Fűtés a téli üvegházakhoz a polikarbonátból

Ma sok nyaraló van üvegházak, amelyben évente növekszik a különböző gyümölcsök és zöldségek, amely lehetővé teszi, hogy ne csak, hogy hozzáférjenek a friss termékek folyamatosan, hanem a pénzt rá. De a téli szezonban, bármi is legyen az üvegház, szükség van fűtésre. És ma a cikkünkben elmondjuk, hogy az ilyen polikarbonátból készült épületek fűtése.

Tervezési jellemzők

Azt kell mondani, hogy bármilyen üvegházat, mindannyian ugyanazt a művelet elvét tartalmazzák. De mégis, az ilyen épületek számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek szükségszerűen építés alatt állnak. A polikarbonát üvegháza egy álló típusú építés, ezért két dolgot igényel:

 • jó és tartós keret;
 • Tényleg tartós és jól megalapozott alapítvány.

  Ha az egész évben üvegházban van, akkor nem lehet tőkealapítvány nélkül. A fa alapja itt nem alkalmas, mert időszakosan meg kell változtatni. A legjobb, ha egy ilyen épületet alkotnak tégla, blokkok vagy beton.

  A szalag alapja általában a szerkezet kerületén belül jön létre, elég egyszerű, és értéke kicsi.

  Szükséges továbbá figyelembe venni a keret jellemzőit. Az a tény, hogy a télen leírt struktúra kizsákmányolása a hó jelenlétének tényét foglalja magában. Az üvegház tetőjének felhalmozódása a keretbázison lévő terhelések növekedéséhez vezet, ami az üvegház vagy a kudarc fokozatos megsemmisítését okozhatja. Emiatt a keretnek fémből vagy fából kell létrehoznia.

  Módok és fajok

  Ha az üvegház helyesen van szigetelt, akkor kiválaszthatja az egyik fűtési típusát. A berendezések kiválasztása során tudnia kell, hogy melyik hő emelővel rendelkezik az üvegházhatással. A hőveszteség kiszámítása lehetséges, hogy könnyen kérje a szakemberektől. Ha a leggyakoribb fűtési módszerekről beszélünk, akkor vannak lehetőség:

  • víz alapján;
  • levegő;
  • infravörös;

  • kémény;
  • elektromos;
  • nap-.

  A legismertebb vízmelegítés. A radiátorok és nyilvántartások beszerelésénél egy ilyen rendszerből egy kicsit lesz, mert a meleg levegőt összeszerelik, és alul, ahol minden növény található, hideg lesz. Igen, és meg kell oldani a talajfűtés problémáját. Ahhoz, hogy megoldja, létrehozhat egy kombinált fűtést, amelyet hagyományosnak tartanak, amikor a hűtőfolyadék egy része radiátorokhoz vezet, és a második – a csövek, amelyekből meleg padló készült.

  Kívánt esetben, a hűtőfolyadék való kilépés után radiátorok beadhatók csöveket, hogy lesz alatt található raklapok vagy közvetlenül a ágyak. Ilyen módon felmelegednek.

  Egy másik meglehetősen közös fűtési típus lesz levegő. Igaz, van egy mínusz – a levegő nagyon erősen szárad, ami az állandó párásodás szükségességét teremti. Emellett az ilyen rendszerben felmelegedés is egyenetlen lesz – a levegő tetején lesz a legmelegebb, és az alján – a leghidegebb. Itt meg kell adnia a szellőzőrendszert is.

  Az üvegházak számára érdekes megoldás lehet olyan alkalmazkodás, amelyek az infravörös sugárzás elvén alapulnak. Nem fognak levegőt felmelegíteni, mint a fenti lehetőségek, valamint a talaj és a növények, amelyekből a levegő meleg lesz. Itt a rendes napfénynek való kitettség elve alapul. Ilyen körülmények között a növények jelentősen jobban fejlődnek, és a levelek nem száradnak, ami a fenti opciók használata esetén megfigyelhető.

  Ezenkívül részeg lehet. Ehhez a piacon megtalálható speciális karboxi-kendők, amelyek az úgynevezett infravörös tartományban lévő hőt kiosztják, a filmbeállítások ugyanúgy működnek, mint az ilyen típusú lámpák.

  Ezenkívül az üvegházat napfény segítségével lehet felmelegíteni. Általában történik, mivel az üvegházhatású falak olyan anyagokból készülnek, amelyek fényt adnak. Délután, fűtés, és éjszaka – hűtés. De azt kell mondani, hogy kora tavasszal, őszi időben és téli napsütéses nap nem olyan nagy, és a nap alacsony a horizonton. Az ilyen fűtés hatékonyságának növelése érdekében a déli építés bónuszt hozhat létre, amely segít a napsütésben jobban megvilágítani és melegíteni az üvegházhatást.

  Az úgynevezett termikus akkumulátorokat is az üvegházba szerelheti – Vízhordók, amelyeknek fekete festése szükséges. Így a nap folyamán a tartályokban lévő víz felmelegszik, és éjszaka lesz a hő visszatérése.

  Lehet felszerelni a polikarbonát üvegházakban is elektromos fűtés. Ez az opció könnyen megvalósítható többféleképpen:

  • a földbe helyezett fűtőkábel használata;
  • konvektorok vagy elektromos fűtők alkalmazása;
  • lámpák segítségével;
  • Az elektromos kazánnak köszönhetően.

  A javasolt módszerek mindegyike saját jellemzői vannak a telepítéssel, de úgy vélik, hogy ez a fajta fűtés az egyik leghatékonyabb.

  Egy másik szép prémium fűtés kemence. Lehetővé teszi a légtömegek melegítését a kívánt hőmérsékletre minden időjárási körülmények között. A legfontosabb dolog ebben az esetben az, hogy a kemence megfelelő legyen az üvegház térfogatával. Rendszerint a kemencét ebben az esetben telepítik a leghidegebb területen – az északi falon.

  Különböző kemencéket használhat – kő, burgomiák, bulbályok. A választás az üvegházhatást okozó tulajdonos preferenciáitól függ. A légi forgalmazás ebben az esetben különböző módon hajtható végre:

  • természetes módon;
  • rajongók használata;
  • A légcsatornáknak köszönhetően.

  Jellemzően az üzemanyag a különböző típusú fa. Opciók több mint elég.

  Az IR fűtés típusai

  Az üvegházak egyik leghatékonyabb módszere az IR fűtőberendezések. Az ilyen rendszer már sikerült magas színvonalú és nagyon hatékony fűtési lehetőségként létrehozni, amely nem igényel komoly költségeket a szereléshez és a telepítéshez. Az ilyen típusú fűtők kiválasztásakor két tényezőt kell figyelembe venni:

  • Légpárnázás szintje (különösen releváns tényező);
  • Maga az üvegház strukturális jellemzői.

   A meglévő infravörös melegítők több kategóriába sorolhatók:

   • Gáz-kibocsátók, amelyek nemcsak hőt termelnek, hanem szén-dioxidot is;
   • Hosszú hullámú fűtőberendezések nyitott hőfűtőelemmel vagy alumíniumlemezzel, amelyek csak a szobában hőmennyiséget biztosítanak;
   • Rövid hullámú elektromos infravörös modellek, amelyek szintén épületet biztosítanak.

   Az ilyen melegítők sajátossága az, hogy az infravörös sugárzás nem melegíti a fűtést, hanem közvetlenül a növények, a talaj, valamint a növények fűtésére.

   Ha beszélünk az ilyen fűtőelem elvénekről, elég egyszerű. A tervezés infravörös kerámia sugárzók, amely kerülnek egy keretben készült tükör-polírozott acél. Egyszerűen reprodukálják a sugarakat, amelyek fényt és a nap melegét okoznak. Hasonló sugarak lehetővé teszik az alanyokat, a falakat, a növényeket, a hő felszívódását, amelyből a levegő felmelegszik.

   Az ilyen eszközök egyik legfontosabb jellemzője, hogy a sugarak fedezik a maximális területet, ha tovább mozgatják őket a padlóról. Természetesen az ilyen felület hőmérséklete csökken.

   Az említett hatás mellett, amely hasonló a napos, az ilyen típusú fűtőtesteknek más előnyei vannak:

   • Gazdaság Az energia használatában. Ha helyesen telepíti őket, az elektromos energia legfeljebb negyven százalékát takaríthatja meg.
   • Gyakorlatiasság. Az ilyen fűtőkészülék páros-trojka jelenlétében számos zónát szervezhet egy üvegházban, ahol bármely telekre beállíthatja a szükséges hőmérsékletet.

   • Egyértelmű A meleg levegő tömegek eloszlása. Az egyenetlen hőeloszlás kizárásra kerül, amely nagyszámú rendes fűtőberendezésben megfigyelhető, amikor a meleg levegő tömegek emelkednek, és kevésbé melegek maradnak az alján. A növények és a föld számára – ez mínusz. Ebben az esetben a fűtött tárgyak és azokból – levegő.
   • Ha ilyen fűtőtest teljesen használ A szertartások kizárásra kerülnek. Ha az ablaknyílások mellett ilyen típusú fűtőtestek vannak, akkor kompenzálhatja a termikus veszteségeket, anélkül, hogy bármilyen légi közlekedést kialakítana.

    Ezenkívül vannak olyan infravörös melegítők is, amelyek egy film formájában vannak, lehetővé téve a talajt is. Ezért egy ilyen kategóriát a leghatékonyabbnak nevezhetjük.

    A fűtött üvegház lehetőségeit

    Tegyük fel, hogy az üvegházat felmelegszik, de nem lesz további világítás. Ilyen helyzetben ez a fény, és nem hő lesz a legfontosabb kritérium a kultúrák kiválasztásában, valamint a csírázás idején. Például télen, amikor az időtartam a nap kicsi, vannak fagyasztás, és a sok felhős napokon, egyre valami még a segítségével a fűtési nagyon nehéz lesz.

    Így a zöldségek aktívan nőttek, nem kell kevesebb, mint tizenkét, vagy akár tizennégy órás világítás. Az ilyen körülmények március 15-e után valahol fejlődnek, ezért ezúttal meg kell kezdeni a vetés elkezdését.

    És április óta, az üvegház fűtése, felkészülhet az első betakarítás gyűjteményére. Rendszerint Luke, petrezselyem, kapor, vöröses, káposzta és salátákról beszélünk. Amikor mindez termesztik, akkor a paradicsom palántái, majd az uborka.

    Azt kell mondani, hogy egy fűtött üvegház, de nincs megvilágítása, elkezdhet egy hónappal korábban, mint a szokásos üvegházat. A növények számára alkalmas növények tekintetében akkor lesz, ha a talaj hőmérséklete körülbelül 6-8 fok felett nulla, és minden fagyasztás megáll. Ha lehetősége van arra, hogy folyamatosan keressen ilyen hőmérsékletet a talaj, akkor évente zöldségeket és gyümölcsöket biztosítanak Önnek. Ezért fontos, hogy ne csak a levegő kihúzza a levegőt, hanem melegítse a földet is. Az eredményt háromféleképpen kaphatja meg:

    • Meleg talaj bioüzemanyagok és az úgynevezett meleg ágyak. A talaj 30-35 cm-es rétegében egy szerves anyagréteg feküdt, amely a hőszigetelő és felmelegíti azt a helyet, ahol a növények gyökerei találhatóak. Egy ilyen réteg létrehozásához az élelmiszer-hulladék, a száraz levelek vagy a friss trágya ülhet.

    • Fűtött üvegház földalatti csővezeték. Igaz, ebben az esetben időszerű öntözésre van szükség, mivel ezt a módszert erősen szárítják.
    • Meleg talaj IR fűtők. Az a mód, bár természetes, de a költségek komolyak lesznek itt, mert a villamosenergia-fogyasztás bekövetkezik.

    Hogyan lehet magának?

     A saját fűtési hőfűtést készítheti. Kiváló példa szolgálhat infravörös fűtésre, mint a legegyszerűbb és leghatékonyabb. A fűtési berendezés kiszámításakor a polikarbonát üvegházat kell tekinteni annak területén. A különböző növények csírázásának kedvező feltételeinek megteremtése érdekében a négyzetméterenként 200 wattos teljesítmény szükséges.

     Ezért a területet megszorozzák a szükséges fűtési teljesítménygel. Ennek eredményeként megtanulod a teljes teljesítményt, amelyre navigálnia kell az infravörös melegítők beszerzése során.

     Az ilyen fűtőkészülékek telepítése előtt figyeljen a következő árnyalatokra:

     • Az ilyen fűtőberendezés felszerelését legalább egy méter magasságban kell elvégezni.
     • Minél tovább a fűtőelem a padlón van, a témák a fedett növekedések és a hőmérséklet – csökken.
     • A fűtőberendezés és a növények közötti távolság mindig jobb, ha állandó marad. Mivel a növények növekednek, a fűtőberendezések helyzete beállítható.

     • Az ilyen típusú fűtők a legjobbak az üvegház peremén, közelebb a falakhoz, mivel ezek a leghidegebbek, mint egy ilyen épület.
     • A fűtőtestek között kell ellenáll a távolság körülbelül egy és fél méter.
     • Ahhoz, hogy hatékonyan melegítsük ezt az épületet, több fűtőtestnek kell lennie. Mindez attól függ, hogy a hőmérséklet, a távolságok, a magasságok és a fűtőberendezések megépítésének tényleges méretétől függ.

      Ha a téli üvegházak fűtésére nem szeretné használni ezt a típusú fűtőtesteket, megtalálhatja más lehetőségeket. A legegyszerűbb lehetőség például a Burzhuyki telepítése. Ebben az esetben figyelembe kell venni csak az üvegház területét, valamint a kívánt hőmérsékletet.

      Győződjön meg róla, hogy kiszámolja, hogy mennyi költség van gazdaságilag nyereséges.

      Tippek és ajánlások

      Az első pillanat, amelyet meg kell jegyezni – a rendelkezésre álló források előzetes elszámolása a kívánt rendszer megvásárlásához. Az a tény, hogy ha a teremtés folyamatában kiderül, hogy nincs elég pénzed, az üvegház átdolgozása jelentősen drágább lesz.

      Még mindig azonnal meg kell haladnia és egyértelműen megérteni, hogy mi az üvegházhatás területe, És milyen stabil hőmérsékletet szeretne elérni benne. Ezenkívül figyelembe kell venni azt a tényt, hogy növekedni fog, és milyen feltételekre van szükség ezeknek a növényeknek. Mindez nagyon fontos, hogy elérheti a maximális pozitív hatást az üvegházod melegítéséből.

      Ezenkívül, a fűtési rendszer kiválasztása előtt ki kell számolni, hogy a felhasználás mennyisége gazdaságilag előnyös és költséghatékony. Ez is eléri a maximális hatást, és nagyon jó betakarítást kap.

      Hozzon létre fűtést a téli üvegházakhoz a polikarbonátból a saját kezével lehetséges. A legfontosabb dolog az, hogy jó elméleti alapja legyen, és előzetesen elvégezze az összes szükséges számításokat, hogy kiszámítsa az egyik vagy egy csomó fűtés gazdasági megvalósíthatóságát. Győződjön meg róla, hogy figyelembe veszi a második vagy más fűtési rendszer munkájának összes funkcióját a maximális megtérülés és a hatékonyság elérése érdekében.

      Ha minden rendben van, akkor évesen élvezheti a friss és kiváló minőségű gyümölcsöket és zöldségeket, akik személyesen nőnek.

      Hogyan telepítsünk kiváló minőségű üvegházat saját kezével, nézd meg a következő videót.

      Értékelje a cikket
      ( Még nincsenek értékelések )
      Megjegyzések hozzáadása

      ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: