Hogyan töltsük be a beton padlót a garázsban?

A beton továbbra is népszerű kilátás nyílik a garázs padlójára, a relatív egyszerűség és az alacsony költség viszonylagos egyszerűsége miatt. Természetesen egy egyszerű Föld bevonattal maradhatsz, de nem fog védeni a kedvezőtlen időjárási események ellen, nem tartja meg a garázsban lévő hőt, nincs tartóssága. Ebben az esetben nincs vízszigetelés. A magas színvonalú lefedettség érdekében, amely sok éven át tart, szükség van a beton kitöltésének összes szakaszát a talaj előkészítéséről a cél színre.

Sajátosságok

A garázsban lévő beton bevonatot festékkel boríthatjuk, fa vagy csempe, vagy eredeti formában. A beton a saját kezébe önthető, anélkül, hogy szakemberek segítséget nyújtana.

Ez az anyag teljesen alkalmas a padlóra, a szükséges kritériumok között, amelyek megfelelnek, különösen fontos:

 • kopásállóság;
 • Nedvességállóság;
 • erő;
 • vegyi anyagokkal szembeni ellenállás;
 • tűzálló;
 • tartósság.

A garázsban lévő bevonat folyamatosan erős terhelésekkel és mechanikai hatásokkal van kitéve, így a kopásállóság kritériuma különösen fontos. A felület nem lehet deformálódni vagy repedni, még akkor is, ha az alapvető súlyterhelésnek vagy hőmérsékletkülönbségnek van kitéve. Autó mosásakor biztosítani kell, hogy a felület ne romoljon a nedvességtől.

A padló felülete rendszeresen szüksége van nedves tisztításra, így a nedvességállóság ellenállása fontos. Mivel a garázsban könnyen véletlenül elterjedt olaj vagy benzin, az alap nem reagálhat a vegyi anyagokra.

A betonpadló kitöltése előtt tanácsos figyelni a következő pillanatokra:

 • felszín alatti vízszint;
 • a lejtő jelenléte;
 • Garázs Segítség az eső vagy a hó jellemzői.

A folyamat egyszerűsítése érdekében a töltés a padló, és elérni a egységességét a terhelés a teljes felületen, szükséges, hogy teljes mértékben fedik a felületet a padló beton 1 alkalommal. Tehát a tartós monolitikus lemez kialakul.

Az öntés azonban 1 személy, azonban monolitikus és jobb eredmények esetén előnyös, ha együtt, vagy akár három. Az összes réteg vastagsága közvetlenül az autó súlyától függ, a garázsban tárolandó tételek mennyisége és súlya.

Előnyök és hátrányok

Ha garázs padlót kötünk, ilyen előnyei lesznek:

 • az időjárási viszonyokkal szembeni ellenállás, beleértve a hőmérsékletkülönbséget is;
 • a nedvesség ellenállás;
 • hosszú élettartam;
 • Az ellátás egyszerűsége.

A nagy betonvastagság jó erőt és tartósságot okoz. Ilyen kialakítás univerzális: által és nagy, akkor meg tudod csinálni a festés nélkül, bár ha szeretné, akkor különböző felületi felületet végezhet. A betonpadló simaságát is elérheti, és hagyja, amíg ragyog. A beton padlójának költsége meglehetősen megfizethető.

A más típusú bevonatokhoz képest a beton padló töltése különleges készségekre és speciális eszközök használatára van szüksége. Ezért ez a folyamat nehézkesnek nevezhető.

Az öntés nem történhet télen: alacsony hőmérsékleten, a beton lefagy, és nem fagyasztható.

Az ilyen bevonat nem fog hosszú ideig tartani. Mivel a beton különböző anyagok (olajok, benzin) felhalmozásának tulajdonát képezi, van egy olyan kellemetlen szagok, amelyek nem könnyű eltávolítani. A por felhalmozódik a felszínén, hogy távolítsa el, ami nehezebb, mint más padlóburkolatokból.

A szükséges anyagok kiszámítása

A szükséges konkrét térfogat kiszámításához meg kell szednie a garázs felületének felületét a beton kitöltéséhez. Hogy a betonburkolat hosszú, magassága legalább 10 cm legyen. A szükséges beton számának kiszámításakor érdemes figyelembe venni a 10-12% -os anyagállomány létrehozását. Hogy növeljék a minőségi jellemzőit a konkrét, speciális adalékanyagok kerülnek beszerzésre keverék, amely növeli az ellenállást a káros anyagok és fokozza a kopásállósága a bevonat. Például beton márkákat M300 és M550, megvásárolhatja additív „Elastobeton”, amely növeli a tapadást.

Szerszámok

A szereléshez a következő eszközökre van szükség:

 • lapát;
 • betonkeverő;
 • erősítőanyag;
 • Világítótornyok, hogy meghatározzák a padló síkságát;
 • A felszínre kiömlött betonra osztott szabály;
 • Vibrációs gép vagy tűhenger (a légbuborékok eltávolításához).

A beton bevonat egy kicsit bonyolultabb, összehasonlítva más típusú bevonatokkal (például gumi).

Kiképzés

A beton kitöltése előtt talajminőséget kell előkészíteni. Ez a folyamat különösen akkor szükséges, ha a garázs lejtő alatt helyezkedik el (sima és szilárd monolitikus lemezt kapunk). Az előkészítés a felület megerősítését és megerősítését jelenti.

Ez az ilyen szakaszokból áll:

 • A termékeny talaj eltávolítása és a fennmaradó szabotázs;
 • a törmelék rétegét;
 • homokréteg;
 • Vízszigetelő felület.

A törmelék helyett kavicsot használhatsz, de a zúzott kő jobb, mert nem rendelkezik lekerekített élekkel (ez jó rambling).

Először meg kell tisztítania a felületet a szemétből, és távolítsa el a talajréteget. Figyelembe veszi a szükséges távolságot a talaj alapjától a végeredményig. Ha van egy csomó laza talaj, akkor teljesen el kell távolítani, és helyette, nagyobb, mint a törmelék. A törmelékrétegnek legalább 15 cm-nek kell lennie (így 80 cm, az optimális verzió 30-45 cm).

A RUBLE réteg rétegén feküdt egy homokréteg vastagságát kb. 2-5 cm (optimálisan 10 cm). Szükség van egy rétegre és mérsékelten önteni a vizet. A munka folytatásához meg kell várni az alap alapján (kb. 1-2 nap). A homok kényelmetlen agyag nélkül. Használat előtt néha azt tanácsot adnak neki, hogy szitálja.

Szükséges annak biztosítására, hogy a rétegek pontosan egymásra rakják. Megengedett eltérések legfeljebb 2 cm.

A vízszigeteléshez polietilén fóliát használnak, amely a sárgarézet halmozta meg, és a szélek mentén található a falakon. Polietilén fóliák helyett gumioidok, membránok és egyéb tömítőanyagok használata. Használhatja a szokásos agyagot. Ebben az esetben az agyagot folyékony állapotban kell alkalmazni a tisztított talajon, és utána szárítja, elkezdi elhelyezni a törmelék és a homok rétegeit.

A kitöltés finomságai

Az előkészítő tevékenységek után közvetlenül a beton öntéséhez vezethet. Fontos, hogy helyesen teljesítsük ezt az eljárást: a bevonat minősége és a padló megjelenése függ. A folyamat egy fémhálóval való megerősítésből áll (lehetővé teszi a beton alap erősítését) és a kitöltés. Ha a garázsot a szoba által melegítjük, a megerősítés után hőszigetelés elvégzéséhez szükséges. A betonpadló hőszigetelését agyag, infernoxis és egyéb anyagok segítségével végezzük.

Pluszok agyag:

 • a hőmérsékletkülönbség ellenállása;
 • alacsony költségű;
 • Az önhasználat egyszerűsége.

A kerámisz mínusza:

 • törékenység;
 • nedvesség felszívódása;
 • A vastag réteg szükségessége a jó hővédelemhez.

A kötőelemek hátrányai az anyag megnövekedett értéke és megsemmisítése a vegyi anyagok hatása alatt.

Ugyanakkor van és méltóság:

 • nagy sűrűségű;
 • A nedvesség ellenállás;
 • Könnyű használat;
 • Toxicitás hiánya.

A megerősítéshez egy acél megerősítő rácsot kell használni, amelynek mérete legalább 10×10 cm. A rácsrészek csatlakoztatása Acélhuzal használata. Az ilyen rácsnak tartóelemként kell eljárnia, nem teszi lehetővé a felület összeomlását vagy repedését. Az üvegszálas szerelvények is alkalmasak a garázs padlójának megerősítésére, a műanyag kötéseket használják a vegyülethez. Elkészítheti magát a beton készítéséhez, a betonkeverő használatával, de ez egy hosszú folyamat, a padló kitöltése egész napot igényel. Megrendelhet egy kész betont, amely csak a garázs területén csak egyenletesen terjesztenie kell, bár ez a módszer növeli a költségeket.

Önállóan tartva a kitöltés egy személy számára meglehetősen nehéz lesz. Ez annak köszönhető, hogy nagyszámú betétet kell előkészíteni, amely sok időt hagy.

Ugyanakkor a monolitikus lemez kialakulásához szükséges beton szükséges, és nem az alkatrészek. Ha nem teszed meg azonnal, akkor a felület gyorsan elkezd repedni. Tanácsos hívni valakit, hogy segítsen vagy lépjen kapcsolatba a szakembereknek.

Jobb használni az alacsony sebességű betonkeverőt. Ezzel egyenletes következetességet kaphat, amely hozzájárul a kész bevonat erősségének javításához. Nem teszi lehetővé a betonban lévő légbuborékok kialakulását, ellentétben a nagy tenyésztő betonkeverőkkel. Megvásárolhatja a beton gyári keverékét, amelyet felhasználás előtt fel kell oldani vízzel. A fibrovolock miatt egyenletes és tartós beton bevonatot biztosít. Opcionálisan hozzáadhat egy befejezést a keverékhez.

A betonozáshoz jobb, ha a cement márkákat nem alacsonyabb, mint az M300. A kész keverékek közül választhat az M150 márka. A beton kitöltése előtt figyelembe kell venni a padló nemét és a hiányosságok megállapítását. A torzításokra van szükség, hogy a víz egyenletesen áramlik, anélkül, hogy a padlón maradna. Leggyakrabban egy ilyen torzítás a cél felé halad, körülbelül 2 cm. A záradékokat a falaktól 0,5 cm-en belül kell elhelyezni.

A betonfeltöltés a beaconok telepítése után kezdődik. A világítótornyok a kiadás mutatójaként szolgálnak. A szobák peremén helyezkednek el (a falon és a központban), horganyzott profilokkal rögzítve. A világítótornyok erősítő rácsokkal rögzíthetők hegesztéssel, de egyáltalán nem szükséges.

A világítótornyok szerepében csíkokat vagy csöveket használhat Vagy vásároljon kész anyagokat. A világítótornyok elkezdenek megszervezni a garázs falától a kijáratig. Ha a légbuborékok merülnek fel, akkor egy tűhengerrel vagy vibrátorral kell eltávolítani, ha bemutatjuk. Különleges szabályokat kell feloldani a világítótorony szintjén alapuló konkrét. Minden műveletet a szoba távoli sarkában lévő irányban végzik.

A padló betonozásának befejezése után vízzel kell vízzel vízzel vízzel vízzel vizet venni, és fedjük le a polietilén fóliát. Ez növeli a beton erősségét, és a film nem engedheti meg, hogy a víz gyorsan elpárologjon. Kiváló minőségű munkához szükséges, hogy ne távolítsa el a filmet két hétig, de jobb körülbelül egy hónap (ez lesz a cement kölcsönhatása vízzel).

A víz öntözése az összes beton rétegének egységes szárítását biztosítja. Ha nem teszik meg, csak a felső bevonó réteg keményedik. Idővel ez az a tény, hogy a felület megreped.

A beton öntése után a beaconok kivonása szükséges, a kapott helyet meg kell tölteni egy megoldással. A kész formában a beton padlón nehéz lesz a bevonási struktúra jellemző jellemzője miatt.

A betonpadló bevonási lehetőségek változatosok.

Ehhez használhatja:

 • kerámia vagy csempe;
 • faipari;
 • radír;
 • Színezés.

Utolsó módon alkalmazza gyakrabban. Tekintsük részletesen.

Festés

A betonfestés nem veszíti el népszerűségét. Ennek köszönhetően a modern piac széles körű festészeti anyagokat mutat be, amelyeket az árnyalatok és textúrák gazdag választéka jellemez. A festék kiválasztásakor nagy figyelmet kell fordítania a terhelésekre és a mechanikai sérülésekre vonatkozó stabilitási paraméterre. A festék fő tulajdonsága védőfunkció. A beton szex ezzel a funkcióval, az akril vagy epoxi festékek és lakkok a legjobban.

A festék alkalmazása előtt meg kell tisztítani a betonfelületet a porból, szennyező anyagokból, biztosítsuk a hiányosságát és a hibák hiányát. A jobb tapadás érdekében előnyös, ha felületkezelést végeznek a primer mély behatolással. Meg fogja erősíteni az alapot, és filmet képez a felületen, amely hozzájárul a maximális festékkupakkához a bázissal.

A készítményt megvásárolják, figyelembe véve a felület típusát (különösen beton alatt).

A színezőanyagot görgős vagy permetezéssel alkalmazzuk. Jobban festeni a felületet kétszer. Alkalmazzon új réteget csak az előző teljes szárítás után. A Mesterek azt tanácsolják, hogy két napig tartsák a réteget a teljes legeltetéshez. Szükséges a festés és a falak elvégzéséhez 20 cm-re a padlótól.

Ha összehasonlítja az akril, epoxi- és poliuretán festékeket a tulajdonságok és a kopásálló paraméterek szerint, akkor arra lehet következtetni, hogy az epoxi bevonatok jobban megfelelnek a garázsban. Jobb ellenállnak a mechanikai károkkal és jobban alkalmazkodni a nagy terhelésekhez. A betonfesték lefedettsége megvédi a padlót, és átalakítja. A festék színét az általános tervezésnek megfelelően kell kiválasztani, amely alapján a szennyezés nem lehet észrevehető.

Rajzoljon festést a hideg helyiségben nem: rosszul javítható.

Hasznos ajánlások

Ha a garázs a megfigyelési gödör megtalálásához szükséges, a megfelelő kazánt ki kell húzni a primer készítmény szakaszában. A jövőbeli megfigyelő gödör kényelme és könnyű elrendezése jobb, ha egy speciális technikát alkalmazhat, nem kell ásni. Ez az opció mindaddig rendelkezésre áll, amíg a falak és a garázs mennyezet felállnak.

A megfigyelési gödör építésének figyelembevételére vonatkozó tényezők:

 • Az autó méretei, a gép kerekei közötti távolság;
 • Maga a garázs mérete (elég helynek kell lennie az autónak és néhány manővernek);
 • Garázs magassága és fizikuma (semmi sem akadályozza meg az autó ellenőrzését és javítását).

A gödör mélységének kiszámításakor meg kell emlékezni a törmelék és a homok rétegének elhelyezésére. Annak érdekében, hogy a szemét és a víz ne essen be a megfigyelő gödörbe, a gödör falai magassága körülbelül 5 cm legyen (beleértve az összes rétert is).

Előre kell tudnia a talajvízszintről. Ha a szintjük meghaladja a 2,5 métert, nem ajánlott egy megtekintési gödör építése. Folyamatosan húzza a vizet, és még a vízszigetelés sem segít.

Nagy jelentőségű a garázsba való belépés. Erősített, megerősített és beton. A garázsba való bejárat általában a lejtő alatt található. Festhető vagy más típusú bevonat. Festéskor a falakat legfeljebb 2 cm-re kell kezelni az alapon, és figyelmet fordítva a padlóról való csatlakozásra.

A beton padló öntése a garázsban, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: