Útmutatók tolóajtókhoz: Kiválasztási tippek

A csúszó ajtók széles körű használatát magyarázza, mert lehetővé teszik a helyet, és számos jelentős előnye van. De hogy ezek a pozitív személyek vannak, akkor szükség van egy megszakítás nélküli működési mechanizmusát. Hozzon létre vagy válassza ki, anélkül, hogy megértené a vezetőeszközt, akkor nem lesz olyan egyszerű.

Az ajtók típusai

Az ajtók a következő alcsoportokra vannak osztva:

 • Sugár. Az ilyen ajtó mindig fél kihívás, leggyakrabban az edzett szemüvegből származik. Az anyagréteg legalább 8 mm. Az ilyen típusú tolóajtók vezetői nem olcsóak, mert az ilyen struktúrák nagyon esztétikai és külsőleg vonzóak, és hozzáadhatják a kötet érzését, és az ilyen tulajdonságoknak extra kell fizetniük.

 • Kupé. Ő is időt takarít meg. Ezenkívül segít abban, hogy segítsen az eredeti megoldásban, amelyben a szárnyat nemcsak a fal mentén mozgatja, hanem egy résbe is megy. A “Pocket” -be helyezhető, amely fémből és gipszkarton lapokból készül.

 • Ajtók-harmonika. A harmonika formátumának mechanizmusa némileg bonyolultabb, mint a korábbi fajok elemei, de nincs semmi szuperhatalom.

A vászon toló vászon megkülönböztethető a rögzítés módjával. Csak egy útmutató vagy kettő használható be. Az első lehetőség előnyös az időmegtakarítás érzésében, de a második lehetővé teszi a teljes tervezés sokkal nagyobb megbízhatóságát és fenntarthatóságát. Hasznos, ha nehéz, nagyon térfogatú vászonra van szükség.

A csúszó mechanizmusnak bármilyen esetben kell megadnia:

 • A vászon egyenletes és nyugodt mozgása;
 • A szerkezet sűrű lezárása (nem csak egy kihasználtság a nyílásban, és a tökéletes képtelenség, amely az ajtó mögött van);
 • A jogosulatlan lezárás vagy felfedezés kizárása;
 • A redőnyök megelőzése, amikor az ajtó kinyílik és bezárul;
 • A vászonból való terhelést anélkül, hogy az eszköz egészét és az egyéni részeit deformálná volna, anélkül, hogy megváltoztatnák a köztük lévő réseket.

Tervek

A csúszó ajtók mechanizmusa az alábbi részletekből áll:

 • Közvetlen útmutatók;
 • görgők;
 • korlátozó blokk;
 • dugó.

A szakemberek többsége szerint nagy figyelmet fordítanak a korlátozókra és a dugóra. Helyesebb lesz az alapvető elemek kiválasztására, mivel azok meghatározzák, milyenek egy adott változat alapvető jellemzői.

A pályák nagy vastag profilt készítenek, mert az ajtókészek állandó “lovaglásának” egyébként gyorsan elutasítaná őket. A rögzítő sín felső és alsó pontjai a nyílásból és a padlón kívül vannak elrendezve. Mindegyik részlet mind az egyetlen, mind a kettős.

A tetején telepített vezetőhengerekhez különböző számú kerekek száma van – egy-négy. A keményebb szalag, annál nagyobb a kerekek mérnököket használnak. Az alkalmazott profil szerint a görgők között a fentiekből, szimmetrikus és aszimmetrikus tras. De az alábbiakban, ritka kivétel esetén ugyanaz a fajta vonatkozik.

A csúszás típusai

A szuszpenziós ajtón használt csúszó rendszer három különböző típus létezik:

 • Alsó;
 • top;
 • Vegyes.

Az első típust nagyon ritka, mert elég ahhoz, hogy lépjen be egy ilyen vezetőre, hogy az ajtó lehetetlen-e, vagy nagyon nehéz legyen használni. És még akkor is, ha ez nem történik meg, a támogatás nélküli mozgalom felfelé emeli, a rándulások történik.

Ezért azt akarja, hogy kapjon egy ajtót, amely lezárul, és zökkenőmentesen, extra erőfeszítés nélkül, ne vásároljon ilyen komplexeket. Rossz bennük, és az a tény, hogy a síneknek folyamatosan tisztítania kell a port és más szennyező anyagoktól.

Ha a sínvezető az egyik felső, a görgős alkatrészek pontosan ott vannak, és csak a bilincsek vannak az alján, hogy a szárnyat ne ingadozzák vezetés közben. Komoly Az ilyen megoldás előnye, hogy nincs üres, és a botrány veszélye nulla. Ha az internet nagyon nehéz, vagy az ajtó nyílásának és bezárásának különleges simaságára van szükség, tanácsos vegyes csúszó rendszert alkalmazni. Szerint a szakemberek, a berendezések nélkül küszöbértéket helyesebben használják válaszfalak, interroom és a bejárati ajtó, és az alsó opciót – a szekrényben (ahol a hátrányok nem jelentős érték).

A csapágyak jelenlétének köszönhetően a görgős mechanizmusok finoman és anélkül, hogy túlzott zajt okoznának az ajtók és válaszfalak mozgatásához, amelynek tömege nem haladja meg a központot. Ha a sugárajtók útmutatókat választja, akkor az ilyen típusú elem szükségszerűen ívelt, amely a főbb web formájában reprodukálja. Azonban csak ilyen korlátok vásárolni könnyű, még mindig egyedileg teszik őket minden projekthez. Hány gutter az ívben csak a szakaszok elhelyezése és a mozgás módja alapján.

A görgős mechanizmusban használt tüske nem számít sokat. Sokkal fontosabb, hogy a küszöbrendszerek kényelmetlenek a gyermekek számára, az idősek számára.

Anyagok

A vezetők profilja csak két fémből készült – acél és alumínium. Még a szakemberek sem rendelkeznek konszenzussal, melyik jobb, mert mindkettőnek erőssége és gyengesége van. Így az alumíniumblokkok viszonylag kevéssé mérik, nehezebb károkat okoznak, szinte nem fordul elő korrózió, az élettartam meglehetősen nagy. Ha az ajtó műanyag, egy ilyen megoldás biztonságosan alkalmazható. De a nehéz vászonok számára csak drágább és megbízhatóbb vas-síneket kell választania.

Beépítési

A telepítési folyamat finomságait is figyelmen kívül kell hagyni, mert nagy jelentőséggel bírnak az optimális kialakítás kiválasztásakor. Tehát a sínek hossza a következőképpen kerül kiszámításra: a vászon szélességét megszorozzák 2 és hozzáadjuk a kapott eredményhez 3-5 cm. Ezután további távolságra lesz szükség a dugók számára, és ha közelebb lesz az ajtó rendszerében, akkor is figyelembe veszik a szélességét.

Bizonyos nehézségek csak akkor jelenhetnek meg, ha a részek üvegből készültek, mivel nehezebb fúrni a lyukakat a rögzítés alatt, és nem pusztítják el az egész tervet. A mortizáló zár, amelyet általában csúszó ajtókba helyeznek, valószínűleg nem befolyásolja az útmutatók kiválasztását, mert nem érinti őket közvetlenül.

A kiválasztott útmutatók telepítésekor a hibák elkerülése érdekében folyamatosan figyelemmel kell kísérnie az építési szint összes vonalának pontosságát. Egy lapos falon az útmutató közvetlenül felszerelhető, csak a dobsion lyukak, és ha a fal görbe, akkor először kell elhelyezned a szintező sínt.

Tolóajtó telepítési folyamat Lásd a következő videót.

A választás jellemzői

Soha ne vásároljon a kevéssé ismert gyártók vagy a kétes eredetű útmutató termékeit. Az alacsony minőségű termék megszerzésének kockázata nem indokolja az ilyen megtakarításokat.

A pénzeszközök megtakarításának megfelelő módja más: vásároljon egy készletet, de külön alkatrészeket különböző helyeken. Meg kell adnia bizonyos időt és erőt, de a végeredmény értéke.

A szelep ajtókhoz válassza a Középen elhelyezett további görgős mechanizmussal rendelkező útmutatókat. Köszönhetően neki, az ilyen struktúrák legalább részben mennek a falba. Ha vásárol egy kaszkádajtót, vásároljon síneket egy nagyított csatornaszámmal, mivel minden szárny a síkban mozog. A pályáknak pontosan annyira kell lenniük, hogy a szárnyak egy irányba mozoghatnak.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: