Vágó zárak acél ajtóhoz: eszköz, fajok és telepítés

  A modern piacon ma számos különböző ajtózárat találhat, amelyeknek minden modellje saját jellemzői és eltér a védelmi osztályban. Mindezeket a paramétert általában az útlevélbe jelzik a termékhez, amelyet eredetileg megvizsgálnak vásárláskor és telepítéskor.

  Előnyök és hátrányok

  Vágó zárak acél ajtók számos előnye, hogy a fő szempontok, amikor kiválasztják azokat. Ezeknek az eszközöknek az a fő előnye, hogy azokat az osztályokba osztják az osztályokba, attól függően, hogy a hackelési rezisztencia, ami költségüket eredményezi, így mindenki kiválaszthatja a szükséges struktúrákat a képességeikben és szükségleteikben.

  A fő előnyök a következők:

  • a tervezés megbízhatósága;
  • a védőelemek jelenléte a hackelés ellen;
  • tartósság;
  • minőség.

  És ezeknek az eszközöknek van néhány hátránya. A fő, hogy a zárat megfelelően kell felszerelni az ajtóvászonba speciális eszközökkel és készségek jelenlétében. A távollétük helytelen telepítést okozhat, ami befolyásolja a telepítés minőségét, és csökkenti a védelem mértékét.

  Jelenleg a zárakat az ilyen biztonsági fokok szerint osztályozzák:

  • Én egy könnyen arcú tömegtermelő eszköz, amely nem nagy akadály a tolvajok számára;
  • II – Nagyobb megbízhatóság és hackelés több időt vesz igénybe;
  • III – Ezek a zárak fokozott biztonsági fokúak;
  • IV a legmegbízhatóbb mechanizmus magas szintű védelemmel, nehéz speciális felszereléssel is megnyitni.

  A készülék jellemzői

  A piacon ma kiválaszthatja az ajtózárat, amely fogantyúval történik, egy forgótányéros, hengeres és így tovább. Több faj a leggyakoribb, amelyek mindegyikét jellemzői jellemzik, de saját minuszokkal rendelkezik.

  • Suwald. Jelenleg nagyon népszerűek. A nevük a belső mechanizmus elvétől származik. A hajótest kiváló minőségű acéllemezből készül, és a megbízható záró rendszer belsejében található. Annak érdekében, hogy a mechanizmus felfedezhető, olyan speciális kulcsokat kell használni, amelyek olyan fogakkal rendelkeznek, amelyek képesek egy bizonyos sorrendben felépíteni a lemezeket, ezért nehézkesek az ilyen típusú zárakért. A kulcs egy hagyományos rúd, amely két lemezzel van felszerelve. Olyan hornyokat készítettek, amelyek alkalmasak a mechanizmuson belüli lemezekre. Az ilyen kastélyokat különböző védelmi osztályokkal értékesítik, és a tartósság és a megbízhatóság az armoflastin és más pontok jelenlététől függ.

  • Megszakító. Ezek a rögzítések az első biztonsági osztályhoz kapcsolódnak, és egyszerű mechanizmussal vannak felszerelve, és használat előtt nem igényelnek beállítást vagy beállítást. Kulcsok számukra két oldalán van hornyok, mivel a készülék képes dolgozni. A sajátosság az, hogy az ilyen típusú zárak fogantyúkkal felszerelhetők, ami megkönnyíti a tulajdonos lakását, de segít gyorsan bejutni a tolvajok belsejében. Az ilyen mechanizmusok könnyen feltekerhetők a hagyományos elreatnyal.

  • Henger. Ezek a tervek különböző osztályok és típusok. A legolcsóbb közülük megnyitott egy közönséges csapot, és bonyolultabb rendszereket nehéz megnyitni még speciális kapák. Ezeknek a termékeknek az a hátránya, hogy általában nem nyitottak meg, de egyszerűen másznak a vászonról. Egy ilyen zár a csapásból esik a szobába, és megnyitja a lakást. Ezért az ilyen alkalmazkodás nem igényel.

  • Elektronikus. Szükség esetén elektromágneses vagy elektronikus zárat használhat, amely növeli a védelmi osztályt, de a kapcsolat és a telepítés bizonyos készségeket és ismereteket igényel. Csakúgy, mint amikor az összekötő adatok típusú zárak, akkor szükséges, hogy a helyiség a központi biztonsági rendszer, amely nem lehet megtenni. A funkció az, hogy a külső forrásokból származó táplálkozás hiányában a zár nem fog működni.

  Nézetek

  Mortise zár egy fémajtó számára különböző típusú lehet. A leggyakoribb olyan hengerzárak, amelyek többféle mechanizmust tartalmaznak a felállásukban.

  • Egysoros csapok. Lényegében ezek az eszközök kódolt csapok, amelyek kiváló minőségű anyagból készülnek. A jobb forma belső lemezei kulcsrakész hornyokkal.
  • Kettős sor csapok. Belül vannak olyan csapok is, amelyek több, mint az előző kiviteli alaknál. A felfedezésükért speciális kétoldalas kulcsokat használnak.
  • Különleges. A funkció a kúpos marás jelenléte a kulcson, és a mechanizmus belsejében 2-4 sorból állhat. Mindegyikük különböző szinteken helyezkedik el, ami lehetővé teszi a záró védelmi rendszer javítását, és bonyolítja a kinyitott készenléti lehetőségek kiválasztását.
  • Kereszt alakú. A hornyok ezen struktúráiban a kereszt formájában és ugyanazon űrlapkulcs formájában találhatók.
  • Lemez (finn). Ez viszonylag olcsó eszközök, amelyek bármilyen típusú ajtók telepítéséhez használhatók. A hosszú élettartam különböznek.

  A zárak bármelyikének megválasztása a pénzügyi képességek, preferenciák, valamint a szoba védelmére vonatkozó követelmények függvénye. Mindezek az eszközök belső telepítési típusa van.

  Tippek a választáshoz

  A vásárlás során fontos, hogy alaposan elolvassuk az útlevélben szereplő információkat a termékre, kiválasztva a vasanyajtó funkcióitól, funkcionalitásától és jellemzőitől függően. Fontos figyelembe venni a vászon méretét, a zárak gyártójának minősítését, mert ma számos modell van a kínai és a hazai gyártóktól. Szükség esetén kiválaszthatja a kaput a kapuba, amely további biztonságot és védelmet nyújt a behatolók ellen. A tanúsítványt a kiváló minőségű termékekhez kell csatolni. Minden első osztályú termék nem hitelesített, de a vásárlás során érdemes megtekinteni és ellenőrizni a funkcionalitást.

  Ma a vásárlók háromféle zárat kínálnak. Mindegyikük különbségek vannak a rögzítési és megbízhatósági módszerekkel.

  • Valuta. Ezeket a zárakat fém bejárati ajtókhoz vagy egy olyan tömbhöz használják, amely belseje van a tervezéshez. A kastélyok meglehetősen népszerűek, de bizonyos készségeket igényelnek telepítéskor.
  • Felső. Különleges forma van, és külső csavarokkal vannak felszerelve.
  • Csuklós. Ezek az ajtó kialakításában külön alkatrészek, így egyszerűen megnyithatják őket.

  Amint látható, a legmegbízhatóbb zárak, amelyek igényei vannak a fogyasztók körében, és lehet felszerelni a fém ajtókban, vannak mortise struktúrák. Szükség esetén az ajtóvászon különböző oldalain található fémlemezek is javíthatók. Fontos, hogy az ilyen lemezeket legalább 4 mm vastagsággal hozzák meg, hogy megbízhatóan megvédjék a hackelésből származó zárak mechanizmusait. A kiválasztáskor ajánlott figyelmet fordítani olyan pillanatokra, mint:

  • Válassza a Lock biztonsági osztályt;
  • döntse el az értékét, amely segíti képességeik kiszámítását;
  • Válasszon ki egy különböző funkcióval rendelkező eszközt a telepítési helytől függően.

  Kezdetben fontos, hogy megértsük, hogy a megvásárolt mechanizmus egy adott ajtóra helyezhető-e, mivel néhány vászon nem vállalja a mortizálatlan zárolás felszerelését, így csak a felső mechanizmusokat kell felszerelni. Nem ajánlott menteni a vásárlást, mivel ez a kastély, amely megvédi otthonát a tolvajoktól. Ezért az ilyen megtakarítások fordulhatnak a lakás tulajdonosához, és az olcsó kastély nem állítja meg a hackert. A kiválasztáskor ajánlott megkérdezni az eladónak azokat a dokumentációt, ahol a mechanizmusok megfelelnek az összes szabványnak és követelménynek. A tanúsítvány tájékoztatást nyújt a megbízhatóság osztályáról. És érdemes figyelmet fordítani a gyártóra, csak a keresletben lévő modelleket választja.

  Jelenleg vannak olyan titkos zárak, amelyek komplex kialakításban különböznek, és fokozott fokú védelemmel rendelkeznek. Fő különbségük egy reteszelő rendszer, és egy kulcsfontosságú csatlakozó szokatlan alakú, így nehéz felvenni őket. A kastélyok összes részlete kopásálló ötvözetből készül, a tartósság és a megbízhatóság különbözik. Az ilyen zár a magas fokú védelemmel rendelkező mechanizmusok vonalához tartozik, ezért több mint egy milliárd kombinációja van, amelyek szinte lehetetlenné teszik a térd hackét és kiválasztását. Az ilyen zárak ajánlott vásárolni és telepíteni a megfelelő szobákba, ahol magas szintre van szükség. Ez nem mindig ajánlatos az ilyen zárak telepítésére egy rendszeres lakásba, mert meglehetősen drágák. Az ilyen zárak egyik jellemzője, hogy a belső mechanizmusok ellenállnak savval, így ellenállhatnak különböző külső negatív hatással.

  Hogyan kell telepíteni?

  Nem számít, hogy milyen mortizálási típusú kastélyt használnak acélajtóhoz, vagy más anyagokból származó bemeneti ajtókhoz, telepítését vagy cseréjét meghatározott szabályok végzik. És először elő kell vennie az eszközöket, és ilyen intézkedéseket kell tennie:

  • Vásároljon egy várat;
  • meghatározza a telepítés helyét;
  • Munkát végez.

  A Mortise Lock felszerelésénél az ilyen eszközök szükségesek:

  • vonalzó;
  • ceruza;
  • Corolnic;
  • fúró;
  • Bolgár;
  • egy kalapács;
  • véső;
  • csavarhúzó.

  Ezenkívül csavarokat kell készítenie, de általában egy zárral kell készülni.

  Jelzés

  Ez a szakasz a legfontosabb és felelősségteljes, ezért meg kell tenni, pontosan elvégezhető méréseket, amelyek a kastély felszerelését és tartósságát a következőképpen befolyásolják. Kezdetben ki kell választania a megfelelő zár helyét. A szakértők azt javasolják, hogy a padlótól 1-1,5 m magasságig tartsa. De mindegyik kiválaszthatja ezt a paramétert egyénileg az egyik vagy egy másik szoba jellemzőitől és a bejárati ajtótól függően. Fontos az is, hogy telepítse a zárat a fillennaya tervezés szemben a bárban közepén található az interneten, amely segít, hogy erősítse az ajtó tervezés és növeli a megbízhatóságot a vár.

  A számításnak a ceruza vonalakat az ajtóválaszték végéig kell elvégezni. Ezután a vászon mindkét oldalán meg kell jelölni a fogantyú lyukakat és a kulcs csatlakozóját. A vonalzó használatával a zár méretét maga határozza meg, majd ezeket a paramétereket az ajtóvászonhoz továbbítják, és a szükséges lyukak fúrtak be. Ha ez egy acél ajtó, akkor feltételezi, hogy a gyártót benne, azt javasolja, hogy bizonyos típusú zárakat választja, amelyek alkalmasak paraméterek és méretek.

  Előkészítő munka

  Ezután egy kis erőfeszítést igényel, ha eszközöket használ. Meg kell vágniuk a vászonon korábban jelölt lyukakat. Ehhez használhat egy fúrógépet vagy csiszolót, ha ez egy fémszövet. A munka során beérkezett esetben a mechanizmusnak szorosan kell lennie. Továbbá a munka a következőképpen történik:

  • A kastély be van helyezve;
  • csatolt csavarok;
  • Állítsa be a béléseket és fogantyúkat

  A deszka telepítése

  Ezen események után telepíthet egy záró sávot. A felületen lévő csatlakozóknak meg kell egyezniük a kastély kiemelkedésével. És az ajtóhoz csatolva az önzetlenség segítségével. A munka befejezése után ellenőriznie kell a zár funkcionalitását, és fordítsa el a kulcsot vagy a fogantyút többször. Ugyanakkor a reteszek maguk a kastélyban nem érinthetik a sávot. Szükség esetén beállítható.

  Mint látható, az acél ajtó alatt lévő zárak választása és felszerelése meglehetősen időigényes és felelősségteljes folyamat, ezért szakembert kell csatlakoztatni egy ilyen munkához, amely előállítja, vagy megadja a szükséges tanácsot. Azt is figyelembe kell venni az összes kritériumot, amikor kiválasztunk egy kastély – az ajtó típusát, a szoba típusát, a kastély használatának célját és a képzett személyt, hogy a képzett személy ismeri. Figyelembe kell venni a kastély betörését és osztályát, így a szükséges képesítések és készségek nélkül jobban elhagyják az ilyen munkát. A garantált eredmény csak a megfelelő előzetes manipulációk és készítmény segítségével érhető el.

  Hogyan lehet megfelelően telepíteni a Mortise Lock egy fémajtón, nézze meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: