelnek, ezért számos különböző eszközt találhat, amelyek lehetővé teszik, hogy bezárja a szárnyat, és tartsa őket ebben a helyzetben. A híd ismert példája az acél vagy gumi rugója, amelyet a modern eszközök megjelenése előtt használtak. A közelebbi célok fő célja, hogy lezárja az ajtókat, és zárja le őket.

  Nézetek

  Ma a közelebbi építmények összetettebb rendszerek, és lehetővé teszik, hogy lezárja a szárnyakat zaj és sokkok nélkül, ami fontos az üvegbetétekkel rendelkező tervekhez. Néhány modell megnyithatja az ajtókat egy bizonyos szögben, és tartsa őket ebben a helyzetben.

  Ezen eszközök kiválasztásakor figyelembe kell venni a termékeszközt.

  Felső

  A leggyakoribbak és használják az Interroom partíciókhoz. Az ajtók ajtajához való rögzítéssel vannak felszerelve, és gyakran használják a nyilvános létesítményekben vagy irodákban, ahol sokan áthaladnak az ajtókon. A fő cél az ajtók bezárása, és tartsa őket ebben a helyzetben. A konstruktív jellemzői szerint ezek a közelebbiek:

  • vezetők egy rúddal;
  • sebességváltóval.

  A köztük lévő különbségek a tartozékok belsejében található mechanizmusok, amelyek meghatározzák az elvét. Modellek fogaskerék mechanizmussal továbbítják a mozgást a fogaskerekek segítségével. Általában az ilyen eszközöket nehéz struktúrákhoz használják.

  A csúszó rúddal rendelkező termékek erőfeszítéseket adhatnak az ajtó ajtajából tavasszal a tolóerő segítségével. Mindezek az elemek egy esetben találhatók, amely olajjal van ellátva. Lehetővé teszi az ajtó beállítását. Az adateszközök beállítása az ajtók mozgásának irányát figyelembe véve.

  Szabadtéri

  Ezek az eszközök különböznek a telepítés rejtett módon, és segítve megnyithatja az ajtókat különböző irányokban. Gyakran telepítve van az üvegfalakon a bevásárlóközpontokban. Az ilyen eszközök ellenállhatják a nagy súlyt.

  A funkció az ilyen eszközök tervezése – ez egy rúd függőlegesen, amelyen rugók vannak. Az ajtók kinyitásakor csavarja le a rugót, majd visszatér az ellenkező helyzetbe. A mechanizmus csavarokkal van ellátva az ajtókhoz.

  Rejtett

  Az ilyen eszközöket az Interroom Sash számára használják, és kereteknek nevezik. Az ilyen eszköz kialakításának egyik jellemzője olyan mechanizmus, amely az ügy belsejében csúszik. Ennek a modellnek az előnyei kis méretek, amelyek lehetővé teszik, hogy közvetlenül beágyazzák őket a ruhába, és holisztikus kilátás nyílik az ajtón.

  Hurok-közelebbi

  Ezek az eszközök nemrégiben jelentek meg, de már népszerűek a felhasználók körében, és nagyszerű funkcionalitással különböztetik meg. Nehéz megkülönböztetni, első pillantásra a szokásos hurkoktól, és nem szükséges a vászon ajtókra vonatkozó további struktúrák telepítése során. A standard hurkokból ezek a mechanizmusok kissé nagy méretűek.

  De van néhány hátránya is. Ezek közül meg lehet jegyezni:

  • gyenge erőfeszítés;
  • Szerelési komplexitás;
  • a magas súly ellenállása;
  • Kis érvényességi időszak.

  Leggyakrabban ilyen szerelvényeket alkalmaznak az alacsony súlyú belső szerkezetekre való felszereléshez.

  A csúszó struktúrákhoz való közelítések

  Általában a bútorok gyártásában használják őket, a fő cél az, hogy csökkentse a sztrájk erejét, amikor a szárnyak bezárulnak. Az ilyen termékek kialakítása elég egyszerű, és maguk is kis méretben különböznek egymástól. A ház belsejében tavaszi mechanizmus.

  Az ilyen eszközök hátránya, hogy a házból kiálló csapok vannak, amelyek megsérülhetnek, ezért gyakran elérhetetlen helyeken vannak elhelyezve.

  Telepítési és technológiai jellemzők

  Az ilyen eszközök telepíthetők az ajtó felszerelése előtt vagy a telepítés után. Mindenkinek meg kell választania, ahogy kényelmesebb lesz a gyártáshoz.

  Munka esetén szükség lesz:

  • Maróvágó;
  • fúró;
  • csavarhúzó;
  • egy kalapács.

   A munka során néhány nehézség is felmerülhet a mechanizmus kívánt helyének meghatározásával. A beillesztés során helyesen kell előállítania az összes munkát, és határozottan rögzíti a mechanizmusokat a hibák megelőzése érdekében, különben a közelebbi lesz a szorosabban. Gyakran helyezték el a vászon végét, amely biztosítja a használat kényelmét. Szükség esetén gyorsan eltávolíthatja a designt a hurkokkal, felszabadíthatja az ajtót. Az ilyen közelebb nem lesz észrevehető a kívülállók számára, és gyorsan cserélhető.

    Az eszköz telepítéséhez be kell tartania a szakemberek általi ajánlásokat, és kövesse a következő szabályokat:

    • Ellenőrizze a szükséges elemek és alkatrészek jelenlétét, amelyek köztük kell rögzíteni, karok, mechanizmusok és telepítési rendszer;
    • használja a rendszert a munka elvégzésére vonatkozó eljárás meghatározásához;
    • helyesen összeszerelje a mechanizmust és szerelje fel a megfelelő helyre;
    • Állítsa be a vontatást.

    Folyamatbeállítás

    A telepítés után szükség van a közelebbi beállításra. Fontos továbbá, hogy ellenőrizze, hogy az ajtó zárva legyen vagy nyitva legyen. A vászonnak lassan és csendben kell mozognia. Ha ilyen pillanatokat nem lehet megfigyelni, akkor először be kell állítania. A folyamatot meglehetősen egyszerűvé teszik, és alapja az, hogy megcsavarja vagy csavarja le a tavaszi vagy hidraulikus hatásokat gyengítő csavarokat.

    A munka, hogy eltávolítsa a közelebbi fedelet, ahol vannak csavarok a beállításhoz. Ezután el kell dönteni, hogy melyik csavarja úgy van kialakítva, hogy a mechanizmust egy irányba vagy más irányba helyezze el, és forgassa el, rendszeresen ellenőrizze az ajtó teljesítményét. A csavarok be kell szivattyúzniuk.

    De fontos, hogy figyelembe vegyék, hogy a beépített közelebb a szobahőmérséklettől függően eltérő lehet. Ha a helyiség nagyon hűtött vagy túlmelegedett, akkor a beállítások mindegyik hőmérsékleti módban készülnek.

    Ebben az esetben a beállítást az 1-2 fordulók csavarjainak forgatásánál végezzük. Annak érdekében, hogy elkerüljék a gyakran ilyen események szükségességét, ajánlatos olyan eszközöket használni, amelyek nem igényesek a hőmérsékletmutatókhoz, például rugós mechanizmusokkal, valamint az optimális hőmérsékletet a mechanizmusok működéséhez.

    Hogyan válasszuk ki?

    Ha ilyen eszközt vásárol, figyelembe kell venni az ajtószárny tömegét és szélességét. A Dorma termékek általában az EN 1154 szerint dolgoznak. Ha a modell helytelenül válik, akkor hamarosan sikertelen lesz, vagy nem fog megfelelően működni. Ez bizonyos nehézségeket eredményez az ajtók megnyitása és zárásakor.

    Mindegyik közelebb fokozatra oszlik, és az ajtó egy adott tömegére és szélességére szolgál. Mindezen pillanatoknak meg kell egyezniük a vászon paramétereit.

    Válassza ki a labda rendszerek költségét optimális. És lehetséges, hogy a magasabb jellemzőkkel rendelkező közelebbi létesítményeket is meghatározzák, amelyek kiterjesztik élettartamukat.

    A külső ajtók esetében ajánlott olyan speciális modelleket vásárolni, amelyek nem félnek a fagyoktól és a hőtől, és vannak egy speciális kialakítás és fagyálló olaj. Az ilyen eszközzel együttesen minden szükséges anyagot és elemet tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy egy eszközt bármelyik ajtóhoz telepíthesse, függetlenül a gyártás anyagából.

    Az új generáció rejtett ajtójáról az alábbi videóból tanulsz.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: