Mi a különbség az üvegházak és az üvegházak között?

  Minden dacket álmodik, nem csak a növények hozamának növelése, hanem a nagy termálválogató fajták növekedése is. Ezután el kell döntenie, hogy mi a jövedelmezőbb és hatékonyabb használata, üvegházhatású vagy üvegház, és milyen jelentős különbség közöttük.

  Az üvegházak és az üvegházak jellemzői

  Ha egyszerűen beszélünk, akkor az üvegházak az üvegház egyszerűsített változata. Az első, üveggel vagy filmmel borított első tervek magassága csak körülbelül fél méter. Az üvegházakban a meleg levegő belsejében nemcsak a naptól, hanem a trágya és más szerves trágyák magasságából is kialakul, hiszen a palántákat a használatukkal ültetik.

  Az első üvegházakat üvegházak típusával szervezték, és kizárólag az egzotikus növények ritka fajokáért készültek. Ismeretes, hogy az üveg narancs létezett Franciaországban a XVI. Században. A modern változatoknál a bevonat üvegházak egyre inkább a szokásos polietilén film, hanem innovatív anyagok, például sejtes polikarbonát. Ezért a modern tervek egyszerűbbek lettek, de ez nem kevésbé tartós.

  Hasonlóság

  Az üvegházak és az üvegházak fő hasonlósága a struktúra fellépésének elvét tartalmazza, ha szükséges a mezőgazdasági növények negatív külső hatásokból történő védelme, és optimális hőmérséklet-rezsimmel kell rendelkeznie. Ugyanakkor az üvegházak növekedésének módszere szerint lehet hidroponikus rendszerek (alkalmas saláta, zöld hagyma, petrezselyem, kapor) vagy talajrendszerek, amelyeket káposzta és paradicsomhoz használnak.

  Különbség

  Vannak fő különbségek és árnyalatok üvegházak és üvegházak.

  • Az üvegház egy kompakt kialakítás, és az üvegház optimális magassága 2-2,5 méter.
  • Az egyszerűsített üvegházdervezés lehetővé teszi, hogy kizárólag a földön tervezzen egy ágyat. Míg az üvegházban megmutathatja a fantáziát és különböző elemeket használva olyan technikák használatához, mint az ágyak az állványok vagy hidroponikákon.
  • Az üvegház csak egy szezont szolgál, és a következő évben újra kell építenie ezt az ideiglenes kialakítást. Az üvegház több monumentális és tartós, csak időről időre lesz az idő, hogy kijavítsa a design hiányosságait, például a bevonat megváltoztatásához.
  • Az üvegházakban a fűtőművek kizárólag a nap rovására, valamint a humusz és trágya használatánál fordulnak elő, valamint a fejlett üvegházakban olyan opciók, mint a mesterséges fűtés és a talaj és a levegő páratartalmát szabályozó rendszer, komplex szellőzés és levegő kondicionáló rendszer és sok más árnyalat, amely segít maximálisan termeszteni.

  • Nincsenek ajtók az üvegházban. Hogy manipulációkat készítsen növényekkel, elegendő a felső vagy oldal megnyitásához. Vannak ajtók az üvegházban, és a Windows (szellőzőnyílások) további szellőzéshez.
  • Az üvegházak szállíthatók vagy mozgathatók a helyszínen, mivel hordozhatóak, az üvegház helyhez kötött design.
  • Általános szabályként az üvegházakat tavasszal és ideiglenes menedéket használnak a fagyok alatt, és az üvegházban az üvegházban egész évben termeszthetők a fűtés lehetősége miatt.
  • Az üvegház kialakításában az év bármely időpontjában és bármilyen időben található. Az üvegházzal való együttműködésre lesz szükség az utcán, ezért az esőben való munka valószínűleg nem sikerül.
  • Az üvegházban csak palántákat vagy szándékos növényeket, például hagymát, salátát vagy retek termeszthet. És az üvegházban a szükséges mikroklímát szinte bármilyen, akár egy nagyon termálos növény számára biztosíthatja.

  Anyaggyártás

  Egy ilyen fenntartható és erős szerkezet építése üvegház, acél, alumínium, üveg, celluláris (celluláris) polikarbonát, polietilén fólia. Ugyanakkor egy nagy üvegházra szükség lehet egy erős alapítványra. Carcass, üvegházak általában alumínium vagy horganyzott profilot használnak, És ha van egy vágy, hogy építsenek egy fából alapozást, akkor különleges antiszeptikumokat kell kezelni a külső tényezők hatásával szemben.

  Az üvegházhatású fedél kiválasztásakor meg kell érteni, hogy a film népszerű, de sajnos egy nagyon rövid életű változat az “olcsó és angrito” sorozatból. Igen, és az ilyen üvegházban lévő hőszigetelés sokra kívánatos. Ha a pénzügyek lehetővé teszik, akkor jobb, ha megállítja a választást az üvegen, amely tökéletesen hiányzik a fény, és nem ad meleg. Ugyanakkor az üveg csak egyoldalas és duplex üvegházakra alkalmas.

  A legmegbízhatóbb bevonó anyag egy sejtes polikarbonát. Ez egy többrétegű, tartós, tökéletesen tartja a hőt, és ugyanakkor nagyon sok fényt ad. A “honeycombs” térben lévő levegőnek köszönhetően a hő késik. A DACNIS gyakran használható a rendelkezésre álló költség és a jó fagyállóság miatt (képes ellenállni a fagynak -50 Celsius fokig). Ezenkívül kismértékben a feldolgozásban és tökéletesen ideges, és tartós (az ilyen anyagok garanciális ideje – 20 év). Ez egy nagyszerű lehetőség azok számára, akik az északi régiókban élnek. A klasszikus üvegházakhoz érdemes választani a polikarbonát 4 vagy 6 mm vastagságát.

  A polietilén fóliák számos különbséggel rendelkeznek:

  1. A havas télen érdemes megválasztani a megerősített filmet.
  2. A szokásos film legmagasabb fényfordulatú képessége, de törékeny, így alkalmas lesz a tervek “egy szezonra”.
  3. Az antiphogos stabilizált film ideális a palánták számára, és a kondenzátum nincs kialakítva.
  4. A fényszóró film tükrözi az intenzív ultraibolya és az infravörös sugarakat, ezáltal védve a növényeket a szükségtelenül fényes napfénynek.

  A legerősebb filmek a kopolimer, mivel ellenállhat a szél bármilyen széllökésével, és fagyálló, mivel nem is repedni -80 ° -ig, így a kemény éghajlatra van kiválasztva. A habosított film tökéletesen megtartja a hőt, de alacsony fényfordulatú képességgel rendelkezik. Ez az opció alkalmas déli régiókra, ahol évente sok napsütéses nap.

  A félig automatizált üvegházak csepegtető öntözőrendszerrel és automatizált nedvességtartalommal vannak felszerelve. És a nem automatizált tervekben minden a régi módon történik, de a lélekkel. De a fizikai erőknek sokat kell költeniük. A kiegészítő funkciók között van egy légkondicionáló, hőmérséklet-rendszer és szellőztetés beállítási rendszer is. Ugyanakkor a “vezérlő” szerepe olyan számítógépet végezhet, amelyben minden mód van programozva. És további fűtés esetén érdemes megvásárolni az elektromos, víz- vagy gőzmelegítőket.

  A tervek típusai

  Gyorsan lehet üvegház létrehozása. Ehhez nincs szükség speciális építési készségekre. Szükség van egy hibás keretre cserélhető tetővel. Az üvegház, elég rendes polietilén fólia fedezésére, mert ez a design “egy szezonban”. Az üveg és a polikarbonát kevésbé valószínű, hogy magasabb költségük miatt.

  Az üvegházhatású tervek és az üvegházak fajtái. Érdemes figyelmet fordítani az orosz gyártók legnépszerűbb lehetőségeire. Az üvegházak méretei általában kicsiek, magasságuk nem haladja meg az 1,5 métert. Az üvegházhatású tervek fő típusai – Observer és “Butterfly”. Az első lehetőség előnye a mobilitás, és a második jellemző az ablakkeretek beszerelésének lehetősége.

  Az üvegház meglehetősen képes az országban elérhető elsődleges anyagok mindegyikét. És a szokásos polietilén fólia és a régi keretek üvegként fedezheted. Az üvegházakban nincsenek ajtók és fűtés, mint az üvegházakban. A fűtést itt kizárólag napfény, valamint szerves trágyák, például trágya vagy komposzt.

  Szabadidő hiányában és a pénzügyi lehetőségek rendelkezésre állása esetén az üvegház “kiváló” fejlett fejlett designjét rendelheti meg.

  Az előnye kényelmes méretű (szélessége 1,15 m, magasság – 1,15 m, hossza 4,2-ről 5,6 m-re) és megfizethető ár 1400 és 1700 rubel között (2018-ig). Az ilyen üvegházak előállítására szolgáló modern technológiák lehetővé teszik a tartósság, a gyakorlatiasság, az erő és a funkcionalitásuk jelentős növelését.

  A “kiváló” modell egy olyan műanyag ívek kerete, amelynek tetőfedő anyagával van ellátva, és olyan szalagokkal feszülnek, amelyek segítenek, amelyek segítenek. Egy másik kényelmes része a cipzár ajtaját mindkét végéből, így időről időre lehetővé tette a palántákat. Ugyanakkor az “ajtók” elég ahhoz, hogy eldobhassák az íveket – és ne nehéz helyzetben vannak a szokásos struktúrákkal szemben, amikor meg kell emelni az összes anyagot.

  Observer anyagként a “kiváló” modellt használja a Rifehenhouse SSS 60, amelynek ereje és tartóssága magas. És ha a rossz időjárás sok csapadékkal vagy erős széllökésekkel történik, biztos lehet benne, hogy egy ilyen üvegház átadja ezt a tesztet. És mindezek köszönhetően a keret ívei “hüvely” csatornájának. Nem sokáig elhasználódnak, mivel tartós anyagból készülnek, ami növeli a tervezés élettartamát.

  Ha az üvegházakról beszélünk, még több lehetőséget kínálnak arra, hogy olyan formatervezést választhassanak, amely álló vagy összecsukható lehet. Ugyanakkor, mint általában az ügyfél meghatározza, hogy melyik űrlap vagy konfiguráció üvegház.

  Ahhoz, hogy megtalálja a tökéletes és tartós opciót egy bizonyos területen, és azoknál a növények számára, amelyekre a termesztés vágya van, érdemes figyelembe venni a formatervezési minta formáját, anyagát és mértékét, de sok más finomságot és árnyalatot is.

  Az üvegházak formái a következők lehetnek:

  • Egy- és kettős;
  • íves;
  • függőleges vagy ferde falakkal;
  • sokszög;
  • kupola.

  A legnépszerűbb típus Íves forma, Mivel a hó réteg nem károsíthatja ezt a bevonatot. Az ilyen üvegházak ellenállnak a szélnek, és a telepítés a lehető legegyszerűbb, és mindig hosszabbíthatja meg őket.

  Az üvegház egy másik hagyományos és univerzális alakja a “ház” formájában Kettős. Ugyanakkor a falak mind a földre, mind hülye alatt vannak.

  A “Domik” kialakításának előnyei:

  • könnyű telepítés;
  • A “prudiális anyag” kerethöz való használatra való képesség, amely minden DACHA-ban rendelkezésre áll, például fából készült rudak;
  • a tetőfedő anyag használata bármilyen típusú;
  • Kiválaszthatja a korcsolyák szögét és a korcsolya magasságát;
  • Nincs szükség havasabbakra, mivel az üledékek természetesen leereszkednek a tetőből.

  Emlékeztetni kell arra, hogy ebben a tervben számos kapcsolat van a keretben és a berendezésben. Annak érdekében, hogy a tető a lehető legszigorúbb, érdemes 6 mm-nél nagyobb vastagságú sejtes polikarbonátot használni.

  Nagyon eredeti forma van kupola, Egy olyan félelem emlékeztetője, ahol különböző geometriai alakváltozást használnak, ami biztosítja a terhelés egységes eloszlását a kereten, és ennek megfelelően maximális erejét. Ezért még a nehéz üveg is alkalmas a burkolatra. Ezek a tervek sem szél, sem számos csapadék. A terv nagy stabilitása miatt a szeizmikus zónákhoz használják őket.

  Egytávú Az üvegházak valójában támadnak, mert bármilyen építés mellett, például raktárban vagy nyári konyhában helyezhetők el. Sajnos csak egyoldalú megvilágítás áll rendelkezésre itt. Ezért az ilyen típusú üvegházak megfelelnek a rézszintű növényeknek.

  Az üvegházak keretei leggyakrabban acélból vagy alumíniumból készülnek. A kerethez tartozó anyag kiválasztásakor figyelmet kell fordítania, van-e védőbevonat az acélkeretekről. Ez az, hogy meghosszabbítja az ország kialakításának életét, és védi a rozsda. Néhány üvegházakat porfestékekkel borítanak. Ezenkívül az acélház épületének kialakítása majdnem kétszer olcsóbb lesz, mint az alumínium.

  Az alumínium alap esetében fontos szabály az, hogy az anyag eloxált – ez azt jelenti, hogy a fémfelületen különleges nedvességálló filmnek kell lennie. Az alumíniumból származó könnyű hasított testvérek csak a nehézfajták használata, valamint a hó, a szél és más légköri üledékek valószínűsége deformálhatja az alumínium állványokat.

  Mit válasszon?

  Tekintettel a hasonlóságok, jellemzők, valamint a különbségek különböző formatervezési minták, a választás csak a termés és természetesen pénzügyi képességek személyes igényeinek értékelése után valósítható meg. Nem az utolsó összeget az építés megválasztásában a növekvő zöldségek és színek és időjárási viszonyok a konkrét helység.

  Hogy meghatározzuk a drága és bonyolult üvegházhatású formatervezési vagy egyszerű üvegházhatást egy szezonra, Fontos tudni, hogy mit fognak felállítani:

  • A palánták vagy menedékhelyek a rossz időjárástól, egy mobil üvegház alkalmas vagy könnyen kezelhető a “pillangó” kialakítás az ablakkeretekről.
  • Ha az ilyen termo-szerető növények gazdag betakarítást szeretne kapni, mint a paprika vagy a paradicsom, akkor meg kell fogadnia egy állandó üvegházat egy megbízható keret- és betonalapítással. Fel kell szerelni egy fűtési rendszerrel és egyéb további funkciókkal.

  Ajánlások

  A szakemberek szovjetei segítenek a tartósság üvegházának és a kiváló kopásállóságának biztosításában A következő értékes ajánlásokat kell követni:

  • Annak érdekében, hogy az üvegházba kerüljön, kondenzátumot nem alakították ki, megbízhatóan meg kell felelnie a tervezési varratokat;
  • Ha azt tervezi, hogy hozzon létre egy design magassága több mint 2 méter, akkor szükség van arra, hogy azt kiegészítő támogatást merevítő gerendák;
  • A legfontosabb szempont az építési saját üvegházhatású az volt, hogy a legkényelmesebb és funkcionális foglalkoztatási költségek minimalizálására. Ehhez ajánlott az “intelligens” öntözési, szellőztetési és fűtési rendszereket használni;

  • A típus a keret és a design az üvegházhatás alapján kell kiválasztania a klimatikus jellemzői a terület (tartósabb és tartós lehetőségek acélból alkalmas hó régiók és könnyű alumínium szerkezetek – ahol kevés hó);
  • Ha az üvegházat kizárólag a meleg szezonban szükséges, azaz van értelme, hogy összecsukható legyen;
  • Ha a házi keret fából készült rudakból készül, speciális nedvességgel és bioprotektív oldattal kell bevonni;
  • Ha az üvegház kicsi, az alapítvány nem lesz szüksége – telepítheti a struktúrát a földre.

     Az ár nemcsak az anyagok minőségétől, hanem a bevonat és a keret típusától is függ, valamint további funkciókat, például az ablakok és ajtók elérhetőségét a levegőben. A legmagasabb minőség a polikarbonát üvegháza, a legkevésbé praktikus és rövid életű – polietilén bevonattal. Az olcsó opció kis üvegházak acélkerettel és polietilén bevonattal. A legdrágább üveg üvegházak, de messze vannak a leggyorsabb. És megfizethető, és ugyanakkor megbízható és tartós lehet, hogy az acélból és a polikarbonátból.

     Milyen keret az üvegház választani, azt mondta a videóban.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: