Téli kertek alumíniumból: Előnyök és tervezési lehetőségek

Ha szeretné, hogy egy lakóhelyi helyiségeket egy modernebb és jól ápolt megjelenés, valamint a háztartások “sarka a pihenés”, akkor győződjön meg róla, hogy szervez egy téli kertet. Használhatja a loggiát a lakásban ezekre a célokra, de a tökéletes opció tágas kiterjesztést tesz a magánháznak, megesedik az összes oldalról.

Sajátosságok

Ahhoz, hogy az álmaid téli kertjét építsen, fontolja meg, hogy a helyszín, és természetesen magas színvonalú üvegezés. Ebből származik, amely a hideg időjárási körülmények között a növények virágzásától függ. A hőmérséklet és a páratartalom a lehető legkényelmesebbnek és a tulajdonosoknak kell lennie, mert a hangulatos téli kertben valószínűleg a téli napok nagy részét tölti. Ez az oka annak, hogy a télikert építésének és üvegezésének anyagainak megválasztása annyira fontos.

A fémeket a legtöbb technológiai és tartós befejező anyagnak tekintik, Az egyik leggyakoribb – alumínium. A minták a téli kertek, tartalmazó ötvözet 80-90% alumíniumot általában használt, a adalékok további szilárdságot és javítását a mechanikai tulajdonságok. Az alumínium képes fenntartani szerkezeti tulajdonságait bármilyen éghajlati viszonyok alatt – sem 50 fokos fagyok nem szörnyűek, sem 50 fokos hő.

Ezenkívül ez a “szárnyas fém” ellenáll az intenzív ultraibolya sugárzás és a magas páratartalom, amely különösen releváns a tengerparti kerületekben. Az alumínium egyetlen hátránya magas hővezető képesség, és azt jelenti, hogy a hőmérséklet-ingadozások befolyásolják a szerkezet elemeinek paramétereit. Az alumínium és az üveg kombinációja a télikert kialakításában különleges erővel és tartóssággal rendelkezik.

Az alumínium keret képes ellenállni a súlynak is nagyon nagy méretű üvegezést. Az üvegtetőnek biztonságosnak kell lennie, hogy ne repedjen az onsmoszferikus csapadék alatt, ezért a menedéket általában plexiális vagy polikarbonátból készítik. Ugyanakkor, erősség szerint a második lehetőség sokszor nagyobb, mint a szokásos üveg.

Az ágy dőlésszöge akár 60 fokos lehet, míg a tető hűtője, annál könnyebb lesz az, hogy gondoskodjon róla: a csapadék leesik, és a kondenzátum az üveg belsejéből kiszárad. Ezenkívül a napfény behatol a ferde tetőről, amely az őszi és téli téli kert helyiségének természetes forrását szolgálja.

Ami az alumínium kialakítás helyét illeti, a legjobb megoldás lesz a ház déli vagy keleti oldala. A téli kertben a keleti oldalon a nap reggel leesik – nem olyan intenzíven ragyog, és 12 óra múlva nem sérti a színeket. Ezért sokféle növény fogja ezt a legtöbb kényelmes.

Nyáron a déli oldalon a szoba túlmelegedhet, ebben az esetben kiemelnie kell a szoba csökkentésére és a hőmérséklet csökkenésére. A légkondicionálás és a jól átgondolt szellőzés természetesen segít, de gyakrabban kell törölnie a növényeket. De ősszel vagy télen, a design a déli oldalon szolgál egy jó szolgáltatást.

Alumínium profil előnyei

A honfitársaink több mint fele válasszon egy alumínium profilt a téli kertek üvegezéséhez, mert Ez az anyag számos előnye és előnye van:

 • könnyű súly;
 • tűzbiztonság;
 • könnyű telepítés;
 • Mechanikai erő;
 • A tartósság (az alumínium profil 70 éve a felújítás nélkül);

 • a hőmérsékleti különbségekkel szembeni ellenállás;
 • A keret erődje és merevsége;
 • nedvesség impotenciája;
 • megfizethető ár;
 • egyszerűség;
 • Korróziógátló védelem (alumínium nem rozsda);
 • A légköri csapadék és a szél ellenállása;

 • Egészségügyi biztonság, mivel nem tartalmaz káros anyagokat;
 • az üvegezés súlyának ellenállása;
 • Az alumínium szervesen illeszkedik bármely belső térbe;
 • Jó fényátviteli képessége van;
 • kémiai hatásokhoz tartozó állványok;
 • Az ultraibolya hatásai nem félnek;
 • Plaszticitás, így bármilyen formában adhatja meg a struktúrákat.

Különböző formák

A legegyszerűbb kialakítás, amely önállóan felállítható – egy téli kert kiterjesztése egyoldalas tetővel a ház falához. Ugyanakkor a korcsolya szögének 30-60 fokos, hogy télen a hó nem halmozódik fel egy üvegtetőtől. A kétkapcsos tetővel ellátott design opció érdemes használni, ha hosszú téli kertet tervez.

A három sugárú tetővel ellátott kiterjesztés bonyolultabb, de gyönyörű design opció nagyszámú sarkokkal. Egy ilyen alumínium kialakítás ajánlott egy “kerek” elrendezést. A szög kiterjesztést általában a nap folyamán a világítási intenzitás alapján választják ki. Egy összetettebb szögletes lehetőség – három sugárú tetővel és szokatlan belső elrendezéssel.

Rendkívül ritka és összetett alumínium kialakítás – a “behelyezés” a házhoz, amikor a télikert a ház egyik szobájába integrálva, például egy nappali, étkező vagy pihenőhely. Vannak olyan opciók is, amelyek külön telepítve vannak a téli kertek házirendjein – kétkapcsos, piramis, téglalap alakú tetővel. Az ilyen különálló alumíniumszerkezetek minden oldalra belső és külső felmelegedést igényelnek.

Üveg ablakok

A télikertben kettős üvegezésű ablakokat nemcsak a napfény kihagyására tervezték, hanem szükség esetén ellenkezőleg, néhány zónát adományoznak. Ez a világítás az üvegházban lévő mikroklíma és a virágok növekedésétől függ. Különböző típusú szemüvegek használatakor több klimatikus zónát hozhat létre a téli kertben a téli kertben különböző típusú növények számára, amelyek különböző termikus mód és fényszintűek. A kert mikroklímájának vezérléséhez a páratartalom és a hőmérséklet-érzékelőket is telepítheti.

A kettős üvegezésű ablakok átlátszóak, megerősítettek, színezettek, matt, edzett, tükör, tűzálló és akár automatizált öntisztító rendszer is. Az ágy ferde részét általában egy dupla üvegezésű pohár temperált üveg külső és triplex belül tükrözi. Ez egy biztonságos kilátás az üvegezésre, amikor a töredékei, ha megszakadnak, nem fogják magukban foglalni. Néhány modern üvegszerkezetben innovatív nyílást is használnak a kezelőpanelen.

A téli kert üvegezése kizárólag a preferenciáira és a pénzügyi képességekre függ. Klasszikus lehetőség – Egykamra kettős üvegezés. Ha a pénzügyek lehetővé teszik, hogy kétkamrás kettős üvegezésű ablakot használjon a téli kert kerülete körül további zajszigeteléshez, és túlságosan nehéz lesz az ágyhoz. A tetőhöz általában dupla üvegezésű ablakokat használnak, háromszoros és második edzett üveggel.

Kívánt esetben és a felárat, a tető tonodizálódhat a növények védelme érdekében a közvetlen sugaraknak való kitettségtől. A projekt költsége a télikert építésére nemcsak az üvegezés típusától, hanem a hordozó alumínium szerkezetek nagyságáról is függ. Amit magasabbak, és amit inkább, a projekt költsége drágább lesz. Ugyanakkor további, acélból készült kiegészítő részekre lehet szükség a téli kertek egyes konfigurációihoz.

Szigetelés

A téli kerti szigetelés lehetővé teszi, hogy jelentősen csökkentse a fűtés és a termálfürdő üzemek költségét még a kemény orosz éghajlat körülményeiben is. A szigetelés egyik módszere – egy speciális film ragasztása az üvegen. Ez nem csak az alacsony hőmérsékleten fog védeni a téli kertben, hanem növeli az üveg erősségét is.

Ezenkívül elősegíti az ablak és az ajtók szigetelésének helyét a gumi tömítés kettős rétegével. És ha szüksége van egy nagyon magas hőmérsékleten, például a növekvő trópusi növényfajok egy üvegházban, akkor használja a „meleg” alumínium profil egy szigetelőt.

Fűtés

A kinevezés és a fűtés típusa is megkülönbözteti a téli kertek többféle típusát is. Az ismeretlen konstrukciók nem lakóhelyek, és kizárólag a növények számára alkalmasak, de sajnos a mikroklíma az inciálisan itt van, így csak a kerti növényi típusok egy ilyen kertben zajlanak. Ideális lehetőség, amely jelentős beruházásokat igényel – folyamatosan fűtött lakossági design, ahol a növények egész évben kérhetik tulajdonosukat.

A téli kert fűtési rendszerei alumíniumból, a központi rendszerhez való csatlakozást, a padlót melegítjük, meleg levegővel vagy elektromos készülékekkel. A téli kert építése előtt tanácsos gondolkodni a fűtési rendszer projektjére. Ugyanakkor az üvegház külső oldala mind az üvegház külső oldalára is szüksége van az üvegen. Ehhez az üvegfűtés fűtési kábelrendszerrel van felszerelve.

Ha Ön benned élsz, a szerencsétlen vágy, hogy közelebb legyen a természethez, akkor az alumínium téli kertje – csak amire szüksége van. Még a legsúlyosabb fagyokban is pihenhet és szeretheti az erőt a virágzó növények közepén. És függetlenül attól, hogy milyen méretű téli kertet és ahol az erkélyen található, a ház kiterjesztése, vagy akár a tetőn. Ezenkívül kiváló lehetőség nyílik az élőhely kibővítésére, amely később gyakorlati célokra használható.

A lakó- és országszobák mellett az alumínium téli kertjei is láthatók irodai és közigazgatási épületek, sportkomplexumok, egészségügyi és szórakoztató központok. Az alumínium szerkezetek harmonikusan illeszkednek a belsejébe, akár a legkisebb szoba design, és színesebbé teszik.

Gyönyörű példák

Téli kert – a természet és az ember közötti kapcsolat.

Az alumínium keret nagyon praktikus és tartós.

Az alumínium profil bármilyen stílusban szervesen kiegészíti az épület építészetét.

A téli kert a házhoz kapcsolódhat, vagy külön kialakításként működik.

Az alumínium téli kertjének előnyeire és lehetőségeiről, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: