Vágó zárak faajtókhoz: Leírás és telepítés

Gyakran az ajtók, hogy belépjenek a lakóházakban, használják a fa tömb modelljeit. Elég erősek, jól megőrzik a hőt, és megvédik a szobát a túlzott zajtól. A lakásban való jogosulatlan behatolás 90% -ában, nem pedig maguk az ajtók és a kastélyok. Ennek alapján célszerűbb egy jó kastély megvásárlása a meglévő fából készült ajtóhoz, mint az acél modellre.

Jellegzetes

Az ajtókon lévő dokkoló mechanizmusok három módon vannak felszerelve, amelyre a zárak modelljeit elválasztják.

 • Valuta. A reteszelőeszköz közvetlenül az ajtó ajtajába kerül. A reteszelőeszköz legszélesebb és biztonságos nézete.
 • Felső.
 • Csuklós.

A mi cikkünkben pontosan megvitatják a halálos záró mechanizmusokat. Kezdje, tekintse meg a Mortise eszközök használatának előnyeit.

 • Az ajtó testében elrejtett mechanizmus bonyolítja a jogosulatlan hozzáférést a lárvákhoz és a kastély lezárásához.
 • A zár mechanizmus védelme a por és a szérumba való belépésből.
 • Az ajtó megjelenésének sérthetetlenségének megőrzése, amely különösen releváns az értékes fa által díszített termékek esetében. Kívül, csak a kastély és az ajtó fogantyúja látható.

Hátrány: A vágási kastély csak egyszer telepíthető az ajtóra, amikor a mechanizmus megszakad, az ajtót kell cserélni, vagy elvégeznie a tőke javítását, egyedül a reteszelő eszközre.

Nézetek

A fából készült ajtók számára a leggyakoribb típusai a leggyakoribbak:

 • henger – a telepítés legmegbízhatóbb és megfizethetőbb modelljei;
 • Suwald – nagyfokú ellensúlyt különböztet meg a hackeléshez;
 • kód;
 • Elektromechanikus.

A rotációs hengereken alapuló rendszerek megkülönböztetik a megbízhatóság és a hackelés ellenállási képességét. Ezen előnyök mellett a kiváló minőségű hengerzárak nagyon nagy biztonsági és kopási ellenállást biztosítanak. Emellett a kastély lárvák méreteinek egyszerűsége és egyenletessége is hozzájárul a gyors cseréhez, amikor bontás vagy csavarkulcs. A hengerzáró készülékek kis méretekben különböznek. A henger mortizálásának tartóssága a sárgaréz és a nagy szilárdságú vezetők használatának köszönhetően érhető el.

A népszerűség második helyét a Suwald Key eszközök foglalják el. A mechanizmus több suwald – speciális kódlemezen alapul, amely csak egy megfelelő profilú kulcsot vált ki. A Suwald Mortise reteszelő mechanizmus tökéletesen ellenáll a hatalom boncolása és a vágócsavarok csavarjai. Készítsen modelleket a transzkódolás lehetőségével – nagyon kényelmes, mert amikor a kulcs elvész, akkor nem kell elutasítani a teljes reteszelő mechanizmust. A szakértői során átszámoló eljárás csak 5-10 percet vesz igénybe.

A kódzárak az alábbiak szerint vannak felszerelve: A mechanizmus fő része az ajtó ajtajába kerül, és csak a számmal rendelkező kódlemez kívül marad. A székrekedés előre meghatározott digitális kombinációt nyit meg. Kívülről egy ilyen reteszelő mechanizmust nem lehet szétszerelni. Ez a típusú reteszelőeszközök gyakrabban használják az irodákban és a gyártási vállalkozásokban. A hozzáférési ajtók zárolási mechanizmusait osztják el az apartmanban.

Amellett, hogy a fenti típusú, rejtett zárómechanizmusokat elektromos vagy elektromágneses elemek rögzítésére használnak a fa ajtót szerkezetek. A mechanizmust az ajtóelem belsejében vágják, és csatlakoznak a parancslaphoz. A Mortise Blocking eszköz felszerelésének alapvető feltétele jó álcázás a helyére. Gyakran elektromechanikus blokkolók kombinálják a hengeres mortise zárral.

A blokkoló mechanizmusok mellett a fa ajtójában levághatja a kombinált reteszelőeszközöket a tápegységen lévő zárószalagok meghajtásával. Az ilyen típusú leállított mechanizmusok elektromos kábelt igényelnek. Ha az áramot a mágnesszelep tekercshez szállítják, a maghoz csatlakoztatott remuel a mechanizmusba van húzva, és az ajtó kinyílik.

Az elektromos áram hiányában a Rigleels a hornyok vannak, és az ajtó zárva van. Vagyis, ha az adagolási kábelt (jogosulatlan behatolással) vágja el, a mechanizmus nem nyitva van. Itt csak segíthet a natív kulcsnak. Amikor elveszíti a záró lárva cseréjét. Az ilyen zárakat a térd segítségével nem lehet megnyitni, mert a hacker nem lesz képes megjósolni a mechanizmus viselkedését a henger eltolódásán.

Hogyan válasszuk ki?

Az ajtózár kiválasztása, először határozza meg, hogy milyen ajtó szükséges az Ön számára. A belső ajtókhoz jobb választani egy egyszerű Mortise Lock vagy Ratch-Lock. A bejárati ajtóknál választhat mind a felső reteszelő mechanizmust, mind a mortizálást, de a lakhatás biztonsága már nagy szerepet játszhat. Vagyis az apartmanok ajtajaihoz, házak jobbak, hogy válasszanak egy megemelt biztonsági osztályú mortizálatlan záróeszközt. Ezek a henger, a suvidid modellek, valamint az elektromechanikus, kódzár eszközök.

A belső ajtók csak reteszelést és teljes várat állíthatunk fel, és riga- és reteszel. Ha csak egy reteszelést választott, ne feledje, hogy mechanikus, mágneses és falev. A Falett reteszek nyitva vannak – bezárja az ajtót a fogantyú hatása alatt. A mágneses bilincsek támogatják az ajtó zárt ajtaját a mágneses elemekkel, amelyek vonzza egymást.

A kastélyokban való derék is különböznek egymástól: egyenesek és csatlakoztak. Az első típusú ajtók, a második – a tolóajtóstruktúrák megnyitására szolgál, hogy ellensúlyozzák az ajtókaplapok jogosulatlan eltolódását. A különböző biztonsági osztályok zárak összehasonlító jellemzőinek táblázata.

Záróeszköz osztály

Biztonsági szint

Az elválasztásról, nem kevésbé,

A jogosulatlan boncolás minimális időtartama, percek

Felhasználási terület

Zapov és Planck székrekedés

Készpénz-mechanizmus

Elülső heveder csikke egy mortise test

ÉN

Kicsi

≈2940

≈785

≈785

≈1-3

Kiegészítő és ajtók a szobák között.

II

Normál

≈2940

≈785

≈785

≈5-10

Ajtók, hogy belépjen a lakóházakba.

Iii

Megnövekedett

≈4900

≈1500

≈1960

≈10-15

Ajtók, hogy belépjenek a lakóházi lakásokba, a nem lakossági helyiségekbe, ahol készpénz, anyagi jellegű értékek tárolódnak és / vagy elfogadottak.

IV

Magas

≈6860

≈1960

≈4900

≈30-40

Ajtók, hogy belépjenek a lakóházi lakásokba, a nem lakossági helyiségekbe, ahol készpénz, anyagi jellegű értékek tárolódnak és / vagy elfogadottak.

Telepítés

A különböző alfajok Mortise kastélyának telepítésére irányuló eljárás majdnem azonos. Először is válassza ki a műszert a zár megindításához.

 • Elektromos fúró, megfelelő fúrókkal vagy maróeszközzel;
 • Ceruza jelekre;
 • vésők (keskeny és széles);
 • Csavarhúzó és csavarhúzó;
 • egy kalapács;
 • Mérőeszköz (rulett, vonal és t. Ns. );
 • Csavarok (csavarok, csavarok).

Válasszon ki egy kulcsfontosságú mechanizmus kényelmes elhelyezkedését, általában 1-1-es magasságba vágva az ajtót.1 m-re a padlóról. A kastély alkalmazása, az ajtó és a Jamb végső felületén alkalmazza a mechanizmus helyének és a válaszának jelölését. Ha van egy maróeszköze, akkor az Ön feladata, hogy a horony a zár alatt jelentősen leegyszerűsítse. A végzett munka minősége azonban csökkenti az ajtó ajtajának károsodásának valószínűségét.

Távolítsa el az ajtót a hurkokkal (ha már felakasztották őket), kapcsolja ki a végoldalon és javítsa meg ebben a helyzetben. A jövő zár helyét két scotch csík (festett) helyezi el. Helyezze be a vágót az őrlési eszközbe, és állítsa be a behatolás mélységét az ajtóelembe. Ezután készítsen egy hornyot. Ha van elektromos fúró, fúrjon két mélyedést a felső és alsó jelzés mentén a kulcs kialakításának mélységében és szélességében. Ezt két módszerrel végezheti:

 • Ne mélyítse le azonnal a teljes mennyiségre, és fokozatosan 1-2 cm mélyen mozog a kívánt jelre;
 • A fúró azonnal elmélyíti a kívánt értéket, erre a fúróra, hogy címkéket készítsünk egy szalaggal vagy egy huzalral.

Figyelembe véve, hogy a mélyített mélyedés méreteinek pár milliméternek kell lennie, mint a beillesztett zár dimenziói. A mechanizmus esete köteles a horonyban, az elülső szalaggal együtt az akadály nélkül. A fúró szigorúan fennmaradjon az ajtó testéhez képest, hogy megakadályozza az elmozdulást. Kezelje a véső és a kalapács mélyítését. Szerezd meg a horony maximális szerető falát. Ezután helyezze az első csík helyét. Helyezze be a zárat a mélyedésbe, és adja meg a ceruza rúdját. A kapott kontúr szerint kiüt egy kis mélyítést.

Ezután a kút és a gombok helyét körvonalazni kell. Alkalmazza az eszközt az ajtó ajtajához, amely a mélyedéssel ellentétes, és a vonalat a lehető legnagyobb mértékben használja a fogantyú és a kastély jólétét. Fúrjon meg megfelelő fúró méretű fúrási lyukakkal számukra. Most helyezze be a reteszelő mechanizmust a horonyba, és ha nem észlelhető következetlenségeket, csatlakoztassa az ajtó testéhez az eszközcsomagban lévő csavarokkal. Ha találtál néhány pontatlanságot, igazítsa a véső mélyedését és egy fájlt, folyamatosan teszteli a zárszerkezet bemenetének pontosságát.

A következő lépés a zárolás működésének hibakeresése és a hornyok előkészítése visszahúzható riggerekhez és reteszekhez. Helyezze be a kastély zárolásának lárváját, csatolja azt a csavarhoz, amely a készletben szerepel, tesztelje a működését. Ha a hibaelhárítás nem látható, rögzítse az ajtófogantyút és az elülső sávot. Zár és visszahúzható rigels kiterjed a festék, kiterjed az ajtót, fordítsa el a kulcsot, hogy nyomok tőlük az ajtókeret. Vágja le a hornyokat a retesz és a riglia alatt, lógjon a véső szélei. Kiterjeszti a megtorló sáv alatti mélyülést. Csatlakoztassa a rögzítő készlethez mellékelt csavarokat.

Ellenőrizze a zár működését – csavarja be a fogantyút, ellenőrizze a kulcsot többször is, és a kulcsot. Ha a zár szám nélkül működik, nincs torzítás bárhol, ez azt jelenti, hogy minden rendben van. Ha felfedezte a hiányosságokat, egy kicsit dolgozunk egy vésővel és egy fájlt, hogy összehangoljuk a reteszelő mechanizmus részeinek helyét. Amint láthatja, a fa ajtó zárolási modellje független telepítése meglehetősen egyszerű és meglehetősen erők. Hogy csökkentse a hibaelhárítás valószínűségét az eljárások pontatlansága miatt, tesztelje a mechanizmus működését minden szakaszban. Ne feledje, hogy a munkahelyi pontosság és a gondozás – a siker fele!

Hogyan lehet telepíteni a fából készült ajtókhoz, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: