Ajtók rajzolással: ötletek és minták minták

Rajzok az ajtókon – ez egy másik módja annak, hogy díszítse otthonát, és tegye a belső teret. A mintázattal rendelkező ajtók lehetővé teszik a minták különböző ötleteit. Ezek közül mi közülük választhatják a szobájukat, megtanulod ezt a cikket.

Dekoráció pluszok

Az ilyen típusú dekoráció fő előnye, hogy nagyon szokatlannak tűnik. Általános szabályként a legegyszerűbb ajtókat a szobák bármilyen mintázat nélkül osztják fel. De ha ki akarsz állni, díszítheti őket a legkülönbözőbb méretű feliratokkal, mintákkal vagy nyomatokkal. Egy másik plusz, hogy sokféle bevonat képes megvédeni az ajtók felületét.

Ha jó minőségű ajtót vásárol egy jó és bizonyított bevonattal, akkor hosszú ideig gyönyörű marad, mint a vásárláskor. A jó bevonat nem jelenik meg, és nem veszíti el a mechanikai sérüléseket, ellentétben az egyszerű üveggel vagy ajtókkal, tükörfelülettel.

Egy másik plusz az, hogy ha ilyen ajtót telepít a gyermek hálószobájába, akkor a baba biztosan örülni fog. Végtére is hihetetlenül szép nyomatok vannak, amelyek úgy néznek ki, mint egy szeretett rajzfilm vagy tündérmesék jelenete.

Fajták

Az ajtók díszítéséhez azonnal több különböző technikát használnak. Tekintsük meg a legnépszerűbbeket.

  Fényképnyomtatás

  Az összes lehetőség kedvező és kellően elérhető az ajtók díszítése a fényképnyomtatás használatával. Ha ezt a technikát választja, akkor saját otthonát díszítheti, anélkül, hogy segítséget nyújtana a szakembereknek. Az eljárás lényege egy egyszerű film alkalmazása. Ez már elkészült, és az anyag felületére alkalmazott mintázat. Képek, amelyek egy ilyen film díszítik a legkülönbözőbbek.

  Leggyakrabban ezek egyszerű fotók, tájak vagy festmények reprodukciói. Gyakran a térfogat hatással lehetnek, ami a néző részét képezi, hogy mi történik a képen. Ez egy fotónyomtatás, amely gyakran díszíti a szekrényeket, mert használják őket a kupályra. A csúszó szárnyak ebben az esetben nemcsak szokatlan, hanem nagyon elegáns, az eredeti helyiségben való belsejében.

  Ami az ilyen képek használatát az ajtókon, leggyakrabban díszítik a tolóajtókat egy beépített tükörrel vagy harmonikusokkal.

  Homokfúvás

  A homokfúvó rajzokat gyakran üvegajtókkal díszítik. Ez a dekoráció módszere sokkal bonyolultabb, és real art. Mivel a mintákat speciális homokfúvó gép alkalmazásával alkalmazzák, önállóan megbirkózhatnak ezzel a feladattal, és bármilyen tapasztalat nélkül alig tudsz.

  A homokfúvógép ajtóinak díszítése, hogy amikor a homokszórás a felületre esik, a homok megkarcolja az üveget, és hagyja el a teljes körű mintát. A minták lehetnek a legkülönbözőbbek.

  Lézeres gravírozás

  Az ajtók díszítésének egyik legnehezebb módja pontosan ez. De ugyanakkor ez így van, hogy megkaphatja a legszebb és tartós mintát. A szakemberek azt tanácsolják, amikor csak lehet kiválasztani ezt az ajtót az ajtó díszítéséhez.

  Stencil minták

  Otthon nagyon könnyű egyszerű mintákat létrehozni az ajtó felületén stencilek segítségével. Az ilyen dekoráció a saját kezével lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen rajzot reprodukáljon ecsettel és festékekkel. Alternatívaként is, egy görgőt vagy airbrushot, hogy gyorsabban megy.

  Ami maguk a stencileket illeti, különböző anyagokból készíthetők. A legnépszerűbb lehetőség – fából készült termékek. Létrehozhat stencileket, vagy kész kész kész.

  Aerográf

  Csak anélkül is használhatod, hogy csak airbrush használata. Igaz, sokkal nehezebb. És annak érdekében, hogy szép rajzokat hozzon létre vele, gyakorolni kell. És még jobban bízza meg a szakemberek feladatait.

  Dekováció

  Simple a teljesítmény szempontjából – az ajtó dekorációja régi szalvéták segítségével nyomtatott papírrajzok és papírok. A decoupage-t nemcsak vázák vagy ételek díszítésére használják, hanem az ajtók díszítésére is. És így manuálisan létrehozott képet az üveg felületén tartották, így speciális eszközökkel rögzítették. Leggyakrabban egy átlátszó lakk, amely nem rontja el a képet, de csak az életét kiterjeszti.

  A DeCoupage Technique lehetővé teszi, hogy absztrakt képeket és még rögtönzött ólomüveg ablakokat is hozzon létre. A végeredmény csak a képzelet és az anyagok függvénye, melyik van.

  Kovácsolás

  A design egy másik érdekes változata dekoratív körmök díszítése vagy elegáns fémbetétek használata. Ebben az esetben kaphat egy vászon geometriai mintával vagy egy kecses fürtökkel díszített ajtóval.

  A minták változata

  A felhasznált anyagok sokfélesége mellett különböző minták vannak. Természetesen korlátozhatja az egyszerű és válasszon olyan képet, amely díszíti az ajtót, ragaszkodik, vagy egy légkarta egy légkondicionálóval. Egy összetettebb és fájdalmasabb lehetőség – az ólomüveg létrehozása. Ez színes üvegből áll, amely különösen érdekesnek tűnik, ha a fény esik rá. Az ólomüveg ablakok reprodukálják az üvegajtót.

  Ha tetszik az etnikai stílusok, akkor is figyelhetsz a megfelelő mintákra is. A hagyományos minták és festmények indiai motívumai és arab töredékei különösen népszerűek. Ezenkívül az orosz motívumokat használhatja, díszíti az ajtót a kép szívéhez.

  A kövek, ömlesztett betétek vagy kisebb kristályok dekoratív elemekként működhetnek.

  Példák a kárpittermékekre

  A tervezők képesek megjeleníteni a fantáziát, és valami szokatlanat hoznak létre, még csak az ajtó díszítésére is. Tehát például a bejárati ajtó érdekes feliratok díszíthető. Gyakran fontos figyelmeztetéseket írnak rájuk (“Ne slap”, “zárja be az ajtót”) és más fontos információk. A banális mondatok néhány érdekes módon ismertek, egyszerű szavakat fordítanak viccbe vagy rajzolva.

  Az ajtók egy óvodában vagy egy tinédzser szobában is érdekes lehet a díszítés. Például a gyerekszoba lehet díszíteni az ajtót egy képet formájában az országba való belépés a Narray vagy mágikus Portál. És a tinédzser szoba elválasztható a folyosótól az ajtó, amely hangsúlyozza személyiségének és karakterének jellemzőit.

  Stílusok

  Ami az ajtó díszítésére használt stílusokat illeti, azonnal léteznek. A leggyakrabban – klasszikus. Az egyszerű és laconikus kialakítás ugyanakkor megadja az egyéniség szobáját, de ugyanakkor nem zavarja a belső tér többi részét. A modern stílusban Sok üveg és fém betétet használt. Nincs hely a világos színekre és egy bőséges dekorációra.

  A legélénkebb lehetőségek a barokk stílusban díszített ajtók, azaz a csillogás stílusa, vagyis azokban az a stílusokban, amelyekben a dekoratív részek bősége üdvözlendő.

  Ahol a rajz megfelelő?

  Sokan úgy vélik, hogy az ajtók bármilyen módon díszítettek, nem megfelelőek minden szobában. Tekintsük, Mely esetekben a legtöbb logikailag egy gyönyörű ajtót használ, amely szokatlan mintával vagy háromdimenziós nyomtatással díszített:

  • Egy kis szobában. Ha a festett vagy díszített ajtót egy kis helyiségbe telepíti, akkor érdemes figyelembe venni a kis szoba összes árnyalatát. Először érdemes megjegyezni, hogy túl sok kontrasztos festék és absztrakt minta vizuálisan csökkenti a helyet. Ugyanez vonatkozik a túl sötét színekre is. Ha egy komor ajtót választja a gótikus stílusban, vizuálisan szűkíti a szobát. De a megfelelően kiválasztott színek és minták segítségével teljesen ellentétes hatást érhet el, vagyis a szoba terének kiterjesztése.

  Ehhez a szakértők azt tanácsolják, hogy válasszon élénk színeket. Ezenkívül érdemes figyelmet fordítani a tájképekre. Az erdő képe, a tengerpart vagy a kert vizuálisan kiterjeszti a szobát, mintha a valóság határának és a természet mágikus világába merülne volna.

  • WC és fürdőszoba. Gyakran az eredeti módja, hogy díszítse az ajtót a fürdőszobában. Különösen abban az esetben, ha az üvegből származó betétek egészítik ki. Belső WC vagy fürdőszobai ajtók gyakran díszítik feliratokat, eredeti képeket vagy egyszerű ólomüvegeket, amelyek színes geometriai mintákból állnak. Ugyanazok az ajtók elválaszthatják a fürdőbe való bejáratot, ha ez a szoba otthonában van.
  • Ruhásszekrény és plébánia. Az öltözőbe való bejárat egyszerűen díszíthető valamilyen dekoratív elemekkel, vagy elrejthető egy imádságról. Az utóbbiak esetében óriási festményeket használnak, amelyben nem azonnal kitalálja az extra szobába való bejáratot, ahol minden dolgot tárolnak.
  • Hálószoba. Ritkán díszítik az ágy bejáratát. És amint azt már említettük, a bébi hálószobák, ahol korlátlan fantáziát gyakorolhat. Más esetekben a tervezők nem javasolják, hogy díszítsük az ajtót, vagy ne csinálj nagyon észrevehető minimalista mintákat.

  7

  Fotók

  Gyönyörű megoldások a belső térben

  Kiválasztott valamilyen eredeti megoldás az ajtó elkészítéséhez, győződjön meg róla, hogy emlékezz arra, hogy a szoba általános stílusába kell illeszkednie. Tehát például a hálószobában díszített hálószobában, mészes tónusokban, jó lesz az ajtóhoz nézni, kovácsolt betétekkel díszített vagy csillogó kavicsos mintákkal díszítve. Ez csak a titokzatosság és a romantikus légkör elhelyezését adja hozzá. De a bejárat az irodába vagy a folyosóra elválaszthatja a tükör ajtót más szobákból. Stílusosnak és modernnek tűnik.

  Úgy néz ki, szép és teljesen díszített néhány kép vagy minta. Ilyen módon elkülönítheti a szoba egy részét, és hozzon létre egy másik érdekes zónát a szobájában. Válasszon bármelyik javasolt lehetőséget, és tegye ki az ajtót a belátása szerint. Aztán még egy kis lakás is különleges varázst szerez, és egy igazán hangulatos családfészek lesz, amit nagyon szeretsz.

  Hogyan kell díszíteni az ajtót a háttérkép segítségével, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: