Mennyezet a garázsban: hogyan kell csinálni, és mit kell menedékezni

A legtöbb ember a garázsot a legjobb hely az autó védelme érdekében. De ugyanakkor néhány autótulajdonos nem tudja, hogyan kell megfelelően befejezni a bevonatot, mely anyagokat kell használni erre. Ma beszélünk arról, hogyan lehet mennyezetet készíteni az ilyen helyiségekben.

Sajátosságok

A mai napig a garázsban a mennyezeti bevonatok hatalmas változata van. Először is, mielőtt elvégezné a szükséges javítási munkát, döntse el, hogyan kell napnapot. A legnépszerűbb és megfizethető anyag a szokásos rétegelt lemez.

Az ilyen anyag nagy igény a vásárlók számára, Mivel számos jelentős előnye van: könnyű, környezetbarát, magas nedvességállóság, alacsony ár, egyszerű telepítés.

Elég gyakran, javítás szakember javasolja, amely ilyen felső speciális gyanták. Képesek lesznek a felszíni további erejét és keménységét adni.

Gyakran sokan megpróbálják kihúzni a mennyezeteket a garázsokban más anyagok (fém, műanyag). De ugyanakkor nagyszámú szakmai építész állítja, hogy ezek a lehetőségek alacsonyabbak a fás bevonatoknál. Végtére is, nem tudnak ugyanolyan tulajdonságokkal büszkélkedniük. Fontos megjegyezni, hogy az ilyen anyagokból származó fedelek nem olcsóak lesznek költségvásárlók.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a fa elemei szépen és nyereségesen nézzen szinte minden lefedettséget. A természetes szép mintája gyönyörű kilátást nyújt a garázsban. Néha tervezők tanácsot, hogy összekapcsolják a különböző árnyalatú fafajok vagy add fém vagy műanyag betétekkel őket arra, hogy az elegancia.

Mi legyen magasság?

Általánosan elfogadott szabványok szerint a lengyel magasságban a garázsban legalább 2 m. De ha nem akarja, hogy a helyiség túl közel álljon és betöltve, akkor emeljen egy kis mennyezetet (legfeljebb 2.5 m). Az ilyen megoldás releváns azok számára, akik úgy döntöttek, hogy elválasztják a mennyezeti rétegelt lemezt vagy egy egyszerű táblát.

A mennyezet megfelelő magasságának kiválasztása a garázsban a következő dolgokra kell figyelnie:

 • Az automatikus kapu mechanizmusok méretei.
 • Autóméret.
 • A szükséges hely jelenléte a fényforrások elhelyezéséhez.
 • További magassági margó (150-250 mm).
 • Zóna az egyes szükséges elemek helyére.

Minden felsorolt ​​pillanatoknak figyelmet kell fordítaniuk, hogy megfelelően varrjuk a mennyezetet. Ellenkező esetben komoly problémái vannak a garázsszobával. Nem tudsz zárni a designot, és meg kell ismételnie a bevonatot.

Anyagok

Ma az építőanyagok piaca hatalmas választékot kínál a garázsok mennyezeti tervezéséhez. Ezek közül: fából készült bélés, gipszkarton, kiegyenesítő, polifoam, műanyag panelek, DVP és PVC lemezek, valamint OSP lapok.

Fából készült bélés

Ha úgy dönt, hogy az anyag segítségével elrendezi a garázsban lévő mennyezetet, akkor különleges megoldásokkal és anyagokkal kötelező felületkezelésre van szükséged. Tűz- és gombaellenes akciójuk van. Az ilyen felület legjobban antiszeptikus. Ezen eljárások után a festék és lakkok a kész mennyezetre vonatkoznak.

Gipszkarton

A gipszkarton mennyezeti borítója nem vesz túl sok erőt és időt. Fontos megjegyezni, hogy az ilyen típusú anyagot környezetbarát, biztonság és megfizethető költségek jellemzik.

Annak ellenére, hogy a lajstromozás típusához hasonló előnyök is jelentős hátrányokkal járnak:

 • vizuálisan csökkenti a szoba magasságát;
 • Nehéz tisztítani;
 • gyorsan elveszíti a színt;
 • A repedés nagy valószínűsége van;
 • Alacsony ellenállás különböző mechanikai károk és sokkok.

Proflista

Ez az anyag a mennyezet bevonására elég nedvességálló, egyszerű és tartós. De ugyanakkor magas hővezető képességgel rendelkezik. Emiatt a profilozott lapot előzetes szigetelésnek kell alávetni.

Mielőtt telepítené a mennyezetet a professzionális levélből, szükség van a keret rögzítésére.

Styrofoam

Az ilyen anyagból származó lemezek speciális ragasztóval vannak felszerelve a vasszerkezetekhez. A részletek külön részei egymáshoz közel állnak, akkor a felület sima lesz. Ahhoz, hogy egy gyönyörű kilátás egy ilyen mennyezetre, jobb festeni. Ezen típusú bevonat is alakítható, és több szintet építhet.

Az ilyen recepció megadja a garázs eredeti és gyönyörű nézetét.

Műanyag panelek

Ez az opció számos előnye van.

Ezek tartalmazzák:

 • alacsony költségű;
 • esztétika;
 • könnyű telepítés;
 • rothadó ellenállás;
 • Könnyű a tisztítás és gondozás.

Néhány szakember, annak ellenére, hogy jelentős listája ennek az anyagnak az érdemeinek, jelölje meg az egyik fontos hiányt. Az ilyen műanyag termékek nem rendelkeznek nagy ellenállással különböző mechanikai károkkal. Lehetséges, hogy az anyagból származó bevonat károsodása meglehetősen kisebb hatással lesz.

DVP és PVC lemezek

Az ilyen anyagból származó panelek tökéletesek a mennyezeti pulóver számára. Elég könnyűek. Gyakran ragasztottak a fő keret kialakítására. Ne felejtsük el, hogy az ilyen testületeknek előzetesen több napig kell tartaniuk a garázsban. Ez az anyag akklimatizálásához szükséges.

A táblák elhelyezése előtt gyantákkal és keverékekkel kell kezelni, ami nagyobb nedvességállóságot és erőt ad nekik. Az ilyen eljárás lehetővé teszi a rothadás és a gomba kialakítását. Hasonló anyagok lefolytatása előnyösen többször is jobb hatás elérése.

OSP lapok

Az ilyen anyag az elsődleges fafeldolgozás után maradt hulladékból származik. A hasonló panelek gyártása különböző típusú fákat használ. Ez az anyag nem igényel a vásárlók túl nagy pénzügyi költségeit. Könnyen befejezhető, ragasztható egy építési ragasztóval. Ezért sok fogyasztó előnyben részesíti az OSP lapjait.

Egyéb opciók

Jelenleg sok autótulajdonos szeretne felszerelni egy szakaszos mennyezetet a garázsban. Ez a fajta bevonat nagy listát mutat a pozitív tulajdonságok (tartósság, környezetbarát, könnyű telepítés, biztonság, esztétika). Emellett bizonyos javítási szakemberek külön megjegyzik az ilyen típusú burkolat egyszerű tisztítását. A mennyezetből származó szennyeződés könnyen eltávolítható az alkohol alapjául szolgáló modern mosószerrel.

Ma az épületboltokban találkozhat a garázsok két leggyakoribb típusaihoz: Szövet és polivinil-klorid. A legtöbb szakember és a hétköznapi ügyfelek azt javasolják, hogy egy kényelmes és egyszerű PVC-filmet használják egy fényes bevonattal az ilyen helyiségekben. Az ilyen anyag sokáig tarthat a tulajdonosainak kiszolgálására.

Egy másik típusú garázs mennyezet a felfüggesztés. Gyakran az emberek úgy gondolják, hogy nincs különbség a mennyezet és a szakasz között, de messze van. Végül is, amikor egy szerelt típusú, a terméket ragasztó keverékekkel rögzítjük speciális tartós kereten, ellentétben a fűtőberendezések segítségével, amely fűtőberendezésekkel van felszerelve.

Sokak szerint a tervezők és javítási szakemberek, az álmennyezet bevonat jelentős számú előnye (segít létrehozni egy teljesen sima felület, könnyű telepítés, lehetővé teszi, hogy elrejtse a szabálytalanságokat és vezetékek, ami teret vizuálisan több). Ez a fajta bevonat lehet matt, fényes, tükör és még üveg. De a garázsban leggyakrabban pontosan használják a matt alapot.

Gyakran előfordul, hogy a garázs helyiségei úgy döntenek, hogy csak betonozzák a mennyezetet. Ez a lehetőség a legolcsóbb és egyszerű. De ma a tervezők hatalmas változatos technikákat kínálhatnak, hogyan lehet díszíteni a beton bevonatot, és egy modern művészeti tárgyra fordíthatják. Ezért nem szükséges gondolkodni, hogy az ilyen típusú formaterületek túl unalmas lesznek, mert önállóan fogja önálló és érdekes lefedettséget tenni.

Hőszigetelés

A hőszigetelés telepítésének folyamata fontos szerepet játszik a garázsban lévő mennyezet létrehozásakor. A mai napig számos lehetőség van, hogyan kell végrehajtani ezt az eljárást. Ön képes lesz arra, hogy teljesítse az ilyen munkát a saját kezével anélkül, hogy sok nehézséget okozna, mert nem igényel túl sok időt és erőfeszítést.

A termikus szigetelés szinte minden garázshoz szükséges. Végül is, gyakran az átfedés elkezdi kiemelni egy bizonyos mennyiségű nedvességet, amelynek következtében a kondenzátum. És ez az egész terv megsemmisítését okozhatja. A helyes javítási munka lehetővé teszi az ilyen komoly problémák elkerülését.

Ma az építők többféle anyagot kínálhatnak a hőszigetelés mennyezethez. Ezek közé tartoznak az üvegjátékos, a hab és az ásványi gyapjú. Ha a szobája fém bevonattal rendelkezik, akkor a legjobban használhatja a fólia termékeit. Az építési ragasztóval rögzítheti őket. Telepítse őket legelőnyösebbnek a professzionális padlóról készült keretszerkezetekre.

Polyfoam és ásványi gyapjú, rendszerint, helyezze be a bevonat fából vagy fémrészeit. De szem előtt kell tartani, hogy a szigetelés legjobban a fő keret alá kerül. Ez azért van szükség, mert az ilyen típusú anyagok szinte lehetetlen kezelni a szerelőhabot.

Jelenleg a szakemberek kifejlesztettek különböző lehetőségeket párazáró felső garázsban létesítmények. A legmegfelelőbb a páragátlót vízszigetelés és szigetelés felszereléséhez. Ezután igazán hatékony eredményt kaphat. Ne felejtsük el, hogy a szükséges eljárások megkezdése előtt óvatosan kezeljük a felületet.

Tippek és ajánlások

 • Az autótulajdonosok nagy része kis méretű garázsszerkezettel rendelkezik. Ebben az esetben a tervezők tájékoztatják a tulajdonosokat a helyiségekben Fényes monofonikus szakaszos mennyezetek. Ez a fajta design hozzájárul a vizuális tér vizuális növekedéséhez. A termék színe jobb választani fényesebb (fehér, szürke, bézs, sárga).

 • A hely vizuális terjeszkedéséhez is elhelyezhető a mennyezetre fényes LED lámpák. De az ilyen lámpákat csak egy bizonyos mennyiségben kell használni, különben a szoba csúnya lesz.

 • A garázsban meleg mennyezet telepítéséhez a tulajdonosoknak magas színvonalú hőszigetelést kell végezniük. Ehhez kell elválasztani a bevonatot belülről vagy kívülről. Ellenkező esetben a design gyorsan elveszíti elsődleges megjelenését. De amikor dolgozik, sokan durva hibákat okoznak.

A legtöbb építész erősen ajánlott, ha a mennyezetek szigetelése óvatosan készítse el a szoba tetőjét. Győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a tető állapotát komoly károk és repedések esetén. Ha megtalálta az erős pontokat, akkor távolítsa el őket speciális eszközök segítségével. Néhány ember nem folytat ilyen készítményeket, ennek eredményeként komoly problémák vannak a telepítés során.

 • A különböző típusú anyagok hatalmas választéka a garázsok mennyezetének befejezéséhez a fogyasztókat a komplex választás előtt helyezte el. Ha egy bizonyos anyagot vásárol, fontolja meg, milyen feltételek lesz. A magas páratartalommal rendelkező szobákban műanyag bevonatok, mert ez a fajta kialakítás elég nagy nedvességállósággal rendelkezik.

 • Ilyen helyiségekben telepítheti és fa bevonatok. De ugyanakkor különleges gyantákkal és megoldásokkal kell kezelni őket. Az ilyen keverékek széles körben elterjedtek, és szinte minden épületboltban megtalálhatja őket. Többször is alkalmazzon anyagokat.

 • Eddig a belső terek egyre népszerűbbek, viharvert a tetőtér stílusában. Ilyen stylistban nemcsak a lakossági helyiségek készültek, hanem garázsépületek is. Egy ilyen kialakítás létrehozásához a tulajdonosoknak nem kell a mennyezeteket drága anyagokkal telepíteniük. Egyszerűen meghatározhatja a bevonatot. A különböző szabálytalanságok és az érdesség mennyezetére is megengedhető.

A következő videótól megtudhatja, hogyan szigetelje és kagylja a mennyezetet a garázsban saját kezével.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: