Szén grill: kiválasztási kritériumok

A COALS főzése a legősibb módja az élelmiszer főzésére. Ők az ősi őseinket használták. Juicy steak és illatos kebabok, sült zöldségek és halak jogosan tekintve finom ételeket. És annak érdekében, hogy helyesen legyenek, érdemes figyelmet fordítani a szénrácsra.

Jellemzők és célállomás

Szinte minden ember megpróbálta az ételt, főzött otthoni grillezett (mangale), legyen valami lédús csirke, grillezés vagy nem kalória zöldség. És mindenki tudja, hogy az illat szimulálása, amely a szénfőző során termékeket iszik. A szénrács egyedülálló gép a főzés területén, amelynek helyettesítése még nem.

Az élelmiszer fő jellemzője pontosan a szénrácson az aroma – a tűz aromája, amely különleges, egyedülálló illat és íz. A főzés folyamata a szénrácsban “finomnak” nevezhető. Kályha vagy tandoor – brazier tűzhelyként is használható, különösen az ázsiai őslakos népekben.

A megfelelően apróra vágott grill nagy hőmérsékletet tart fenn több órán keresztül, ami szintén a szénfogyasztást is megtakarítja. A gyors fűtés (20-30 perc) miatt a főzési folyamat majdnem 2-3 alkalommal csökken. Ne felejtsük el, hogy a szénrácsnál nemcsak az ételt, hanem a dohányzást is.

A szén mellett két további rács van – elektromos és gáz. A szénverzió, az egyedülálló íz mellett, több előnye van. Például az elektromos árammal szemben bárhol használható, mivel nem kapcsolódik a tápegységhez. Ez egyúttal utca, és otthon. Ez többször kevésbé és tömörítő gáz analóg, nincs szükség gázhengerekre, amelyeken egy gázrács.

Fajták

A grillek hagyományosan szén, gáz és elektromos. Ezen fajok mindegyike több más alfajra osztható. Tehát a szén verziók között többféle megkülönböztethető:

 • Toszkán grill. Az egyik legegyszerűbb és legegyszerűbb és könnyen eszik. A klasszikus verziót egy egyszerű fém fémhálóval, amelyet tűzre helyeznek. Használható még egy kandallóban, sem nyílt tűzben, tűzön égett izzó szén. Vannak olyan módosítása, mint például egy rács, például kettős rács vagy hurok, különböző fúvókák.

Nagyon fontos, hogy a modell lába elég magas (10-15 cm), ellenkező esetben az élelmiszer alaposan a sült.

 • Hibachi. Ez egy hagyományos japán grill, amely annyira népszerű, hogy módosításait nemcsak az ázsiai népek használják. Ez egy nagyon kompakt modell, amely szilárd fémkemence. A termék fém rácsokkal van felszerelve, amelyek alatt az anyagok és az alulról szellőztetés. A rácsok feloldhatók és csökkenthetők, megváltoztathatják a tápfeszültséget és a hőmérsékletszintet, amely hozzájárul a kézi grill beállításához.

A küzdöttség átvihető velük, és a tömörség miatt még az asztalra is felhelyezhető.

 • Grillező kazán. Ez az opció nem különbözik a nehézségben, és az egyszerűség a grill esetében mindig plusz. Az ilyen eszköz használatához nagyon könnyű – az alsó részre öntik, és a termékek a rácson helyezkednek el a tetején. A tűz nem megy jól a magas falak miatt, a hőmérsékletszabályozás a szellőztetés következtében történik, és a Domed fedél lehetővé teszi, hogy ezt a modellt füstölgőként használja.

 • Kerámia sütő. Különböző névvel rendelkezik – kerámia grill vázlat. Ez az opció 1974-ben jelent meg a piacon, és valami hasonló a kerámia szénrács és a Hibachi szimbiózisához. A kerámia kemence tűzhelyből, rácsból és kupola fedeléből áll. Ez a gazdaság jellemzi – a kerámia falak annyira jól tartották, hogy a szénnek szüksége van egy kicsit. A hőmérséklet-szabályozás miatt előfordul, hogy a szellőzőnyílásokat és aljáról a tetejére, és a szorosan szomszédos borítólapra tartja a nedvességet, és belül a gőz, amely lehetővé teszi az élelmiszer, hogy felszívja őket, amennyire csak lehetséges,.

 • Pilóta grill. Ez a grill olyan, mint egy forma és méret, mint egy téglalap alakú asztal egy széndobozban. Állítható rácsokkal van felszerelve, amely lehetővé teszi a hő beállítását a munkafelület emelésével vagy csökkentésével (maga a folyamat az emelőmechanizmusok miatt következik be).

A szállítás módja szerint a szénrács számos fajtája megkülönböztethető:

 • Helyhez kötött. Az ilyen grill egy bizonyos helyre van állítva, nem lehet átadni. Rendszerint közepes vagy nagy méretű, összecsukva a fedelet, a verandára helyezhető, és az asztali tetejével együtt egy egész konyhai készletet képez.
 • Mobil vagy hordozható. Ez az opció kerekekkel vagy más berendezésekkel van felszerelve, így a helyről a helyről helyezhető el. Az ilyen modellek méretei nem a legnagyobbak, gyakran az ingatlanok is vannak. A grill szépsége az, hogy az erdőben vagy egy pikniken lehet vele venni, ami nagyon kényelmes.

Anyaggyártás

Van egy hatalmas szénhidrács a világpiacon, de a legtöbbjük három anyagból készül – Acél, öntöttvas és kerámia. Tehát például a kerámia grilleket is ismerik jól ismert szakácsoknak. Ezek könnyebbek, mint a többi súlya, jól felmelegedett és meleg, és az élelmiszerek nem égnek – könnyebben mossák őket, mivel nem ragadnak meg az ételt.

A ház mellett a grillnek van egy másik fontos része – a rács. Ez öntöttvas vagy acélból készül, beleértve a rozsdamentes. Az öntöttvas rácsok híresek az a tény, hogy képesek ellenállni a nagy hőmérsékletek nélkül deformáció nélkül, szintén tartós és környezetileg tiszta, de mérlegeljük a többi emberét is.

A vasrácsok ellenállnak bármilyen korrózióhöz és nagyon tartós, mert több mint 800 Celsius fokozódik a hőmérséklet.

Dimenziók

A szénrács mérete a céltól függ. A grillek hagyományosan nagy, közepes és kicsiek.

A nagy szénhidrácsok alkalmasak azok számára, akik gyakran gyűjtenek nagy csoportokat, szeretnek rendezni az ünnepeket, találkozókat, vagy csak inkább előnyben részesíti a nagy részeket. Az ilyen grillek könnyűvé teszik a nagy mennyiségű élelmiszerek elkészítését (15-30 fő részére). Gyakran használják az éttermekben és egy nagy részvételű kávézóban is.

A középső rácsok a legjobb választás a hagyományos szülők és két gyermek számára. Az ilyen modelleket leginkább otthoni használatra választják.

A kis grillek tökéletes kiút, ha nincs elég szabad hely, de néha kebabot vagy steaket szeretne készíteni. Az ilyen modellek még a lakásházak verandáján vagy az apartman erkélyén is találhatók. Ezek alkalmasak 1-2 főzésre, amely finom húsokat vagy zöldséget szolgál fel.

A legkisebb modellek zárt helyiségekben használhatók, vannak hordozható asztal is.

Formák és formák

A termelés még mindig áll. A szénhidrácsok folyamatosan változnak, amelyek célja, hogy javítsa őket. A tervező gömb nem lagging mögött – sok szénhidrács formája és megjelenése olyan feltűnően megkülönböztethető, hogy minden vásárló megtalálja az ízlésnek.

Például a tojás alakú szénhidrácsok széles körben elterjedtek a piacon, klasszikus kerek formák és hagyományos téglalap alakúak.

Gyártók

A gyártó kiválasztásának kérdése mindig releváns. A legtöbb vásárló meg akarja menteni, és a bizonyított márkák grillezése gyakran nagy pénzt költ. Ezért az ár és a minőség között kell választani. Végtére is, a kínai termelés legolcsóbb egysége megállíthat egy pár használat után, és még a kis pénz is kiderül, hogy a szélbe kerüljön.

Talán egy szénrács kiválasztásakor a márkára kell támaszkodnia. Végtére is, a népszerűséget nem a reklám és a marketing, hanem a vevők véleménye és tapasztalatait egy cég technikus használata során. A vezető gyártók garanciával rendelkeznek – néha még az egész életen át, és azokat az üzleteket, amelyekben értékesítik őket, 1-3 éven belül vállalják, hogy szabadon javítják a terméket, amely nem sikerült.

Több vállalat közé tartozik a népszerű és bizonyított szénrácsok gyártói:

 • Nagy zöld tojás – Ez egy egyedülálló márka az USA-ból, amely híres a tojás alakú kerámiákról, amelyek még a híres szakácsokat is használják, Mischlen Star tulajdonosok. A tojás alakú grillek mellett a vállalat modelleket és egyéb formákat, valamint különféle konyhai kiegészítőket és grill tartozékokat kínál – fedeleket, hőmérőket, tisztító keféket, ételeket, alumíniumból, öntöttvas, rozsdamentes acélból és kerámiából készült. A legolcsóbb szénrács 67-70 ezer rubel lesz, és kedves – fél millió alatt.

 • Broil King. Ez a vállalat rozsdamentes acélrácsokat és kiegészítőket termel. A család vonalának legköltségesebb képviselője Porta-Chef 120, amelyek körülbelül 30 ezer rubelt költenek. A legdrágább modell Imperial XL, A költség, amelynek költsége körülbelül 300 ezer rubel. A vállalat grillezője pontos hőmérséklet-szabályozással van felszerelve, van egy kezelési rendszer, pörkölés és feszültség, és a szabadalmaztatott égő a design “cső a csőben” egységes rozzárt kínál.

 • Weber – Ez egy fiskális lehetőség a fent leírt vállalatokhoz képest. A legolcsóbb grillel lehet megvásárolni 8 ezer, kedves – 200 ezer rubel. A vállalat modellje acélból készül, a rácsok rozsdamentes vagy krómozott acélból kerülnek bemutatásra. Fogantyúk hővédelem. A drágább modellek összecsukható asztalokkal és burkolattal vannak ellátva, valamint porcelán bevonattal is rendelkeznek, rendelkeznek-e a mozgáshuzalok. A rácsok lábai összecsukódnak, ami pozitívan befolyásolja a hordozhatóságukat.

 • Cmi. A márka rácsai öntöttvasból készültek. Ezeket a kerekeken lévő fedéllel mobil modellek képviselik. Tartalmazza a hőmérséklet-érzékelőt is. A CMI a költségvetési szegmens jól ismert képviselője.

Tippek a választáshoz

Amikor a grill alakja van, a leggyakrabban szakértők tanácsot adnak az ovoid vagy lekerekített formában. Formájának köszönhetően hosszabb ideig tartanak, és az olcsóbb költségek is óvatosak, és további művészeti tárgyak is válhatnak. A hő megőrzésének hangsúlyos hatásának köszönhetően ugyanolyan sikerrel és füstölővel és kenyérkészítővel, valamint serpenyőben használhatók. Bármilyen típusú termékeket főzhetnek, húsokkal és halakkal kezdve, és sütéssel végződnek.

A grill kiválasztásakor meg kell határozni, hogy mi lesz a jövőben. A készülék termikus módjának kiválasztása attól függ. Tehát például kolbászok vagy zöldségek esetében elegendő 180 ° C. De a kebabok és steak előkészítéséhez a hőmérsékletnek magasabbnak kell lennie. A legjobb megoldás egy modell szabályozóval rendelkezik, vagy a rács magasságának beállításának lehetőségével. A hőmérsékletet olyan egyszerűvé teszi, hogy önmagában állítsa be, és nem szükséges a vízzel való vízzel elárasztani a hőmérsékletet. A hordozható modellek ideálisak nem csak a házhoz, hanem a lakáshoz is.

Sok figyelmet szentelnek minden vevő az árhoz, amely a minőséget, a méretet és a gyártótól függ. Tehát az ismeretlen gyártók kis modelljei körülbelül 5 ezer rubelt költhetnek, de nagyon rövid időre szolgálnak. Gyakran előfordul, hogy az ilyen rácsok számos veszélyes bontás következik be, mivel törékeny anyagból készülnek, nehezen tisztítható, és a szén villoghat, és nemcsak elronthatja az ételt, hanem a nyugodt aláássát is.

Az átlagos ár grillezése 30 ezer rubelből és felett vásárolható. Ebben a kategóriában kiváló minőségű egységet talál. A legtöbb gyártó pontosan az átlagos árszegmensben rácsot termel, így mindenki megpróbálja kérni a vevőt, javítja a termékét. Ennek eredményeként ma a különböző modellek hatalmas választéka.

A Premium Coal Grills a híres márkák modelljei, elsősorban a kerámiából származnak. Amelyek mindegyikét egy hosszú élettartam jellemzi, mert a jól ismert cégek értékelik hírnevét.

Ezt a híres márkák, mint a nagy zöld tojás, a brail király, weber.

Ne felejts el olyan kiegészítőket, amelyek diverzifikálhatják és megkönnyíthetik a főzési folyamatot. Mind a kerekek, mind a csirke vagy shawarma köpőhöz tartoznak, és különböző fúvókák. Ahhoz, hogy megvédje a grill az időjárástól, szüksége lesz egy esetre, és tisztításra van szükség – egy kefe merev fém halom. És a főzés legkényelmesebb folyamatára, szükség lesz a kesztyűre, a pengékre vagy a fogókra, valamint a szénre.

A legjobb, ha a speciális boltban vásárolt brikett szénnek előnyben részesíti.

Arról, hogyan kell megrepedni a szénrácsot, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: