Automatikus garázskapuk: A választás jellemzői és finomságai

Garázsajtók nemcsak az autóját a behatolóktól védik, hanem egyfajta arc otthon. A kapunak nemcsak “intelligens”, ergonomikus, megbízható, hanem vonzó megjelenésű, kombinálva az épület külső részével.

„Smart” Automata kapu a garázsban van szükség, hogy a tulajdonos nem kell kijutni a kocsiból, nyitja és zárja a szárny, nedves az eső vagy téve a dummy szél. Elég az, hogy üljön az autóban, és nyomja meg kétszer a gombot a távvezérlőn: az első alkalom, hogy megnyissa a kaput és a szabadságot, és a második alkalommal zárja.

Sajátosságok

Az automatikus garázskapuk számos speciális jellemzővel rendelkezik:

 • Az automatizálás a villamos energiától függ. Ha nincs alternatív áramforrás (generátor) a házban, akkor nyissa ki a garázsot manuálisan, ezért jobb, ha egy torziós rugót vásárolnánk, amely lehetővé teszi, hogy kinyitja a szárnyakat a kezével;
 • helyet takarít meg a garázsban;
 • megnövekedett hang, hő, vízszigetelés;

 • Rezisztens a rozsda;
 • Kényelmes a munkában;
 • rezisztens;
 • A kapu gyártásának és beállításának magas költsége szándékos megközelítést igényel a tervezési szakaszban. A garázsot a gép lehetséges változásának tartalékkal kell építeni, figyelembe kell venni az 50 cm-es távolságot a kapu szárnya és az autó test tetője között;

 • Hosszú élettartam. Például a szekcionált kapuk legalább 20 évig szolgálnak, míg a mechanizmus csak mozgó elemei letétbe kerülnek;
 • A garázs falától a belsejéig és távolról a távirányítón keresztül szerelt, mind a helyhez kötött gomb megnyitásának lehetősége, amely a kulcstartóra lóg;
 • A magassági mechanizmus létrehozása és beállítása. A telepítőnek tapasztalattal kell rendelkeznie.

Ha hibaelhárítás, kapcsolatba kell lépnie a szolgáltatással.

Modellek

Az automata garázskapuk többféle típusúak:

 • emelő-forgó;
 • szekcionált;
 • Rollett típus (gördülő redőny).

A Swing Gates kevésbé valószínű, hogy automatikus vezérlőrendszerrel van felszerelve, és a bérleti lehetőségek túl sok helyet foglalnak el. Ezeket csak gépjavító dobozokban használják, mivel a hely lehetővé teszi, hogy telepítse őket. Swing Automatikus kapuk jól néz ki, ha nem szerepel a garázsban, hanem a háztartás területének belépési kapujaként használják.

Ha szeretné telepíteni az ilyen modelleket a garázsba, válassza ki a kifelé nyíló designot.

Az első típusú modellek egy ajtó levél, amely ugyanabban a síkban forog – vízszintes. Az összecsukható mechanizmus felemeli a kapu szárnyát, és 90 fokos szögben nyitja meg.

Ezek a modellek alkalmasak garázsok, nagy belmagasságú, mert szükséges, hogy elhagyja a szárny és a lovas gép, a távolság legalább 50 cm-es. A terv költsége elég magas.

További előnyök – Nagy ellenállás a hackeléshez, majdnem teljes szorítás és képesség, hogy telepítse a wickets egy külön bejáratra.

A szekcionált kapuk több fémszalag, amelyet a csuklópántok összekapcsoltak. Alapvetően ezek a modellek szendvicspanelekből készülnek, de a házi szárnyak eloszlanak. A tervezés, amely lehetővé teszi a kapu szárnyát, amikor megnyitja az útmutatókat, és menjen a mennyezetre, kényelmes. Az ajtó nem fejlődik, mint a vakok, és egyszerűen mozog és párhuzamosan rögzítve. Az ilyen típusú kapu telepítésekor érdemes megfontolni, hogy a kialakítás csökkenti a garázs teljes magasságát.

A gördülő redőnyök szigetelt alumíniumlemezekből készülnek, amelyek megbízhatóan kapcsolódnak egymáshoz. Ha megnyitásakor az egyes lemezeket a tengelyen lévő harmonikaba vagy sebbe hajtják, amely az ajtó tetején van rögzítve. Kiváló lehetőség azok számára, akiknek nincsenek garázs magas mennyezetekkel.

A mínuszok lehetetlen a wicket a tekercs ajtók, az alacsony vízszigetelés és az erő.

A kupak típusa által nyitott tolóajtók, Ennek megfelelően a szárny mozgásának a fal mentén kell lennie, egyenlő a 20 cm-es szélességgel rendelkező szárny szélességével. Ez csak akkor van kényelmes, ha a műhely vagy más segédterem a garázsban van felszerelve. A garázskapu méretei általában szabványosak, de az összes nagyvállalat az ügyfelek ajtója alá kerül.

A meghajtók típusai

Ha a rendszeres swing kapuk már telepítve vannak a garázsba, akkor a következő típusú automatikus meghajtókat használhatja azokat:

 • Föld alatt. Összecsukható önmegépítésre: az alsó rész a földbe van szerelve, és a teteje a kapu alján található a csuklón. A felső rész időközönként kennie kell, hogy ne menjen ki;

 • Lineáris. Nagy megbízhatóság a hackelésből. A design az ajtóhoz van csatlakoztatva, amely nem több, mint 3 t belülről van. Néha kenést igényel. A munkát konzol vagy álló kapcsoló segítségével adják meg;

 • Kar. Mind külső, mind belső oldallal felszerelve. Megnyitása következik be, hogy az egyenes tolóerő az ívelt kar erejét továbbítja.

Ezeknek a nyitó mechanizmusoknak az az előnye, hogy a kész kapuba telepíthetők. Hátrányok rejlik, hogy szükség van szabad hely a garázs előtt, a nagy vad megtakarítás (igen, akkor spontán letörnek), valamint hogy a rendszer egy földalatti mechanizmus lesz szükség a készítmény a gödörbe, a betonozás és vízszigetelés.

A csúszó kapukhoz egy vezetékes meghajtót használnak, amely a garázs homlokzatán rögzített vezetők, fogakkal ellátott sín, a kapura szerelve és a motoron található hajtómű. A fogaskerék mozgatja a blokk ajtaját. Állványok helyett a láncokat használhatja, de ez a mechanizmus nagyon zajos.

A forgó mechanizmusok görgőkkel, útmutatókkal, karokkal és rugókkal vannak felszerelve. Az útmutatók függőlegesen helyezkednek el a mennyezethez párhuzamos vászon mentén. Az elektromos meghajtó gumiabroncsai. Ez a rendszer a legösszetettebb az amatőr telepítéshez. A szekcionált mechanizmusok elektromos meghajtóval és kötelező rugókkal – kézi lánchajtással rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy a kaput kinyitja a villamos energiához való csatlakozás nélkül.

Mit válasszon?

A garázskapuk választása és telepítése elsősorban a garázs, a magasság és a szabad helye előtt van.

A Hormann és a Doorhan rotációs és szekcionált szárnyak csak magas helyiségekbe vannak felszerelhetők, és a swing és visszahúzható modelleknél több helyre van szüksége a garázs előtt, különben problémák merülnek fel a kapu nyílásával, hanem a garázsban is.

Ha meleg éghajlaton élsz, vagy a garázs jól fűtött, akkor kiváló lehetőség lesz az osztrák forgószerkezetek vagy a Promatic-3 rendszerek. A célra vonatkozó utasítások azt állítja, hogy a kemény éghajlatban lehetetlen használni őket, mivel drága termékek javítását tehet.

Gyártók és vélemények

Az automatikus kapuk a garázsban, a vezetők három gyártó cég: német Hormann, Fehéroroszország Alutech és Orosz Doorhan. A különbség az első helyen a termékek költsége. A német minták 800-as, fehéroroszországban – 700-ban és oroszul – 600 euróval kerülnek lesznek. Valójában a különbség nem túl jelentős, különösen akkor, ha úgy véljük, hogy a termékek nagyon különböznek egymástól a minőségben.

A német és a fehérorosz gyártók kétéves garanciát adnak termékeikre, és a hazai márka csak 12 hónap. A nyílások és a szárnyak bezárása 25 000-szeres, de a Doorhan 10 000 nyílású erőforrással rendelkezett egy modellt. A belorusz ajtók tökéletesek az ipari létesítmények számára, az Alutech választékban van egy kapu 100 000-szeres forgalmazási erőforrással.

Annak ellenére, hogy az oroszországi legsúlyosabb tél, az ajtó nem kínálja a garázskapuk hőszigetelését, mint Hormann és Alutech. Az orosz gyártó gyűjteménye 30 mm vastagságú déli régiói ajtóit mutatja, bár a szabvány 45 mm vastag.

A felhasználói vélemények alapján, a legnépszerűbb kapuk – Alutech. Vevők Megjegyzés A telepítés, a kiváló minőségű anyagok, a kiváló nedvességállóság, a fokozott zaj és a hőszigetelés, a mechanizmus függetlenül telepíthető.

A hazai ajtó a legtöbb felhasználó nem támogatja. Szinte minden állítás csökken, hogy a kapu fagyasztott, gördülő szünetek a jótállási időszak lejárta előtt, és a cserét két hónap elteltével kell elvégezni.

A kivitelezők nem adnak jó véleménye a termékeit az orosz gyártó, utalva arra, hogy túl sok van, hogy a lélek a telepítési folyamat: az alkatrészek nem illeszkednek egymáshoz, és kell írni, a lyukak A hurkot függetlenül kell vágni, a rugók gyűrű, a görgők repülnek el, műanyag alkatrészek szünet, az útmutatók nem egyeznek egymással.

A német hormann értéke 4.5-ből 5-ből van. A fogyasztók megünnepelik a kiváló minőségű termékeket, az egyéni méretek alatti szárnyak rendelésének képességét. Különös figyelmet fordítanak a függvénykorlát funkcióira. Abban rejlik, hogy a szárny megáll, ha az autó a nyílásban van. Tehát ez egy további előny az autó biztonságának. A kapu munkája teljesen csendes, a rugók nem érzékenyek a nyújtásra, a rendszer rendkívül kevés e-mailt fogyaszt.

Sikeres példák és lehetőségek

A fantázia legnagyobb hatóköre megnyitja az összetett automatikus kaput. Elülső részük bármilyen stílusban elválasztható: a standard “táblák” -tól a klasszikus stílusban lévő kóbor ajtókig.

Kiváló kombinációja a garázsfürdők és az épület homlokzata. Mindkettőt egy színben végezzük, és az ajtó fehér felülete tökéletesen harmonizálódik a falon fehér csíkokkal.

Jól kombinált tégla és fa rusztikus, a kapu és a garázs falának egy színsémában kell végrehajtani. Az eredetiség különböző textúrákat használ.

A garázskapuk tökéletesen illeszkednek a japán stílusú udvar tájképébe. Elég elválasztani az ajtókat, hogy szimulálják az ajtókat és falakat a klasszikus japán otthonokban.

Az autentikus kialakítás adherentjei elválaszthatják a kaput a középkori kastély dömping ajtóinak módjára, a “kovácsoltvas” panelek díszítésére és a “fém” felületre.

A duzzadt bejárati kapuk bármilyen stílusban elhelyezhetők, például az igazi kovácsolt szárnyak szimulálása, amelyek csendesek és zökkenőmentesek lineáris meghajtással.

Kiváló megoldás olyan szárnyak, amelyek ablakokkal vannak felszerelve. További garázs világítást biztosítanak. Ezenkívül a tervező a kontrasztos színek kombinációját választotta – Burgundy és Marsh. Tökéletesen hangsúlyozzák egymás fényerejét.

Hogyan válasszunk garázs automatikus kaput, lásd az alábbi szakemberek tanácsát.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: