Hajt√°s gar√°zskapukhoz: Mi sz√ľks√©ges, jellemzŇĎk

A modern lapos kialak√≠t√°sok a gar√°zsnyit√°s egyik legmegfelelŇĎbb form√°i. Jelenleg csak egy gesztus a visszah√ļzhat√≥ vagy hinta, gar√°zs- vagy ipari kapuk, g√∂rgetek, marquises, akad√°lyok √©s egy√©b kapuk. A meghajt√≥ seg√≠t a gar√°zsba vezetni an√©lk√ľl, hogy elhagyn√° az aut√≥t.

Nézetek

A szekcion√°lt kapuk automatiz√°l√°sa a k√∂vetkezŇĎkre oszthat√≥:

 • gar√°zs (h√°ztart√°si √°llapotokban haszn√°lt mennyezeti meghajt√≥k);

 • Ipari (nagy ter√ľleteken haszn√°lt kapukban haszn√°lt opci√≥k √©s nagy felhaszn√°l√°s√ļ intenzit√°s).

Ha valaha is meg kellett nyitnia a neh√©z kapu sz√°rny√°t az esŇĎben vagy a fagyban, akkor meg√©rti az elektromos meghajt√≥ jelenl√©t√©nek fŇĎ elŇĎnyeit. A kapu megnyit√°sa az egyik gomb megnyom√°s√°val a t√°vir√°ny√≠t√≥n, nem hagyja el az aut√≥ belsej√©t, k√©nyelmes, k√©nyelmes √©s biztons√°gos. Ez√©rt ma sokan az automatiz√°l√°st telep√≠tik. A modern automatiz√°l√°s programozhat√≥:

 1. Teljes vagy hi√°nyos ny√≠l√°s (“Wicket Mode”);
 2. automatikus z√°r;
 3. a belépési zóna megvilágítása;
 4. hangjelzések.

Majdnem minden meghajt√≥ van felszerelve Akad√°ly √©szlel√©si funkci√≥, Megakad√°lyozza a szerkezet lez√°r√°s√°t, ha bizonyos objektum a munkater√ľleten van. Vannak tov√°bbi felszerel√©s (p√©ld√°ul jelzŇĎl√°mp√°k, fotocell√°k), amelyek n√∂velik a strukt√ļr√°k tervez√©si rendszereinek szintj√©t.

Az átvitel típusai

Elektromos meghajt√≥k h√°ztart√°si gar√°zskapukhoz – a szakaszon √©s a forg√≥ kapukra telep√≠tett mennyezeti meghajt√≥k. A h√°ztart√°si c√©l√ļ kapu automatiz√°l√°s√°nak eszk√∂ze meglehetŇĎsen egyszerŇĪ: a mennyezet alatt r√∂gz√≠tse a gumiabroncsot, amelynek v√©g√©n a meghajt√≥ telep√≠tve van. A gumiabroncs belsej√©ben egy √∂v vagy l√°nc, att√≥l f√ľggŇĎen, hogy mely k√©t alcsoport megk√ľl√∂nb√∂ztethetŇĎ: az √∂vvel √©s a l√°ncszalaggal. Az √∂v-√°tviteli munka szinte csendben, a l√°nc √°tviteli meghajt√°sa hosszabb munk√°t v√©gez karbantart√°s n√©lk√ľl.

Az √∂v√°tvitel k√ľl√∂n√∂sen akkor fontos, ha a gar√°zs egy lak√≥√©p√ľlet r√©sze.

Kieg√©sz√≠tŇĎ felszerel√©s

Szinte az √∂sszes meghajt√≥t szekcion√°lt gar√°zskapuk vannak felszerelve h√°tt√©rvil√°g√≠t√°s, amely bekapcsol, ahogy a kezdŇĎ √©s kikapcsol, amikor a be√°ll√≠tott idŇĎintervallum. Ennek a fajnak megk√ľl√∂nb√∂ztetŇĎ jellemzŇĎje a z√°rt kapuk z√°rol√°s√°nak funkci√≥j√°nak v√©grehajt√°sa, amelyet a “Plank Drive – a kapu ajtaja”. Ez√©rt van gar√°zskapuk Javasoljuk, hogy felszerelj√ľk a k√©zi felold√≥ rendszert (A villamos energia kikapcsol√°sa eset√©n). K√ľl√∂n√∂sen relev√°ns ez a k√©rd√©s, ha nincs sz√ľks√©g v√©szkij√°rat a gar√°zsban.

Ami a kieg√©sz√≠tŇĎ konfigur√°ci√≥t illeti, lehet egy figyelmeztetŇĎ l√°mpa, amely szimboliz√°lja a gy√∂ny√∂rŇĪ design mozg√°s√°nak kezdet√©t. Az √©rz√©kelŇĎk akad√°lyok Jelentkezzen be, hogy meg√°ll√≠tsa a kapu mozg√°s√°t, vagy m√≥dos√≠tsa az ir√°nyt, ha a kapu akad√°lyt √©szlelt. Az akkumul√°torok biztons√°gi ment√©si k√°rty√°j√°nak telep√≠t√©s√©nek k√©pess√©ge Az elektromos meghajt√≥k f√ľggŇĎs√©ge az aktu√°lis rendelkez√©sre √°ll√°sb√≥l.

Az elektromos meghajt√≥k alapvetŇĎ k√∂vetelm√©nyei szekcion√°lt gar√°zskapuk – A megb√≠zhat√≥s√°g, a tart√≥ss√°g √©s a k√∂nnyŇĪ menedzsment. A biztons√°g √©s a k√©nyelem a fŇĎ komponensek, amikor egy adott automatiz√°l√°si modellt v√°lasztanak a kapu sz√°m√°ra.

Az automatiz√°l√°s sz√ľks√©gess√©ge?

Az automata gar√°zskapuk nagy ig√©nyben √©lvezik: k√©nyelmes √©s sok idŇĎt takar√≠t meg. Az ilyen modellek jelenl√©te a szob√°ban egy√°ltal√°n nem sz√ľks√©ges, de el√©g kellemetlen, hogy reggel kinyitja a kaput. Ez√©rt sokan gondolkodnak az automatikus kapura. Sz√°mos m√≥dja van az √©let egyszerŇĪs√≠t√©s√©re (p√©ld√°ul v√°s√°rolni egy meghajt√≥t √©s g√∂rgŇĎket a kapu sz√°m√°ra, √ļj meghajt√°s√ļ).

Mit kell venni a v√°s√°rl√°s sor√°n?

Sz√°mos jav√≠t√°s a modellek sz√°m√°ra, akiket szakosodott webhelyek vagy priv√°t elad√≥. V√©gt√©re is, gondolj r√°, olvassa el a rendszer mŇĪk√∂d√©s√©rŇĎl sz√≥l√≥ inform√°ci√≥kat, √©s csak akkor √©rdemes gondolkodni a v√°s√°rl√°sr√≥l. Alacsony minŇĎs√©gŇĪ term√©k megv√°s√°rl√°sa, √©rdemes megeml√≠teni a gyors k√°r kock√°zat√°t. Az ellenŇĎrz√∂tt, kiv√°l√≥ minŇĎs√©gŇĪ m√°rk√°k term√©keit kell v√°lasztania. A legjobb gy√°rt√≥k k√∂z√∂tt megjegyezhetŇĎ:

 • Sz√©p;
 • BFT;
 • Doorhan;
 • J√∂tt (N√©metorsz√°g);
 • Gant.

A rendszeradatok telep√≠t√©s√©vel megb√≠zhat√≥ automatiz√°l√°st kap, amely hossz√ļ √©lettartama lesz, √©s v√°laszol minden k√≠v√°ns√°godra.

V√°s√°rl√°skor tudnia kell, hogy az ilyen t√≠pus√ļ term√©k meglehetŇĎsen t√∂r√©keny a mŇĪk√∂dtet√©s szempontj√°b√≥l, √©s a garanci√°t √°ltal√°ban csak 1 √©vre adj√°k meg.

Hogyan mŇĪk√∂dik?

Az automatiz√°lt kapu jelenleg egy meglehetŇĎsen ig√©nyelhetŇĎ term√©k. A term√©k egyik √∂sszetevŇĎj√©ben van egy vevŇĎ, amely az olvas√≥ sor√°n megadja a designt. √ćgy a rendszer egy ir√°nyba mozog. A jelet a k√©sz√ľl√©kbŇĎl tov√°bb√≠tj√°k, amely √°ltal√°ban egy apr√≥ kulcstart√≥hoz vagy k√∂zepes m√©retŇĪ konzolhoz hasonl√≠t. Nagyon k√©nyelmes, mert kinyithatja vagy bez√°rhatja a kaput, el√©g messze van tŇĎl√ľk.

Ne felejtsd el azt Korl√°tozott konzol. A probl√©ma abban rejlik, hogy a jel √°thalad a nyitott r√°di√≥csatorn√°n kereszt√ľl, ami azt jelenti, hogy elfoghat√≥ lehet. A k√©sz√ľl√©k kiv√°laszt√°sakor figyelmet kell ford√≠tania az √°ruk v√©delm√©re. √Čs jobb, ha a frekvencia megv√°ltoztat√°s√°nak lehetŇĎs√©ge, mivel a konzol a TV-bŇĎl lehet olyan jel, amely ugyanolyan frekvenci√°n mŇĪk√∂dik.

Az ilyen meghajt√≥k k√©pesek a t√°vir√°ny√≠t√≥val, valamint a mobiltelefonnal, amelyen az alkalmaz√°s telep√≠tve van, lehetŇĎv√© t√©ve, hogy megnyitja csak egy p√°r kattint√°ssal. Az ilyen alkalmaz√°sok most sz√°mos m√°rk√°t √©s c√©get biztos√≠tanak.

A kapu típusai

Engedje el k√©tf√©le izz√≥ szerkezetet: kar √©s line√°ris. Vannak olyan mechanizmusok, amelyeket alapvetŇĎen az ipari kapukhoz hoznak l√©tre. Hasonl√≥ meghajt√≥k meglehetŇĎsen elterjedtek a piacon, √≠gy nagyon sz√©les v√°laszt√©k lesz. Meghajt√≥k v√°s√°rolhat√≥k egy teljesen m√°s kapuhoz (gar√°zs vagy vid√©ki h√°z).

A kapukhoz tartoz√≥ hajt√°sok h√°romf√°zis√ļ √©s egyf√°zis√ļak. A h√°romf√°zis√ļ meghajt√≥ nagyobb teljes√≠tm√©nyŇĪ erŇĎforr√°ssal rendelkezik, √©s kevesebbet meleg√≠t. V√°laszthat a kar √©s a line√°ris t√≠pusok k√∂z√∂tt. Alkalmas szem√©lyesen opci√≥.

Leggyakrabban h√°rom f√°zis√ļ modelleket v√°s√°rolnak. Az ilyen term√©kek k√©tf√©le t√≠pus√ļak: hidraulikus, valamint elektromechanikus. A kar t√≠pus√ļ hajt√°s kialak√≠t√°sa hasonl√≥ a k√∂z√∂ns√©ges ajt√≥ eszk√∂z√©hez. A kar t√≠pus√°nak egyik elŇĎnye a kis m√©ret. Kisebb szob√°khoz alkalmas.

Meg kell jegyezni, hogy az automatiz√°l√°s nem csak az √ļj tervek sz√°m√°ra telep√≠thetŇĎ, hanem a hossz√ļ idŇĎ alatt mŇĪk√∂dŇĎ kapura is.

Ebben az esetben azonban olyan v√°llalatokkal kell rendelkezni√ľk, amelyek k√©pzett konzult√°ci√≥t √©s automatiz√°l√°st v√°laszthatnak, mivel az √∂sszes √°rnyalatokat haszn√°lj√°k.

Az elektromos meghajt√≥ a legjobb megold√°s a v√©dŇĎhengerek kezel√©s√©re. A tengely belsej√©ben van felszerelve, amely g√∂rgŇĎkkel megsebes√ľlt, ez√©rt nem sz√ľks√©ges. Ez k√ľl√∂n√∂sen relev√°ns a g√∂rgŇĎs kapu l√©trehoz√°sakor, valamint ha nagysz√°m√ļ v√©dŇĎhordoz√≥t haszn√°lnak. Automatiz√°l√°si rendszerek A tekercs egyidejŇĪleg emeli √©s cs√∂kkentheti a t√∂bb mint√°kat.

A megnyit√≥ √©s z√°r√°si idŇĎ, nyit√°si magass√°g. A modern f√©rfi √©rt√©kek ideje √©s k√©nyelme, ez√©rt a gar√°zskapu automatiz√°l√°si rendszerei √ļgy vannak kialak√≠tva, hogy ezeket a k√©nyelmet biztos√≠ts√°k.

Hogyan lehet a meghajtó felszerelését saját kezével, nézd meg.

√Črt√©kelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: