Mi a marquises az ablakokon, és mit jelentenek?

  Fabric Canopies épületek homlokzatok a nyári kávézók és üzlet ablakok – szokásos városi tervezés. Hogyan lehet pihenni az árnyékban egy széles napellenző védelme alatt! Az anyagból származó elegáns csúcsok magánlakásokban vannak felszerelve – ez egy gyors és kényelmes módja annak, hogy megvédje a scorching napot. A szobák belül és kívül.

  Leírás és kinevezés

  Marquis – egy olyan anyag lombkorona, amelyet gyakrabban helyeznek el az épület kívülről, hogy megvédje a napot. Ezek az összecsukható szerkezetek az ablaknyílások, az erkélyek, a nyílt verandák és a teraszok felett vannak felszerelve. Némelyikük helyettesíti a vakokat – az ablakok felett, míg mások végzik a tető szerepét a nyitott terület fölött, árnyékban és az eső ellen.

  A modern modellek prototípusai a XV. Században velencében merültek fel. Van egy legenda a Marquis Francesco Borgia-ról, amely a saját házában forró napon nyílik meg az ablaknyílásokról, hogy megtartsák a szeretett hófehér arcát. A találmány meg kellett tennie a velencei lelkét, hogy a vászon-előnvadókat mindenhol kezdték használni. Az első termékek nehézkesek voltak, instabilak és törékenyek voltak. A modern ablakok az ablakokon 500 évvel ezelőtt praktikusabbak. Életük nem egy év, és nem két, de több tucat év.

  A modern időkben azokat a tervező design elemeként is használják, hogy az intézményt eredményezzék.

  Gyakran a Marquise látható:

  • Kávézó;
  • üzlet;
  • szálloda;
  • étterem;
  • Utcai sátor.

  Anyaárók nemcsak elegancia homlokzatot adnak hozzá, hanem a látogatókat is vonzzák.

  A felesleges napfény zavarja a munkát: a fényes világító képen egy monitoron vagy tabletta fad, fáradt. Gyakran a házak tulajdonosai rendelik különleges fényvédő üvegezett ablakokat, fényvisszaverő és könnyűvédő elemeket alkalmaznak. Ablak Marquis létrehoz egy árnyékot a szobán kívül, és nem teszi lehetővé az üveg túlmelegedését és a kereteket.

  A ház tervezéséhez:

  • a Windows felett;
  • az erkélyek felett;
  • a bejárati ajtó felett;
  • a teraszon vagy verandán;
  • az udvaron.

  Marquises az erkélyen és az ablakok felett, kilátással a délre, ellentétben a sűrű függönyökkel, ne zárja be a kilátást a szobából. Marquis létrehoz egy árnyékot, nem csak a szobában, hanem a homlokzat is. 90% -os fényből áll, és 10 ° C-nál nagyobb, nem csak a keret, hanem a falak is csökkenti a túlmelegedést. A szövet nem a fénysugarak alá kerül.

  A teraszon egy ilyen napellenzővel biztonságos pihenésre és nyáron eső. A gumírozott napellenző egy órára ellenáll a víz körülbelül 56 liter vízzel: fontos, hogy a dőlésszöget legalább 15 ° -kal állítsa be az esővíz áramlásához, és nem halmozódott fel a hajtásokban. Ellenáll a marquise és a szél akár 14 m / s.

  A zuhany után a lezárás megszárad.

  Fajok jellemzői

  Megkülönbözteti az utcai marquis mechanikai és elektromos fajtáit. Mechanikusnak van egy kis eltávolítható fogantyúja, amely lehetővé teszi a napellenző megnyitását és megfordítását. Könnyen kezelhető és egyszerű konfigurációs modell.

  Elektromos munka a meghajtón, a lombkorona belsejében rejtve, a szokásos hálózathoz csatlakozik 220 V. A motor túlmelegedéssel és nedvességgel védett, a konzolból vezérelhető, az érzékelő jelei ott érkeznek. Lehet, hogy kézzelfoghatja és manuálisan kikapcsolja az energiát, ezért egy speciális fogantyút tartalmaz.

  A szenzorok táplálják a jelet, ha telepítenie kell vagy hajtogatni a készüléket. Napos azt jelzi, hogy a ragyogás már magas, és fel kell tárnia a napellenzőt. Eső és szél – amikor a design sérülhet súlyos széllökésekből vagy esőből, és össze kell közelíteni. Az automatikus beállítás lehetővé teszi a vezérlőrendszer függetlenül nyitott és zárja be az eszközt az időjárási viszonyoktól függően, megváltoztathatja a dőlésszöget a nap irányába.

  Homlokzat

  A legnépszerűbb homlokzati fajták. A nyitott nyári kávézókban használják őket üzletek és szállodák tervezésére, valamint a magánházakban. Gyakran bezárják az ablakokat és az erkélyeket az apartmanházakban.

  A függőleges marquis az irodai és lakóépületek homlokzatára kerül. Külsőleg egy szövetdiagramra hasonlít, tökéletesen eltolja a nedvességet, tükrözi a napsugarakat, nem zavarja a levegő keringését. Az ilyen struktúrák szélessége 150-400 cm, az anyag egy alumínium vagy acélkereten van rögzítve. Alkalmas óriási ablakokhoz és bemutatókhoz. Bármilyen helyzetben és különböző magasságokban lehet felszerelni.

  A kirakat-ablakok a homlokzathoz vannak rögzítve, továbbá speciális zárójelekkel – a lombkorona szélén. Kávézók és butikok vonatkozásában. A Showcase fajta állítható és statikus. Gyakran a logó vagy az eredeti rajz a ruhára kerül.

  A statikus opcióknak van egyfajta anyák, tüdő és gazdaságos, védi a nap és az eső ellen. Ez nagyszerű választás az ország házak számára. Az egyik oldalon állítható a szerkezet homlokzatához, a másik pedig – a rúd homlokzatára merőleges. A sáv hajlításának szöge lehetővé teszi, hogy beállítsa a vízor magasságát.

  Ez a faj alkalmas lakóépületekre, ajtókra, utcára és verandára. Könnyű működés és gazdaságos ár – a választás okai. Telepítse az állítható marquist 0-160 ° -os helyzetben, amely lehetővé teszi, hogy ne csak a megvilágítás beállítása, hanem a partícióval is használja a napellenzőt is.

  Vízszintes

  Egy vízszintes szereléssel elhelyezve a falra. Az ilyen marquise elengedhetetlen a keskeny területeken: az ablakok fölött a tető alatt, a veranda felett.

  Visszahúzódó

  Visszahúzható fajták, viszont több faj is van.

  Nyisd ki

  Telepítse a menedéket a naptól a már meglévő lombkorona alatt, vagy a Niche-ben. Ilyen szakaszokban, ahol a görgők és a mechanizmus további védelme nem szükséges. A ruhát, amikor a hajtogatás egy speciális tengelyre megy, nem zár be semmit.

  Polobastetny

  A hajtogatott kiviteli alaknál a mechanizmust védi a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól és felülről, és alulról. Ebben az esetben a szövetbázis csak a felső rész zárva van, és az alsó rész nyitva van.

  Kazetta

  A leginkább megtervezett és átgondolt megjelenés. A zárt változatban a design nem hagyja ki a nedvességet, a szélt, a port, a szövetrészt, amelyet egy tekercs, egy speciális kazetta belsejében tárol. A visszahúzható mechanizmusok megbízhatóan el vannak rejtve. Az összegyűjtött nem veszi fel a felesleges helyet, és szükség esetén telepíthető.

  Marquis-kosarak

  Ők is kupola. A már felsorolt ​​fajoktól eltérően a marquise-kosarak háromdimenziós kereten készülnek. A legegyszerűbb kupola marquises háromszög alakú és külső szinten hasonlít a kijelző-ablakokra, de zárt oldalfalakkal. Van egy lehetőség több összetettebb előállítás, amely több keretszintből áll, amelyeket az anyag szigorítanak.

  Van félköríves és téglalap alakú.

  • Félkör alakú A kupola előléptetek formájában, a kínai lámpák negyedévéhez hasonlítva. Gyakran használják az ablakok és nyílások ívek formájában.
  • Négyszögletes A kosarak jobban hasonlítanak a szokásos mintákhoz, amelyek megőrzik a kupola mennyiségét, de a szokásos modellt hagyományos téglalap alakú forma van.

  Ezek a gyönyörű modellek javasolják a magas épületek tetőit. Gyakran láthatod az éttermek első emeletén, kávézó, tészta.

  Téli kertek tetejére

  Telepítsen üvegtetőkre magánházakban, szállodákban, éttermekben, irodában és bevásárlóközpontokban. Az opció lapos területekre szánt, néha valamilyen meredekséggel. Funkcionálisan alkalmazkodott a különböző részek és a tér konfigurációjához. Fény a telepítésben, lehetővé teszi, hogy megváltoztassa a világítás szintjét a szobában. Különleges kérdés lehetővé teszi, hogy kihagyja a növények életéhez szükséges ultraibolya kihagyását, de nem teszi lehetővé a túlmelegedést beltérben.

  A marquises segít a szoba modern kialakításának kiegészítésében, és hozzon létre egy menedéket a naptól. Lehet mindkettő, és az automatikus vezérlés. Az épület kültéri és belsejéből szerelve.

  Anyagok

  A modern előtetők gyártásához, a teflon bevonattal és az agresszív környezeti hatással kapcsolatos speciális összetétel.

  A szövetanyagot a következő jellemzők jellemzik:

  • Magas védelem az ultraibolya ellen (legfeljebb 80%), hosszú megőrzi a színt;
  • Magas nedvességállóság, így nem rothad, nem nyúlik, nem ül le, nem piszkos;
  • ellenáll a hőmérséklet -30 és + 70 ° C közötti hőmérsékleten;
  • Könnyen kezelhető.

  Népszerű márkák

  Brand Markilux Poliészter szálak. Az exkluzív Sunvas SNC anyag egy rugalmas és tartós szövet, különböző textúrákkal, könnyen tisztítható.

  Francia Company Dickson Constant Ízesített szöveteket termel. A Cleangard márkás impregnáló alkalmazzák a vászonra, alapján kifejlesztett nanotechnológia, amely véd a víz és a szennyeződés.

  A gyártó 10 év garanciát ad a teljes sátortermékek teljes skálájára.

  Gazdaságos és környezetbarát szövetek Napmunkáló A természetes napfényt átadjuk, megvédjük a napsugárzás ellen, tartsuk a kényelmes szobát a szobában, 94% -os hőszűréssel.

  Mindkét oldalán PVC réteggel borított, és a speciális szövő rendszer szálak a napellenző szokatlanul tartósak.

  Sattler szövet gyártója Az akril és a PVC-ből származó anyagok. Az anyagok nem fakulnak a napba, nem félnek a nedvességtől, a hőmérsékletcsökkenéstől, a gomba befolyásolására, a szennyeződéstől védve.

  A modern technológiák alumínium pigmentekkel ellátott ruhát kaphatnak, ami csökkenti a hőátadást 30% -ra, valamint az ügyet tűzre vonatkozó impregnálással. A színek és a textúrák széles választéka van. Sima felületek, Matte és a szálak hangsúlyos textúrájával. Különböző árnyalatok monofonikus anyagai: a mély sötéttől a lágy pasztellig. Gyakran használják a több hang kombinációját.

  Az Ügyfél kérésére a mintákat selyemképernyővel alkalmazzák.

  Művelet és gondozás

  A Marquis kiválasztása, a felhasználó gyakran csodálja, hogyan kell törődni a vásárláshoz.

  A legnagyobb kárt alkalmazzák:

  • szél;
  • eső;
  • Nap.

  Először is, azt a különböző választott lombkoronafélékből kell folytatni.

  Telepítésekor egy nyitott vagy nonszensz különböző, ajánlott, hogy azt a tető alatt, vagy arcvédő elleni védelmet csapadék és a szél.

  A hajtogatott szerkezetek szerelve vannak a telepítés és a koaguláció mechanizmusokkal, ezért karbantartást igényelnek. A készülék beállítása, kenhető, a korrózió eltávolítása és szükség esetén árnyalat.

  Szöveti bevonatra van szükségük is.

  • Fallen levelek, homok, por eltávolítás puha kefével vagy porszívóval. Javasoljuk, hogy ne engedje, hogy a szemét felhalmozódása.
  • Az anyagot mikroszálas törlőkendőkkel tisztítják vízzel vagy szappannal. Agresszív tisztítószerek nem ajánlottak. A nemkívánatos foltokat a kanapé bevonatokkal eltávolítják, előzetesen tesztelték őket láthatatlan területeken.
  • Összegyűjtött formában szárították.

  Óvatos ellátással, a marquise mechanizmus és az anyag hosszú ideig tart.

  Rövid utasítások a Terraced Marquise felszereléséhez és tuninghoz.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: