Agyag a kemencében

A kemence kialakításának szakaszai nem tolerálják az eltéréseket az elfogadott normáktól, és a kötőanyagnak meg kell felelnie nekik. A szerkezet erőssége és tartóssága a szúnyog-megoldás minőségétől függ.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Sajátosságok

Agyag használata nyersanyagként a kemencéhez ősi idők óta. A megfelelő megoldás elkészítéséhez figyelembe kell venni a komponensek kiválasztásának és egyensúlyának pontosságát.

 1. Agyag. A fő rész, ez biztosítja a megoldást a viszkozitás, a hőállóság, a tűzálló. Nem mindenféle alkalmas főzésre: a különböző fajták számos szennyeződést tartalmaznak az eredménytől. Mivel nem mindig lehet megszabadulni tőlük, akkor nagyon problémás. A tűzhely építésének egyik fontos paramétere az áthatolhatósága, azaz hermetikusság. Ezért az agyagot ellenőrizni kell, tesztelni annak minőségét: az anyag három zsírjelzővel rendelkezik – normál zsírság, közepes és magas.
 2. Homok. A második legnagyobb összetevő. Önállóan bányászhat, ugyanakkor meg kell emlékezni a követelményeknek: homogén és szennyeződés nélkül kell, ezért tisztított és feláldozva. A szakemberek előnyben részesítik a homokot, figyelembe véve a legtisztább.
 3. Víz. Nem kell kezelni az elbocsátást – nem tartalmazhat külföldi zárványokat. Csak jól varrott tiszta folyadékot használhat, különben elkerülhetetlenül a gyúrás minőségének csökkenéséhez vezet, és a végeredmény magas hőmérsékletre melegszik. Legjobb lehetőség – ivóvíz.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

A munkára való felkészüléskor kívánatos, hogy minden komponens jó állománygal rendelkezik. Szükség lesz a dagasztó mintákra, a megoldás cseréjére, ha alacsony minőségű. A kiváló minőségű agyagpaszta tűzálló anyag, jól karbantartott expozíció nyílt lángnak. Az alkalmazás területén azonban meglehetősen korlátozott. A legmegfelelőbb a használatához továbbra is a kemence, a kémény és a szerkezeti elemek felhalmozódása.

A Clay-t a tengelykapcsoló megbízhatósága jellemzi, és hosszú évtizedekig is hatásos továbbra is 1000 ° C-ig.

Agyag a kemencében

A Clay megoldás számos előnye van.

 • Ökológia. A készítmény csak olyan természetes biztonságos elemeket használ, amelyek nem különböztetik meg az embereket és a környezetet.
 • Elérhetőség. Minden összetevő megtalálható az emberi ház közelében, könnyű megszerezni és főzni a kezét. Ezenkívül vannak kész keverékek.
 • Egyszerű szétszerelés. Szükség esetén a kemence vagy annak telekjavításának javítása nem kell jelentős erőfeszítéseket költeni. A szárított keverék jól elkülönül a téglából, így tiszta és egész számot hagy.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Vannak azonban olyan körülmények, amelyek szükségesek ahhoz, hogy kiváló minőségű kemence keveréket kapjanak Borov kiszolgálására. Lehetővé teszik, hogy használja a kapott hőálló keveréket. Egy jó agyag kemencékhez és kandallókhoz bányásznak mélységben körülbelül 5 méter – ez ott van, hogy vannak olyan rétegek tiszta anyag, anélkül, szerves szennyeződéseket.

A fűtési struktúrákon kívüli készítmények a fűtési struktúrákon kívülre kerülnek, vakolatra vonatkoznak. A Clay elengedhetetlen a házak és lakóépületek kemencében. Sajnos komoly erőfeszítésekre és időre lesz szükség ahhoz, hogy előkészítsen egy kötőanyag-összetételt, amely megfelel az összes követelménynek.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

A minőség tesztelésének módszerei

A tapasztalt minixerek soha nem használnak megoldást anélkül, hogy ellenőriznék a minőségi mutatókat. Ez így történik: a kész agyagpasztát a simítóra alkalmazzák, és fordítják át. A jó minőségű megoldás nem esik le. A zsírtartalom mértékét ugyanúgy határozzák meg: ha a készítmény zsír, akkor az építési penge jól tapad. Ha a zsírtartalom nem elég, és a homok mennyisége túllépi a paszta, a megoldás esik, elválasztva a penge felületétől.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Szárítási módszer

A technológia egyszerű és nincs nehézség. A mester gyúrjuk 5 teszt rész agyag massza, mindegyik tekercs egy kis labdát, ami után sminets neki egy torta. A legegyszerűbb, hogy egy zsemle a tenyéren, és megnyomja a másik kéz ujjait. Minden Koloboki címke a homok százalékos arányát jelzi.

A kapott sütemények szárításra szolgálnak, 2-3 napig szükségesek. Szövetség után a repedésekre és az erőre vizsgálták őket – a pelletnek tömörítéskor szilárdnak kell maradnia. Ezután minden fragmenst a padlóra dobják: a kiváló minőségű kompozíció nem szabad összeomlani.

A kutatási eredmények szerint az összetevők optimális aránya megtudja.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Hajó segítségével

A szakembernek meg kell találnia az agyag zsírtartalmát, mielőtt folytatná a dagasztást. Ehhez körülbelül 2 kg anyagot használ, vízzel keverve. A kapott oldatot egy fából készült, vidám, gondosan vizsgáljuk.

 • A Nanice Clay nagy rétege magas zsíros. Szükség esetén csökken a homok mennyiségének növekedésével.
 • Ha kis agyag van a bárban, ez a kompozíció optimalitásának mutatója, ezért nem kell homokot adni.
 • Ha a funk-t agyagfóliával borítják, akkor egy vékony összetételről beszél, és jelzi, hogy végzetes agyagot kell hozzáadni.

Agyag a kemencében

Tompa segítségével

Teljesen egyszerű módon: kis fürtök a kész agyagrészből kb. 3 cm átmérőjű. Mindegyik golyó két sima felületű, sima felületű, fokozatosan összenyomva, rendszeresen ellenőrzi az eredményt. Ha a golyó közvetlenül a szorítás után reped, akkor ez azt sugallja, hogy a keverék vékony, és hiányzik a zsír. Amikor a repedés akkor fordul elő, amikor félúton szorul – ez a túl sok zsír jelzője. Az optimális lehetőség, amikor a labda öntött, de nem pusztul el.

Agyag a kemencében

Más módszerek

Egy kicsit többet a fent említett 5 részből álló módszerről. Az agyagoldat különböző összetételével 5 alkatrészt kell keverni:

 1. Az első – agyagból áll;
 2. A másodikhoz – adjunk hozzá a szitált homok 25% -át;
 3. A homok harmadik részében majdnem fele;
 4. A negyedik homok esetében a kompozíció több mint felét veszi:
 5. Az ötödik rész 75% homok és 25% agyag.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Minden alkatrész külön gyanúsul, a sűrű paszta állapotához. Szabályozza a paszta minőségét vízzel és homokkal. A készenlét meghatározható az érintéshez – ha a készítmény nem marad a tenyéren, akkor készen áll. A fenti módszerek mellett a kemence agyagot tesztelnek, és a tojás előtt. Nem számít, hogy a lélek ellenállt, de jobb, ha a kész megoldást újra meg kell ismételni, mint egy rossz minőségű kemence, majd az erő, az idő, a hibák javítására szolgáló eszközöket.

A készítményt a következő módon ellenőrzik: kézzel karcolják, és az ujjak közötti dörzsöljük. A csúszás és az olajos paszta jó minőségű kötelező megoldással beszél.

Van még egy másik út, de csak egy kiterjedt tapasztalattal rendelkező máj kihasználhatja azt – a pletykák készítményének felkészültségének ellenőrzése.

Ha a megoldás sulky és elmarad a lapát mögött, azt jelenti, hogy készen áll.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Hogyan válasszuk ki?

A működő agyagösszetétel minőségét az agyag zsírtartalma határozza meg, és három típusra osztható.

 1. Zsír agyag. A legtöbb műanyag. Azonban megszáradt, megváltoztatja mutatóit: elkezd repedezést, jelentősen csökken az összegben, amely negatívan befolyásolja a kemence struktúrák integritását és szorosságát – deformálódnak és megsemmisítik.
 2. Közepes olajos. Az optimális verzió, az áldozat álma. Az ilyen anyag a szárítás során nem túl sok zsugorodást biztosít, és nem hajlik a repedésekre. A közepes zsírteljesítmény összetétele jó mutatókkal rendelkezik az adhézió, az erősség, a hőállóság és a higroszkóposság minden paraméterében.
 3. Vékony agyag. Legrosszabb minőség – rendkívül alacsony tapadás. A túlzott szárazság megkülönböztethető, erős tendencia a repedéshez, ami elkerülhetetlenül az egész struktúra deformációjához vezet.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Nagyon nehéz megtalálni a kiváló minőségű alapot, és sok szerencsét a mester – a Pecker, amelyet ő értéke, néha titokban tart. Amint már említettük, egy igazán tiszta agyag legalább 5 méter mélységben van. Az idegen szerves szennyeződésektől megfosztják, amelyek gazdagok a felső rétegekben. Az agyag használata a felső rétegekből egy rossz minőségű termék garanciája.

Számos agyagtípust használnak az egészségügyi szakemberek.

 • vörös agyag. Képes ellenállni a hőmérsékletnek akár 1100ºС, a kemence testének kiszámítására szolgál.
 • Tűzoltó chamotone. Szükség van a falazat és a kémények kötőanyag-megoldására – a legforróbb helyekre.
 • Mész. A tűzállósága nem túl jó – képes csak körülbelül 450-500 ° C-ra ellenállni, hanem egy kemence alapját és a tetőszint felett helyezhető el.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Alay-limestrokes-t használnak a zsaluáláshoz. Még mindig van egy fehér agyag, ez is alkalmas hőálló oldatok, használatos fa-rezisztens kemencék a hőmérséklet-rezsim a kemence legfeljebb 1000ºС.

Mint látható a fenti lista, chammed agyag egy univerzális anyagot és fel lehet használni a Kemence gyártása a legkülönbözőbb hőmérsékleti viszonyok.

Ezenkívül, késztermékek viselése, amelyek jelentősen megkönnyítik a tapasztalatlan cookie-k feladatait.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Hogyan készítsünk agyagot a gyúrásra?

Minden varázsló saját tesztelt módszere van egy minőségi megoldásnak, de most a legegyszerűbb lesz, ami kihasználhatja az újoncot egy komplex véget.

így, Hogyan készítsünk agyagpasztát hibák nélkül? A leírt módszer mind a kemence debütálójához, mind pedig azok számára, akik maguk számára tégla sütőt építenek, az egyetlen alkalommal, és ezáltal nem fogja ezt megtenni. Nem kell elfelejtenie, hogy ma az építési piacon már készen állt keverékek csomagokban. Nyersanyagok vásárlása a kívánt mennyiségben, és a mellékelt utasítás lehetővé teszi, hogy ne gondoljon a közeli kerületben lévő alkatrészek keresésére. Azok számára azonban, akik úgy döntöttek, hogy szakmai alapon vegyenek részt a kőműves kályhákban, költségnövekedést fognak fizetni, következésképpen a jövedelem csökkenése.

Agyag a kemencében

Miután megkapta mindent, amire szüksége van a gyúráshoz, a rendeltetési helyre, az agyagot a főtt kapacitásba helyezi, függetlenül attól, hogy egy hordó vagy egy nagy önálló fürdő. Ezután szükség van vízzel vízzel – az 1: 4 komponensek minimális aránya, ahol a víz nagyobb, mint az agyag. Ez az áztatás 1-2 napig tart. Szövetség után a készítményt keverjük, hogy homogén tömeget kapjunk (cellulóz). A legegyszerűbb dolog az épületkeverer készítése. A kapott oldatot 3×3 mm-es sejtekkel ellátott speciális rácson töltjük be, még a legkisebb szennyeződésekkel és kavicsokkal is.

Nem mindig lehet a folyó homok, néha könnyebb megvenni. Meg kell nyomonnia, hogy az alkalmazott anyag nem csak tiszta, hanem száraz is. A Puttic Nedvesség homok nem teszi lehetővé a minőségi kötőanyag megoldását. Így meg kell szárítani, és a finom szitán keresztül süllyedve.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Hogyan készítsünk megoldást?

Az ilyen felelősségteljes részre kezdve meg kell érteni – nincs pontos arány, mindez a nyersanyagok nagy részétől függ, és mutatóit folyamatosan megosztják a termelés helyétől, az időjárástól, a szezontól függően, amikor karrierből és sok más tényezőből vették. Ez meg kell tennie magad és a helyén. kívül Agyag már rendelkezik összetételében homokkal, ahonnan a zsírjától függ, ha a százalékos anyag kicsi, akkor a nyersanyag zsír, ha a mutatók magasak, az ilyen nyersanyagokat vékonynak kell tekinteni.

Ebből következik az arányok különbsége – 1: 2 és 1: 5 között.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Annak érdekében, hogy megoldást készítsen a téglafalonra optimális zsíros, meg kell találni a megfelelő arányt. Hogyan gyúrjuk a tesztkészítményt, és meghatározzuk a kívánt mutatókat. Egy másik módszer a dagasztás, egyszerűbb és nem túl költséges időben:

 • Egy kis tartály tele van egyharmadával;
 • Ezután az alvó homok, és szükség esetén víz hozzáadásával keverjük össze;
 • Ezután ellenőrizze a konzisztenciát, egy kicsit a simítóval, és kiderül, a tömeg nem eshet, de amikor a lapát 90 fokot fordít, a kiváló minőségű oldat a felületről.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Ha a főtt paszta a leírtak szerint viselkedik, azt jelenti, hogy helyesen történik, és a kapott arányokat további munkára használják. Ha a kompozíció invertált szerszámból esik, meg kell adnia az agyagot, és ellenőrizze újra, elérheti az összetevők ideális arányát. A tömeg tapadása a Kelme azt mondja, hogy a homok hozzáadásának szükségessége van.

Túl zsírkészítmény hajlamos arra, hogy repedjen, és a vékony lesz törékeny.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Ami a víz mérését illeti, azt kísérleti. Túl vastag keverék nem képes kitölteni a tégla pórusait, így a varratok zsírok lesznek, de megbízhatatlanok. A folyékony oldat egyszerűen elterjedt a falazat folyamatában, nem képes normál tengelykapcsolót biztosítani, és a további részek nem tudnak semmilyen segítséget. Végül a nyersanyag túllépésre lesz szükség, de a varrás törékeny marad. Ezért kell mindig ellenőrizni a megoldás minőségét, például, ha lapos oldallal költözött rá.

 • Túl vastag összetételű, a KELMA szakaszos nyomot hagy. Szükség lesz egy víz hozzáadására és keverjük össze a megoldást.
 • A márka után túl gyorsan lebegnek az oldalán – a túlzott mennyiségű víz mutatója. Meg kell adnunk egy keveréket egy kicsit kiemelkedő, majd a felesleges vizet.
 • A megfelelő főtt oldat esetén a nyomkövetés világos marad.

Agyag a kemencében

jegyzet!

A homokos agyag keverék otthoni elkészítéséhez helyesebb a “lágy” víz használatához alacsony sókkal, különben a téglák rögzítésének felületén fehér válásokra fognak nyilvánulni. Ha a White-eket nem tervezik, akkor komolyan tönkreteszi a késztermékek megjelenését.

Ha az építő magabiztos magában, akkor a tapintható érzékelés segítségével meghatározhatja a megoldás minőségét. Az elegyet eldörzsöljük – ha homogén, kissé durva réteg van kialakítva az ujjakon, az oldat készen áll. A konzisztencia szerint a készítménynek hasonlónak kell lennie egy vastag tejfölhez. Ha az arányt helyesen választják, a terv megbízható és tartós. Ahhoz, hogy a felület összetételét alkotja a felület elhelyezéséhez, hozzá kell adnod egy kicsit több vizet.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Mit lehet hozzáadni az erőért?

Az oldat erősségének növelése, sok hozzáadása só, ami növeli megbízhatóságát. Hozzávetőleges arányok: 1,5-2 kg-ot adunk a kész paszta 1 vödöréhez. A sóoldatnak több időre van szüksége a szerkezet kialakításánál, de a tüzelés után több monolitikus és tartós lesz.

A só mellett az agyagoldatban hozzáadhat lime és cementet. Az ilyen megoldás alkalmas a kémény felső részének és a kemence alapításának falazására, mivel a cement csak 200-250 fokos hőmérsékletet ér el.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Használati útmutató

Az első dolog, amit a sütő vakolásához kell elvégezni, hogy tisztítsa meg a régi oldatból, felgyorsítja a port, tisztítsa meg a szennyeződést. A sütő szárítása után megdöbbentő. Cselekvési algoritmus.

 • A kezelt felületet bőségesen nedvesítjük vízzel.
 • Ezután a kezdeti réteget alkalmazzák, úgynevezett permetezés. Ehhez egy oldatot készítünk egy folyékony konzisztenciájában, és két réteget dobnak a kemencére ecsettel vagy seprűvel. A második réteget alkalmazzák, miután az első egy kicsit megragad. Szükséges, hogy megrepedjen, repedések nélkül. A következő rétegek alkalmazása előtt meg kell nedvesíteni az előzőt.
 • Annak érdekében, hogy a felület ne repedjen, a gipsz használata erősítőhálóval, amely körmökkel van rögzítve.
 • Miután a rács rögzítve van, egy réteg folyékony agyag paszta, majdnem egy csavar.
 • A Grappling után a primer 2-5 mm vastag fő rétegét alkalmazzuk. Ha sürgősen szükség van egy vastagabb bevonásra, akkor az eljárás 2 szakaszra oszlik – az első réteg kiszárad, akkor a következőket kell alkalmazni. Ez a keverék legnagyobb fogyasztása a felületen dolgozik.
 • És az utolsó, utolsó réteg, amelynek célja, hogy hozzon létre tökéletesen simaság felülete, az úgynevezett „lefedő” vastagsága 2-5 mm. Használjon több folyékony konzisztenciát, amit a permetre készítettek.

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Agyag a kemencében

Mint most, világos, egy agyag keverék előkészítése (oldat) – a folyamat egyszerű.

Sokkal bonyolultabb tűzhely, ahol különleges ellátás és a szükséges szabályok betartása. A munka sorrendjében bekövetkező hibák elfogadhatatlanok, és rossz munkaképre fordulhatnak. Ez különösen fontos a kezdők számára.

Hogyan készítsünk agyag habarcsot a kőműves kemencére, lásd a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása