Pithyarbon projektek: Mit kell építeni és beépíteni belül?

A tenyésztett sertések vágyából eredő fő kérdés az állatok elhelyezése. Ha a telek kicsi, akkor a leginkább jövedelmező, hogy tavasszal az őszi rengeteg hizlalást tartsanak, ebben az időben, amelyekre nincs szükség tőkeépületekre a tartalomért. Ha úgy dönt, hogy tenyésztik törzsi sertéseket, ne feledje, hogy télen a pigstynak melegnek kell lennie. A sertések bármely struktúrájának mérete közvetlenül függ az állatok állatállományától és koruktól, valamint a növekvő sertések céljaitól.

Az épület és annak helyére vonatkozó követelmények

Olyan épület, amelyben sertéseket fog tartani, megszáradnak. Ennek a feltételnek a biztosítása érdekében válasszon ki egy emelt helyet a webhelyén. Az ideális talaj a pigsty építéséhez kavicsos vagy homok. Ha a talaj szubletinó, létrehozhat egy halom az épület alatt. Tekintsük a felszín alatti víz helyzetét – a felületről, hogy legalább 1 méter legyen.

A helyet kell igazítani vagy enyhe torzítással a déli vagy délkelet felé. A széllökések elleni védelem érdekében kívánatos a kerítés vagy a fák. A hócsapódás vagy a hó olvadásának nedvessége nem szabad a helyszínen maradnia.

A szomszédos webhelyektől a disznóhoz való távolságnak legalább 200 m-nek kell lennie, és ha van egy nagy ipari vagy C / X vállalkozás a közelben, akkor 1-1.5 km. Építsen egy sertést a lakóépületek (minimum 20 m) és az utak között – 150-300m. Ne használja a korábbi állat temetők építésére, valamint a gyapjú vagy a bőrkezelés feldolgozására szolgáló helyszíneket.

A pigsty helyesen fókuszál az észak-délre, így a téli széleket a végeredelemben vagy a struktúrák szögében fújják. Ezzel biztonságosan csökkentheti az energiát és a melegséget a fagyban. A szegénység épülete meleg és tökéletesen szellőztethető. Meg kell adni a készlet, az aláhúzás anyagi és állati takarmány beállításait. Az ilyen helyiségek helye a végső zónában tökéletes lenne.

A szoba tetője egy vagy két korcsolya lehet. Ha nem veszi figyelembe a padlást, a disznómagasság magassága körülbelül 210-220 cm. Ha a tető egy asztal, akkor a hátsó fal 170-180 cm magasságig emelkedhet, és az elülső kilépés az ajánlott magasságban.

Az állatállomány tartalmának feltételei és feltételei

Először is figyelembe kell vennie az 1 állat területének szabványait. Ez a szám különbözik az állatállomány húst, valamint a többfegyverek húsára termesztett tenyésztésre és termesztésre.

Állatok korcsoportjai

A sertések száma a gépben

1 fej, négyzet. M

A törzsi hígításban

A hizlalás tenyésztésekor

Khryaki

egy

nyolc

nyolc

Az IDLE és a terhes 2 hónapig.

4

3

2

Terhes méh a harmadik hónapban

2

6

3.öt

Terhes méh a negyedik hónapban

egy

6

6

Biztonsági kocák malacokkal

egy

10

7.öt

Malacok akár 5 hónapos korig

10-12

0.6

0.öt

Törzsi sertések 5-8 hónap

5-6

egy.tizenöt

Törzsi vaddisznók 5-8 hónap

2-3

egy.6

Hizáló sertések 5-6 hónap

húsz

0.7

Hizáló malacok 6-10 hónap

tizenöt

egy

Amint láthatod, átlagosan a törzsi sertések termesztése körülbelül másfélszerre van szükség több helyen.

Az optimális mikroklímát meg kell tartani a helyiségben, azaz kényelmes hőmérséklet, páratartalom, levegő keringési arány, alacsony a szennyeződés és a por, valamint a káros anyagok tartalma. Ezek a mutatók közvetlenül függnek az éghajlat, az épület hőszigetelését, méretét, szellőztetési rendszerét, számát, számát, a sertések korait, a tartalom módját, a szobahőmérsékletet. Bármely mutató változásai jól tükrözhetik az osztályok egészségét. A termelékenység, a reprodukció, az állatmennyiség romolhat, a takarmányfogyasztás növekedni fog. A legvonzóbb tartalmi feltételek a malacok és a nagyon produktív sziklák képviselői.

A környezeti hőmérséklet nagyon nagy hatással van a sertések metabolizmusára. Az indikátor csökkenésével több mint 1/10 energia a takarmányból érkezik az önfűtési állathoz. Ez a termelékenység csökkenéséhez vezet, és növeli a betegségek kockázatát, amelyre a fiatalok különösen érzékenyek. A növekvő hőmérséklet esetén az étvágytalanság csökken, az élelmiszer emésztésének mértéke csökken, ami szintén a termelékenység és a reprodukciós funkciók csökkenéséhez vezet.

Az állatok különböző csoportjai esetében az optimális hőmérséklet eltérő: az urodukcióhoz – 16-20 fok, a fiatalabb korú bányákhoz – kb. 30 fok, de mivel a hőmérsékletet csökkenteni kell (plusz egy hét – mínusz 2 fok), sertések esetén hizlalásra nő, 14-20 ° C. A páratartalmat 60-70% -kal kell tartani, a hőmérséklet növekedésével 50% -ra csökken. A sertések egy épületének megvilágításához bizonyos követelményeket is bemutatják, mert a tökéletes fejlesztés érdekében a Ward napfényre van szüksége. Sokan megjegyzik a fiatalok mentelmi jogának csökkenését és a növekedési ütemeket, amikor a természetes világítás mesterséges. A D-vitamin emészthetősége romlik, olyan elem, mint Ca, megtermékenyítés.

Annak érdekében, hogy elkerüljék az ilyen helyzetet, a világítás változókat, valamint az infravörös és ultraibolya sugárzás lámpáit teszi. A fiatalok fűtésére a padlóról körülbelül 1 m magasságú magasságra kerülnek, a lámpák használatának módja változó: körülbelül fél óra munka fél óra vagy több leállítás a tartalom módszerétől függően. GDP-2 típusú lámpák, PRP-G, Ens-15, Ens-30 és LER használhatók ultraibolya világításhoz. Szigorúan dózis az ilyen sugárzás időtartama, feleslege ártalmas az állatokra. Átlagosan felnőtt nők és hímek kapnak ultraibolya több mennyiségben, mint a fiatal malacok. A leghatékonyabb az ilyen világítás kombinációja a sertések rendszeres motoros aktivitásával.

Projekt és méret

Hogyan tervezzünk és építsünk egy pigstyt kiterjedt költségek nélkül? Először döntse el az állatállomány megnövekedett sertéseket. Másodszor, döntsd el, hogy miért fogsz tenyészteni őket – hizlalásra vagy törzsére. A nedves nyári sertések hizlalásához. Készítsen vázlatokat a jövőbeli struktúra, és az alapjaik – rajzok.

50-100 fejekkel

Természetesen nagyszámú sertéshez nagy tőkeépület szükséges. Az ilyen maladatok (50-100 gól) tervezésénél az állati takarmányok általában az oldalfalak mentén vannak, és egy fél lépéseket tesznek köztük.

2-4 sertés esetén

Két sertés esetében két részépítés alkalmas, amelyhez a ruházati tollak szomszédosak. A vaddisznóhoz kiemelje a különálló szoba területét kb.5 kv. M. Nagyobb stall tervezett koca. Jó lenne, ha egy előre meghatározott standot biztosítanánk a malacok számára. Ha egy férfi és 3-4 nőt tervez, kiszámítja a foltok táblázatának területét.

Az anyag kiválasztása és kiszámítása

A legjobb választás a Podlomar alapításának építéséhez konkrét. A szükséges mennyiség kiszámítása a következőképpen kerül kiszámításra: a tervezett alapítvány hossza, szélessége és magassága Varnimize és fogadja a beton térfogatát. A falakhoz a hőszigetelő anyagot – téglákat, vastag rönköt, gázszilikát blokkokat, vajat választani kell. A szükséges anyag kiszámításához van egy képlet: K = ((LC X HC – PC) X TC) x (1000000 / (lb x bb x hb)), ahol:

 • K – a szükséges blokkok száma;
 • LC – falhossz;
 • HC – falmagasság;
 • PC – tervezett ablakok és ajtók területe;
 • TC – falvastagság;
 • Lb a kiválasztott blokk hossza;
 • BB – blokkszélesség;
 • HB – blokkmagasság.

A tetőfedő anyagok számának meghatározásához döntse el először, mint a tetőt. A pala esetében a következő képlet van: (LC / BL) x (BC / LL), ahol az LC és a BC a tetőcsúcs hossza és szélessége, valamint a pala levél szélessége és hossza. A csempék esetében a tetőpálya területét egy csempe területre kell osztani.

Szükséges eszközök

Podnarnica építéséhez A következő eszközökre van szükség:

 • lapátok bayonet és szovjet;
 • fejsze;
 • fűrész és hacksaw;
 • körmök, csavarok, öntapító csavarok és csavarok;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • Lyukasztógép;
 • sarkok;
 • Plumb és rulett.

A szoba eszköze és építése

Hogyan építsünk saját kezével Krymushki? Először is, az alapítvány könyvjelzője.

Alapítvány

Gyakran kb. 50-70 cm vastagságú nagy kövekből vagy betonlapokból készülnek. Az alapítvány telepítésének mélysége a dobos talaj vagy a megnövekedett páratartalommal rendelkező talaj esetében köteles a föld alacsonyabb szintjének csökkentése. A bázis a földszint feletti alapítvány része. A bázis külső oldalán a beton vagy aszfalt cesspool a magasságban van.15-0.2 m, akár körülbelül santimeters szélessége 70. A nedvesség eltávolításához jelenetre van szükség. Az alapot hangos vagy gumioid borítja.

Floor Options

A szegénység belső helyiségeiben a padló nagy hatással van a mikroklímára és az egészségügyi és higiéniai állapotra. A padló egyenletes, hidrogénezett, gyorsan tisztított anyagból készült, de nem csúszós, különben a sertések sérülésének veszélye, különösen a sertések. A padló integritását nem szabad károsítani minden lyuk, különben a szemét felhalmozódása merül fel, ami rágcsálók megjelenéséhez vezet. A padló felszerelése előtt meg kell tisztítani a talajt a fűből, ezt a felületet vastag sűrű agyag réteggel borítják, és a szigetelés réteget fentről szemléltetjük.

A padló maga a Pigsty-ban fedélből, betonlapokból, téglákból vagy csak aszfaltból készülhet. A készülék alatt ne felejtsük el a járókák és a lánc tálcák közötti folyosókat. Pál zárt sertéseknek kell emelkednie a partok felett 15-20 cm, emellett, van egy kis lejtője a kövér csúszda. A beton a legjobb padlóanyag a digsty. A tetején telepíthet fa pajzsokat, vagy terjesztheti gumi szőnyegeket, felszerelheti a fűtési rendszert. A folyosókban a téglákat használhatjuk. Egy másik lehetőség – rács padlók. De a pihenő sertések helyszíneiben jobb, ha a táblák szilárd padlót falának fala.

Ne felejtsük el az alomot, a bölcsesség, hogy száraz fű, fa fűrészpor vagy tőzeg.

Fal és tető

A pigsty falaknak meg kell őrizniük, ezért építsük őket hőszigetelő hidrogénezett anyagokból. Ezt a célt beton, tégla, sűrű fajták, Saman és más építőanyagok fa. A szoba belsejében a falakat vakolják és fedjük le. A falvastagság az anyagtól függően változik, amelyből készülnek – ha 25 cm elegendő egy fa számára, akkor a téglafalak vastagsága elérheti a 65 cm-t.

A falak méretét a sertések korától és termelékenységétől függően kell kiszámítani:

 • 1 szopós sertés – 15 m3;
 • Az üresjáratban és a hizlalási példányokban 6 m3 elég;
 • A malacoknál legfeljebb 8 hónapos csinos 3.5 m3.

A tetőt ón, pala lapok, csempék, szalmával vagy cukornáddal kevert agyagot használhatjuk. A falak különböző csapadékból történő védelme érdekében a falonkénti tető hozama legalább 20 cm-nek kell lennie. Ha kis mennyiségű csapadékmennyiséggel rendelkező zónában él, akkor csökkentheti a pénz és anyagok fogyasztását egy tetőtér nélkül.

Mennyezet

Az ilyen éghajlati övezetekben, ahol nyáron a túlmelegedés vagy téli valószínűsége, a hőmérséklet 20 ° C-ra csökken, a mennyezetek meg kell építenie. Vannak egy egész tulajdonsággal rendelkeznek: kis hővezető képesség, nem higgroszkóposság, egyenlőség, erő, könnyűség és alacsony melostabilitás. A vasbeton, a domb vagy a táblák lemezeit a legjobb anyagok tekintik. A mennyezetfehérjék helyszínein belül, és a fűrészpor réteg vastagsága legfeljebb 20 cm-ig terjed a tetejére. A padlás táplálkozási és aláhúzó anyag tárolására alkalmas.

Windows és ajtók a szolgáltatási helyiségekben

A Windows elhelyezkedésének magassága Podarnik – 1.1-1.3 m a padlótól. Oroszország északi és központi régióiban a kereteknek kettősnek kell lenniük, melegebb éghajlatban, az egykeretek használata megengedett. A pigstyablakok legalább fele nyitva kell nyitnia a helyiségek szellőztetéséhez, amikor a sertések séta vannak. A keretek oly módon vannak elrendezve, hogy amikor megnyitják az utcai levegőt, és nem lefelé.

A Windows területének aránya az alapterülethez különböző helyiségekben 1: 10-1: 18:

 • Az 1: 10-1: 12-es törzsi pigmiák esetében;
 • Feeding Farms – 1: 12-1: 15;
 • Zuhanyok, szobák és esetek – 1: 12;
 • Feeding szobák – 1: 10;
 • Tamburas, leltárszobák és ágynemű – 1: 15-1: 18;
 • A főzésre szánt szobák – 1: 10.

Az ajtók szélessége a gépekben különbözik a férfiak és a többi állat esetében: felnőtt férfiaknál – 0.8-1 m, mások számára – 0.7-0.75 M.

Ajtó műveletei az utcára

Leggyakrabban a sertések azt tanácsolják, hogy egy kaput kapjunk egy kapuval az épület déli végével. Nem rossz azonnal, hogy azokat a sajátos érzékeket szerezzenek – a takarmány tárolására használt közüzemi helyiségek, az ágynemű, a készlet tárolására. Az utcára való kilépés mérete attól függ, hogy a takarmányt szolgálja, és megtisztítsa a helyiséget a hulladékból. A bivaleves kapuk standard mérete: Magasság – 2-2.2 m szélesség 1.5-1.6 M. Sűrű és szigetelt anyagból kell lenniük.

A közép- és északi régiókban, valamint ahol a hatalmas szélek gyakoriak, a Tamburas hétvégén telepítve van.5 m és mélység 2.8 M. Ha a Tambura második rendeltetési helye (például állati aggodalmakra), akkor a méretei legalább 3×3 m-re nőnek. Sok sertés ajánlott néhány kaput: 2 az épület végoldalától és extra az oldalfalakon.

Szellőzés

Szellőztetésre van szükség a szennyezett belső levegő cseréjéhez. Friss. A trágya, a Clad és a sertések egyéb hulladékainak gyűjtésére szánt helyeken a kimeneti bánya van felszerelve. A felső lyuk fölött a tető a tartókra épül, és a cső és a tető közötti távolságnak több átmérőjűnek kell lennie. A bányák mérete a sertések korcsoportjától függően változik. A kipufogócső keresztmetszetének értékei:

 • Felnőtt állatok esetében – 150-170 cm2;
 • Malacok esetében – 25-40 cm2;
 • Hizlalásra – kb. 85 cm2.

A friss levegő beáramlását szolgáló csövek esetében a keresztmetszet területe körülbelül 30-40 cm2. Igaz, téglalap alakú bemeneti bányákat készíthet. Ezek az ablakok felső szélén helyezkednek el. Zárja be őket 3D oldalról útmutató pajzsokkal, hogy a friss levegő az elején megy, és fűtött levegővel keveredik. A kültéri lyukak a védőburkolatot fedik le.

Világítás és vízellátás

A fent említett világításról beszélünk többet a vízellátásról. Köteles megszakítás nélküli, szállított víz – tiszta és könnyen hozzáférhető. A szegény vízellátás székrekedést okozhat az állatokban, az emésztés romlása, a túlmelegedés és a hideg. A sertések típusainak megtekintése.

Fűtött saraja

A pigsty melegítéséhez a ventilátoros fűtőberendezések vagy a mount sütők használata lehetséges. A “meleg padló” rendszert is telepítheti, ha a fűtőcsöveket a padló rétegei között helyezik el.

Trágyázási rendszer

A sertések tartalmának fontos problémája a trágya tisztítása. Ehhez a folyosókkal a kamra vagy null tálcákkal vannak elrendezve. Ezek betonból, agyagcsövekből, feldolgozott táblákból készíthetők. Ha padlóit építettél a rácsból a szobában, akkor csak le lehet mosni. Az egyetlen dolog, ne felejtsd el, hogy egy nagy csatorna tálcát a padló alatt.

Belső elrendezés

Belső elrendezés A szellőzést és a világítási rendszerek megteremtése után kezdődik a szoba szétválasztásával. Minden korcsoportot külön gépekben kell tartalmazni.

Gépek

Amikor egy pigstyot építenek saját kezével, a gépek felszerelve vagy fából készült kerítésekkel vagy fémekkel vannak felszerelve. A tengerszint feletti magasság általában nem haladja meg az 1 m-t, minden él külön kapuval van felszerelve. Határozottan lezárták a fejeket, az egyszerű cseppek nem alkalmasak itt, a sertések gyorsan megtanulják felemelni őket a tapaszukkal, és kinyitják az ajtókat.

Ivóadagoló

Először meg kell határoznia a sertések táplálásának helyét, és szükség van rá. Figyelembe véve a következő tényezőket.

 • A dimenziós dimenziók a sertések és méretek számától függenek. Három sertés elég közepes vályú, több, természetesen az adagoló meghosszabbodik. Standard méretek: szélesség – 40 cm, mélység – 25 cm, hossza az állatállománytól függően változik.
 • Az adagolók tisztításához a belső felület kerekítve van. Ugyanez a cél az egyszerű dőlésszög.
 • Az etetéshez való vályúra integritását nem szabad megszakítani, az adagoló súlya mellett elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy elkerülje a sertésekbe. A könnyű adagolók esetében csatolja a padlót.

 • Az adagolók készítéséhez különböző anyagokat használnak. A fa vályúk a legbiztonságosabb környezeti szempontból, de az életük nagyon rövid. Ha fém vályú, adjon előnyben az alumínium vagy rozsdamentes ötvözetek.
 • Annak érdekében, hogy elkerülje a tömítő sertések az adagolókészülékekben, készítsen egy jumperet felülről.
 • Tisztítsa meg rendszeresen, hetente egyszer. Fém esetében a mosás legegyszerűbb módja – a tömlőből származó víz sugár. A vízzel való gyakori érintkezésből származó fa eloszlatja és reped. A kaparók itt lesz segítve.

Kétféle ivótípus létezik.

 • Alkalmi, ősi óta használják őket. A legegyszerűbb eszköz. Az ilyen ivószekrényekből az állatok nem ölnek ki a vizet. Egy jelentős hátrány – Gyakori mosás szükséges a gyors eltömődés miatt.
 • Mellbimbó vagy mellbimbók. Több bonyolult, vízálló csomópontból, nyomáshidraulorból, szűrő- és vízcsövekből áll. Az üzletekben értékesítik őket, de ha szeretné, akkor ilyen ivást tehetsz.

A pigsty alatt is győződjön meg róla, hogy a platformot a gyalogos sertésekhez, lehetőleg az épület déli részéhez írja. Ez az állatok ideális fejlődéséhez szükséges. Tegye ott néhány adagolót, részeg, és séta a sertéseket.

Arról, hogyan lehet egy pigsty a saját kezével, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: