Jellemzők és fajták kártyahurok

A belső ajtók és bútorok tartóssága és kopásállósága befolyásolja a használt hurkok minőségét. Ebben az árucsoportban számos lehetőség van, amelyek között a kártya hurkjai elengedhetetlenek. Hozzájárulnak a bútor tárgyak és ajtók használatához.

Ami?

A bútorok kártya hurok egy mechanikus eszköz, amelynek köszönhetően a bútorok vagy ajtóválaszték a homlokzathoz vagy dobozhoz van csatlakoztatva. A termék gyártását szigorúan szabályozza a GOST 5088-2005. A Kártya nézete a kötőelemek találtak egy alkalmazást a házban, az utcai wicketekben, valamint a támogatások, üvegházak és egyéb gazdasági struktúrák ajtói. Az ingatlan a kártya típusú hurkok miatt a megbízhatóság, az esztétika és a pontosság.

És ilyen típusú előtetököket gyakran használják a bútorok gyártása során, különösen retro stílusban. Gyakran a kártya kiegészítők Válasszon házi készítésű mestert a saját kezei által készített bútorok számára. A termék telepítésének elvégzéséhez elegendő a hurok alkalmazása a vászonra és a bútorfalra, majd biztonságos az önsebességekkel.

A klasszikus kártya rögzítőknek két fele – kártyák (szárnyak), amelyeket egy rúd (forgó tengely) csatlakoztat. A hurok egyikének felét az alapra rögzítik, majd rögzítve van, a másik pedig az ajtóválasztékhoz, amellyel a rúd körüli mozgások az ajtóra kerülnek. Szükség esetén az ajtót könnyen eltávolíthatja úgy, hogy a rögzítőcsavarokat az egyik felére csavarja le.

A mínusz ilyen szerelvények nevezhetők klasszikus kialakításának, így a kártya hurkok használata nem megfelelő néhány stílusból (HAI-Tech, Modern). Emellett bizonyos esetekben a mesternek meg kell ismernie azt az oldalt, amelyhez az ajtó kinyílik, úgy, hogy ne tévesszen meg az ilyen típusú hurkok telepítésével.

A kártya hurkok előnyei:

 • Az a képesség, hogy néhány perc múlva szétszerelje az ajtót;
 • magas szintű terhelés;
 • Hosszú távú használat;
 • Az egyszerűség és a telepítés pontossága.

A kártya hurkok helyének megfelelően, kövesse több lépést.

 1. Meghatározza a hurkok rögzítésének helyét. Az ajtó ajtajához sima volt, és a felület esztétikusnak tűnt, a kártyákat a vászon végére kell rögzíteni.
 2. A kötőelem helyeinek meghatározása után a jelölővel vagy krétával megjelölhetjük. Ebből a célból érdemes a hurkok felét csatolni a vászonra és a körbe.
 3. Telepítse a zsanérokat a vászonra, rögzítse az ajtó részeit önhúzóval.
 4. Végezze el a hasonló jelölést a bútorfalon vagy a keret ajtajának kialakításán.
 5. A hurok keretének rögzítése az önálló csavarokkal az alapra vagy a keretre.

Mivel a gyakorlat megmutatta, nincs szükség különleges gondozási ajtóhurokra. Kenje meg a mechanizmust csak az indítás előtt, majd szükség szerint – szükség szerint (a csikorgás vagy zavarás megjelenése). A kenőanyag-eljárás nem sok időt vesz igénybe, mert ez még az ajtót sem kell eltávolítani. A Mesternek csak megnyitja, hogy eljusson a munkaközpontokhoz. Kenje meg a hurkokat az alábbi anyagok valamelyikével:

 • gépolaj;
 • Univerzális WD-40 kenőanyag;
 • olaj varrógépekhez;
 • szolidol;
 • Littol kenés.

Az utolsó két kenőanyag sűrű kenőanyag. Nagy hatékonyságot mutattak az ajtóképszerkezetekben. Minden más eszköz folyékony konzisztenciával rendelkezik, így a kenőanyag eljárást egy tűvel ellátott fecskendővel végezzük. Miután az olajat a forgótányér hurok területére alkalmazta, szükség van egy rúddal vagy egy pamut walkerrel.

Mielőtt minden új kenőanyag érdemes eltávolítani a régi nyomokat. Az ilyen egyszerű események garantálhatják az ajtóvászonok megszakítás nélküli működését és a szerelési mechanizmusokat.

Nézetek

Kártya hurkok az ajtókhoz és bútorokhoz különböző osztályozási funkciókkal.

A telepítési módszerrel eltávolítható vagy nem.

 • Kudarc hurkok. Ebben az esetben a tartozékokat úgy választják ki, hogy az ajtóvászon nyitva van. A készülék ezen elvén 2 fajtával rendelkezik: a jobb és a bal oldalon. Az ilyen típusú hurkok hátránya lehet, hogy szükség van egy lombkorona szétszerelésére, ha el kell távolítania az ajtót.

 • Kivehető hurkok. Olyan univerzális eszközök, amelyek az ajtóvászonra vannak felszerelve anélkül, hogy figyelembe vennénk az utolsó megnyitásának irányát.

A bútorok és az ajtó eltávolítható ajtók használatának köszönhetően gyorsan eltávolíthatja az ajtókat, majd gyorsan elhelyezhető.

A gyártás anyaga szerint ez a tartozék több fajtára is osztható. Ezek közül a legtartósabbak: acél és sárgaréz hurkok.

 • Acél. Ezeket fényes felület és vonzó megjelenés jellemzi. Azonban ezek a megerősített és megfizethető szerelvények nem alkalmasak fürdőszobákra és más nedves helyiségekre.

 • Sárgaréz. A fajok kártya hurkjai szigorú megfeleléssel történnek. Az ilyen szerelvények nem rozsgosak, nem igényelnek kenőanyagot, tökéletesen sima, nemesnek tűnik. Az ilyen eszközök hátránya csak a magas költségeknek nevezhető. De ez a hiánya meglehetősen kifizeti a termékek tartósságát.

Ezenkívül a kártya hurkok:

 • Vannak különböző formák, nevezetesen: kerek vagy szigorúan téglalap alakú élek, félkör alakú, göndör;
 • Lehet, hogy van egy követője, vagy nélküle van;
 • A mortizálásra és a felső modellekre osztva.

Dimenziók

A tartozék gyártásának szabályozási dokumentumainak megfelelően a kártya típusú bútor hurkjai a következő dimenziókkal rendelkezhetnek:

 • Szélesség – 27, 30, 35 mm;
 • Hossza – 110, 130, 150 mm;
 • Vastagság – 2,5; 2.8; 3,0 mm.

Különösen a fogyasztók körében 50×40, 50×30 mm méretű kötőelemek.

Figyelembe véve azt a terhet, amelyre az ajtó hurkok rendelkezésre állnak, akkor világos, közepes, masszív és különleges. Természetesen a bútorok esetében csak könnyű nézeteket használnak, mivel ennek a szerelvényeknek a maximális súlyterhelése 60 kg.

A bútorajtó még 10 kg súlyú, nem fog sokat nézni, nem pedig a Center fele több mint fele. De közül a tüdőben a hurkok, nem kevesebb, mint egy tucat fajta előírt szárny maximális tömegük terhelést fognak emelni.

Tippek a választáshoz

Ha kompetensen kiválasztja a bútorhurkokat, akkor hosszabb ideig kiterjesztheti a termékek használatát. A kiegészítők vásárlásakor érdemes figyelmet fordítani nemcsak a költségekre, hanem más fontos jellemzőkre is.

 1. Kártya hurok mérete. Ha a homlokzat kicsi, akkor jobb, ha kis méretű előtetöket vásárolnánk.
 2. Az ajtónyitás iránya. A szerelvények telepítésének oldalának meghatározásához meg kell néznie a jelölését. Ha a terméket a “P” betű jelzi, ami azt jelenti, hogy a jobb oldalon, és ha “L” – a bal oldalon.
 3. Mechanikai károsodás hiánya (deformáció, dents, chipek) és más hibák.
 4. Az ajtó vagy az ajtó súlya.
 5. Üzemeltetési feltételek.
 6. Az áruk minőségi tanúsítványának elérhetősége.

Jobb, ha megvesz egy eredeti terméket, mert vele van, hogy az ajtó kialakítása megbízhatóan és hatékonyan rögzül. Ahhoz, hogy megfelelően válassza ki a méretet és a készülékek száma, akkor érdemes megfontolni az anyag gyártási hurkok, súlya és méretei az ajtók, a telepítés helyét.

Kártya nézete az ajtó zsanérok hosszú ideig marad a legkeresettebb áruk között. A modern eszközök nagy száma ellenére sok mestert preferálják pontosan ezt a típusú szerelvényeket. A termékek népszerűsége a magas telepítési sebességnek és a tartósságnak köszönhető.

A következő videó a kártya hurok vágását mutatja.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: