Hogyan csatolhat egy teraszt a házhoz saját kezével?

A ház közelében lévő teraszok elrendezése sok ember, mint nagyon vonzó döntés. De mint minden építési munkában, vannak olyan finomságai, amelyeket figyelembe kell venni. Ha ezt teszed, egy tökéletesen megjelenő kialakítás építése egy olyan eset, hogy meglehetősen egyszerű és megfizethető, szinte mindenki tud dolgozni az eszközökkel. Nem feltétlenül meghívni a szakmai építőket erre.

A tervek típusai

Szigorúan véve, a teraszok csak nyitott (ez egy olyan értelmezést adott nyissz), és minden zárt kiterjesztéseket a házak, nem számít, hogy hogyan néznek ki, kifelé, akkor hívja a veranda. Félig nyitott típusú – nem fal, vagy alacsony falakkal felszerelt – elegendő hely van, és a tető vagy a lombkorona segít elkerülni a csapadék és a napsugarak hatását. De mégis a bútoroknak a nyílt helyekről lehető legteljesebbnek kell lenniük.

A Pergola terasz ideális száraz helyekre, És nem szükséges, hogy a design lefedje lian. Végtére is, a vastag szövésű fémrácsok önellátónak tekintendők, lehetővé teszik a helyet és a felülről, a szélektől. A külföldi felügyelet egyidejű lezárása harmonikus napelemes világítással.

Ha szándékában áll az elegáns levelek vizuális hatása, de ne várjon, ha Pergola lefedi a Liana-t, és nem érdekli őket, akkor a szál miatt reprodukálnia kell a megjelenést. De egy külső rácsot és nagyon ritka lehet, csak a fejlesztők eszméjére utal. Egzotikus fajta – tetőterasz. Sokkal tágasabb, mint egy egyszerű erkély, és a támogató fal szinte soha nem használható, csak kerítés. A beszéd erre az opcióra nem megy, de érdemes figyelembe venni a létezését.

A fából készült terasz típusa valójában nem ugyanaz. A különbségek méretben, formában, formában, az építési szintek száma, a szabad hozzáférés lehetőségeit dekoratív ültetvényekkel lehet.

Projekt: Méretek és formák

A méret és a konfiguráció kiválasztása meghatározza a webhely méretét, és otthon épült. A nagy épület szomszédságában lévő apró teraszok esztétikailag természetellenesek. 4 kV-nál kisebb kiterjesztés. m kényelmetlen, és semmilyen módszer sem segít a helyzet javításában. A projektnek a beton- és kerámiából származó lemezek minimális fogyasztását kell megállapítania, mivel csökkenti a munkaképességet. A teraszok a legkedvezőbbek, hogy téglalap alakúak legyenek, hogy összekapcsolják a struktúrák vonalakat egymás között.

FONTOS: A téglalap alakú teraszon a csempe jobb, és a fából készült padló lehetővé teszi, hogy az elektromos kirakós készülékek használata miatt változatos formákat változtasson. De ismét meg kell őrizni vizuális mérkőzést a kiterjesztés és a ház fő részének kialakítása között.

A grillezési teraszok az egyik legjobb szűrő megoldásnak számítanak. Szükséges, hogy a kemencék nagyon nehéz és nagy struktúrák, mert alapot kell létrehozni, talán a terasz egészére. Azt is meg kell csinálnunk egy jó, megszakítás nélküli aktív vízelvezetést. A munka elrendezéséhez kapcsolódóan meglehetősen nehézkesek, és jelentősen növelhetik az építési költségeket. Az esztrichet meg kell erősíteni, és az alapítványnak szigorúan egy monolit lemez formájában kell lennie.

Scarlet nem készítenek konkrét, ez a fajta struktúrák figyelmen kívül hagynak. Általában olyan csatornából készül, amelyet az elektromos hegesztést a cölöpökhöz, vagy egy sávhoz rögzítenek. A tágas teraszon a kemence a legjobban a központba helyezhető, elosztva a helyet a vendég és a konyhai területen. A grill telepítése meglehetősen elterjedt az egyik oldalról és egy félkör alakú szerkezetből, amely vágja a kiválasztott szöget.

A keretépítés mind a fa, mind a fém alapján végezhető el.

A konkrét anyag kiválasztását a következő tényezők határozzák meg:

 • a munka kényelme és gyakorlata;
 • Kiosztott költségvetés;
 • A kiterjesztés szükséges ereje.

Még a magas költségek és a nehézségek feldolgozása a tömörfa fajták hosszú ideig nem haladják meg nagy szilárdságát és stabil szolgáltatását. Olyan anyagokból származik, amelyeket a kereteket alacsonyabb pántot kell kialakítani. A felső rész megmentéséhez lágyabb és megfizethető fajtákból készülnek. Elfogadhatatlan, hogy egy fát használjon, legalább a rothadás, a repedés, a zsetonok, a férgek és a hasonló hibák legkisebb jelei. A Fa legmagasabb megengedett nedvességtartalma a keret építéséhez 14%, de jobb, ha a 12% -ot korlátozza, így sokkal megbízhatóbb lesz.

Fém keret, hegesztéssel, viszonylag tartós. De meg kell számolni azt a tényt, hogy az egyes részei szétszerelése lehetetlen lesz, szükség lesz az egész tervezés teljes eltávolítására. A kerek és profilcsövek minimális megengedett keresztmetszete 0,25 cm. Ha vékonyabb designt vett, a hegesztési munka nehezebb lesz, és jelentős deformációk jelennek meg a fémben a fémben. A használt fémblokk használata előtt meg kell vizsgálni, hogy jelentős megsértés hiányában ellenőrizni kell.

A terasz erkéllyel mindig külső kerítéssel rendelkezik, és nagyon keskeny. Ha meg kell erősítenie a támasztó fát a tégla megépítéséhez, meg kell előkészítenie a csatlakozási pontokat: a lyukak fúrtak a falakon, ahol a dugók vagy fa csövek vannak felszerelve.

FONTOS: A rögzítő megbízhatóságának javítása segít a lyukak elhelyezésének enyhe torzításával felülről az alsó részről, Ugyanez a követelmény ajánlott használni, és ha egy fából készült alapon dolgozik. Gyakran előfordul, hogy a pillér támogatására lerövidül, hogy a szélessége egy lag mindkét végén, ami után szabott végeihez és csatolja csavarokat, és a szalagok közötti köztes linkek biztosítja szuszpenziók.

Csatlakoztassa a fűrészárut és a téglafalak segítik a horgonycsavarokat, javítva az ilyen kialakítás megbízhatóságát speciális támaszok, amelyek keresztmetszete 5×15 cm. A biztonsági mentések közötti távolságnak 120 cm-re kell lennie, és használatuk különösen fontos olyan területeken, ahol sok csapadék van. A bárban lévő lyukak 400-600 mm közötti lépésekben vannak készítve, amelyeknek szabadon kell adniuk a csavarokat 1 cm átmérőjű.

A habblokkok teraszai sokkal könnyebbek, mint a fa vagy a tégla használata esetén, Mivel a munkaerő-intenzitása észrevehetően csökken. Termékek eredetileg a megfelelő geometriai kontúrok és szigorú méretek, amelyek lehetővé teszik, hogy pontosan kiszámítsák az anyag szükségességét és az építőanyagot hibák nélkül. A habalapú struktúrák nagyrészt a szalagalapok tetején hozhatók létre, de amikor a házat eredetileg terasszal kell kiegészíteni, a szükséges konfiguráció közös lemezbázisának előkészítéséhez szükséges.

Kiterjesztés

Ahhoz, hogy a terasz technikailag egyszerűen, de a házi készítésű kézművesek elsajátításától függetlenül, vagy a bérelt építők szolgáltatásainak költségeitől, szükség lesz a hatóságok építésére. Lehetetlen a tűzbiztonságért felelős struktúrákban, az egészségügyi és epidemiológiai kontrollnál. Az általuk kapott jogosultságok a település vagy a vidéki település adminisztrációjára kerülnek. Az idő, az erők és a pénzeszközök költsége nem hiábavaló, mert a jövőben a hiánya magában foglalja a szankciókat az építés bontásáig. És még akkor is, ha nem, eladja, bérel, csere, a biztonságos hitel biztosítása lehetetlen vagy nehéz.

Eszközök és anyagok

Ügyeljen arra, hogy különböző típusú eszközöket építsen.

Minden varázsló saját egyéni készletet tartalmaz, de lehetetlen használni teraszot:

 • elektromos kirakós;
 • bajonett lapát;
 • Építési szint;
 • kalapács;
 • roulettes;
 • vésők és csavarhúzók;
 • Fúrók és marker;
 • Schest és festő kefék.

Ami az anyagok, akkor kell alkalmazni, kiváló minőségű lemezek, cement nem alacsonyabb, mint M400, fertőtlenítő, acél üres a struktúrák és festékek. A fa terasza viszonylag erős és legmegbízhatóbb, garantálja a kényelmet, vonzóbbnak tűnik. Ezenkívül az építési munka gyorsan áthalad, és a kiadások jelentősen kevesebbek lesznek. A téglák, a beton és a természetes kő sokkal nehezebb, de munkalehetőségeik rosszabbak, hogy megtestesítsék a tervezési tervek bizonyos részét egyáltalán nem fognak dolgozni. A fém (acél és öntöttvas részek) használata lehetővé teszi, hogy nagyon elegáns struktúrákat és dekoratív elemeket hozzon létre, de meg kell felelnie a megnövekedett költségeknek.

Különösen drága, a fémterasz költsége azoknak, akik nem tudják, hogyan kell dolgozni az ilyen anyagokkal – és a hegesztési készségek nem olyan gyakran találhatók, mint az asztalos, és a szerszám, a helyzet hasonló. A legmodernebb lehetőségeket, például a fa-polimer kompozitokat könnyebben feldolgozzák, mint a hagyományos termékek, és az eredeti PVC bevonat lehetővé teszi, hogy olyan impregnálások nélkül, amelyek védelmet nyújtanak a rothadás ellen. Az ára elemek fennmaradó építése vagy javítása a hazai elemek megmaradt a leggazdaságosabb, de szükség lesz, hogy alaposan ellenőrizze azokat hiányában deformációk, hogy megvédje a negatív természeti jelenségek.

Lépésenkénti építési utasítások

Kompetensen csatolja a teraszt a házhoz – ez azt jelenti, hogy követi a két kulcskövetelményt: a padló eltérésének és rugóhatásának kizárása, valamint a rögzített rács szilárdságának és biztonságának biztosítása. Javasoljuk, hogy a hosszabbító szerkezet már a lakás szakaszban, akkor kiderül, hogy egy közös alapot, és legvilágosabban koordinálja a telepítés különböző részei egymástól. De amikor a terasz a ház vége után épült, akkor meg kell rendelnie egy egyedi projektet a szakemberektől.

Ha a teraszt a saját kezével rögzíti, meg kell fontolnod:

 • a terület éghajlati jellemzője;
 • A talaj típusa és a fagyasztás mélysége télen;
 • a hófedők átlagos éves szintje;
 • a fal nézete és fizikai állapota, amelyre az építményt kiigazítják;
 • szükséges terület és lineáris dimenziók;
 • A felhasználásra tervezett építési anyagok.

Mindezeket az adatokat azonnal meg kell adni a tervezők alkalmazásában. Jellemzően a teraszon kerül a falra, ahol a bejáratnál található, úgy, hogy lehet használni az építési nemcsak a szabadidő, hanem mint egy előszoba, és egy veranda. Hideg helyeken ajánlott az összes bővítményt délre helyezni, és szerelje fel őket széles előléptetekkel. Ahol viszonylag hő, célszerű a teraszokat keletről vagy délről helyezni, a hely maximális árnyékolására összpontosítva. Szükségszerűen figyelembe veszi a domináns széleket, különösen jelentős erejük.

Mindenesetre a referencia sávon vízszigeteléssel van felszerelve, A terasz és a különböző csapadékház közötti különbség kiküszöbölése. Gyakran használjon alumínium kötényeket vagy acélt egy külső galvanikus bevonattal. Az alapítvány bitumen masztikus vagy ragasztóanyaggal (néhány sorban halmozva van). A terasz szigetelésének kérdése, a válasz nagyon egyszerű: semmilyen módon nem, még mindig a szerkezet nem fog megragadni. A rackek és a szarufák, azok felszerelésük után meg kell győzni az ilyen formatervezőket a táblákkal vagy egy polírozott hegyekkel.

Az ellentétes élek elválasztása a fűrészporral telített. De sokáig a Rafter építése előtt a terasz alapításával foglalkozni kell – sok érdekes dolog is van.

Alapítvány

A legtöbb esetben az alapítóeszköz 0,3×0,3 m méretű betonblokkok használatát jelenti, amelyek egészen erős talajban ½ magasságba vannak csatlakoztatva. Jellemzően a részleteket a homok párnájára helyezzük olyan számítással, hogy a szél 150 mm-re szólt. Ezután a keret részei nem fognak rothadni, mert érintkezés az állandó nedves talajjal.

FONTOS: A kézművesek formázása A betonblokkok csak meleg helyeken helyettesíthetik a gyári termékeket, ahol a talaj fagyasztás nem, Vagy gyenge kifejezve. A halom alapítvány a leginkább és a leggazdaságosabb megoldás a középső csíkban a csokor talaj tetején.

A tervezés kiválasztásakor elsősorban a szerkezet egészének merevsége és stabilitása, valamint a bázis levelezése a terasz alatt és a fő ház alatt; Ha nincs rögzítve, az épületek elkezdhetik deformálódni. Az állványok előre előkészítve (azaz pillérek), amelyek segítségével a terasz által létrehozott terhelést az alapító síkon egyenletesen osztják el. A legtöbb esetben az ilyen elemek a 10×10 cm-es szekciót adják, bár ez megteszi a nagy szerkezet támogatásainak méretét.

FONTOS: Csatlakoztassa az állványokat az alapítványhoz úgy véli, zárójeleket, Mivel az öntőbeton gyors rothadáshoz vezet.

Az állványok két változatban hajthatók végre: az egyikben támogatják a gerendákat, a másikban – áthaladnak a padlón, a kerítés vagy a padon. A ragadók elhelyezése az állványokon egyszerű bevezetés vagy csatlakozás csavarokkal (csavarokkal). A gerendák vízszintesen, szükség esetén alkalmazzák az illesztést. Azokban az esetekben, amikor nem tervezik, hogy nem padlót használnak, hanem a fa szilárdépítését, enyhe torzítást kell adnod a ház irányába (kb. 1%). A gerendák keresztmetszetének növelése, az egyes állványok között több és az egyes állványok közötti távolság, azaz a bázis blokkok számának megmentéséhez.

A LAGS gyártásához leginkább 5×15 cm-t alkalmazzák, LAGS egy derékszögben, 40, 60, 80 vagy 120 cm-es különbséggel – attól függ, hogy mennyi ideig lesz a padló. Alkalmazza a cölöpöket, faipari vagy halom monolitikus kialakításra van szükség, ha az építkezés közvetlen közelében van egy tartály.

Padlóburkolat

Amikor a késések építése, a késések nem láthatók, de még mindig ugyanolyan távolsággal kell elhelyezni, és szigorúan párhuzamosan kell elhelyezniük. Ezután a vasúti korlát könnyebb lesz. A késleltetés elhelyezésétől függően lehetséges a csavarok sima és tiszta elrendezése. Vagy meghiúsul – ha a munka szakszerűtlen. A lags a csavarok (csavarok) segítségével csatlakozik a falak referencia-gristerhez.

Ez a fűrész úgy van elhelyezve, hogy a 3 cm-es ajtó az ajtó felső részéből az ajtó nyílásának aljára telt el. Ezután a csapadék a küszöbön keresztül nem esik a szobába. A késleltetés biztosítása érdekében a fólia felfüggesztéseit latin betű formájában kell használni. Ez keményebb és megbízhatóbb, mint a csavarok és a körmök csatlakoztatása. A legkisebb kár vagy eltolás esetén a pillanatnyi megtakarításokat jelentős veszteségekkel fogják csomagolni; Az összes szakember telepítésének legrosszabb módja a támogatási deszkák használatát.

A keret kialakítása, leggyakrabban csatolt gerendák a magas állványokhoz, átugrották a panziót (mivel azonnal létrehozott teljesen kész Periletack). A repüléshez 180 cm-re ajánlott gerendák, 10×15 cm keresztmetszettel, és több 240 cm-re, meg kell növelni ezt a jelzőt 10×20 cm-re.

A táblák rögzítése az egyenletes csavarok elhelyezését jelenti, A felső vágásból származó indulás legalább négy átmérője van. A tömörítésen fog működni, az intervallumokat is meg kell tennie a fa repedés elkerülése érdekében. A padlóburkolatok padlólapjai nem lehet szélesebb 15 cm, különben az anyagi elhajlás valószínűsége. Közöttük, a rések 0,3 cm-t az ingyen víz áramlására. A tervezési áramkörön kívül eső szélek körüli vezetés a norma, nem kívánatos, hogy szigorúan megfeleljen nekik.

A padlóburkolatnak horganyzott körmöknek kell lennie, mivel az építés nyitva áll az összes szél és a csapadék, a rozsdafém gyorsan romlik.

Vívás

A padló előkészítése, folytathatja a korlátokat a korlátokkal; Ha az ízlés szerint hozzáadja őket a rácshoz, akkor lehet garantálni magát békét és magányt egy csendes sarokban. Ez gondosan megköveteli, hogy ellenőrizze, mennyire megbízható korlát. Megsemmisítés, vagy akár az egyszerű kanyar, amikor megpróbálnak rájuk támaszkodni, nagyon kellemetlen esemény lesz. Ha a tábla szélességét legfeljebb 10 cm-re helyezi, akkor a dekorációt díszítőelemként használhatja. Minden fából készült részt az antiszeptikus keverékek feldolgozzák, majd az olajokat, a festéket, a lakkokat is.

Tető

A teraszra alkalmas tetőfedő megoldások fajok. Gyakran előfordul, hogy a bevonat hasonló a főépület végső részéhez, akkor a fából készült szarufákra kerül, a függőleges állványokkal rendelkező felső pánthoz csatlakozik. Szilárd verseny Ez az opció polikarbonát alapú tető. Vannak módosítások az átlátszó palánkfajták tetőjével, feszített napellenzőkből. Megnyitott kötet esernyők – tisztán nyári megoldás, és sürgősen tisztítsa meg a bútorokat és az elemeket az eső elején.

Dekoratív díszítés

A dekoráció részletei, amelyek a teraszon belül vagy kívül telepítve vannak, nagyon változatos. A tipikus megoldás magában foglalja az állványok, a balazasin és a tetőtartókhoz rögzített korlátok használatát vagy a speciális gerendákat. A kerület körüli tőke akadályainak helyett gyakran ajánlott könnyű tüll használni, így helyet biztosít. Nem tehetsz bútorok nélkül – asztalok, lounge székek, sőt ülések nélkül; Javasoljuk, hogy edényeket virágokkal és gyönyörű bokrokkal alkalmazzák. Jó formális lépés Néhány tervező az élő sövények használatát tekinti.

Szakemberek tippjei

   A szakértők szerint elsősorban terasz készítése – elsősorban a szükséges terület értékelése. 15 kv. M elég az asztalhoz, négy szék és áthalad közöttük. Ha a terület 15 és 30 m2 között van, megengedett egy vagy két nyugágyak felszerelését. Nem lehet egy hosszúkás terasz építése, amelynek legkisebb szélessége 300-350 cm. A házban, ahol a kisgyermekek élnek, érdemes kiegészíteni a homokozó kiterjesztését.

   A legegyszerűbb követelmények figyelembevételével és szigorúan az általánosan elfogadott algoritmus után kiváló minőségű, kényelmes teraszt építhet az ország vagy a vidéki ház közelében.

   Hogyan lehet megfelelően rögzíteni a teraszt a házhoz a saját kezével, nézd meg a következő videót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: