Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

A tűzoltó ajtó olyan design, amely lehetővé teszi, hogy megvédje a szobát a magas hőmérséklet és láng behatolás, szén-monoxid. Nemrégiben az ilyen minták vannak telepítve nemcsak azokban a szobákban, ahol a tűzálló szabványok előírják, hanem egyszerűen a lakások és magánházaknál.

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

Előnyök és hátrányok

A fő előnye a fém ajtó tervezés, hogy közben a tűz, úgy viselkedik-e akadályt a lángok terjedését és a füst, és lehetővé teszi, hogy tegyen meg minden szükséges intézkedést evakuálását és a közeli szobában. Az ilyen ajtó méretére és kialakítására vonatkozó különleges követelmények lehetővé teszik a tűzoltóknak, hogy a szükséges berendezésekkel együtt szabadúszóba kerülnek a kandallóba.

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

A tűzoltók is fokozott ellenállással rendelkeznek a hackekkel és viszonylag alacsony költséggel. A legtöbbjük egészen egyetemesen (vagyis technikai, mind a termelésben, mind a közigazgatási, mind a lakossági helyiségekben telepíthető). Jelenleg a gyártók széles választékot kínálnak a fém beviteli tűzszerkezetének.

Fém tűzoltók

Az kétségtelen előnye, tűzálló ajtók, hogy csak biztonságos tűzálló anyagokat használnak a termelési, a szigeteléssel, amely, ha égő, nem osztja anyagok káros az emberekre.

A fém tűzoltó ajtók fő hátránya az előnyök következménye: mivel az ajtók nem hagyják, hogy a füst és lángok, beltéri tűzstruktúrákkal A tűz nem azonnal nem azonnal, hanem csak egy bizonyos idő után.

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

Termelési funkciók

A tűzvédelmi acélszerkezetek csak olyan anyagokból készülnek, amelyek legalább G3 éghetőségi osztályú anyagokból származnak, míg az ajtóválasztékban nincs üresség. A tűzoltó építési szabványok szerint a szerkezet kialakítását védő ajtók három kategóriába sorolhatók: EI90, EI120, EI60, EI30, EI15. A levél E szám után állva azt jelzi, hogy az ajtó kialakításának stabilitási jellemzői a füst és a tűz hatásaira nem változhatnak változhatnak.

A legstabilabb lesz az ajtó az EI60 jellemzővel, Vagyis, amikor tűz következik be, egy személy lesz raktáron 60 perc, hogy megtegye a tűz és az evakuálás oltásához szükséges intézkedéseket.

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

A tűzálló design ajtókerete acélból (kijelölt lap vagy horganyzott) készült, szintén előállítható egy ajtó dobozát a profilcsövekből. A vastagságnak legalább 1,2 mm-nek kell lennie. Az ajtó kialakításának előállításához használt vastagabb fém, annál nagyobb az ajtó képessége, hogy ellenálljon a tűznek, tűzállóságának. Ugyanez a függőség is létezik az ajtó-vírus tűzállóságának és szélességének között, ezért a megbízható tűzoltó acél ajtók meglehetősen nagy súlyúak.

Az ajtó levél 0,8-1,5 mm vastagságú acélból történik. A tervezés belső töltése – Nem éghető ásványgyapot, amely nagy hőmérsékletnek (950-1000 fok) kitéve csak olvad.

Fém tűzoltók

Az érkezési tömítések a zárak körül és az ajtó kialakításának kerülete körül vannak felszerelve. A tűzszerkezetek kötelezőek A hőálló tesztek A tűzállóság megteremtése érdekében. Minden ajtó szerkezetek célja, hogy megvédje a szobába a tűz minden bizonnyal által szolgáltatott zárására, különben nem lesz képes biztosítani a megfelelő szintű tűzállósági.

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

Ha az ajtó két szárnyas, a zárások minden vászonra vannak telepítve, míg a zárószekvencia szabályozója is telepítve van. A tűzálló vászonok fogantyúja tűzálló acélból készül. Kizárják a tűz alatt lévő zárolás hibás működését, Végül is, még hosszú fűtés után is, a záraknak továbbra is működnek.

A zárak teljesítményét ellenőrzik a tűzállóság tesztelése során. Az ajtó egy tiszteletre méltó vagy acélcsomaggal is ellátható.

Fém tűzoltók

Nézetek

Minden tűzoltó ajtószerkezet a következő típusokra osztható.

A doboz típusával:

 • Fedődobozokkal. Ez a típusú design a nyílás hátrányai maszkolására szolgál, míg a platávok beilleszthetők kívülről és belülről;
 • Szögletes raamamival. A legnépszerűbb design. Alkalmas bármely nyíláshoz. A kinyomtatások kívülről vannak felszerelve;
 • Belső dobozban. A doboz a nyílás belsejében van elhelyezve, és a telepítés befejeződik, amíg a falak befejeződnek. Az ilyen ajtón lévő csövek nem tervezettek.

Fém tűzoltók

Formában:

 • Süket. Ajtószerkezetek, teljesen fémből;
 • Mázas. A tűzállóság jellemzőiben lévő ajtók nem rosszabbak a süket struktúráknál, mivel a héliummal töltött több kamra üveg használata. Ha magas hőmérsékletnek van kitéve, a hélium kiterjeszti és kitölti az összes ürítést, ami hozzájárul az ajtó blokkjának még nagyobb megbízhatóságához. Ahol az üveg az ajtó szomszédos, hőálló tömítőszalag van felszerelve.

Az ilyen tervek előnye az, hogy az üvegen keresztül eltávolíthatja a tüzet egy vagy egy másik szobában az ajtón kívül, mint egy süket ajtó esetében.

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

A vászon típusa szerint:

 • Odnipale. Bejárati ajtók egy szárnyal – a leggyakoribb modell;
 • Bipoly vagy kétoldalas tervek. Ugyanolyan méretűek és különböző, aktívak és passzívak lehetnek. Az aktív szárnyon a fogantyú mindig található. A passzív szárnyat általában egy pontozással zárják le, amely könnyen megnyílik az ajtón.

Fém tűzoltók

A zárolási rendszer típusával:

 • Az “Antipartán” rendszer zárjaival. Ez a típusú reteszelő rendszer lehetővé teszi a rendkívül hatékonyan az evakuáláshoz. Ez a típusú zárak tartalmazzák a nyitó ajtót csak kívülről. Az ajtó belsejéből kattintson az ajtóra vagy az ajtófogantyúra. Maga a fogantyú olyan eszköz, amely az embernek is nagyon erős füstöt is észrevehető;
 • Retesz. Az ilyen ajtószerkezeteket leggyakrabban a nyilvános épületekben telepítik. A zár gombja egy olyan felső elem, amely két reteszelőblokkból áll, amely a hosszú korlát által összekapcsolt ajtó mindkét oldalán van felszerelve. Az ajtó kinyitásához kattintson a korlátra lefelé. Ha az ajtókon vannak telepítve, az ajtók nyitva maradnak;

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

 • Csuklós küszöbértékkel. Az ajtó füstölésének növelése érdekében egy összecsukható küszöb van beágyazva. Az ajtó bezárása után automatikusan megismétlődik;
 • Szikrázó. Az ilyen ajtóvászonokat olyan helyiségekben használják, ahol az anyagokat tárolják, amelyek könnyen meggyulladhatnak vagy robbanhatnak a szikra jelenlétében.

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

Dimenziók

A telepített tűzoltók mérete a meglévő nyílás méretétől függ. De vannak korlátozások. Tehát a tűzoltók szerint a nyílás magassága legalább 1,470 m, legfeljebb 2,415, és szélessége – 0,658-1,1 m. Az egyablakos ajtók standard mérete 1,9 m és 2,1 m magasság között és 0,86 m és 1 m között van. A két gáz ajtó a következő méretekkel rendelkezik: Magasság – 2,03-2,10 m, szélesség – 1,0 – 2,0 m. A meglévő követelményeknek megfelelően az aktív szárny szélessége legalább 0,6 m.

Fém tűzoltók

Minden gyártó elindítja az ilyen méretű tűzoltási terveket, amelyeket a legnépszerűbbnek tartja, de ugyanakkor meg kell adnia a szabványt. A standard által előírt fennmaradó ajtók, de a gyártó mérettartományában nem szerepelnek, nem szabványos. Néha vannak olyan méretek, amelyek nem relevánsak olyan szabványokhoz, amelyekben a tűzstruktúrákat telepíteni kell.

A tűzoltók követelményei lehetővé teszik a standard dimenziók csökkenését legfeljebb 30% -kal, csak 10% -on belül növelni lehet őket.

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

Milyen helyiségek kerülnek?

A tűzálló acél ajtószerkezetek lehetnek mind az utca, mind a belsőek. Leggyakrabban telepítik őket A megnövekedett tűzbiztonsági követelmények kiszabására vonatkozó létesítményekben:

 • Középületekben: általános és kiegészítő oktatási intézmények, könyvtárak, kórházak, sportszervezetek, bevásárlóközpontok, szállodák, irodahelyiség, mozik, klubok, koncerttermek, kulturális paloták;
 • Ipari épületekben: gyárak, workshopok, laboratóriumok, üzletek;
 • Kiegészítő műszaki helyiségekben: raktárak, transzformátor alállomások, szerver, liftgazdaság gépágai, kazánházak, szemétgyűjtő kamrák.

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

Ugyanakkor a lánggátló ajtók telepítve vannak olyan speciális szervezetekkel, amelyek igazolják az ilyen típusú munkát a Rospotaternzor által.

Hogyan válasszuk ki?

Az ajtó kiválasztása, amely védi a tüzet, a következőképpen kell tekinteni:

 • Az anyag, amelyből az ajtóblokkot készítik, és a szerkezet vastagsága történik;
 • A tűzállóság kialakítása. Minél magasabb a bejelentett mutató (60 vagy több), annál megbízhatóbb az ajtó ellenáll a láng és a füst hatásainak. Ha az ajtó beltérbe van, akkor 30 perc alatt elegendő tűzállóságot biztosít. Ha az ajtó design az utca, akkor jobb, ha az ajtóblokkokat EI60 jelzővel választhat;

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

 • Az ajtó dobozának megtekintése. Ha a szoba csak épül, vagy javítás alatt áll, azaz a befejező befejezést még nem hajtották végre, figyelhetsz az ajtóra a belső csatornával. Elrejti a falak szabálytalanságát, segít az ajtónak egy átfogó kialakítással;
 • Külső ajtó kialakítása. Ha az ajtót egy lakáshoz vagy egy nyilvános épülethez vásárolják, akkor ez a jellemző fontos jelentése van. Jelenleg a tűzoltók különböző színekben és formatervekben végezhetők el. Általában porbevonatot használnak a befejezéshez, ami meglehetősen folyamatosan ellenáll a hőmérsékletcsökkenéseknek;
 • Használt kastélyrendszer és tartozékok. Az ajtóblokknak megbízható reteszzárral vagy “antipartery” rendszerrel kell felszerelni, tartós előadókkal;

Fém tűzoltók

 • A szoba anyagi falai. A legjobb, ha az épület falai tégla vagy vasbeton, azaz a fali anyagnak is hajlamos az égés fenntartására;
 • Súlyajtási tervezés. Az ajtóblokk tömege elérheti a 120 kg-ot. Ez a mutató fontos annak megértése érdekében, hogy az épület építményei olyan terhelések legyenek-e;
 • Gyártó. A tűzálló ajtók jobban megszerzik a piacon működő vállalatoktól. Nem jövedelmezőek a nevük kockázatára, alacsony minőségű termékek előállítására. A híres gyártók mindig hosszú garanciát adnak az ajtókra.

Fém tűzoltók

Minden információ az anyagokról, tartozékokról, súlyról, az ajtókeret típusáról, és ez akkor is beszerezhető, ha alaposan megvizsgálja a termék megfelelőségét, különösen az alkalmazást, amely a hitelesített termékek listáját és a szabályozási dokumentumot jelzi megfelel. Fontos érték a tűzblokk ára. Tehát a tipikus méretű tipikus méretű acél ajtó 30 percen belül a tűzállóság határértéke 15 000 rubel árral rendelkezik.

Ha az ajtónak van két szárnya, üvegezés és tűzállósági határ 60 perc alatt, akkor az ára közel 2-szer nő. A nem szabványos méretű ajtókockák további lehetőségekkel még drágábbak lesznek.

A tűzstruktúrák nagy mennyiségben történő megvásárlásakor meglehetősen 2500 rubelt kaphatunk tételenként.

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

Gyönyörű belső terek

Tűzoltók egy természetes fa alatt, tökéletesen illeszkednek a mozi belsejébe, és megbízhatóan védik a látogatókat.

Tűzálló ajtó fém színben tökéletesen kiegészíti a belsejét a high-tech stílusában. Ajtófogantyú rendszer “Antipanks” szervesen kombinálva bútorokkal.

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

A külső tűz égő ajtó, annak ellenére, hogy könnyű kivitelezés, jól illeszkedik az épület kő textúrájába, és szinte nem észrevehetővé válik a volumetrikus miatt.

Szürke A tűzálló ajtók tervezése ideális a földalatti parkoló belsejének általános koncepciójának megőrzéséhez, a szürke-fehér gammában.

Fém tűzoltók

Fém tűzoltók

A következő videótól többet fogsz megtudni a tűzoltó fémajtók “vimpel-45” gyártásáról.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása