Melyik polikarbonát jobb választani egy lombkorona?

Átlátszó és tónusú műanyagokat használnak mindenhol a mellékelt struktúrák felszereléséhez. A modern gyártók kétféle tányérokat kínálnak – celluláris és monolitikus. Ugyanabból a nyersanyagokból készülnek, de jelentős különbségek vannak. Hogyan válasszuk ki a megfelelő anyagot a lombkorona számára, akkor beszélünk a felülvizsgálatunkban.

A fajok áttekintése

A polimer anyagokból származó fészkek és látók nagy eloszlást kaptak a házak, a kimenetek, az üvegházak és az auto parkolás elrendezésében. Logikusan illeszkednek az építészeti megoldásba, és képesek javítani a legegyszerűbb, nem észlelhető struktúra megjelenését. Leggyakrabban az áttetsző tető magánházakban van felszerelve a tornác, a grillező terület, a játszótér, a medence vagy a nyári konyha védelme érdekében. Az erkélyekre, a loggiákra és az üvegházakra van felszerelve.

Két polikarbonát fajtája izolált – celluláris (celluláris), valamint monolitikus. Eltérnek a tűzhely szerkezetében. A monolitikus szilárd öntött tömb és vizuálisan hasonlít az üvegre.

A sejtek kialakítása feltételezi az üreges sejtek jelenlétét, amelyek a műanyagok egyedi rétegei között helyezkednek el.

Monolitikus

Ez a fajta polikarbonát a mindennapi életben shockproof üveg. A megnövekedett átvitel szintjét a kivételes erődítmény és a kopásállóság – ezen a kritériumon – a polikarbonát polimer 200-szor nagyobb, mint a hagyományos üveg. A karbonátot 1,5-15 mm vastagsággal állítjuk elő. Megkülönböztetni a sima öntött paneleket, valamint hullámosított, merevségi bordákkal.

A második lehetőség jobb – erősebb, mint a szokásos monolitikus, könnyebb az anyaga és ellenáll a nagy terheléseknek. Kívánt esetben egy tekercsbe tekerhetők, és nagymértékben megkönnyítik a mozgást és a szállítást. Külsőleg, az ilyen anyag egy profira hasonlít.

Vegye figyelembe a monolit polimer fő előnyeit.

 • Fokozott erő. Az anyag képes ellenállni az alapvető mechanikus, valamint a szél és a hóterhelés. Egy ilyen előnítás nem károsítja a fa leeső ágát és bőséges havazást. A 12 mm-es szeletkel ellátott termék még ellenállhat egy golyóval.
 • A legtöbb agresszív megoldás ellenállás – olajok, zsírok, savak és sóoldatok.
 • Az öntött polikarbonátot könnyen tisztítják a szokásos szappannal vízzel.
 • Az anyagot plaszticitással megkülönbözteti, ezért gyakran használják az íves struktúrák felállítására.
 • A zaj- és hőszigetelés sokkal magasabb a szokásos üveghez képest. 2-4 mm vastag panel fizethet 35 dB-re. Nem véletlen, hogy gyakran megtalálható a repülőterek a repülőterek.
 • Monolitikus polimer könnyebb üveg.
 • Az anyag ellenáll a széles hőmérsékleti tartomány -50 és +130 Celsius között.
 • Annak érdekében, hogy a polikarbonát védelmét az ultraibolya tömegéből a műanyag tömegéhez, stabilizátorok adjuk hozzá, vagy speciális filmet alkalmaznak.
Olvasson tovább  Üvegház "Blizzic": rajzok és méretek

A hátrányok közé tartozik:

 • meglehetősen magas költségek;
 • alacsony ellenállás ammónia, lúgos és metil-tartalmú készítmények;
 • A polikarbonát felületére gyakorolt ​​külső befolyásolás után a zsetonok és a karcolások maradhatnak.

Sejtes

Az üreges szerkezet hatással van az anyag fizikai és működési jellemzőire. Az aránya sokkal alacsonyabb, a termék mechanikai szilárdsága ennek megfelelően csökken.

A sejtpanelek többféle típusúak.

 • Ötrétegű 5x – 5 rétegből áll, egyenes vagy ferde ribbins. A vágási méret 25 mm.
 • Ötrétegű 5W – 5 réteggel is rendelkeznek, de az 5x különbözik a merevségű bordák vízszintes elhelyezésétől, a téglalap alakú méhsejtek kialakításával. Termékvastagság 16-20 mm.
 • Háromrétegű 3x – 3 rétegű lemezek. A rögzítést egyenes vonalaknak kell elvégezni, és a merevségszög alatt helyezkedik el. A lap vastagsága 16 mm, a merevség keresztmetszete mérete a termelés sajátosságaitól függ.
 • Háromrétegű 3H – különbözik a sejtek 3x téglalap alakú elrendezésének polimerektől. A késztermékek 3 oldatban vannak bemutatva: 6, 8 és 10 mm vastag.
 • Kétrétegű 2n – Tartalmaz egy pár lap, a négyzetek-sejtek, merevítő bordák. Vastagság 4-10 mm.

A celluláris műanyag sokkal olcsóbb és könnyebb leadott. A levegővel töltött üreges sejtek miatt a polimer extra erősséget kap, de könnyű marad. Ez lehetővé teszi, hogy könnyű struktúrákat állítson elő, miközben jelentősen csökkenti a költségeket. A merevségbordák növelik a maximális hajlítási sugárat. A 6-10 mm vastagságú sejtes polikarbonát elviselheti a lenyűgöző terheket, de ellentétben az üvegbevonatokkal, nem félsz, és nem szétszórja az éles töredékeket. Ezenkívül az üzletekben a terméket számos árnyalatú.

A celluláris polimerben lévő Hátrányok megegyeznek a monolitikus panel, de az ár sokkal alacsonyabb. A lapok összes működési jellemzője csak a gyártók tudják.

A hagyományos felhasználók kénytelenek döntést hozni egy adott anyag használatáról, amelyet azoknak az embereknek az áttekintése vezetnek, akik ezt az anyagot a gyakorlatban lévő látók építésére használták.

Először is számos funkciót észlel.

 • Hővezető képességgel a monolit polikarbonát nem különbözik a sejtektől. Ez azt jelenti, hogy a rémült és a hó egy cellás polimer lombkorona elhagyja, nem rosszabb, és nem jobb, mint a monolitikus műanyag kialakításával.
 • Az öntőpanel hajlításának sugaraja 10-15% -kal magasabb, mint a cellás lap. Ennek megfelelően meg lehet vinni az íves előléptetek építésére. Ugyanakkor egy cellás multilayer polimer jobban alkalmazkodik a görbületi struktúrák előállításához.
 • A monolitikus műanyag szolgáltatás időtartama hosszabb, mint a celluláris 2,5-szer – és ez 50 és 20 év. Ha pénzügyi lehetősége van, akkor jobb, ha többet fizet, de vásárolhat egy bevonatot, amely telepíthető – és felejtsd el fél évszázadon keresztül.
 • Az öntött polikarbonát képes 4-5% -os fényre ugrani, mint a celluláris. A gyakorlatban azonban ez a különbség szinte észrevétlen. Nincs értelme a drága öntött anyag megszerzésében, ha magas szintű megvilágítást tud nyújtani, mint az olcsóbb celluláris.
Olvasson tovább  Sertéses vasaló kályhákhoz: Előnyök és hátrányok

Minden felsorolt ​​argumentum egyáltalán nem jelenti azt, hogy a monolitikus modellek praktikusak, mint a celluláris. Mindegyik esetben a végső döntést a lombkorona és funkcionális strukturális jellemzői alapján kell meghozni. Például az öntött polikarbonát lap tömege körülbelül 7 kg / négyzetméter, míg a celluláris négyzetméter csak 1,3 kg. Az 1,5×1,5 m-es paraméterekkel rendelkező könnyű ív építése érdekében sokkal praktikusabb 3 kg-os 3 kg-os tető kiépítéséhez, mint a vízor beszerelése 16 kg-ban.

Milyen vastagság van?

A polimer optimális vastagságának kiszámításakor a tető felszereléséhez figyelembe kell venni a lombkorona célját, valamint a működés során tesztelt terhelések mennyiségét. Ha figyelembe vesszük a celluláris polimert, akkor be kell tartania a szakemberek több tanácsát.

 • 4 mm – ezeket a paneleket a súrlódási terület kis területére használják nagy kerekítési sugárral. Általában az ilyen lapok vásárolnak a kisméretű látókra és üvegházakra.
 • 6 és 8 mm – a magas szél és a hóterhelés alá tartozó struktúrák fedezésére vonatkozik. Az ilyen lemezekből az autók és a medencék számára előtetöket készíthet.
 • 10 mm – optimális az intenzív természetes és mechanikai hatásokra fogékony előtetők építéséhez.

A polikarbonát szilárdsági paramétereit nagymértékben befolyásolja a belső merevítők tervezési jellemzői. Tipp: hó terhelés a kerítéshez ajánlatos számolni a 2-es snip 2-ben előírt követelményekre.01.07-85 Az ország minden klimatikus régiójára. Ami az öntött polimert illeti, ez az anyag sokkal erősebb, mint a sejtes. Ezért, a parkoló ágyúk és a látók építéséhez általában elegendő termék vastagsága 6 mm.

Ez elég ahhoz, hogy biztosítsák a menedék szükséges erejét és tartósságát különböző időjárási körülmények között.

Színválasztás

Általában az épületek építészeti jellemzői és a szerelt struktúrák kialakítása Az emberek, akik egy együttesként érzékelik. Ezért A tető polimerének mintaoldatának kiválasztásakor figyelembe kell venni a szomszédos épületek teljes színsejtetését. A zöld, tejtermékek, valamint a bronz helyek polimerek – nem torzítják a menedékhely alatt elhelyezett igazi színeket. Sárga, narancssárga, valamint piros tónusok alkalmazása esetén a védőburkolat alatt álló összes elem megkapja a megfelelőt. A polikarbonát árnyalatának kiválasztásakor figyelembe kell venni a polimer anyagot a fény kihagyásához. Például a sötét színek eloszlatják, a menedék alatt meglehetősen sötét lesz. Ezenkívül egy ilyen polikarbonát gyorsan felmelegszik, a pavilon levegőjében levegött, és túl forró lesz.

Olvasson tovább  Garázskapu Alutech: Előnyök és hátrányok

Az üvegházak és a téli kertek borításához sárga és barna panelek lesznek tökéletes lehetőség. A medence és a szabadidős területek védelme érdekében azonban nem alkalmasak, mert nem hagyják ki az ultraibolyát. Ebben az esetben jobb lesz a kék és türkizhelyek előnyben részesítése – a víz megszerzi a kimondott tengert.

De ugyanazok az árnyalatok nem kívánatosak a kereskedési pavilon tetőjére. A kék féltónus torzítja a színérzékelést, a gyümölcs és a zöldségek fajtája természetellenes lesz, és megijesztheti a potenciális vásárlókat.

Arról, hogy milyen polikarbonát van egy lombkorona kiválasztásához, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: