Hogyan építsünk egy természetes kő márkáját: rajzok és tervezési rendszerek

  Egy kellemes este barátaival az országban egy nyugodt kommunikáció, a pozitív érzelmek tengerei és a kebab csábító szaga. Meglepetés barátai és szeretteit nemcsak finom főzött hússal, hanem egyedülálló márkát is lehet egy természetes kőből. Ennek az objektumnak az építése nem annyira zavaró, de sok éven át boldog lesz.

  A természetes kő jellemzői

  A modern technológiák minden évben egyre fejlettebb építésű és arcú anyagokat kínálnak nekünk. De a kő természetes szépsége mindig az ár. Talán nincs más anyag büszkélkedhet ilyen erősséggel és azzal a kegyelemmel és monumentalalival.

  Különböző formák és színek tulajdoníthatók a természetes kő vitathatatlan előnyeihez. Az egyedülálló természetes gamma árnyalatok csodálkoznak a sokszínűségével. Ez lehet a monofonikus színek és egyedi képek, amelyeket a természet évszázadok alatt hoztak létre.

  Kő – a nagy szilárdságú anyagok közül az egyik. Ez azért van, mert ilyen széles körű felhasználást szerzett. Ezenkívül érdemes megjegyezni a tűzálló tulajdonságokat, amelyek rendkívül fontosak lesznek, ha a mangala-t az anyag által megítélik.

  A nyilvánvaló mínuszok közül csak nagysúlyt kiemelhet. Mindenki tudja, hogy a kövek nagyon nehézek. Ennek köszönhetően nem olyan egyszerű. De a design valóban valóban tőke.

  A Stone Mangala előnyei és hátrányai

  Tekintettel a természetes kövek sajátosságaira, következtetéseket lehet levonni az anyagból épített mangálok tulajdonságai tekintetében.

  Előnyök:

  • Egyediség – Különböző típusú természetes kő használatával létrehozhat saját egyedi mangalit, így senki más nem lesz;
  • Tartósság – Érdemes megjegyezni, hogy hány évszázad állt a kőből épített épületek, és világossá válik, mennyire megbízható építőanyag;

  • Dekoráció – A kőből álló kő márkájának felszerelése otthoni kőből nemcsak a Kebabok előkészítésével fogja eldönteni a problémát, hanem a saját udvarát is átalakítja;
  • Frost Resistance – Nem fél az erős fagyoktól: Még télen is élvezheti az illatos kebabot a grillennel főzve;
  • Tűzálló – csak olyan anyag, amely nem fél a tűztől, használható a mangala építésében.

  Az érdemek mellett egy ilyen manga van néhány hátránya.

  • Magas ár. Ha nem fogsz építeni egy márkát a kövekből, ami megtalálja a legközelebbi folyó partján, az anyag megvásárlása már nem lesz. Ezenkívül figyelembe kell venni az Alapítvány és egyéb művek foglalásának költségeit.
  • Munkaerő-intenzitás. Emiatt sokan megtagadják a kő mangala építését. A munka nem könnyű. Ha szakembereket bérel, többletköltségekhez vezet.
  • Állóség. Az épített tárgyat nem lehet áthelyezni egy másik helyre, ha hirtelen elgondolkodik az átépítésre. Ezt figyelembe kell venni, gondosan kiválasztva az építési helyet.

  Tervezési lehetőségek

  A természetes kőfajok és árnyalatok fajtája korlátlan lehetőségekkel jár. Mindez csak a képzeletére és kívánságaitól függ. Ami a kérdés funkcionális oldalát illeti, a mangalov többféle struktúrája megkülönböztethető.

  • Alapbázis. A legegyszerűbb lehetőség. Elhelyezni, hogy nem igényel sok helyet. Ez egy kőbázis, amely kőből készült, pörköléssel, amely tetején helyezkedik el.

  • Mangal kéményével. Az ilyen modell alaposabb megközelítést és fejlesztést igényel. Jobb, ha a tervezési szakaszban tájékozódhat az ismerős emberekre vagy szakemberekre. Az optimális méreteket és rajzot készítenek.
  • Szekrény smokehouse, mangal, tűzhely. Technikailag összetett megoldás. Ezenkívül ez a komplexum sok helyet foglal el. Hozzáadhatja az asztalhoz és más elemekhez is. Miután sok időt és erőfeszítést költött, a végén egy univerzális rendszert kapsz szinte minden étel főzésére.

  Hely kiválasztása

  A látványos dolog egy braziert fog kinézni, amely egy bizonyos rekreációs területre kerül, terasszal és étkezővel. Ebben az esetben az építés nem fog kinézni, mint a magányos kemence a közepén a mező a mese “Alyonushka és testvér Ivanushka”. Nagyon szervesen illeszkedik a környező tájba és fedett teraszhoz. Az ilyen kialakítás hatalmas előnye lesz, hogy még egy kis eső sem lesz képes megtörni a terveket, hogy ebédeljen a friss levegőben.

  Amikor kiválasztunk egy helyet a jövő utcai Mangala építéséhez, nemcsak a probléma dekoratív oldalát kell figyelembe venni. A nyílt tűz mindig veszélyes. Úgy, hogy nem kell aggódnia a más tárgyak biztonsága miatt, grillezéskor, fontolja meg néhány fontos tényezőt.

  • Gyúlékony elemek. A Mangal biztonságos távolságra van szükség az ilyen tárgyaktól, hogy elkerülje a véletlen tüzet.
  • Fák. Ha van egy évszázados tölgy vagy egy egész cseresznye kertje az oldalon, akkor nyugodt le, hogy a véletlen szikra nem okoz tüzet. Segítsen a braziernek.
  • kapucni. Megoldja a problémát a füst definíciójával a lakóépületekből. Ha nem tervezi telepíteni, akkor válasszon ki egy helyet, hogy ne dohányozzon a vagy a szomszédos házat.

  • Vacsora zóna. Természetesen főzött ételeket és hordozhatod a házban, és élvezheted őket ott. De sokkal kényelmesebb lesz, ha a brazier közel lesz az asztalhoz való közelségben. Jöttél, hogy élvezhesse a friss levegőt, és ne üljön a házban.
  • Szél. Ha a kialakítás nyílt térben van, akkor gondoskodni kell arról, hogy a szél hirtelen impulzusa ne szakítsa meg a szént. Ez rendkívül veszélyes lehet.

  A tér végső kiválasztása előtt enni ebbe a listán, ha a legtöbb követelmény teljesül, akkor ez egy teljesen sikeres és biztonságos hely a mangala megtalálásához.

  Az anyag kiválasztása

  A különböző természetes kövek valóban feltűnőek. De néhány fajtája leggyakrabban a Mangala számára használják.

  • Homokkő. Fehér, szürke vagy barnás árnyalattal rendelkezik. Az anyagot nagyon gyakran használják a külső munkákhoz és a határok és a pályák elrendezéséhez.
  • Gránit. Elég drága anyag. De ha elégedett a költségével, akkor a végén nagyon erős és tartós design lesz.
  • Dolomit. Fehér vagy szürke színű, fröccsenéssel és széles körben elterjedt, mint egy befejező anyag. Egyfajta dagestan kő.

  • Szleninek. Nagyon érdekes szikla. Egyedülálló színt ismertetnek az a tény, hogy a különböző ásványi anyagokból származó valódi puff. Vastagság és szekvencia minden esetben egyéni.
  • Shungit. Titokzatos fekete kő. A Trimming Mangala-ban való használata valahogy fog kerülni. De néhány forrás azt állítja, hogy valóban terápiás kő. De a lenyűgöző megjelenésről és semmi mondásra.
  • Kvartzit. Ez egy hegyi fajta. A névből a következők szinte teljesen ilyen ásványi anyagból állnak, mint kvarc. A származási helytől függően különböző árnyalatok vannak: sárga, bíbor vagy majdnem fekete.

   Ezen vad építőanyagok bármelyike ​​a tiszteletreméltóság és a kegyelem mangálát adja. Ezért nézze meg az egyes lehetőségek mindegyikét, és válassza ki a legtöbbet.

   Méretek és rajzok

   A jövőbeli mangaal rendszere minden esetben egyéni fejlesztést igényel. Végtére is szükséges, figyelembe kell venni az összes árnyalatokat és kívánságokat, akik élvezni fogják őket. Ezért nehéz egy univerzális rendszert hozni, amely azonnal kielégíti az összes kérelmet.

   Alapként a rajzot az alábbiakban láthatja. Figyelembe veszi az összes tervezési funkciót, az optimális magasság és szélesség számításait. Az ilyen szabványos opció kiválasztásával biztos lehet benne, hogy a manga működése váratlan nehézségekkel jár.

   Építés szakaszai

   A munka megkezdése előtt világosan figyelembe kell venni az építési szakasz összes szakaszát. Ez elkerüli a kis hibákat, és kövesse a lépésenkénti utasításokat.

   Alapítvány előkészítése

   Egy ilyen hatalmas kialakítás, mint egy természetes kő mangál, jól elkészített alapot igényel. Ehhez határozza meg a végső dimenziókat és készítse elő a megfelelő területet. Ennek eredményeként hozzá kell igazítani a síkot. Ehhez távolítsa el a Föld felső rétegét. Helyezze a homok kavics keverékét az aljára. Ezután meg kell tenni a megerősítési keretet, mert a végső konstrukció nagy súlya nem erősítheti meg a vasbeton keveréket. Az utolsó szakasz a beton kitöltése lesz.

   Socle építése

   Ha már kifejlesztette a jövőbeli mangai rajzát, és az anyagokat választotta, menjen közvetlenül az építkezésre. A kő elhelyezésénél ugyanazokat az elveket használja, mint a téglák. Minden szinten jól kezelhető egy megoldással, hogy ne maradjon repedések. Még egy kis hiba is elronthatja a végeredményt.

   Ne törekedjen arra, hogy a külső fal tökéletesen sima legyen. A természetes kiemelkedések és szabálytalanságok különleges varázst adnak. Használjon fémrudat, amely az oldatba helyezhető, hogy az egész szerkezet stabilitása legyen. Ugyanezen szakaszban további munkaterületek épülnek, sütő és más elemek, amelyeket a projekt elképzel.

   Összpontosít

   Amikor a rangsorokat közzéteszed, ne felejtse el fémkereteket létrehozni, amelyeken a rács kényelmesen elhelyezhető a jövőben. A mangala vágya és magassága függvényében több rácsot készíthet, amelyen az élelmiszer felkészül.

   A kövek felső rétegén grillező rács lesz. Ezért szükséges, hogy kis hornyokat készítsen, hogy ott legyen kényelmes.

   Szembenézés

     Az építés befejezése után meg kell adni Mangalu befejezését. Tisztítsa meg a felesleges megoldást, és távolítsa el az összes szemetet és szennyeződést. Munkafelület, ha úgy gondolják, tabletta borítva. A kövekkel teli mangálok nem igényelnek burkolatot. De ha a leadott egy olyan konstrukciót, betonból, a szóló kőből megoldás lesz a végső löket. Higgy nekem, a bélelt mangal nem rosszabb, mint a szépség szépsége, hogy teljesen kőből készült.

     Valószínűleg sok erőt és időt töltesz, hogy építsen egy mangaalot a házadban. Minden lényege, hogy sok erőt és időt töltesz az építkezésen a jövőben, akkor már képes lesz arra, hogy mesterosztályokat adjon a barátok számára, akik ugyanazt a márkát akarják, mint te. És bárki, aki legalább egyszer megpróbálta a tűzön főzött ételeket, azt fogja mondani, hogy sokkal kasztosabb az, amely egy szabályos lemezen készül.

     Hogyan készítsünk egy padot a brazier alatt, nézd meg a következő videót.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: