Gázhengerek Dohányozások: Előnyök és hátrányok

Napjainkban a halak és a hús füsthuházat vásárolnak semmilyen nehézséget – a piac széles skáláját kínálja különböző módosítások. Ha azonban jelentős pénzt szeretne költeni egy nem tervezett vásárlásért, akkor teljesen megteremtheti a smokehousát egy szokásos gázhengerből. Egy ilyen eszközben főzhet a legkifinomultabb ételek – koreai, Balyk, házi kolbász. Egy szóban, a füstölt hús, a hal vagy a madarak széles választéka.

Sajátosságok

Az öngyilkossági dohányzók számára házi készítésű kézművesek sokféle anyagot használnak. Régi sütők, hordók és még mosógépek is vannak. Az oxigén, a propán és a freon gázhengerek aggregátumai a legnépszerűbbek. Nem könnyű ilyen telepítést tenni, azonban a szükséges előkészítés meglehetősen valóságos. A palackokat megfelelő geometria és magas fém minőség jellemzi.

Ha szeretné, akkor olyan telepítést készíthet, amelyek könnyen átalakíthatók a grillezőben, a bográcsban vagy a Barbellben és a hátsó részben.

A dohányház felszereléséhez hengerek használata a nyersanyagok fizikai-műszaki paramétereinek köszönhető – hengerek, mint általában, készült erős anyagból vastag falakkal, és ez azt jelenti, hogy az eszköz nem deformálódott hatása alatt a magas hőmérséklet, és nem veszíti el működési jellemzőit. Készíts egy füstölőt bármely kertész / halász vagy vadász, valamint egy kézműves, rendszeresen pihen a városon kívül.

Mielőtt rendeznénk a gyártási struktúrák bonyolultságait, elemezzük egy kicsit a dohányzás folyamatának jellemzőit.

Fontos tudni, hogy a telepítés helyesen és kiváló minőségű főzést érjen el.

 • A feldolgozásra készített terméknek hő- és füst egyenletes részeket kell kapnia, különben a hidrolízist szagolja, és a szerkezetében nem egyenletes ízű.
 • A füstnek feltétlenül könnyűnek kell lennie, vagyis a frakciót még a termékkel való érintkezés előtt is kell letétbe helyezni. A könnyű füstben a pirolízis gázok nincsenek jelen, így a Füstölt házi készítésű ízét adja.

 • A tervezésnek biztosítania kell, hogy az egyenlő részekkel ellátott munkafüst átvételét kell biztosítania – meg kell oldania a terméket minden oldalról, amíg nem teljesen eltűnik, abban a pillanatban új füstöt kell cserélni.
 • Nagyon fontos az összes ilyen normák teljesítéséhez, bennük és a sikoly tudományok sarokköve.

A dohányzás hideg vagy meleg lehet, a tervezési jellemzőktől függően sokféleképpen van. Maga a név jelzi a Smokehouse működésének elvét.

Forró a tűzforrás közelségében történik.Itt tartják a 40-120 fokos hőmérsékletet, legalább egy órát vesz igénybe a hús főzéséhez, és a hús lédús, ízletes és azonnal használható.

Hideg dohányzási módszerrel minden kicsit más – Itt a Smokehouse eltávolításra kerül a tűzforrásból, a cső a kemencéből van csatlakoztatva, amely szerint a hűtött füst közvetlenül a füst rekeszbe kerül, és ott az igazságtalan. A hőmérsékletet 40 fok alatt tartják, a dohányzás sokáig tart. Ennek a módszernek az az előnye, hogy több hónapig tárolja a termékeket.

A dohányzás két változatának kiválasztásakor a henger ugyanolyan szerkezetű lesz, de részét különböző távolságokon szerelik egymásról.

Nézetek

A gázpalackokat leggyakrabban a kombinált fókuszok létrehozására használják, ezért a füstölőt kell tervezniük ezzel a tényezővel.

Ne feledje, hogy egy henger többfunkciós telepítésének megteremtésekor nem elegendő: Legalább két tartályt használnak, az első, mint egy roaster, és a második a gőzfejlesztőbe megy. A szakértők 50 m3-es kapacitását ajánlják.

Készítsen egy gázhengeres házi füstöt minden mester számára, de a fémekkel való munkavégzés szükségessé válik.

“A területen” körülmények között lehetséges, hogy a különböző hűtlen anyagok designját készítsen. A házi készítésű struktúrákat kis méretek és kis súlyú, leggyakrabban használt rozsdamentes acéllemez jellemzi, amely csak az oldalfalak és az alsó elemek köréhez szükséges, és a kémény gyakran téglával van felszerelve, és lehet a Nagy hiba. A falak elnyelik a szagokat különböző könyvjelzőkből, és az első alkalmazások után az ételek íze jelentősen romlik, így a szakemberek azt javasolják, hogy csak a teljes designtámogató alapot támogassák.

Más lehetőségek nem kevésbé népszerűek.

Smokehouse semmiből

Ez a leginkább megfizethető és egyszerű módja annak, hogy otthon dohányozzon, ha a háznak van egy gáz vagy elektromos tűzhely, amely egy kitermelővel van ellátva, akkor a vágott ón tartályt egy kis tűzre kell helyezni, és elalszik a fából való elalvára a dohányzásra. Húst vagy halakat lógni, és alattuk tegye a raklapot zsírra. Így a füst emelkedni fog, a terméket, és hozzájáruljon a füstjéhez. Ez az opció azonban jelentős hátrányokkal rendelkezik – a dohányzás eljárás nagyon hosszú lesz, és továbbá sok élelmiszer nem halmozódik fel.

A hűtőszekrényből

Ne siessen, hogy dobja ki a régi hűtőszekrényt – a méretei teljes mértékben lehetővé teszik, hogy a témát a dohányzás nagyméretű termékeinek összesített összege. Ebből a célból ki kell húzni az összes mechanizmust, és távolítsa el az arcot. A hűtőszekrény alján található lyukban helyezzen be egy csövet, és az ellenkező végét a tartályba helyezzük, amelyben a chipek.

Ez az opció meglehetősen gyors és hatékony. Azonban csak az országban vagy egy vidéki házban használható.

Ez határozottan a legprimitívebb modellek. A “Locomotive” smokehouse bonyolultabb és professzionális formatervezési mintáknak tulajdonítható – ez az egység nemcsak a hús és a halak dohányzása, hanem több különböző dohányzási módot is biztosít, és egy kis újraberendezés után brazierként vagy grillezési grillként használható.

A hideg út füsthuházása oly módon történik, hogy a füst a kemence és a közvetlen dohányzó tározója közötti ösvény mentén lehűlhető, és elérte az üres már hideg. Az ilyen eszköz egy külön kamrából áll, ahol a termék, a tűzhelyek és a chimns található. A működés elvét a következők: A fűrészpor a kemencében helyezkedik el, a chipeket a Linden, az Alder vagy a gyümölcsfáktól leginkább alkalmas. A tűlevelű fák zsetonjai nem ajánlottak, nagy gyanta van, ami ronthatja a termék ízminőségét.

Füst a természetes tolóoszlopok hatása alatt, lehűlni az utat a billetekbe, és a dohányzás maga kezdődik.

Forró füstölt, hatással van a dohányzás termékére t t-ről 35-150 fok, a feldolgozás sokkal gyorsabb – körülbelül 2 óra. Az ínyencek előnyben részesítik az ilyen eljárást is, mert amikor a nedvesség nem hagyja el a munkadarabot, és az edény lédús és zsírba kerül. A tervezés maga egy teljesen zárt tér – egy tározó, amelyet egy fémhálózat oszt meg a rekeszekben. Az alsó részén ég és füstöl, és a feldolgozásra szánt termékek felső részéhez kapcsolódnak. A füst fedezi a nyersanyagokat és füstölt, majd a kémény füstjén keresztül jön ki. Ez az, hogy az ilyen füst cselekvési elve hasonló a hagyományos tűzhely elvéhez.

Mindkét smokehouse mindkettő álló és hordozható lehet. Az első esetben a kémény ásni a földön, a második pedig a szerepe egy csövet végzi, amely összeköti a füstgenerátort és közvetlenül.

Azok, akik szeretnek ízletes húst élvezni a kampányban, érdemes gondolkodni egy “túrázás” egység létrehozására. Ez megköveteli: sűrű film, horgok és több fából készült rúd. A munka megszervezéséhez 60 fokos kis elfogultsággal kell rendelkeznie, a felső részben telepítse a keretet, és szorosan lefedje a polietilén fóliát, és az alján, hogy felszerelje a helyet a lámpákhoz, majd csatlakoztassa a tüzet egy felszerelt keret a “csövek” segítségével. Természetesen kevés ember hordozza őket a kampányban – nem baj, az ágak, a polietilén és a fordulatok ideiglenes oldatként alkalmasak.

És létrehozhat egy füstölőt a forró dohányzáshoz még könnyebb – szüksége lesz egy vödörre vagy serpenyőre, rácsra és fedélre. Közvetlenül a kapacitás elvégzése alatt a zsetonok szétszóródnak az alján, és a termékek a rácsra kerülnek. Mindez együttesen zártak egy fedéllel, csak ne felejtsük el, hogy egy keskeny slotot hagyjanak ki az outdrawalhoz.

Ha nincs szándéka a házi mobil struktúrákkal rendezni, akkor mindig megvásárolhatja őket a kertészek és kertek számára. Ezenkívül az elektromos és gázmodellek széles körben képviseltetik az értékesítést: alkalmasak otthoni dohányzásra, és csak abban a fűtésben különböznek, nem a tűz, hanem az áram vagy a gáz miatt.

Azonban egyre több kézműves előnyben részesíti a füstölőket saját magukra.

Előnyök és hátrányok

A léggömb jó a koptylenén eszközhöz, és ennek előnyei nyilvánvalóak:

 • A falvastagság 2,5 mm, a modellnek kompakt mérete van, ezáltal megmenti a webhely szabad helyét;
 • A dohányosok burkolata már készen áll, amely jelentősen csökkenti az erő és az idő költségét a dohányzás gyártásához;
 • Az alacsony költségű hengerek, akik használatban vannak, olcsóak és hozzáférhetők minden fogyasztó számára.

A hátránya az anyag társul az a tény, hogy a megfelelő szabály betartását az üzemeltetési biztonságát az ilyen füst tragédiához is vezethet – ha nem távolítja el a gázt maradékok teljesen, majd egy robbanás lehetséges, ha érintkezésbe tűzzel.

Lépésenkénti kézi utasítások

Hogy a füstöt a gázhengerből saját kezével, szükséged van Elkezdeni a tervezett modell rajzolását, majd tartsa be a következő sémát:

 • Vegyünk egy 50 vagy több liter ballont;
 • Távolítsa el az összes gázt innen, öblítse le szappanos oldattal, és hagyjon néhány napig, majd jól öblítjük;
 • Keverje össze a szappan hab felső szelepét – ez segít abban, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összes fennmaradó gáz teljesen eltűnt;
 • Kövesse a tartály falain található jelölést;

 • Zárja le a hurkokat, adja át az összes hegyes területet;
 • Csatlakoztassa az ajtó külső oldalán lévő fogantyúkat egy csiszoló segítségével;
 • Vágja le a fedelet a jelölővonalak mentén;
 • Csatlakoztassa a hengeret az ajtókkal;
 • Szerelje be az állványt és a lábakat a barátnőtől.

  A Smokehouse fő elemei a kemence és a kémény – az elrendezésükben és a dohányzás fő különbsége a dohányzás különböző módjai között: hideg és meleg.

  A Fireboxnak van értelme az acéllemezekből származó hegesztésre, vagy egy kis mennyiségű hengerbe kerül. Ez egy léggömbhöz van csatlakoztatva a szelep másik oldalán lévő lyukon keresztül. A csövek hossza attól függ, hogy mely dohányzást szeretne – forró csőhosszúsággal, minimálisnak kell lennie, és ha jobb, ha több méterre távolítanak el egymástól egymástól. Egy autós vevőt gyakran kéményként használják.

  A telepítés alján csatlakoztassa a fémlemezt és a fóliát – ez lesz egy tálca a zsírgyűjtésre.

  Tippek

  Végül még néhány tipp:

  • A munka befejezése után lefedheti a fekete színű zománc füstjét – a felülvizsgálatok szerint a tervezés elegáns és esztétikai megjelenést szerez;
  • Mivel a telepítés működik, eddig eldobja – ez nem befolyásolja az elkészített élelmiszer minőségét;
  • Megtagadja a fémkefék használatát a füst mosására – Abraziva egyszerűen eltávolítani és zománcozni, és a fém korrózió megjelenését okozza;
  • Az első füst előtt töltsön el egyetlen kemencét: így végül megszabadulsz a harmadik fél szagoktól, ellenkező esetben a halak vagy a hús kellemetlen ízt vásárolhat.

  Érdekes lehetőségek

  A gázpalackok nagyon elegánsak és eredetiek lehetnek. Íme néhány érdekes ötlet.

  • Gyakran az állatok látványát adják.

  • És a romantikus kalandok szerelmeseinek – Smokehouse valódi kalóz mellkas formájában!

  • Ha a kerekek telepítését készítesz – ez mobil lesz.

  Arról, hogy hogyan készítsünk füstölőt a gázballonból, látd magad, lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: