A fürdőkocsi belső burkolata: lépésenkénti útmutató

A fürdő használata hosszú ideig nemcsak higiénikus, hanem egészségügyi ellátási eljárásnak is tekinthető. Az emberek meglátogatják a fürdőt, kevésbé hidegek, kardiovaszkuláris betegségek és az idegrendszer betegségei. A hagyományos fából készült fürdőnek tekinthető: a gőz gőz falai “lélegzik”, ami hozzájárul a javított forró levegő szellőztetéshez.

Sajátosságok

A mai napig számos különböző lehetőség van a fürdő belsejére – ezek a gázszilikát blokkok, és a tégla, és eddig csak a magnetit népszerűségét kapom. Azonban a megfelelő továbbra is a természetes anyagokból, nevezetesen a fából készült. A fából készült bélésnek köszönhetően specifikus mikroklíma és hangulatos légkört teremthet a fürdőhöz vagy a szaunához. Tervezés a saját kezével a káddal káddal, nemcsak az összes árnyalat, hanem gondosan követnie kell az ilyen beltéri befejezés szabályait is.

A terület bélése és kiszámítása

A kiváló minőségű munka érdekében helyesen kell kiválasztani az anyagot, és kiszámíthatja számának kiszámítását.

Varrás egy ilyen szoba belső felületét, mint egy fürdő, csak olyan anyagoknak kell lennie, amelyek megtartják:

 • nagy hőmérsékleti különbségek;
 • magas páratartalom;
 • Állandó érintkezés vízzel és különböző anyagokkal.

A táblák és a fokozatú anyagok típusa

Az aktuális napon az építőanyagok piacát számos különféle gyártóból töltik be. A lámánákat orosz gyártás és külföldi termeléssel állítják elő. Az Eurovantia különböző opciókat készít a profil keresztmetszetének. A fából készült bélés is változhat a tábla hátuljának és elülső oldalának, a zár formájának és méretének, az anyagnak és más hasonló paramétereinek minőségének minőségében.

Leggyakrabban több népszerű profil bélését használják.

 • EUROVANTIA, amelynek tisztázása éles arcok és formázási varratok láthatók szabad szemmel a trim.
 • Softline, lekerekített sarkokkal.
 • Nyugodt. A varrás ilyen kivitelben szinte nem látható, mert nincs polca – elmélyül. Utánozhatja a fát, mindketten éles és simább lekerekített élek.

 • Lounudhaus, amelynek elülső oldala nem sima, de különböző mintákkal. A LowHeus lamellákra való rajzot egy drágább anyagok és forró dombornyomott olcsóbban használják.
 • Blockchaus (Siding).
 • Kétoldalas bélés. És a groove, és a csúcs egy ilyen tábla pontosan a közepén, így mindkét fél egyformán kapunk még – lehet választani közöttük. Azonban ez az anyag szinte nincs szellőzés (képes “lélegezni”), így nem túl jó az ilyen nedves szobák belsőépítéséhez, mint egy fürdő, az úszómedence vagy a szauna.

A megszerzett bélés változatosságának meghatározásához használhatja az európai szabványt DIN-t. A nehézség az, hogy sok gyártó különböző geszteket használ, és akár saját is, így először is meg kell vizsgálni az anyag felületének minőségét, és nem a jelölésen. A teljes bélés ugyanazon felszereléssel és egyetlen technológiával van ellátva, így az anyagi fokozatot a gyártási folyamat befejezése után ellenőrzik.

 • Prémium (vagy extra). Szinte a tökéletes minőségi bélés. Sem egy szuka, sem repedések nem elfogadhatatlanok. Világoskék árnyalat, kis sherbinki, érdesség és dregressibles csak belülről lehetséges.
 • A osztály. Az ilyen fórumon lévő csokrok nem lehetnek nagyobbak, mint 1 cm átmérőjűek, és nem gyakori, mint egyszer egyszer egy méteres szakaszos területen. Repedések, ha van ilyen, nagyon kicsi, és természetesen nem. Kívánatos, hogy a gyártó önállóan csúsztassa őket. Minden más hiba csak belülre engedélyezett.
 • B osztály. Az átmérőjű határok nem lehetnek több mint egyharmada a lamella, de bármilyen mennyiségben. A repedések és a nyitott zsebek jelenléte is.
 • S. osztály – Ez a bélés többi része, amelyen a kék foltok láthatóak, és sok nagy szuka. Nehezen lehet a telepítés után látható oldal felületén. Úgy véljük azonban, hogy az osztály bélése elfogadhatatlan a falak befejező falakjához.

Faipari

A fürdő nem csak gőzfürdő, hanem viasz, bankár vagy úszómedence is. A szobák mindegyikére megfelelőbb lesz egy bizonyos fajta fa kiválasztása.

A fa két kategóriába sorolható:

 • Tűlevelű: fenyő, lucfenyő, cédrus;
 • Lombhullató: Lipa, Aspen és mások.

Az euro nő anyagának egyik legnépszerűbb anyaga egy lime tábla. A Lipa elégedett a tartós, hosszú nem változtatja meg a szálak szerkezetét, és ellenáll a különböző negatív tényezők hatásainak. A Linden fürdő légköre frissességgel és tisztasággal telített.

Az Aspen Wagon segítségével könnyen kezelhető, az idő csak erősebbé teszi ezt az anyagot. Ha az ilyen bélés felszíne sötétedik, akkor könnyű az eredeti megjelenés visszaküldésére, a sump felületre. És egy Lipa és Aspen a szaunák legforróbb és nedves szobájának befejezésére szolgál – gőzfürdő.

A cédrus használata is megengedett, de az a tény, hogy a CEDAR nagyon gyorsan fűtött, kellemetlen érzés akkor fordulhat elő, ha megérinti a napozóágyakat és a falakat az anyagból. Tűlevelű fák főként mosás vagy bankár előtt. Fenyő és fenyő gazdagon elszigetelt gyanta, és csakúgy, mint a cédrus, magas fűtési arány, de az anyag használata pénzt takarít meg, és kiválaszt egy kiterjedt dekoratív bélés tartományban. Meg kell jegyezni, hogy a tűlevelű fát előre meghatározott, hogy elkerüljék a nagy számú emelet a falakon.

A kötőelemek beállításai

Két lehetőség van az elemek elhelyezésére, amikor a szauna burkolata. Az eurovantia által kivághatjuk a falat, és a táblákat vízszintesen és függőlegesen helyezzük el. A lehetőségek mindegyike szerint egy bizonyos típusú keretre van szükség, amely a hagyományos körmök által összekapcsolt sávból is készül. Mindegyik módszer előnyei és hátrányai vannak.

A vízszintes lehetőség előnyei:

 • Csökkenti az esélyét, hogy a varratokba ütközik és bámuljon a vizet, mivel a tartót forgatásával végezzük, ami lehetővé teszi a víz belsejébe esett vizet;
 • A falburkolat rögzítésének keretei függőlegesen készülnek, és lehetővé teszi, hogy egyenletesen forgalomba kerüljön a levegőben;
 • Még a legmagasabb minőségű fa is rothadási folyamatokra van szükség, és a lamella rögzítésének vízszintes módszere csak az alábbiakban helyezkedik el, amely az alábbiakban helyezkedik el, és átalakul, anélkül, hogy szétválna az egész falat;
 • A bélés vízszintes fekvésével a fa szárítása kevésbé észrevehető, ami elkerülhetetlenül bármilyen típusú anyaggal fordul elő.

Az európai szauna függőleges dekorációja gyorsabb és könnyebb, mint a vízszintes. Ez a módszer előnye is van:

 • Gyors vagizmus függőleges varratok a falon;
 • A “Groove-Ridge” rendszer használatakor csökken a víz stagnálás kockázata és az anyagok szálak megsemmisítése az állandó páratartalomból;
 • Ez a cél a magas szobahőmérsékletet megőrzi.

Lépésenkénti utasítás

Mielőtt közvetlenül elkezdené a trimot, kiszámítható a vágott felület területének kiszámításához, és kiválaszthatja, hogy pontosan hogyan csatolnak a falakon lévő falfestéket: vízszintesen vagy függőlegesen. A szauna belsejéből származó padló és mennyezet egy gyapjúval vagy más típusú szigeteléssel szigetelt. Bármely szigetelés nemcsak kiválaszthatja és telepítheti és telepítheti, hanem fedezi a szigetelőanyag rétegét a fóliával, hogy elkerülje a nedvességet. Az ilyen anyagot a láda telepítése előtt kell kötni a falnak. Arra is szükség van, hogy felmászik a szellőztető rendszer és a kazán, és csak akkor táplálja keretében a keret, amelyen az euro-e magára kapcsolódik. Először telepítse a ládát és szövesse a tapsót a mennyezetre, és csak akkor kezdje el a falakkal dolgozni.

Griusol

Az összes előkészítő munka után egy fából készült keret létrehozására költözhet – daru. Először óvatosan kell elkészíteni a sávot. Olyan lehet, mint egy narancs, és az eredeti formájában maradt, a fő dolog az, hogy a fát az impregnálások feldolgozták. Először is, állványok vannak rögzítve – merőlegesek a bélés jövőbeli helyére. Bizonyos esetekben előzetesen kiszámolni kell a sáv helyét előre, mivel a függőleges és vízszintes helymeghatározási rendszer egy falon kombinálható. A profil csatlakoztatható a szokásos körmökhöz, ha a fürdőház fából készült, de jobb, ha a falhoz rögzítheti a falat egy dávellel. Meg kell jegyezni, hogy a sáv hossza szükség van a szigetelés enyhén nagyobb hosszára, a falra szegezve.

Ezután az állványok 50-60 cm távolságra vannak felszerelve egymástól. Pontosabb számítások esetén használhatod egy plumb, rulettet vagy szintet. Ha a fal nem lapos, akkor a fedélzet további vágását, vagy a gipszkarton gipszkarton keretének felfüggesztését használhatja.

Szellőzés

A fürdő vagy szauna teljes működéséhez, valamint a biztonság betartása érdekében jó szellőzésre van szükség.

Telepítési technológiája a következő.

 • Már a láda telepítése során meg kell jegyezni a szellőzőnyílásokra szánt helyeket. Egy lyuk van a mennyezet közelében, és a második nem magasabb, mint 150-300 mm a padlószint felett. Jobb, ha a második lyuk a sütő közelében van elhelyezve.
 • A légcsatornához jobb használni egy alumínium hullámosságot 100 mm keresztmetszetű átmérővel. Helyezze a lyukakat a hullámosságok rögzítéséhez könnyen hozzáférhető helyeken, hogy gyorsan beállíthassák a friss levegő átvételét.

 • A habanyag hőszigetelő anyagaként történő használata a szellőztetés telepítésekor kategorikusan nem ajánlott. Jobb, ha nem éghető anyagokat használnak, például bazalt (ásványi) pamut gyapjú.

Szigetelés

Meg kell állítani részletesebben a falak szigetelésére. Fürdőszobák A folyamatosan magas páratartalom miatt különleges rögzítésre és többrétegű szigetelésre van szükség.

Kezdjük, szükség van vízszigetelő anyagot a falra, hogy a nedvesség ne kezdjen elpusztítani a szigetelést. A vízállóat a falhoz ragadhatja, vagy emellett rögzítheti a fal felületén fából készült lécekkel. A latnak a láda kerete (bárok) között kell lennie, 10 mm-ben.

Az ásványi gyapjú tetején egy fóliafilmet kell elhelyezni, amely nemcsak a nedvességtől és a gőztől származó szigetelést védi, hanem a kimenő hőt is tükrözi. Az ilyen párologtatás az építőipari tűzés közvetlenül a sárgaréz rúdjához csatlakoztatható.

Egyszerűbb módon is használhatja a szauna falát a már fólia bazalt gyapjúval, amelyet a fóliába helyeznek.

Beépítési

Az euro nő rögzítése a fürdőkben és a szaunákban csak a rejtett módszert alkotja. Először is, az olyan metikusok, amelyek lamellát csatolnak a keretbe, annyira felmelegítik, hogy fájdalmas érzéseket tud nyújtani, amikor megérinti a fejét. Másodszor, a fém szerelés rozsdásodhat a vízzel való állandó érintkezésből, és károsíthatja a slave felületét. És végül harmadszor, ezek a rögzítők túlságosan pontatlanul tűnnek, különösen a magányos magányos hangok használatakor.

A fürdőbe való burkolat mindig először a mennyezeten kerül sor. A bejárati ajtóból indul. A bélés a körmökön, akár Kleimer által rögzítve, hiszen a kis befejező szegfű nem képes ellenállni a mennyezeten lógó lamella súlyának. A Kleimer egyfajta bilincs (ruhadarab, konzol), amely rozsdamentes anyagokból készül, és jobban megmenti a testet a károktól a szerelés során. A legújabb táblák meglehetősen nehéz a köröm egy horonyba, vagy a kleimerekbe helyezhetők, így egy titkos köröm segítségével használhatsz kalapot. Ilyen köröm pontozása, nagyon könnyű a fedélzet mentén, és károsíthatja azt, hogy a dobochnik-ot kell használnia. A falakkal való csatlakozásokon 40-50 mm-es rést kell hagyni úgy, hogy a levegő szabadon kerüljön, és a lamellák enyhén lenyelik a nedvességtől, nem szakítottak egymást.

A gőzfal falait analógiával végezzük a mennyezetre. Indítsa el a sarkot, így a rés a padló közelében 10-30 mm-re, hogy elkerülje a rothadó táblákat a helyükön lévő helyeken egy padlón. Dokkolva az egyes részeket az ilyen szoba felületén, mint egy fürdő. Jobb, ha egy kis tartalékot hagyunk, hogy a fal teljes falainak duzzanásakor ne deformálódjon, és a vízzel való állandó érintkezés miatt nem ment “hullám”.

A vámkezelés az alábbiak szerint történik:

 • Kezdetben a lamellák rohantak a már beépített lamella hornyának megállítására, a két tábla csatlakozásának varrási vonala mentén éles tárgyakkal rendelkeznek
 • A táblát kissé eltávolítják a szintek és a szintek szintjeihez képest;
 • Az algoritmust mindegyik következő lamellával megismételjük;
 • A bélés rázkódása pontosabban fog kinézni, ha ellenáll az egyenlő francia bekezdésekkel, mind az összes falon, mind a mennyezeti bélésen.

A lamellák segítségével az ajtó hurkokat is varrhat a fedélzetre a kívánt hosszúsággal. Az operament magukat később a platálok keretezik.

Az ablak lejtője a műanyag lamellához csatlakoztatott indító deszkával van felszerelve. Ebben az esetben a fából készült bélés az egyik végét egy fából készült grusterrel rögzítjük, és a maradék – a műanyaghoz. Az ilyen egyszerű opció alkalmas fém-műanyag ablakokhoz. Ön is összetettebb módszert is használhat: telepítsen egy külön keretet a lejtőn, és tegye rá egy fából készült bélést rajta. Ez a módszer jól illeszkedik a tisztességes mélységű fából készült ablakokhoz. Ha a fal lejtője teljesen értelmezhető, egyszerűen csak egy fából készült becenévvel szállhat.

A dekoráció ugyanúgy történik, mint a gőzterem, de a táblák alsó végei (akár a táblák is, amelyek a padló vízszintes telepítési módszerrel vannak kötve), legalább 30 mm-rel rögzítik a padlótól. A mosószobában is használhatja a PVC bélés- vagy műanyag paneleket, amelyek fa alatt díszítettek egy design létrehozásához. A csempe és a kerámiák is tökéletesek egy alternatív befejezési lehetőség formájában.

A bankár telepítése nem különbözik a vizek telepítésétől, de lehetetlen a bélés felszerelése. A kemencék közelében lévő falak jobbak tégla vagy kő. A fémlemezeket gyakran használják vagy más nem éghető bevonatot használnak. Nem szabad a kéménycsövetnek a mennyezeten rögzített fém képernyőn,. A képernyő mögött a kémény előnyösen ásványgyapot csomagolva van.

Befejező kezelés

Annak érdekében, hogy a fa ne száradjon, ne rothadjon, és ne veszítse el a vonzerőt, hanem speciális eszközökkel kezelhető. Azonban a kocsi a gőzteremben még mindig jobb, ha nem kezeli, ellenkező esetben a magas hőmérséklet miatt az ilyen impregációk káros bepárlása csökken a bőrre és a tüdőbe. Persze, idővel kezeletlen lamella elkényeztetett és figyelemmel a csere, de ez történik, legkorábban egyszer 2-5 év. Ha a gőz folyamat szükséges, csak speciális vegyületeket használhat szaunához vagy fürdőhöz.

Azt jelenti, hogy a bélést kezeljük, több típusra oszthatók.

 • Különleges impregnálások és olajok – Ezek a legnépszerűbb pénzeszközök, amelyek készen állnak a használatra. Szükség van a lamellák felületére és alaposan áztatni.
 • Rendes lakk. Ajánlatos elhagyni a lakk használatát a viaszban, és még inkább a gőzfürdőben, de a lakkot a bankár előtt festheti.
 • Akril – a magas páratartalmú szobák felületkezelésére szánt eszközök. Az építőanyagokat orosz és külföldi gyártók képviselik. Acrylica alkalmazásával víztaszító és szennyeződéses felület képződik, amely képes a hőmérsékletet 120 fokosra. Az eszköz védi a fát a formából, és még betonszerkezeteken is használható.

Tervezési ötletek: Példák

A bélés más típusú belsőépítésével kombinálva lehetővé teszi a leginkább bátor tervezési megoldásokat is. A bélést különböző irányokban helyezheti el, ami bonyolult mintát képez a falakon vagy a mennyezeten.

Fontos továbbá kiválasztani a jobb és a világítást a szaunában – Matte kell, és nem vágja le a szemét. A világítóberendezéseknek hőálló, nedvességállónak és biztonságosnak kell lenniük. A LED vagy a száloptikai lámpák tökéletesen illeszkednek. A védelmi osztálynak nincs alacsonyabb IP-54. A lámpatestek egy gőzfürdőben jobbak a padok alatt, mivel az eszközök stabilabbak lesznek az alábbiakban, ahol a levegő hőmérséklete alul van. A falakon lévő lámpák díszítő rácsdal elválaszthatók.

Annak érdekében, hogy elkerülje a bélés alsó részének gyakori cseréjét a nedvesség expozíciójának köszönhetően, kombinálhatja a csempe és a fa burkolatát. A kerámia csempe a padlóra helyezkedik el, és a falak alsó fele, a mennyezet pedig és a fal tetejét fából készült csíkkal díszítik. A fürdők és a szaunák burkolólapok feldolgozása nem különbözik más helyiségek lefektetésétől, csak a ragasztó és a habarcs kiválasztása szükséges. Víztaszítónak kell lenniük, jól tolerálják az agresszív közeg hatását, és nem összeomlik a nagy hőmérsékleti különbségtől.

A fürdő falának belső burkolatának módjáról, a következő videóba.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: