Ajtó felső zsanérok: Hogyan válasszuk ki és telepíthetjük?

Az ajtó kialakításakor a döntő szerepe a tartozékok tartozékok. Először is, az ajtót fel kell szerelni a nyílásba, és az ajtócsuklóknak biztosítaniuk kell az ajtóválaszték rögzítésének és simaságának megbízhatóságát. Minden más olyan tulajdonság, amely az ajtó minőségét jellemzi (záró sűrűség, helyének az ajtó zavaró és más), a telepítő varázsló és az ajtólap gyártójától függ.

A hurkok kiválasztása

Írásvetítő pillangó ajtót hurkok, amelyek korábban úgy a mesterek kevésbé megbízható és alkalmas csak tükrében intricant kendők, jelenleg gyártott más technológiák és más anyagokat. Ez lehetővé teszi számukra, hogy széles körben használják nem csak a belső ajtók, hanem a felelősségteljesebb struktúrák számára is.

Ahhoz, hogy a megfelelő választás és vásárlás kiváló minőségű készlet, először meg kell ismerni néhány ajánlás szakemberek.

Anyagok

A belső ajtókon, alacsony súlyuk miatt, kellően sárgaréz tartóeszközök vagy szerelvények az ötvözetből sárgarézből.

A masszív vászon csak az acél ellenáll. Loops-nek kell választania az acélt.

A minőségi felső hurkok tökéletesen szolgálhatnak sokáig. Ezek nem szörnyű deformáció, könnyen ellenállhatnak a vászonnak sok súlyával, amelyet csak a bejárati ajtókhoz használják. A modern pillangó típusú hurkok golyóscsapágyakat tartalmaznak mechanizmusukban, biztosítva az eszköz csendességét és simaságát, és egy speciális védőbevonattal, galvanikus módszerrel is feldolgozzák.

Szín

Ma a gyártók kínálnak szerelt eszközöket az “alatt” bronz, ezüst, arany, réz és még mesterséges időskorú, vintage – az ajtók az antik alatt. A hurkokat a zár és az ajtó fogantyújának megfelelően választják ki. Elvileg az összes ilyen attribútumok kiválasztása az ajtó konfigurációjától függ, attól, hogy a furnér tippje, vagy mi az ajtó levél tömbje.

Leggyakrabban az ajtó szerelvényeket már gyűjtik össze egy gyártó erőfeszítéseiben.

Szám és méret

Az otthoni ajtókhoz a telepítési lehetőségek alkalmasak két-öt fém “pillangók”. A könnyű tervek elég lesznek. Az internet magassága és tömegének növekedésével a szükséges hurkok száma változik. Például egy 2 méteres magasságú, 80 kg-os súlyú ajtóhoz öt támogató bélésre van szüksége.

A felső hurkok méretének meghatározása az ajtó súlyától is függ. Az alacsony súlyú ruháknak elegendő részletei 7 cm hosszúak, és a nehéz szárnyak csak azoknak a méretnek felelnek meg, amelyek mérete 10-12 cm. A boltban vagy a webhelyen való vásárlás előtt ajánlott konzultálni, hogy a hurokparaméterekre van szükség az adott esetben.

Ellenkező esetben a rögzítőelemek kiválasztása nem igényel semmilyen paraméter megfelelőséget. Javasolhatja, csak az opciókkal ellátott fejlettebb modellek megvásárlását. Például a felső mechanizmusokat a szorosabb, elősegítve a sima illeszkedés ajtó és a meghosszabbítása a munka nem csak a vásznon, hanem az egész ajtó tervezés.

Ne gondolja, hogy a legdrágább szerelvények a legmagasabb minőségűek. Az átlagos árkategória hurkjai közül nagyon méltó és gyakorlati lehetőségek.

Kiképzés

A felső tételek felkészítéséhez. Készítse elő a szükséges minimális eszközöket és ingyenes a munkaterületet. A szárnyas hurkokhoz és az ajtó dobozához egy ilyen leltár szükséges:

 • szint;
 • Hosszú sor;
 • Egyszerű zsinór ceruza;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • csavarok;
 • Fából készült clins.

A bemutatott lista alapján a készlet nagyon szerény és megfizethető. Nem kell többletköltséggel, összetett manipulációkkal és magas szakmaisággal dolgozni.

Telepítés

Húzza az ajtó jelölését. Az ajtóhurkok funkcióinak jó végrehajtása érdekében megfelelő módon kell elhelyezni az ajtóvászonra és a dobozon. Biztos, hogy a feladat segíti a későbbi utasításokat.

 1. Felső fedél – “pillangó” kell elhelyezni a végére, hogy az ajtó felső széle és a hurok felső határa között 250 mm távolságt tiszteletben tartották. A mellékelt hurkot ceruza és elhalasztani kell.
 2. Ugyanígy az alsó hurokhoz képest, miután elolvasta a vászon alsó szélétől a hurok alsó határait. Áramkör a vázlat részleteit a kontúron, majd távolítsa el az oldalra.
 3. Ha azt tervezik, hogy a vászonra további harmadik hurkot telepítenek, szintén szigorúan kell elhelyezni a szélsőséges hurkok közötti központi ponton is. Helyezzen minden további további hurkot, pontosan a szomszédos terhelés eloszlásához szükséges szomszédos bélés között kell lennie.

Ilyen sokoldalú igazítás alkalmas a könnyű kialakítás és a nehéz bogrács otthoni ajtójához.

Most jelölje meg az ajtókereten. Ez egy összetettebb folyamat, de teljesen teljesült. A legfontosabb dolog az, hogy megfeleljen a helyes cselekvési láncnak.

 1. Szükségünk lesz kész fából készült ékekre. Szerelje be a ruhát a dobozba, és rögzítse. Most szüksége van egy építési szintre, hogy ellenőrizze az ajtó pozícióját. Szigorúan függőlegesen kell elhelyezni, anélkül, hogy az oldal legkisebb eltérése lenne.
 2. MEGJEGYZÉS egy ceruzával, az egyes hurok helyszíne a dobozon. Fontos, hogy mindegyike egybeesik az ajtó végein lévő jelekkel.
 3. Óvatosan távolítsa el az ajtót.

Miután a jelölést az ajtóban és dobozok, szükséges, hogy ellenőrizze a pontosság a mért távolságot az élek és a határokat a hurok, és hogy pontosan a francia pontosan megfigyelhető a fentiek szerint értéket. A legkisebb eltérés a felső részletek és annak meghibásodásának gyors kopását eredményezheti.

Hurkok telepítése

Különbség nélkül, milyen modell van a kezedben – a zsanér vagy univerzális számla. A telepítés elve, teljesen nem különböznek egymástól. A hurkok rögzítésének folyamata, még a kezdő mester is megbirkózik az ajtóhurok készségeivel, vágás nélkül.

 1. Csatlakoztassa a hurok jelölését, hogy megbizonyosodjon arról, hogy pozíciója igaz. Ezt követően, hogy a csavarok alatt a csavarok közvetlenül a lyukakon keresztül a részletekben.
 2. Rögzítse a hurkot csavarokkal, kihasználva a csavarhúzót, kényelmesen szigorítja őket, hogy elkerülje a hurok megjelenését.
 3. Ezután ismételje meg az egyes hurkok 1. és 2. műveletét, amelyet az ajtólapon és a szárnyon jelöltek meg.

Miután telepítette az összes betakarított alkatrészt, meg kell erősíteni a szárnyat az ajtóban a betakarított klinok segítségével, ellenőrizze a megfelelő pozíció szintjét. Az 1. és 2. műveletek megismételjék az elkészített hurkok mindegyikét, a tartozékokat a dobozon lévő jelöléshez és a csavarok erősítéséhez.

Most már sikeresen figyelembe veheti a felső ajtó rögzítésének telepítését. Továbbra is biztosítani kell, hogy az összes szerelvény megfelelően rögzül-e, hogy ellenőrizze, hogy nincs repedés a szárny és hurkok között.

Még a jelentéktelen eltérés is hiába teszik az összes erőfeszítést. A helytelenül telepített hurkok hamarosan megkezdődnek, és az ajtó kihagyja a vázlatokat.

Hogyan kell törődni

Mint minden más kötőelem, a felső hurkokat rendszeresen és megfelelően karbantartani kell. Ehhez elegendő egy évente egyszer, hogy a kenőanyagot gépi, ásványi vagy szintetikus olajjal végezzük, a fészket időben elhagyó csavarok. Ezután a szerelvények hosszú távú szolgálatot szolgálnak, és az ajtók működés közben simán dolgoznak.

Könnyű kapu hurkokkal való hitel. Ehhez nem kell hívnia a varázslót, de egyszerűen végezze el az ajtónyitó mechanizmus kenéséhez. Távolítsa el az ajtókat is. Ezért az egész folyamat egy kis időt vesz igénybe, és sokáig meghosszabbítja a szerelvények munkájának minőségét.

Ha nincs kész kenőanyag a jelenlétben és a lehetőségek megvásárlásához a közeljövőben, akkor nem létezik, a munkafolyamatok alkalmasak: vazelin, speciális olaj a varrógép részleteihez, teszteléshez (autós tulajdonosok számára).

Még egy egyszerű mereven ceruza is eljuthat a hímzett részek sürgősségi feldolgozásához. De ez egy extrém intézkedés, Jobb, ha előzetesen megzavarja, hogy litol vagy permetezzen WD-t a kenő hurkokhoz. A megelőző intézkedések megakadályozzák a korai tartozékok kopását. Tehát az ajtók sokáig szolgálnak Önnek, és megbízhatóan megvédi a házat a vázlatokból, a születendő vendégektől és a vidám kilátástól.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő és az ajtó hurkok telepítését, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: