Belső tervezési fürdők: Opciók az elrendezéshez

A fürdő az orosz kultúra elem fő összetevője. Fürdői eljárások higiénikus célként szolgáltak. A gőzfürdőben különböző betegségeket kezeltek. A mai napig a forró gőz segít a különböző betegségekkel való megbirkózáshoz, az idegrendszer egyensúlyához vezet, visszaállítja az erőket. Hosszú fagyos tél megtanította őseinket, hogy fenntartsák a hőt beltérben: magas küszöbértékek, kis ablakok, alacsony ajtók.

Balkes épült az udvaron kívül, jobb a tartály partján, hogy a levágott személy beleszerhessen a vízbe, mert ezekben a napokban nem volt vízellátás. Bizonyos napokon mossuk, néha az egész utcát egy fürdő használják. Napjainkban ismerjük az eljárás előnyeit, sokan személyes fürdőköpeny van a háztartási telken, vagy felszerelhetik a szaunát a városi lakásban. A saját fürdő egy egészséges életmód szimbólumává vált, ez a fajta épület szinte kötelezővé vált a helyszínen.

Sajátosságok

A hagyományos falusi szauna három szobából áll:

  • bankár előtti;
  • Mosás;
  • pár.

Ugyanabban a sorrendben általában gondoskodnak. Először is, a látogató szerepel a Tribon pre-tribon – száraz meleg szobában öltözködés és pihenés a fürdői eljárások között. Aztán bejut a zajtartóba, ahonnan az öblítés és az emelkedett hőmérsékletek megszüntetése, egy párba kerül.

Pár – Ez a fürdőház fő ága, amelyre felállnak. A hőmérséklet itt eléri a 60-70 fokot, magas páratartalommal, 90 százalékkal, ez a hő behatol az izmok mély rétegeibe, ellazítja és felmelegíti az összes szervét. A nyírfürdő, a tölgy, a boróka, mint egy masszázs. A pár után öblítési eljárásra vagy hideg vízzel kell lennie, majd pihenjen. A fürdő konstruktív jellemzői biztosítják az összes felsorolt ​​eljárás kényelmes tulajdonát.

A modern fürdők nem külföldön vannak, kis kényelmes naplófülkék vagy kétszintes téglastruktúrák épülnek az udvarban gyakori és kényelmes használat érdekében. A szobák halmaza nyitott terasszal vagy a második emeleten található erkéllyel. Itt fekszenek a friss levegőben vagy egy csésze tea után gőzteremben. A mosás rendes vagy masszázs zuhanyzóval van felszerelve. Ahhoz, hogy a szerelmesek feküdjenek le a fürdőszobában telepítették a szükséges felszerelést.

A berendezést kiegészítő területet kap, kanapéval, karosszékkel, asztallal ellátott asztallal felszerelt. Ez a szoba gyakran a vendégek ideiglenesen történő befogadására szolgál, így a többi szoba kialakítása valószínűleg: kényelmes időtöltést, TV-t, hűtőszekrényt kínál. Sok dekoráció és mindenki a saját fürdők számára saját kezüket hozza létre. A falon kívül vagy azon kívül szeretettel díszíti vadászat trófeák vagy faragott befejező elemek.

A hagyományos orosz gőzös helyiség mellett, nedves komppal, sok északi ember népszerű a száraz forró levegő szaunával. A gyártók az ország vagy apartman szaunák számára teljes felszerelést termelnek. A szaunáknak nagy területe lehet, és a zuhanyzó méretében helyezhető el. A különböző módosítások fűtőegységeinek hatékonyan létrehozzák a levegő kívánt hőmérsékletét és páratartalmát bármely terület helyiségeiben.

A fürdőkomplexum felszerelhető a padláson. Ehhez intézkedéseket kell tenni a tető szigetelésére, egy kényelmes lépcsőházat rögzíteni a korlátokkal. Ez az elem szükséges, mivel a forró hőmérsékletenkénti expozíció a figyelem és a koncentráció elvesztését okozza, a lépéseknek a lehető legkényelmesebb és csúszásmentesnek kell lenniük. Ha a fürdő mennyezeti szünetel, akkor az alacsony részekben a fürdőtartók tárolására szolgáló polcok vannak felszerelve, hogy a fel nem használt süket zónák a szoba alacsony részeiben. A zúzódások elkerülése érdekében a betakarítás és a mosás aktív zóna a legmagasabb részben helyezkedik el, magassága nem lehet kevesebb, mint 2,3 méter.

A fürdőkemencék különböző módosításokat használnak. Jó üzemanyagegységek bizonyították: tűzifa, pellet, szén. A vízáramkörrel végzett hosszú távú égés legújabb ergonómiai modellje lehetővé teszi a szomszédos helyiségek és a másik emelet megzavarását. A hőmérséklet üzemmódot az ötvözet során tartják fenn. Ha a fürdő csatlakozik a csomagtartó gázvezetékhez, olcsó gáz a tűzhely munkájához. Az elektromos analógok kevésbé kényelmesek a villamos energia magas költsége miatt. A tűzhely hangerejének kiválasztásakor ki kell számolnia a gőz és a szomszédos helyiségek hangerejét, és válassza ki a kívánt teljesítményt.

A tűzbiztonsági szabályok fontossága. A tűzoltó szekrények többszörös használata a környező struktúrák gyújtását okozhatja. A tűzhely és a kémény összes fűtési részét biztonságosan el kell szigetelni a fából készült alkatrészekből. A kémény az átfedéssel és a tetőkkel való kapcsolat helyén csöveket készít a “szendvics” -ről, és továbbra is védi az agyagréteget. A kémény magasságát a biztonságos működés igényei szerint a tető szintje felett 50 centiméterrel végezzük.

A tűzhely körüli falakat gipszkarton, porcelán csempe, kisebb, rozsdamentes acél, ásványgyapot vagy tégla és természetes kő elválasztja. A szuperizol ellenáll a fűtés 1000 fokos, könnyű és nem éghető – új szigetelőanyaghoz a magas hőmérsékletű kemenceegységekhez. A szigetelő réteg magassága 15-20 centiméternek kell lennie a tűzhely szintjén és amennyire szélesebb. A belső falak és szerkezetek befejezésekor a gőzöket nem éghető és környezetbarát anyagok használják, amelyek nem különböztetik meg a káros anyagokat, amikor fűtöttek. A regisztráció egy stílusban próbál ellenállni.

Anyagok befejeződéséhez

Magas hőmérsékletű mikroklíma és magas páratartalom diktálja a természetes természetes anyagok használatát. Fürdő, szilárd rönkökből, Linden, Aspen, Cedar nem igényel további fali sheat. Ezek az anyagok, amikor felmelegednek, megkönnyítik a gyógyító olajok levegőkiválasztását. Ez az anyag plaszticitával rendelkezik, ha a hőmérsékletet és a páratartalom-rezsimet megváltoztatja, tartós. Gyönyörű szövésű szálak fa hozzon létre egy szép videó szekvenciát.

Párosított, tégla vagy a mesterséges kő blokkjaiból, a csíkok belsejéből vágva Ugyanazon fafajtákból. A fenyő nem kívánatos, a magas hőmérséklet miatt a helyiségben kiemelheti a gyantát, amely a felületen nem pszicho cseppeket hoz létre. Fenyő, instabil a nedvességre, és erősen deformálódott a nedvességgel. Bár megfizethető és olcsó anyag jó dekoratív tulajdonságokkal, pihenőhely és egy bemeneti zónával elválaszthatók.

A bélés különböző vágási profilokkal, téglalap alakú vagy hengeres, amely szimulálja a napló káposzta. A sheat esetében használhat egy földi vágódeszkát. Jobb, ha vastagsága 2-4 centiméter. Ez lehetővé teszi a fa hosszabb ideig, mint a deformáció jól, hogy jól maradjon. A burkolat eredetisége az UNEDTE BOUND-ből. A buta vonalat adja a belső térhez.

Gyönyörűen néz ki a belső, teljesen díszített és a falakon, és a mennyezeten egy ilyen fafa anyagával. Jobb, ha a fa élénk színeit választjuk. Egy kis bér lesz tágas. Feldolgozó fa burkolat vajjal vagy viasz természetes hangokkal. Lakk vagy festék gőzteremben nem alkalmazható.

A téglából vagy blokkszerkezetben a falat egy vasúti és szigeteléssel bevonta gőzgátló anyaggal. Ezután készítsen egy másik rackkeretet, amely egy arckifejezést kap. A mennyezet átfedése hasonlóan elkülönül. Paul a gőzfürdőben is varrott fa vágódeszkát. A cement esztrich és az első emelet között helyezkedik el vízszigetelés.

A tűzhely-hajótest, a legjobb választás lesz egy tűzálló tégla, egy gyönyörű karcsú rajzot ad, jó teljesítményességgel rendelkezik. Adja a belső melegséget és a kényelmet. A fűtött tégla hosszú ideig megtartja a hőt, és elősegíti az optimális beltéri hőmérséklet hosszú távú karbantartását. Az öntöttvas vagy acél modellek kényelmesek és könnyen telepíthetők. Különösen tervezett dobozok természetes kő: bazalt, jadeita, kvarcit. Ezeket a köveket gyorsan felmelegítik, nem osztják a magas hőmérsékletet, nem tartalmaznak káros kisütést.

Hulladékruházat hagyományosan szétválasztott csempe. A padlókhoz porcelán kőből vagy burkolatú fedélzeten használható. A fő követelmény csúszásmentes felület. A mennyezet ugyanazt a csíkot varrja, mint a párban. Bizonyos esetekben műanyag mennyezeti panelek a csempe vagy a csíkos színe alatt.

A fürdőszobákban a tőke, jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. Az ilyen tulajdonságok természetes fa. Az ajtólapot faragott panelekkel vagy üvegbetétekkel díszítették a tér vizuális bővüléséhez. A modern ajtók tervezése teljesen speciális üvegből végezhető el. Ezek a modellek szigetelőpárnákkal vannak felszerelve.

Regisztráció belsejében

A befejező anyagok és a modern felszerelések hatalmas választéka lehetővé teszi, hogy stílusos modern belső tereket hozzon létre. A szauna a többszintes ház lakásában a kényelem értékes összetevője lesz. A gyártók teljes körű kerekes készletet kínálnak a gőzterem különböző méretei és módosításai alapján. Külsőleg ezek a gőzteremek egy közös helyiségnek tűnnek, de a belső felület egy blokkház vagy bélés az igazi gőzfürdő légkörébe kerül.

Az otthoni szauna területe a hagyományos méretektől a miniatűrig változik, Méretű zuhanykabinnal. De a hagyományos gőzterem összes részletét magas szinten végzik. A polcok szabványos méretűek, kényelmes konfiguráció két vagy több embertől. A felső szintű polc szélesebb, és nem magasabb, mint 1,5 méterre van a mennyezettől. Az ajtók designja egy üvegkomponenst javasol. Az üveg nem zár be egy kis helyet, és a belső terek egyesítési eleme a tetőtér stílusában.

A szauna telepítve van a fürdőszobában, vagy a különleges helyiség alatt van. A Studio Apartments belépett a szobában lévő szaunába. Teljes üveg-partíciók létrehozzák az illúziót egyetlen tér. A színes LED háttérvilágítás a pacifikáció és a pihenés érzését adja. A funkcionális zuhany befejezi a fürdő eljárás teljes ciklusát. Sima felületek, a részletek hiánya, a minimalizmus monokróm összetétele lehetővé teszi, hogy pihenjen a modern élet gyors ritmusában.

Az idősebb generációk emlékeznek az időkre, amikor a fürdők a tartály partján épültek. Ma nem mindig alkalmas merülni egy tóban lévő gőzfürdő után, vagy nem mindenki elég szerencsés volt ahhoz, hogy ilyen webhelye legyen. A saját fürdők tulajdonosai felszerelhetik őket medencékkel. A medence a szabadban helyezkedik el a fürdőbe való bejárat közelében. Egy másik lehetőség biztosítja a medence építését a beltéri szobában.

A medence foglalja el a zuhanyzó központjának központi részét. A gyönyörűen díszített oldalak és padló a medence körül további dekoratív hatást eredményez. Szokatlan formává válik a tervezés elemévé. Az alsó és a falak jobbak kék vagy színes csempe, hogy a víz színe kellemes színű legyen. Kis gőzfürdő esztétikai célú esztétikai céllal elválasztva egy üvegpartícióval.

A fürdő belseje az utcán az utcán divatos egységes helyen adható ki. A medence a gőzterem és a rekreációs terület zónájához való elválasztás módja, ugyanakkor elválasztja a gőzfürdő zárt szobáját és a szabadtéri pavilonát. A kombinált terasz kialakítása akadályt teremt a pringsing nézetekből. Az eredeti tető üvegezés lehetővé teszi, hogy megcsodálhassa a csillagos égboltot a fürdői eljárások során.

A kétszintes szauna bővíti a további szobák elrendezésének lehetőségét. Az ilyen szerkezet kombinálhatja mind a fürdőfunkciókat, mind a lakásfunkciókat. Az első emelet párosodásra, nedvesítő, öltöző- és konyhákra kerül. A második a rekreációs szobák, nappali vagy hálószoba, masszázs szobák vagy edzőterem.

A remek belső megoldás lehet a török ​​stílusú papírmunka. A hagyományos keleti fürdő – Hamam fűthető a szoba közepén található kőbajnokság rovására. A Hamamot gyakran kiegészíti az egyik falak egyik stilizált vízesével. A török ​​fürdő levegője nem ég, de kényelmes hőmérsékleten van. Az ilyen konstruktív fűtőberendezés tökéletes a gyógyfürdői eljárásokhoz és masszázsokhoz. A szoba mozaikos vagy keleti díszítéssel burkolódik. A Hamama neon háttérvilágítás és padok egyesülnek a keleti és az európai kultúrákhoz.

A japán filozófia biztosan szeretni fogja a kóstolást, hogy kád legyen japán stílusban. Ehhez elég ahhoz, hogy felszerelje a swarm kerek fából készült betűtípust. Ez a fubeau két részre oszlik: az egyikben van egy pad az ülésekhez, a másik fűtőelemhez. Kiváló relaxációs eljárás nyitott levegőben történik a szabadban. Egy másik lehetőség – offro – téglalap alakú tartályok emberi növekedésben fűtött cédrus vagy hárs fűrészpor. 20-30 percig történő merülés tisztítja a salak testét. Ez a gyönyörű felszerelés helyezhető el egy városi lakásba.

A hagyományos pre-kirándulások a szokásos öltözőhöz fordultak egy teljes körű nappaliba vagy egy pihenőhelyre. Ez a szoba elválasztható a megfelelő stílusban, bútorokkal berendezve minden komplexhez alkalmas. A kandalló tűztér gyakran jelenik meg ebben utcai szobában, közlik barátok vagy családtagok megy a tea party a verandán. Váratlan vendégek tölthetik az éjszakát egy rekreációs helyiségben, erre egy vagy két ágy van. A bútorok jobb választani stilizált orosz stílusban.

Orosz fürdő belseje

Klasszikus orosz fürdő – felülmúlhatatlan és kedvenc banner szoba befejező. Élő tűz, megbízható az utolsó percekben, tűz és nedves párok – a legjobb takarítási eljárás a hideg régió lakosainak hazánkban. A gőzfürdőt gyakran egy szoba nedvesítésével kombinálják. Nyáron úszás a jégnyílásban egy fából készült vödör hideg vízzel helyettesíti, amely a mennyezet alatt felfüggeszthető. A belső belsõ díszíti mesés karaktereket az orosz epikából.

Befejezés nélküli fedélzet – a legjobb választás ilyen fürdőre. A fürdőzési képregények a fürdői eljárások témáján vannak vágva a falak díszítésére szolgáló panelekre. Faragott fából készült bútorok, kis ablakok a lapos házakban a födém házak díszítve vannak a virágban. A vidéki varázsa nem akadályozza meg az ilyen fürdőházat modern kemencével.

Stock kályha – az orosz fürdő nélkülözhetetlen attribútuma. Fedezhető a csempe, amely hozzáad egy nemes régi. Egy ilyen fürdő meg tudja csinálni magát. A fő állapot: jó szigetelés a hő megőrzéséhez. A szoba magasságát vizuálisan csökkenti az ablaknyílások alulértékelésével. A rönkök és a befejezés szándékosan durva az orosz stílus megőrzése.

Dekorációs anyagokból Válasszon: könnyű fa, fém kovácsolt elemek, etnikai kiegészítők, orosz életcikkek. Az elrendezés lehet bármi, de a formatervezést a fából készült architektúra hagyományaiban kell fenntartani, a szoba formája előnyös téglalap alakú, a legjobb anyag a falak és a mennyezet befejeződéséhez – Napló rönkök, áztatott olajban, stilizált verzióban hengeres alak.

A LED háttérvilágítások nem vonatkoznak. A világítás előnyösen visszafogott, sárga természetes hangok.

Ajtók masszív táblákból készülnek. Tartozékok nagy szerepet játszanak a fürdő etnikai nemzeti képének létrehozásában. A seprűk falak fölött, elhelyezett fából készült fülek és hayrs, a paraszti élet tárgya díszíti a pihenőhelyet. A puha bútorszékek helyett jobb inkább a fából készült székek vagy üzletek előnyben részesítése. A régi mellkas felújítható és tribon előtti tribonba kerül, ami a buta tulajdonságait hozzáadja.

Tervezés a “Chalet” stílusában

A skandináv országok hagyományos épületek formájában vannak – Chalet. Ez a fajta konstruktív megoldás népszerűvé válik és Oroszországban hasonló időjárási viszonyok miatt. A faház a természetes táj kiegészítése, és a festői területen található, távol a településeken, a tó alsónemezén. Ez a hely ideális fürdésre. Az épület alakja és anyaga közel van a hagyományos orosz fürdőhöz, de saját jellemzői vannak.

A fürdőnek magas kőbázissal kell rendelkeznie, amely védi az árvizet vagy a fagyasztást. A bázis befejezésére szolgáló kő jobb, ha természetes, de a pénzhiány hiánya mesterséges. A gyártók a nagy külső hasonlóságok és nagy teljesítményű mesterséges analógjain értek el.

A falakat egy hatalmas sávból vagy naplóból állítják fel, Az épületnek van egy emelete, néha felszereli a padlást. A befejező anyagokban a fa és az üveg uralkodik. Az építészeti jellemző a zömök arányának tiszteletben tartása a fürdőterület magasságának köszönhetően. A megbízhatóság és a biztonság elérése és a duplex duplex alacsony kutyával történik. A megkönnyebbülésen lévő épületekben a tető egyik lejtése támaszkodhat a földre. A tető aszimmetriát a ház megkönnyebbülésének beágyazásának fogalma magyarázza.

A fürdőkat a klasszikus kandallóval vagy kandalló kemencével melegítik. A hosszú égő kandallók modern módosítása lehetővé teszi, hogy hosszú ideig fenntartsák a szükséges hőmérsékletet, miközben a tűzifa fogyasztása minimális lesz, ami a hideg éghajlatban fontos. A hagyományos skandináv stílusban van kiválasztva – kényelmes masszív bútorok természetes fából készült.

A Skandináv stílusú fürdőszobákban a természeti táj felülvizsgálatának fajtájának jelenléte nagy jelentőséggel bír, mivel ez a falak egy szalag üvegezést használnak. A mennyezet és a falak tervezési gerendái a belső tér dekorációja, kifejezetten hangsúlyozzák a bolgár hangulatot. A legújabb ergonómiai és funkcionális berendezést gőzzel, zuhanyzóval és etnikai kialakítású medencével rendelkező medencéi szervesen kombinálják a faházban.

Gyönyörű példák

A modern fürdőkomplexumokban számos tervezési technikát és különböző stílusokat láthatunk:

  • Futurisztikus stílusú design high – tech.
  • Szauna Skandináv stílusban.
  • Finn fürdő medencével.
  • Szauna dekoratív vízeséssel.
  • Neoetika a gőzfürdőben.

A fürdők eredeti tervezésének áttekintése Lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: