Ajánlások az üvegajtókhoz tartozó zárak kiválasztására és telepítésére

A növekvő népszerűség és az üvegajtók széles keresletének köszönhetően a reteszelőeszközök kiválasztásának kérdése több mint releváns. A modern gyártó olyan nagy választékot kínál, amelyek nagy mennyiségű modern és funkcionális modellekkel rendelkeznek.

Sajátosságok

A szerkezetileg az ajtózárak észrevehetően különböznek a fából és fémvászonba történő felszereléshez szükséges analógjaiktól. Ez az üvegajtók működésének specifikálja által diktált zárószerkezetek bizonyos követelményeinek köszönhető. Először is, ez a terv megjelenésére utal, amelynek részletei mindig láthatók, és jól észrevehetőek az üvegszöveten keresztül.

A tényekkel együtt a termékeknek biztosítaniuk kell a helyiségek kevésbé védelmét, mint a hagyományos analógjaikat. Ezért a zárak gyártója előtt nehéz feladat biztosítani mind a tér sérthetetlenségét, mind a kastély harmonikus kombinációját a szoba és a vászon kialakításával. Általánosságban elmondható, hogy az üvegajtó összes tartozékát egyetlen stílusban kell elvégezni, így a reteszelőberendezés kompetens kiválasztása fontos és felelősségteljes.

Fajták

Az üvegajtók zárolása számos funkciót besorol, amelynek alapvető része a telepítési módszer. E kritérium szerint a termék két nagy csoportra oszlik, és a mortizálás és a felsők által képviselve.

  • Vágó kastélyok Az üveg vászon törékenységéhez kapcsolódó telepítés összetettsége jellemzi. Még az ajtó vastagságával 10 mm-ben, az eljárást műszakilag nehéz, és nem lehet speciális berendezések segítségével elvégezni. Az ilyen esetekben az üvegeket olyan speciális kompozíciókkal kezeljük, amelyek növelik erősségét, azonban ebben az esetben nincs teljes bizalom, hogy a vászon megtartja a teljes működési jellemzőit a mechanikai expozíció után. A Mortise Lock teste két részből áll, amely a vászon két oldalán van felszerelve, és csatlakozik a szerelő hardveren keresztül.

A konstruktív mortise zárak három további típusra vannak osztva. Az első a kulccsal és a veszélyes minőséggel záródó hengermodellek jelenik meg. A második típus a rugó által vezérelt visszatérő mechanizmus miatt. Az ilyen modellek nyitottak nyomófogantyúk segítségével vagy forgó fogantyúk segítségével, és gyakran blokkgal vannak felszerelve. A blokkoló eszköz működésének elvét a következő: Ha megnyomja a gombot vagy a karot, az ajtó megbízhatóan blokkolva van, és nem lehet megnyitni a hátoldalon. A modellek gyakran behúzható riglel vannak ellátva, a kulcs által vezérelt. A zárak harmadik típusát mechanizmusok képviselik a visszatérő részvel rendelkező mechanizmusok, és a kettős kézzel szereléshez használják. A zár egy hengermechanizmussal ellátott házból áll, és egy válaszrész, amely egy C-alakú BEEGEL-t egy speciális PIN-kóddal történő öntéséhez, vízszintes helyzetben helyezkedik el, a válaszlapon belül.

A mortise zárak előnyei: a mechanizmus részei és a hackek magas ellenállása. Árnyoldala közé bonyolult telepítési azzal az igénnyel, hogy egy speciális eszközzel, valamint a rendelkezésre álló nagyobb tapasztalattal üveg.

  • Felsővezetékek a reteszelő eszközpiacon széles körben jelenik meg. A termékek kiváló alternatíva a vágás típusú zárakhoz, és telepítve vannak egy web fúrása nélkül. A szerelőkészülékek G- vagy P-alakú szerkezettel rendelkező szerelési lécekkel készülnek. Az ilyen esetekben az üvegszövet két rögzítőfelület között van rögzítve, amelyek rögzítőcsavarokkal vonzódnak. A vászon integritásának megőrzése az üveg és a rögzítő távtartók között, a polimer tömítés telepítve van. Egy ilyen típusú kötőelem lehetővé teszi, hogy a vászon vastagságának bármely vastagságát a vászon vastagságára helyezzen.

Overhead modellek a legnépesebb csoportja ajtózárak és képviseli a mechanikus, elektromechanikus, elektronikus és elektromágneses eszközök.

  • Mechanikai termékek, Viszont négy típusra oszthatók. A leggyakoribb közülük modellek Falevie és görgős címkéket, gyakran felszerelt béres, és jelen van a piacon sokféle színek, textúrák és a design. A kettőt a következő fajta mechanikus zárak – henger és retikuláris (birhel) modellek – magas prémium védelmet és zárt a kulccsal. Az utóbbi nézetet olyan kombinált modellek képviselik, amelyek kombinálják a Faleval palackot és a hengeret vagy a várat.

  • Elektromechanikus kastélyok Az inga-típusú üvegajtókhoz használják, és megkülönböztetik az elektromos hajtómű jelenlétét. A mechanizmusok meglehetősen nagyméretűek, mert a nagy kereslet miatt nem használnak. Ezenkívül a modellek meglehetősen drágák és teljesen kiszolgáltatottak.

  • Elektronikus kastélyok Nyissa meg a digitális kód bevezetésével, nem igényelnek kulcsok használatát, és gyakran érintőképernyős kijelzővel vannak felszerelve. Különösen technológiai modellek képesek megnyitni a jelet a távvezérlő vagy a mobiltelefon. Ez lehetővé teszi, hogy jelentősen korlátozzák a szobához való hozzáférést biztosító személyek körét.

  • Elektromágneses kastélyok függvény a beépített mágnes miatt, és függőlegesen és vízszintesen telepíthető. A telepítést a vászon tetején vagy az ajtó fölött végzik. Az elektromágneses zárak működésének elve a következő: a szárny bezárásakor, amelyek közül az egyik a mag, a második horgony, egy erős elektromágneses mező jön létre, és az ajtót zárt állapotban tartja. Ha rákattint a gombra, megnyílik a hálózat, a mező hatása gyengül, és az ajtó kinyílik.

Hogyan válasszuk ki?

A zár kiválasztása teljesen az ajtó kialakításától, a vászon funkcionális terhelésétől és a telepítési helyetől függ. Tehát az irodai minden üvegnyitó ajtóhoz meglehetősen alkalmas vagy hengeres kombinált zár. Az ilyen eszköz megbízhatóan megőrzi a szobát a munkavállalók hiányában, és rögzíti az ajtót a munkanap alatt egy Faleval retesz lesz. A pendulum ruhák esetében megvásárolhatja a forgó típusú fordító zárat, amely a kulcs, a nyelv, a nyelv megfordítja a nyelvt és biztonságos az ellenkező részben. A csúszó rendszerekhez egy retesz és egy központi felső zárat tökéletesen alkalmas.

A záróeszköz kiválasztásának másik fontos kritériuma az ajtó funkcionális célja. Tehát, ha az ingajtó magas forgalmú helyen található, akkor bölcsebb lesz egy kastély felszerelése görgős karakterláncgal. Az ilyen eszközöket nagyon csendesen, könnyen megnyitják és könnyen rögzítik zárt helyzetben. Illeszkedjen a mágneses zárat, amely az ajtó levél hiányos bezárásával is működik, vonzza a szárnyat a helyhez. Ezt a mágnesek vonzerejének nagy ereje magyarázza, amely ebben az esetben elvégzi a közelebbi szerepét.

A kastély megválasztásának fontos tényezője az ajtószerelvények többi elemével és a szoba általános kialakításával kombinálva. Az arany, ezüst, krómozott és bronz bevonatok széles skálájának köszönhetően azonban a megfelelő választás nem működik. Továbbá a külső feltételek, amelyekben a termék működtetésére kerül sor. Tehát olyan helyiségek esetében, ahol a páratartalom szintje eléri a 95% -ot, a korróziógátló permetezéssel rendelkező modelleket vásároljon. Az üzemi korlátozások az elektromos modellekre vonatkoznak. A magas szintű páratartalom, a villamos energiából futó eszközök vásárlása nem érhető el. Ilyen esetekben hamis vagy halálos mechanikai termékekre korlátozható.

Hogyan kell telepíteni?

A számla zár behelyezése meglehetősen egyszerű folyamatnak tekinthető, és önállóan elvégezhető. Az ilyen eszköz esetében egy speciális lemezzel van felszerelve, amely az üvegszálon helyezkedik el, és rögzítőcsavarokkal rögzítve van. A Mortise modellek telepítésével minden sokkal nehezebb. Tervezésük feltételezi az ajtólap fúrását, amelyet szakembereknek kell elvégeznie.

A lyukak kialakításához a karbidfémeket gyémántfejekkel kell használni, valamint a fúrás folyamatát sima körkörös mozdulatok előállítására, a középpontból a kialakult lyuk széléhez mozgatva. Javasoljuk, hogy olyan ventilátort használjon, amely időszerűen eltávolítja az üvegporot a munkaterületről. Ez szükséges a bór működésének ellenőrzéséhez, és ne tegyen egy nagyobb átmérőjű lyukat. Ellenkező esetben a kötőelemek lógnak a fészekben, ami az üveg vályogének integritásának megsértéséhez vezet.

Fúrás közben egy szerszám és üveg szükséges időben, speciális emulzió alkalmazásával. Ha ez azt jelenti, hogy nem volt, akkor folyamatosan ellenőriznie kell a munkaterületeket, és túlmelegedés esetén a munka felfüggesztése, ezáltal az eszköz hűvös. A lyukak kialakítása után folytathatja a vászon zárolását. A rögzítőelemekként csak olyan hardvereket kell használni, amelyek egy mechanizmussal vannak felszerelve.

Az ajtózár kompetens kiválasztása és megfelelő telepítése biztosítja a szoba megbízható védelmét, és az üveg vászon számára modern és esztétikai megjelenést biztosít.

Az üvegajtók elektronikus záráról a videóból tanulsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: