Tégla kemencék egy pavilonban: a létrehozás jellemzői

  Tégla kályha egy pavilon – kényelmes főzőeszköz és nem csak. A főzéshez rendelkezésre álló ételek sokfélesége mellett lehetővé teszi a friss levegőben a relaxáció szezonjának meghosszabbítását, a továbbított hőnek köszönhetően. Tégla tűzhely, saját kezével, tartós és gyakorlati design. Tekintsük az eszközök létrehozásának jellemzőit.

  Sajátosságok

  Luxus tégla sütő, grillezési terület, főzőlap, egyéb attribútumok – egy komplex eszköz, amely nem könnyű építeni az építőiparban. A tégla tűzhely fő jellemzője a konkrét alapítvány kötelező jelenléte. Ha a pavilbo egy egyszerű verzióban történik, és van egy sétány, érdemes egy hordozható grillezőt csinálni. Ha úgy döntenek, hogy egy kő sütőt építenek, érdemes foglalkozni a tervezés jellemzőivel.

  A saját kezével épített utcai sütőnek meg kell felelnie számos követelménynek. Fontolja meg a fő kritériumokat.

  Biztonság

  A tűzhely részei lehetetlenné válnak az olyan tárgyakkal, amelyek könnyen meggyulladhatnak. A speciális képernyőket védelemként kell használni. Ez a funkció érdemes figyelmet fordítani, ha a tűzhely egy fából készült pavilonban található.

  Nedvességállóság és fagyállóság

  A paviloni kályhát a meleg időszakban használják, de a tervezés folyamatosan az udvaron található. Ezért az építésű anyagok nem szabad elnyelni a nedvességet. A felhalmozott folyadék, fagyasztás, elszakítja a téglát, amely repedések jelenik meg, és a tűzhely maga is összeomlik.

  A megfelelő típusú anyag kialakításához kell használnia. Ezeknek tűzállónak kell lenniük.

  Fűtési hőmérséklet

  Még az eszköz külső részében is erős hővel sem szabad melegíteni. A forró felületek véletlenszerű érintéssel égethetnek. Kizárja, hogy a felületek különleges felülete lehet. Mivel nem éghető burkolat, csempék és kő alkalmas.

  Ökológia

  Az utcai helyhez kötött tűzhelyre kiválasztott anyag nem tartalmazhat káros összetevőket, amelyek fűtöttek lesznek elosztva, károsítják azoknak az egészségét, akik a pavilonban lesznek.

  Eszköz

  A tűzhely eszköz tökéletes változata az Arbor kezdeti kialakítása a grillezéssel együtt. Néha a főváléptetést külön kell elhelyezni az építménytől, de gyakran az Arbor belsejében helyezkedik el. A tervezésnek biztonságosnak és kényelmesnek kell lennie. A tűzhely nem akadályozhatja meg a szabad mozgást.

  A kemence helyét az élő ház számára leeward oldalról kell kiválasztani. A lakóépület közelében nem felszerelheti a fővárosi sütőt az utcára. Ezenkívül nem szabad a növekvő fáktól származni. A főzéshez kiemelt zóna befejezhető porcelánkönyvvel vagy csempével.

  Mindenesetre a kezdeti projektre lesz szükség. Fejlesztése során figyelembe kell venni a súlyt, a méreteket, a tervezés megjelenését. Az építési munkában fontos, hogy szigorúan kövesse a létrehozott projektet, ami tükrözi az építés összes árnyalatát a rajzokban.

  Ugyanakkor minden lépés a kemence létrehozásához alaposan és tiszta legyen. A technológia betartása lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű terméket kapjon, amely sok éven át fog szolgálni, a ház tulajdonosai jó munkával.

  Fajták

  A póréhagymainak példái különböző lehetőségeket hoznak létre.

  Lehet:

  • Orosz tűzhely;
  • Kamenka;
  • kandalló;
  • B-B-Q;
  • Komplexek különböző modulokkal.

  Az orosz kemencék hagyományosak Oroszország számára, de a grillezés és a mangálok gyakoribbak ma. Az igazi orosz sütő a pavilonban valószínűleg nem illeszkedik, mivel ez különbözik a hatalmas méretben. A szabad hely megtakarítása, az orosz kályhák racionálisabb változata általában. A készülék inkább egy márka, amelyet egyszerűen orosz stílusban készítenek.

  Az ilyen eszközzel felszerelt eszköz kényelmes, hogy nem csak az utcán működtethető: alkalmas a magánház konyhájára. Grill és a kályha lehetővé teszi, hogy sok ételt készítsen (kivéve a sütőipari termékeket). Klasszikus helyhez kötött típusú mangal – találni a kis telkeket. A kis méretek ellenére a készülék lehetővé teszi, hogy néhány ételt készítsen egyszerre a grillezésen és nyárson.

  A konyhai moduláris komplexek jellemzően köpködnek, grill, dohányzás, lemez, amely telepíthető. A készülék több feladat elvégzésére alkalmas. De a komplexum erőteljes monolit alapot igényel, amely a struktúra hátrányai számára tulajdonítható. Építése egy meglehetősen problémás esemény. Kandalló, amely esztétikai célokra és fűtésre van felszerelve, egy pavilonban épülhet.

  Kültéri kemence az utcán – haszontalan főzőeszköz. Meglehetősen szükséges az esztétikai funkciók növelése.

  Hogyan válasszuk ki?

  Az anyag kiválasztása a kemence építéséhez ma meglehetősen széles. A nyersanyagok építési piacán a vezető védjegyek kiterjedt tartományt kínálnak.

  Többféle téglát is használhat.

  • Hőálló. Ezt a téglt egy piros árnyalattal megkülönbözteti, nincs lyukak.
  • Kerámia (agyag). Magas hőmérsékletet tart, hatékonyan felhalmozódik a hőt. Vizuálisan ez a fajta agyag téglákat nehéz megkülönböztetni más olyan opcióktól, amelyeknek nincs hőálló jellemzői.
  • Kamálott tégla. Tűzálló tulajdonságokkal rendelkezik, de gyakrabban használják, mint egy arc, vagy dekoratív betétek.

  Az építési projektek általában azt feltételezik, hogy átfogó anyagokat használnak. De használhat egyfajta anyagot az egész szerkezethez. Ez attól függ, hogy milyen funkcionalitású anyagok választéka az utcai tűzhely építéséhez.

  Például, ha a komplex védett a hőszigetelés rétegének kialakításában, akkor a kandalló évente használható. A tervezés nemcsak a főzéshez, hanem a fűtésre is képes lesz dolgozni.

  A mangal típusú eszköz sütő formájában épülhet. A készülék működési módja hasonló marad a brazierhez. A használat első szakaszában a készülék jól támadható. Akkor húst helyezhetsz a nyárson az ötödikben. Az egyenletes felmelegedés miatt a kebaboknak nem kell folyamatosan csavarniuk, és eltűnnek, hogy kövessék a főzés folyamatot. Az építés kiválasztásának vezetője grillező, a mobil pörkölés prototípusára épül. A nyárstól a tűzhelyet megkülönbözteti egy álló rács, amelyen hús készíthető.

  A többfunkciós struktúrák sugallják a nyársat. Ez a tűzhely különös érdeklődést élvez a magánházak számos tulajdonosa számára.

  A helyhez kötött design magában foglalja a kicsapódás és a szél lángjának kötelező védelmét. A fedett eszköz hosszú távú hőbiztonságot támogat. Az utcai barbecue fémből történik. A helyhez kötött tűzhely háza nagy tűzálló jellemzőkkel rendelkező téglából készül. A pályák előtt gyakran helyhez kötött komplexumok, amelyek közé tartozik a kemence berendezések, csatornarendszerek, mosdó, bútorok, asztalok (minden, ami hasznos az utcán főzni).

  Épület

  A helyhez kötött tűzhely méretei kicsiek, így a gyártás anyaga mennyisége egy kicsit megtörténik.

  Használhatja a szabványos sémát:

  • Hagyományos tégla – 360 darab;
  • Chamotte tégla – 120 darab;

  Ezenkívül az agyag és a homok megoldása lesz. Fontos, hogy egy árnyalatot: a megoldás szánt téglafal szükségszerűen olyan konzisztenciát, amely kizárja annak tapadását a szerszám, de ugyanakkor nem engedi terjed a felszínen a falazat. Az építési lépések közvetlenül összekapcsolódnak a kiválasztott tervezés típusával.

  A munka fő pontja – az alapítvány építése. Tekintsük ezt a folyamatot.

  Alapítvány

  A kályha és az apák egyidejű felépítésével a két létesítmény alatt található bázis egységes lehet. A kályha telepítésekor a kész kerítőbe telepítéskor ki kell választania a megfelelő helyet. Az elrendezés elvei általában gyakoriak a kandalló elrendezésével. Például a vázlat és a biztonság hiánya fontos.

  A billentyűzet alatt a gödör, amelynek mélysége 50-60 cm legyen. A gödrök alján halmozott kavics és szabotázs. A következő szakasz megerősíti, meg kell tennie a hálót a huzalból, és az élek egy zsaluzat. Ezután töltse ki a betont gödröt az 5 cm-es szintre a padlótól.

  Hagyja az időjárási viszonyoktól függően körülbelül 20-25 napig. A zsetonok megjelenésének megelőzésére a fagyasztott beton ajánlott a víz elvégzésére. A fagy lejárta után tegye vízszigetelést (például gumioid). A következő kötelező szakasz az állvány építése.

  Építkezés

  Állvány, figyelembe véve a megrendelés rajzát. A réz tégla alkalmas anyagként. Ha a munkát saját kezével végezzük, vegye figyelembe az öltözködést, tisztázza a sorok és szögek egyenletességét egy szinten. Különös figyelmet fordítanak a megrendelések első hat sorára. Ők lesznek a polcok helye az asztal tetején. 7. sor – A süllyedés átfedése, a 8. sor – átfedés és a kemence alja kezdete.

  Flak

  A 9. sor végrehajtása, a Shamot használata. A béléssel a fókuszt érdemes megfizetni a megoldás vastagságát: nem lehet több, mint 3 mm. Annak érdekében, hogy az ilyen típusú téglák hőmérséklet-bővítésének biztosítása érdekében a két faj közötti átmenetnek legalább 20 mm legyen. Ha az átmenet nem, az alakja a repedések folyamatában van, és a tűzhely deformálódik.

  Hőmérséklet-rés felemelése bazaltkábel. Nem gyúlékony, hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. A 10. sor a kabát folytatása egyidejű szűkülésével. 11. sor – A fektetési kemence befejezése. Itt már telepítheti a rácsot (rács).

  Munkafelület

  Itt lehet egy kő vagy csempe alkalmazni. Mindkét anyag a kívánt tulajdonságokkal rendelkezik.

  Rézműves

  Brazier forma, 12 sorral kezdődően (egy tégla egy téglával a Shapur alatt). A brazier helyet 13 és 16 sor között kell elhalasztani. A falak kialakulása 17m sorban.

  Boltív

  Ha a kemencék elrendezésében szereplő tapasztalat kicsi, akkor az ív jobb formában van a kartonból előállított sablonon. A sablont a téglákon kell elvégezni, pontjelzőt jelölve. A későbbi tégla jelölésén levágott tégla, alkotva az ívet. A jobb stabilitás érdekében elvégezhet egy tüskét a fa tömbből. Az oldat teljes szárítása után eltávolítható.

  Ez a kéménycső. Tekintsük a tervezés szigetelését a tetőneművel való érintkezés helyén. Végezzen padlószigetelést a tűzhely közelében, szigetelő falak és mennyezet. A rajz és a kémény szerelési szakasza egyszerűsíthető, mivel a komponenseket a kész formában lehet megvásárolni. A téglák helyett ebben a szakaszban alkalmazhatod a lemezeket.

  Amint a falazat alakul ki, vágási táblát készíthet. A pultnak meg kell egyeznie a téglafal méretével. Mintegy anyag az asztali tetejére, használhat egy fát, kőburkolatot, többrétegű fánt és öntöttvas. Az utolsó lehetőség olyan beépített főzőlapként működik, amelyen ételt tudsz főzni.

  A pultot mosogatással lehet felszerelni. Kényelmes, de szükség van egy emelőcsőre. A téglák és az edények széle között különleges szilikon tömítőanyagot kell kialakítani vízálló tulajdonságokkal. A tér esztétikai kialakításához az asztali tetején lévő fülek ajtókból készülhetnek. Az anyagi anyag lehet a legkülönbözőbbek.

  Árnyalatok használata

  Ha a tűzhely megfelel a technológiának, hosszú lesz. A helyszín megválasztásában azonnal meg kell adnia azokat a fő elveket, amelyek magukban foglalják a szél rózsák irányát és a minőségi terület elérhetőségét. Leggyakrabban a sütőt úgy használják, hogy a gar és a szikrák ne esnek a ház és más gazdasági struktúrák felé. Annak érdekében, hogy a hatalmas struktúra harmonikusan nézett a pavilonba, fontos kiválasztani a jogot.

  Feltételezzük, hogy a kemence elülső részének elülső részének alapítószakaszát egy gyújtónak, előnyösen durva felületű anyagból kell állítani. Például, ideális esetben a porcelán kőből készült csempe. A tégla kialakítás maga is maradhat. A tűzhely kerámia burkolólapokra lehet elhelyezni vagy beállítható.

  A tűzhely megjelenése a kiválasztott befejezési opciótól függ, de ebben a szakaszban mindez az építés tervezési megoldásaitól függ.

  Tekintsük más árnyalatokat.

  • Az alkalmazási kemence fő árnyalata a pavilonban – a kémény helytelen munkája és a rossz működés. Például a tégla sütő gyorsan elrontásba kerül, ha az üzemanyagot vízbe önti. Ez a módszer az építés megsemmisítéséhez vezethet több felhasználási munkamenetben.
  • A csövekkel való problémák gyakran a széllökések miatt történnek. Ezért a tervezés fontos pozícióban van, hogy a fordított tolóerő ne jelenjen meg. Ellenkező esetben a pavilon lesz tele szénmonoxiddal.
  • Egy másik probléma az utcai tűzhely csövekkel – üledék. Ezért a helyhez kötött tűzhellyel rendelkező állatok gyakran tégla- vagy fémkerettel vannak felszerelve. A formatervezők tetője kiegyenesítővel vagy csempe borítja.

  • A kemence tökéletes elhelyezkedése a pavilonban – a végső részben a kifelé irányuló oldal megfordításával. Így a tűzhelyből származó égő termékek nem esnek bele. A kemence dobozának széles fala megmenti a hőt.

  A helyhez kötött kályhák alkalmazása a leggyakoribb a kávézóban és az utcai éttermekben. Egy privát kastélyhoz vagy házhoz kényelmesebb és praktikusabb, hogy olyan mobil eszközöket használjanak, amelyek könnyen karbantarthatók. A műszerek bármely gazebosba telepíthetők, a tűz vagy a füst félelem nélkül. A vágott kemencék különböző megoldásokban készülnek.

  A legnépszerűbb moduláris szerelvények. Az ilyen eszközök működési jellemzői megfelelnek a jó házi tégla kemence paramétereinek. A vásárolt lehetőségek fő hátránya a magas költségek. Csökkentheti a kiadások, ha fokozatosan vásárol modulokat. Ez vagy az integrált eszköz egysége mindig külön megvásárolható.

  Ebben a videóban egy lépésről lépésre irányuló utasítást vár a tégla kemencével.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: