Egy magánház udvarán fészek

Gyönyörű és funkcionális lombkorona, amelyet egy magánház közelében építettek, megvédi a szomszédos területet a napfénytől, az esőig és a havazáshoz. Közvetlen funkciójuk mellett az ilyen épületek dekoratív komponenssel rendelkeznek.

Sajátosságok

Még egy tapasztalatlan mester is, amelynek szükséges eszközei és anyagai, csak egy pár nap lehet építeni egy egyszerű és megbízható lombkorona a ház közelében. Az ilyen struktúrák nagyon funkcionálisak, míg nem zavarják a helyi területet. A magántulajdonok udvarán szenvedélyes struktúrák általában egy olyan egyszerű kialakítással rendelkeznek, amely egy keretből, több hordozóból és bevonatból áll.

Az udvarban lévő lombkorona létrehozására alkalmas hely kiválasztása fontos számítások elvégzéséhez és megtudja az építési, konfigurációs és magasság teljes területét.

A tetőfedő termékek eltérhetnek a konfigurációban, így ezek a tervek feltételesen egyes csoportokra oszthatók. Ezek a következő fajok.

 • Egytávú. Ez az önkészítés legegyszerűbb és legkényelmesebb lehetőség. A munkafolyamat során a mesternek meg kell választania a tető legmegfelelőbb anyagát, képes legyen kiszámítani a dőlésszöget. A biztonság növelése érdekében az ilyen modellek tanácsosak ahhoz, hogy közvetlenül a ház közelében legyenek, különben erős szél mellett a design nem lesz elég megfelelően.
 • Kétszálú. Ezek a modellek számos előnye van. A kétlapos tető jelenléte lehetővé teszi a terhelés egyenletesen elosztását a hó formájában, védi a ferde esőt. Ez az opció bonyolultabb az elrendezésben, mivel a dőlésszög pontos kiszámítását igényli.
 • Íves. Az ilyen modellek esztétikai és működési tulajdonságokkal rendelkeznek. Az íves típus tetőjének legmegfelelőbb opciója polikarbonát.

A választás általában az ingatlantulajdonos preferenciáitól, a szükséges anyagok és eszközök jelenlététől, valamint a mester tapasztalatától függ.

Fajták

Az előtetők általában a megnövekedett permeabilitású területeken vannak. Elrendezheti őket a lépcsőház vagy a lépések felett, hogy alkalmazkodjon a szőlőhöz vagy a hátsó udvarra.

Az ilyen struktúrák használata változatos. Ezeket a parkoló felett használják, fedezni a játék zónák, medencék vagy lélek, valamint megbízható menedéket a tornácon.

 • Canopies a Visor formájában Alkalmazza a szomszédos terület menedékére a rossz időjárási viszonyoktól. Ez kiváló lehetőség a lépések és a küszöb védelme a télen fagyasztva, ami segít megszüntetni a cseppeket és sérülést.

 • Modell-kiterjesztés Lehetővé teszi, hogy egy kényelmes fonott bútorokat helyezzen alá, grillező rács, swing. Az ilyen menedékhelyek szokásosak egy stílusban, hasonló anyagokkal és színes megoldásokkal rendelkező házzal. Általában az ilyen lombkorona kialakítása meglehetősen összességében, így az egyik oldal az építkezés falához van rögzítve, a másik pedig a támaszokon. De működőképes előnnyékok, amelyek támogatják mindkét oldalt, vagy vegyes modelleket. Az ilyen épületek sok előnye van. A lombkorona alatt az év bármely időszakában tartható, az eső vagy a nagy havazás félelme nélkül.
Olvasson tovább  A fürdő sói célja és alkalmazása

 • Kandalló a lakástulajdonosok legnépszerűbb lehetőségei. Az ilyen arcainknak más alakja lehetnek. Leggyakrabban a kerek és a négyzet alakú modellek láthatók, vannak olyan modellek is, amelyek poliéder formájában vannak. A tervek nyitottak vagy félig zárhatók. A nyitott apróok általában támogatást és tetőt tartalmaznak, és az oldalfalak félkörben vannak ellátva. Az ilyen struktúrák elhelyezésére szolgáló legjobb hely a festői zöld zónák vagy a magasság.

 • A gyermekek helyszíneire helyezett modellek, nagyon népszerűek. Ha vannak kisgyerekek a házban, akkor képesek lesznek játszani az utcán egy hinta, homokozóban, a horizontokon és a diákokon. Ugyanakkor a struktúra maga is védi a játszóteret a negatív hatásoktól a hőmérséklet, a páratartalom, amely kiterjeszti az ilyen termékek élettartamát.

 • A medence felett elhelyezett foltok, lehetőséget ad arra, hogy használja őket, függetlenül az időjárástól. Az ilyen épületek lehetnek álló vagy összecsukhatóak.

 • A hasonló minták egy másik változata marques, a sűrű szövetek napján a visszahúzódó design. Általában erkélyekhez, ablakokhoz, teraszokhoz és pályákhoz használják, mint a napfénytől való védelem. Előnyük a közzététel összegének szabályozása.

Ha van egy autós lombkorona az udvaron, megvédi a rossz időjárási viszonyoktól és a scorching naptól. Ez az opció nagyon kényelmes a vendégek érkezésének vagy a házban lévő garázs hiányában.

Ami jobb?

A kenmők különféle típusokra oszthatók az anyag kiválasztásától függően. A Canopies használatához használható:

 • faipari;
 • polikarbonát;
 • Professzionális padló és fém;
 • Szövetek és egyéb elsődleges anyagok.

Az anyagválasztás az adott anyag rendelkezésre állásától, valamint a vele való munkavégzés képességétől függ.

Stílusirányok

A helyesen kiválasztott tervezési tervezés lehetővé teszi, hogy a kastély teljes építészeti összetételében a legjobb módja legyen. A modern anyagok lehetővé teszik, hogy különböző típusú előadókat készítsenek különböző stílusú irányokban, például a high-tech vagy rusztikus stílusban.

A szokásos anyagok mellett a szalma, az agyagtermékek használhatók a tervezésben. A struktúrák díszítését szőlő szőlő, növények, bokrok. Hangulatos nézet létrehozása segíti a vonalakat a kerület mentén, dekoratív cserjékben.

A díszítő keret és a tetők a faragás, kovácsolás, dekoratív rácsok. A választás lehetőséget ad arra, hogy díszítse a design, vizuálisan megkönnyíti és megnyitja, miközben egyértelműen megnevezi a határát.

A függöny jelenléte kényelmes és kényelmes lesz. Ehhez a mintázott szövet víztaszító tulajdonságokkal, tüllekkel vagy többszínű napellenzővel. További elemek alkotják a design szerves, összekapcsolva a tervezést a környező természetes tájral. Ehhez használjon LED háttérvilágítás, dekoratív lámpák és fények, virágágyás.

Építési funkciók

A saját kezével ellátott lombkorona kialakításának megkezdése meg kell határoznia a funkcionális terhelést. Lehet, hogy egy kellemes időtöltés vagy főzési edények a mangale, a menedékhely a játszótér vagy a medence, parkoló. Azt is fontos figyelembe venni, hogy ez mit design lesz – ez lehet egy külön ponyva, egy mobil változata, vagy kiterjesztése a ház.

Ügyeljen arra, hogy megtudja, mi lesz a struktúra magassága, mert közvetlenül a designtól függ.

kívül, A megfelelő anyagot a jövőbeli struktúrához kell választania, hogy megtudja, hogyan kell burkolni és fedezni. A szükséges anyagmennyiség kiszámításakor kívánatos, hogy a váratlan helyzetek valószínűsége miatt állomány legyen.

Olvasson tovább  Hogyan lehet összeszerelni egy pavilit a raklapokból?

Fontos szerepet játszanak a világítás. Mindezen árnyalatokat kell figyelembe venni, hogy helyesen dolgozzon. Megtudja az érdeklődési pontokat, folytassa a rajz rajzolását.

Ezenkívül a mesternek:

 • Készítse elő a szükséges eszközöket;
 • igazítsa a felületet és készítse el a talajt;
 • Telepítés és beton szerkezeti támaszok és hosszirányú gerendák állítása közöttük;
 • készítsen padlót;
 • Az alap létrehozása és a tetőre rögzítve.

A szükséges anyagok használata és a munka egy bizonyos sorrendben történő lefolytatásában a magánház tulajdonosa képes lesz egy eredeti és kényelmes konstrukciót építeni a telek.

Alapítvány

Első lépések az udvarban az udvarban, előkészítő munkát végeznek, amely a kiválasztott területet a méretek szerkezete és jelölése alatt kell elvégezni. E célból a csapok alkalmasak egy zsinórral.

A földmunkák elvégzését a kiválasztott méret és űrlap gödörének eszköze végzi az Alapítvány számára. Hogy a szerkezet hosszabb ideig szolgáljon, szilárd alapot kell kialakítani. Ehhez elegendő elaludni egy 10-15 cm-es homokkal és törmelék magasságával. A Fit szerelvények tetején állítsa be a támogatókat, a gödör beton van öntve.

Tető

A tető hagyományos anyagainak megválasztása biztosítja a kicsapódás elleni megbízható védelmet, hozzájárul a lefedettség hosszú élettartamához.

A tető számára jobb a következő anyagok használata.

 • Polikarbonát. Ő a legmegbízhatóbb és kényelmesebb a munka.
 • Pala. A palata pala használata csökkenti az anyagköltségeket, mivel ez a lehetőség gazdaságosabbnak tekinthető. Ennek hátránya, hogy a pala elég nehéz, és nehéz egyedül dolgozni vele.
 • Egyetemi tanár. Ez az anyag az előző opcióban azonosnak tekinthető, de kisebb tömegű, míg a professzionális padló könnyen a telepítésben.
 • Bitumenes tető. Ez a padló kis súlyú, szilárd alapokra helyezve. A hátrányok magukban foglalják azt a tényt, hogy a varratoknak hőkezelésre van szükségük, amelyet közvetlenül a tetőn gyártanak.
 • Fémcserép. A tartós és tartós anyagot gyakran használják a teraszok és az ülések fedezésére. A fém csempe segítségével könnyen kezelhető, mivel jól vágja, de nem hajlik.

Az építésekhez is:

 • Rugalmas csempe;
 • akril, poliészter vagy PVC web;
 • Ondulin;
 • ütésálló üveg;
 • háromszoros;
 • nád.

Keret

Az ilyen struktúrák fő eleme a keretrendszer. A szerkezet élettartama közvetlenül a megbízhatóságától függ. Gyakrabban a keretek fémből készülnek, mivel tartósak, a páratartalomhoz, könnyen telepíthető. A támogatási oszlopok létrehozása után rögzítettek. A szint és a cső, a pozíció érvényesítése.

Olvasson tovább  Válasszon bútor fürdőszobát: fajok és design

A fa keretek is meglehetősen gyakoriak. Az előny az anyag, az összeszerelés egyszerűsége és az anyag szép szerkezetének jelenléte. A faanyagból készült modellek kissé elveszítik a tartósság és a rothadás miatti tartósság és erő miatt. A speciális impregációk és az antiszeptikumok használata lehetővé teszi, hogy kiterjessze az élettartamot fából készült termékekkel.

Gyakran láthatja a keretrendszerek kombinált opcióit, amelyekben a hordozók fémből készülnek, és más elemek fából készültek.

Szintén népszerű kő vagy tégla keretek is. De ezek az elemek elég nehézek és jelentős anyagbefektetést igényelnek. Előnyük az, hogy ellenállnak jelentős terhelések, ne rozsdam meg, és ne rozsdásodjunk.

Munka befejezése

A lehetséges hiányosságokat végleges munkaként tisztítják, és a villamosenergia-telepítés akkor történik, ha a rendszer megköveteli. A lombkorona alatti fény nemcsak a világítási funkciót hordozza, hanem dekoratív is. Gyönyörű lámpák és kagylók, eredeti lámpák lehetővé teszik az azonnali transzformációt.

Az összetett lépésben a szerkezet megbízhatóságának ellenőrzése. A design profilcsövek kiválasztásakor jobban haladnak és festékkel vannak borítva. A fából készült szerkezeteket viaszral és antiszeptikumokkal kezeljük. A védőolaj rétege a fából készült bevonatok nedvességállóságát és erejét biztosítják.

További dekoratív elemek fontos szerepet játszanak a szerkezet kialakításában. A dekorációhoz mesterséges vagy élő növényeket használhat kádakban, leszálló zsebek vagy virágágyások. Az otthon szomszédos falán tanácsos csatlakoztatni az alvót, és nyújtja a huzalt a göndör évelő növények számára.

A lombkorona felszerelése kívánatos, hogy vegye fel az anyag színét, amelyet a meglévő struktúrákkal harmonizálnak. Kovácsolt tárgyak jelenlétében a tervezésben jobb támogatni ezt a kompozíciót, és tartalmazzák a kovácsolt elemeket a szerkezet keretében.

Gyönyörű példák

Sok szép példa van arra, hogy hogyan rendezzen el egy épületet.

 • A kovácsolt modellek tökéletesen kombinálhatók egy kőből vagy téglafalnak otthon.

 • A fából készült faragott rácsok alkalmasak az Ecostelben készült előtetőkre.

 • LED-es háttérvilágítások a kerületre vagy az építés közepére.

 • A virágokkal ellátott növények és vázák díszítik a struktúrát, és elegendőséget adnak neki.

 • Eredeti virágrendezések, agyagtermékek segítenek abban, hogy hangulatos kilátás nyílik a pavilonra.

 • A lombkorona alatti mangai vagy barbecue felszerelése készen áll arra, hogy ízletes ételeket készítsen. Egy ilyen pavilonban örülök, hogy az estét barátaival töltik, gyerekekkel játszanak. A lombkorona alatt érdemes grillezni, Brazier. Ha a terület lehetővé teszi, itt telepíthet egy dekoratív vízesést vagy szökőkútot.

 • A garázshoz méltó alternatíva lehet kényelmes lombkorona az autók számára.

Hogyan készítsünk kovácsolt lombkorona egy magánház udvarán, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: