Gázrácsok: Előnyök és hátrányok

  A legtöbb ember, aki a természetben nyugszik, egyáltalán nem örülnek a jövőben, hogy a tűzifát keressenek, vagy szént hordozzanak sok helyen a csomagtartóban, amikor kebabot akarsz ízesíteni. Ebben az esetben egy igazi találat lehet egy gázrács, amely alkalmas a leginkább lédús, étvágygerjesztő és illatos ételek előállítására.

  Sajátosságok

  A megjelenéssel a gázrács hasonlít egy konyhai csőre, amely egy fém rácsra kerül. A hátsó fal elvégzi a fedél funkcióját, és megvédi a falakat a forró zsír fröccsenéből. Gázrács működik a gázból. A tekercsben lévő takarmányt egy cseppfolyósított gázpalackpal végezzük, amelyet közvetlenül a grill alá helyezünk. Az égő el van rejtve a felszínen, amelyen keresztül a grillen fűtött.

  A gázrács mechanizmusa hasonló ahhoz a tényhez, hogy mind a lemezeken. Ezért a brazier mindig készen áll a működésre. Az egyetlen feltétel egy henger, propánnal vagy butánhoz tartozó henger. Amikor a készülék be van kapcsolva, a gáz kezd szállítandó a hengerből a beépített sorja, ahol az üzemanyag égési és a külső hő égés.

  Az égők feletti speciális plametoerek. Hozzájárulnak a hő egyenletes eloszlásához a funkcionális felület mentén. A hőmérsékletszint egyidejűleg, mint a lemezeken, az égő szabályozza. A fűtés nagyon gyors, így a sütési ételek sebessége meglehetősen magas.

  A modellek széles választéka változatos, de a tervezés alapvető részletei minden modellben azonos. Az ügyet általában rozsdamentes acélból végzik, így gyorsan töröljük és ellenzi a rozsát. A munkafelület öntöttvas rácsból készül, amely alatt a mérőeszközök és a plázak. A gázhenger a humb (a funkcionális felület alatt) helyezkedik el.

  A kezelőpanel lehetővé teszi a gázáramlás mértékének hatékony beállítását, valamint a működő égők hőmérsékletét. A grillezés cselekvésre történő elhelyezése egyszerűen a fogantyú átkapcsolásával történik. Ezen a ponton a gyújtási mechanizmus aktiválva van. Néhány pillanat múlva elkezdheti a főzést.

  További lehetőségek (Spit telepítése, az öntöttvas rács cseréje egy bordázott sütőlapon) függhet a grill modelljétől és gyártójától.

  Előnyök és hátrányok

  A gázrácsok világszerte megnyerték a fogyasztói elismerést. Ez nem meglepő, mert a rájuk készített ételek minősége semmi rosszabb a sarokban vagy a tűzifa grillezésében. A gázból futó országmodellek lehetővé teszik, hogy húst készítsen egy ruddy kéreggel, amely még mindig lédús és gyengéden marad. Az összes módosítás grillezői főzési ideje megközelítőleg azonos. A gázmodellek munkakörének kialakításához szükséges idő sokkal rövidebb. Jobb elektromos, széntermékek.

  A gázrács előnyei között számos különösen fontos megkülönböztethető.

  • Azonnali telepítés felmelegedés. A legjobb eredmény 10 percig, hogy felkészítse a roaster-t.
  • A hőszint ellenőrzése. A felhasználás időpontjában a hőmérséklet állandó marad. Ugyanakkor a felhasználó mérlegelésére növelheti vagy csökkentheti.
  • Egyetemesség. A gázrácsot sokféle étel (hús, zöldség, hal) készítésére használják. Le lehet főzni levest és forralhatja a teát.
  • Íz. Mivel a sütés folyamata a munkafelületen történik, akkor nincs külön különbség a felület melegítéséhez.
  • Könnyen tisztítható. Ez a gáz modellek különösen jelentős előnye. Nem kell eltávolítaniuk a szenet és a hamut. A kemence tisztításához elég ahhoz, hogy növelje a hőmérsékletet 10-15 percig (úgy, hogy az összes zsírt égették), majd kaparja meg a huzalkefe maradványait.

  A gázrácsok hátrányai is vannak. Ez egy magas ár. Az ilyen modellek sokkal drágábbak, mint a szén. Ezenkívül maga a gázrács maga nem adja meg a füst illatát.

  Ennek a szaga eléréséhez további felszerelést kell vásárolnia.

  Fajták

  Sok küszöbérték: menetelés, infravörös, mobil, kompakt, kapcsolat és egyéb.

  Mindazonáltal mindegyikük 3 típusra osztható.

  • Beágyazott. A professzionális konyhai készülékekhez tartoznak, így a nagy kúriák tulajdonosai, valamint az éttermekben használják. Munka a fő gázellátásból.
  • Hordozható. Összes egy kocsi két kerékkel tartalmaznak tartály rögzítéséhez henger, gyakran felül az oldalán vannak felszerelve fiókkal és polcokkal.
  • Turista. Mini-opciók a pikniken vehetők. A teljesítmény kicsi, de egy kicsit mérik.

  A gázrácsok gyártói széles választéktartományt kínálnak. A termékek lehet utcai és asztali (otthon), otthon, a lakásban, az országban vagy az erkélyen. Ezek a tervek álló és hordozhatóak. Grillsinek van egy égője vagy 3 vagy több. Mindegyikük egy gombszabályozóval van felszerelve. A hordozható modellek kompakt méretekkel vannak megkülönböztetve. De ugyanakkor megtartják az álló modell teljes funkcionalitását.

  Különféle gázrácsok a Lava modellek. Lehetővé teszik, hogy zsírmentes ételeket készítsen. Ezek a modellek tartalmaznak egy rácsot, fűtőelemet és vulkáni kövekkel (Lava elemek). Az ilyen szerkezet lehetővé teszi, hogy egyenletesen terjesszen hőt. Ugyanakkor az egész folyó zsír felszívódott kövekbe, ételek szaga, felváltva, nem keveredik. Minden tápanyagt teljes mértékben megőrzik.

  Az ilyen rácsokat csak a szabadban kell használni, vízzel való kerítéssel.

  A rácsok érintkezésbe és érintkezés nélküli modellekre oszthatók. A kapcsolattartási modellek rögzítése módosítások. Ezek felső és alsó részekből állnak. A felső panel kihagyható és közel lehet a termékekhez. A modellek előnyei kis méretek, alacsony zajszint. Az élelmiszer felkészül a felesleges zsírok és olajok oltására.

  A hátrányok közé tartozik a részek száma. 1 idő valóban nem több, mint kettő. A kapcsolat nélküli modellek lehetővé teszik, hogy az ételt közvetlenül a termékforrás termékre gyakorolt ​​hatás nélkül készítsük el. A billet a termálelem alatt vagy alatt lehet.

  A bevonat típusai

  A gázrácsok a bevonat típusától eltérőek. Súlyos 3 fajta.

  Anti-bot

  Ez a környezetbarát kerámia alkatrészek használatán alapul. Ez egy tartós bevonat, amely ellenáll a mechanikai hatásoknak és a karcolások megjelenésének. A 400 fokos hőmérséklet ellenállhat.

  Nem tartalmaz poliapetrafluor-etilént és perfluorokhetansavat.

  Üveggolyó

  Tartós dupla bevonat márvány hatással. A nem stick komponensek lehetővé teszik, hogy hosszú ideig megtartsák a hőt. Különböző környezetbarát anyagokat készített.

  Ha fűtött, nem bocsát ki káros és mérgező anyagokat.

  Rozsdamentes acélból

  Az ilyen bevonatokhoz kiváló minőségű rozsdamentes acél. Nem ki van téve a korróziónak, gyorsan felmelegszik, jól megmaradt meleg. Nem tartalmaz életveszélyes anyagokat. A rozsdamentes acél bevonatot egy tapadó komponenssel megkülönböztetik a tartósság, kopásállóság és környezetvédelem.

  Ellenáll a hő 400 fokos

  Tekintse át a gyártókat

  A világ számos különböző országában számos vállalat foglalkozik a grillek termelésében. A rangsorban a vezető gyártók Grills, a finn cégek bemutatják, jó áttekintése a fogyasztók adnak termékeket vállalatok Kínában. A több gyártó termékei élvezik a legnagyobb igényt.

  Broil King

  A kanadai vállalat 30 éven felüli grillezéssel foglalkozik. A gyártó termékcsaládja számos modellt tartalmaz (a vendéglátóipari vállalkozások multifunkcionális módosításaihoz).

  Jellemző arc jellemzői:

  • innovatív technológiák bősége;
  • az eső és a szél gyújtásának lehetősége;
  • A zsírok elpárologtatása;
  • Az égők védelme a szennyezésből.

  Ráadásul a Broil King az egyetlen olyan cég, amely a világban tízéves garancia.

  Napóleon

  Egy másik kanadai vállalat, sikeresen elsajátította Zharin termelését 40 évvel ezelőtt. A grill Napóleon megkülönböztető jellemzője a kerámia égők, amelyek 800 fokos hőmérséklet ellenállhatnak.

  Beefeater

  A gyártó Ausztráliából, aki számos rangos világdíjat kapott termékeikért, kivételes design és high-tech. A gyártó grillezőit a speciális gyújtási technológia miatt a fűtés fokozott biztonságának jellemzi. Itt nincs nyílt tűz, a gázégőit fémlemezekkel melegítik.

  Weber

  Amerikai cég, itt volt, hogy itt jött létre egy barátságos csirke grill. Választék termékek listáját tartalmazza kényelmes és többfunkciós gáz felszerelt modellek táblák vágására üres, az oldalsó hajtások és kiköpi.

  Cobb

  A Dél-Afrika gyártója, aki bizonyította magát, mint a miniatűr modellek létrehozója nagy funkcionalitással. Az ilyen grill súlya legfeljebb 4.5kg. A kialakítás ötvözi a grillezőt, a sütőt, valamint a dohányzót és a kettős kazánt. A termék nem felmelegszik, így bárhol telepíthető. Ez a termék utazási és hosszú kirándulások egy kis cég.

  Hogyan válasszuk ki?

  Ahhoz, hogy a megfelelő grillsütést helyesen kapja meg, válaszoljon több kérdésre.

  Tál

  A grillfelület hullámos lehet, vagy teljesen sima. Az első a hús főzésére szolgál. A másodikat a hamburgerekhez, valamint a zöldségekhez és a halhoz kell használni.

  Az égők száma

  A két és több égő grillező lehetővé teszi, hogy egyszerre több ételt készítsen. Ha rendszeresen összeszerelni egy nagyvállalatot, akkor előnyben kell adnia az ilyen modelleket.

  Ha a grill csak akkor kell, ha egy steaket néhányszor nyáron, egy égő elég lesz.

  Tippek a szálláshoz és az ellátáshoz

  A legegyszerűbb grill modellek húst tehetnek. Bonyolultabb ajánlott lehetőségek a kemence füsthélékként történő használatára, valamint motoros köpőhellyel és madarakkal.

  Több tényezőre kell összpontosítani.

  • Az égőknek biztosan rozsdamentes acélból, sárgarézből vagy öntöttvasból kell készülniük, és fedelük sűrű acélból készült, speciális porcelán zománckal bevont.
  • A tervezésnek stabilnak kell lennie. Próbálkozzon kissé tolja a grillt. Ha a termék swing és csörgõ, ne vásároljon ilyen modellt.
  • A fedélnek gyorsan és simán kell megnyitnia az erőfeszítés nélkül, de nem eshet a fénysütésből.
  • A rácsot öntöttvasból kell készíteni, és jobb – az öntöttvasból. Optimálisan, ha porcelán permetezéssel borítják őket.

  Lehetséges, hogy az ilyen termékeket csak akkor lehet tisztítani, ha a porcelán lehűl, mivel elég meleg ahhoz, hogy elrontja. A kerekeknek sima gyaloglással és fenntartható rögzítéssel kell rendelkezniük.

  Arról, hogyan készítsünk gázrácsot a saját kezével, az alábbi videóból tanulhatsz.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: