Üvegházak az ablakpárkányon és az erkélyen: házi üvegházak

Nagyon gyakran télen, friss zöldségekkel vagy gyümölcsökkel szeretnék kényeztetni, de a nem megfelelő szezon miatt a távoli országokból származó termékeket kell vásárolni. Ha azonban egy kis üvegházat otthon (az ablakpárkányon vagy az erkélyen), akkor felismerheti a kívánt és eszik valami nem csak friss, hanem természetes, hanem természetes, saját kezével. Ezenkívül már elkezdheti felkészülni az ország szezonra, és kap egy jó palántákat, amelyek gyorsabban törnek.

Kinevezés és méltóság

Most az üzletekben vásárolhat gyakorlati bármely olyan terméket, amely csak kívánja, de a minőségük megfelel, nehéz pontosan megmondani. Nem ismert, hogy a zöldségek vagy gyümölcsök megnövekedtek, mennyi ideig és a korosztályok segítségével termesztettek, ami a testben a szervezet gazdagságát kell viselnie. Mindez felveti a vágyat, hogy mindent elfedje, ami az élelmiszerbe esik.

Nyáron nem lesz nehéz, mert a kertben, az égő nap alatt, és időszerű öntözés alatt bármely termék gyorsan növekszik, és hamarosan hosszú várt betakarítást fog adni. De mit kell tennünk télen, ha lehetetlenné válik, és csak tartalomnak kell lennie? Ebben az esetben az otthoni üvegházak segíthetnek. Hozzon létre egy üvegházat az ablakpárkányon vagy az erkélyen gyorsan és rövid idő után, hogy megkapja az első eredményeket.

Microire otthon létrehozásához széles körű objektumokat használhat. Az ilyen üvegház legfontosabb elve a megfelelő mikroklíma létrehozása a tervezésen belül, amelyet a kerti övezet szigetelésével érünk el a külvilágból. Leggyakrabban a polietilént használják erre: a zóna a földről. De mind egy műanyag palackot is használhatsz szeletelt alsó részekkel: Ha a Föld potján viseli, akkor elérheti az üvegházak hatását.

Most van lehetőség arra, hogy üvegházakat vásároljon üzletekben. Teljesen elkészülnek, és nem igényelnek további munkát, kivéve a fő keret összeszerelését és a film felszerelését. Külsőleg a mikro eltérhet egymástól, de van egy feladata – lehetősége van arra, hogy egész évben friss termékeket és zöldeket kapjanak, valamint a közúti nyári szezonba való elkészítését.

Belföldi üvegházhatást létesítési követelmények

Nem számít, hogyan fog kinézni, mint egy üvegház, megvásárolható vagy házi készítésű, gyártás vagy működés érdekében Vannak bizonyos szabályok és követelmények, amelyeknek tudniuk kell, különben az ilyen tárgyak növekvő zöldültetvényeinek eredménye nem lesz megfelelő eredmények.

 • A termesztett növény legmegfelelőbb feltételeinek megteremtése. Ne álljon egy üvegházban, hogy olyan kultúrákat helyezzen el, amelyeknek különböző feltételekre van szükségük.
 • Az üvegháznak kényelmesnek kell lennie, hogy bármikor meg lehessen mosni, változtasson valamit, és állítsa be. Minden ültetvénynek láthatónak kell lennie, minden oldalról jól néz, és kényelmes hozzáférést kell biztosítani az öntözéshez.

 • A kényelem mellett jó lenne, hogy az üvegház megjelenése esztétikus volt, és közeledett a szoba kialakításához.
 • A szoba üvegházának elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon az újrafelhasználható használatnak.
 • A Microstarnik helyének olyannak kell lennie, hogy a növények elegendő fényt kapjanak, de ugyanakkor nem vették meg az összes szobát.
 • A legjobb hely a ház helyére a jövőbeni növények számára a helyiség ablaka lesz, ahol az emberek ritkán találhatók, ami azt jelenti, hogy az üvegházhatású telepítés fényvesztesége nem befolyásolja az élő háztartás szintjét.
 • Ha nem lehet ilyen zónát találni a házban, akkor az üvegházhatású helyet bármilyen kényelmes helyen szervezheti, de mesterséges világítás biztosítása, hogy a növények növekedhessenek és fejlődjenek.

Ezen szabályok után jó üvegházhatást kaphat, amely a legrövidebb idő alatt friss zöldeket vagy más gyümölcsöket kap.

Nézetek Mini Gerlitz

Ha úgy gondolja, hogy az üvegház otthoni otthona létrehozása, hogy friss zöldségeket tudjon növekedni, és elkészítse a palántákat egy vidéki ágyra való leszálláshoz, meg kell fontolnia a modern tervek minden típusát, és meghatározza, hogy mi lesz a legmegfelelőbb egy adott szobában. A lakás a legsikeresebb helyszín az üvegház a fiatal növények számára lesz egy ablaknyílás, ahol mindkét állványt és egy kis üvegházat építhet.

Az ablakon általában a petrezselyem, kaporok vagy hagymák zöldei termesztik, mit használnak az élelmiszerekben. Ha az üvegház feladata a növényi kert palánták termesztése, akkor ez a legmegfelelőbb az egész tervezés az erkélyre. Ebben az esetben megengedheti magának a nehézkes üvegházat, ahol lehetőség nyílik arra, hogy nagyszámú tálcát rendezzen a talajjal, ahol a magokat már vetítik. Az erkély üvegházat adja meg az eredményt, amikor a növények növekedésének és fejlődésének minden feltétele lesz jelen. Ha nincs könnyű fény vagy levegő hőmérséklete a normák alatt lesz, akkor a vetőmag növekedése nehéz lesz, és egyáltalán nem lehetséges.

Az üvegházak egyszerű tervezése

Ahhoz, hogy üvegházat hozzon létre a ház körülményeiben, egy egyszerű üvegházat vásárolhat, és vegyen részt a zöldség növelésében. A legegyszerűbb kialakítás magában foglalja az országok csökkentett variációját, ahol egy nagy helyiség helyett egy polietilénből vagy üvegből van egy kis állvány, amelyet speciális polietilén tokra helyezünk. Általában a rack kerete fémből készült, de otthon készíthet egy fából készült változatot. Az ellátás és az öntözés kényelme érdekében a műanyag Cape villámlással rendelkezik. Kigvasztja őket, eljuthat a szükséges zónához anélkül, hogy felfedné az egész üvegházat.

Az állványok különböző méretűek lehetnek, amelyek egyedileg vannak kiválasztva, az otthoni szabad hely rendelkezésre állása alapján. A magasság eltérhet, ami a szerkezet szintjétől függ, két vagy több lehet. Általában nem használnak állványokat több mint öt polcon, mert megnehezíti a növények gondozását és az állapotuk megtekintését.

Ha nincs szükség egy nagy üvegházra, használhat egy asztali típus, amely olyan, mint valami, mint az akvárium, de az ablakkeretek elve az utcai struktúrák polisztirolból. Ha van egy vágy, hogy vásároljon valami erőteljesebb, akkor ebben az esetben a legtermékenyebb lesz az automatikus rendszerek.

Automatikus

Ha egy egyszerű design a növények háza, ahol kényelmes hőmérsékletet teremtettek számukra, és az egész gondosság egy személyt, majd az automatizált üvegházak vesznek részt, és ezek a funkciók. Az ilyen rendszerek részlegesek lehetnek (meghatározott funkciókészletekkel) vagy teljes, ahol egy személy nem vesz részt a növények elhagyásának folyamatában. Ezeknek az eszközöknek fitolamba van, amely a szükséges fényt biztosítja a növekedéshez; Auto peer rendszer, amely lehetővé teszi számomra a nedvességellátás adagolását; Szellőztetés, amely frissíti a levegőt, és biztosítja a megfelelő növényi növekedéshez szükséges feltételek teljes körét.

Az ilyen rendszerek előnyei az, hogy nincs szükség arra, hogy kényelmesen vagy megfelelő helyet keressenek, mivel bármilyen helyen fognak megbirkózni, legyen az ablakpárkány vagy az alagsor.

Az ilyen automata üvegházak változata több.

 • Groboxok – Ez egy zárt rendszer, ahol van egy autonóm világítás, levegőellátás, fényvisszaverődés. Fontos tulajdonság az eszköz típusának kiválasztásának képessége, attól függően, hogy milyen benne van. Az ilyen dobozban lévő növények ültetése mind a tápanyagkeverékben, mind a hidroponikában lehet.

 • Thermoboxes Könnyen használható apartmanokban. Mind a beltérben, mind az erkélyen helyezhetők el. Ez az eszköz nem fél a negatív hőmérséklettől, és önállóan beállíthatja a mikroklímát, hogy a palánták kényelmesek voltak. A készülék önállóan öntözve az üzemet, szabályozza a hasznos anyagok ellátását, és a lámpákat a szükséges időben kikapcsolja és kikapcsolja. Csak a magvakat kell tenned a bokszba, majd maga a gép mindent megtesz.
 • Aerogarden Ez egy asztali mini-üvegház, ahol a zöldövezet növekedése a repülőgépen megy (olyan tápanyagok, amelyeken a gyökérmagszülők rendszere található). A készülék nemcsak az ideális növekedési feltételek megteremtésében segít, de még többször is felgyorsítja, egy inadener, aki sokkal gyorsabban készíthet egy kész terméket.

Világítás

Az otthoni növények normál növekedéséhez fontos, hogy megfelelő élőhelyet hozzon létre nekik. A legfontosabb tényező lesz a világítás, amely ideális esetben természetesnek kell lennie. Annak érdekében, hogy a palánták napfényt kaphassák, a legjobb, ha az ablakpárkányra kerülne. Ha a ház oldala nem teszi lehetővé a megfelelő fénymennyiséget, akkor egy speciális lámpa kompenzálható. Segítségével kijuthat a helyzetből, amikor a palánták a sötét szobai körülmények között vannak.

Kényelmes egy üvegházhatást az erkélyen, Mert van egy teljesen üvegezett szoba, és a fény a leggyakrabban a növényekre kerül, amelyek végül jó eredményt adnak. Otthon szinte bármilyen növényt termeszthet, a legfontosabb dolog az, hogy tudjuk, milyen környezeti feltételek jellemzőek, és megpróbálják őket. Az egzotikus gyümölcsök növekedése a szobában, egy automatikus üvegházra van szükség, mert a növekedés minden összetevőjét adhatja meg, és ez könnyű, nedvesség és levegő.

Az emberi testtől eltérően a növények piros szegmenshez szükségesek, hogy növekedjenek, fejlődjenek és virágozzanak. A hullámoknak megfelelő hosszúságúnak kell lenniük, amely 600-700 nanométeres. Ezenkívül a kék spektrum fontos, amelynek hullámhossza 400-500 nanométernek kell lennie, amely lehetőséget ad arra, hogy vegetatívan és helyesen alakítsa ki a palántákat. Az egyszerű mesterséges megvilágítás elégtelen lesz, és a használat helyett stresszállapotot okoz egy fiatal növényben, ezért fontos a fény kiválasztása a napfény spektrumában. Ha ezt elhanyagolják, akkor az ilyen körülmények között termesztett gyümölcsök és zöldségeknek egy másik íze lesz, elveszíti a legtöbb vitamint, és néha teljesen alkalmatlan lehet az élelmiszer számára. Ha színekről beszélünk, akkor ebben az esetben a hatás az ellenkezője: növekedésük növeli növekedését, és a Bloom fényesebbé válik.

A növények jó növekedésének és fejlesztésének biztosítása az üvegházban, fontos kiválasztani a megfelelő fényt, amelyben a megfelelő szín kibocsátása lesz:

 • Az ibolya vagy a kék segít a fotoszintézis – a növények erősebbé válnak és gyorsabban fejlődnek;
 • A sárga és a zöldség hozzájárul a fotoszintézis folyamatának elnyomásához, és ez növényi betegséget okoz;
 • A narancssárga vagy piros a legmegfelelőbb a virágzás folyamatában és a gyümölcsök aktív fejlődésében, de a mennyiségnek megfelelőnek kell lennie, mert a betakarítás a fény jelentős dózisából származik;
 • Az ultraibolya sugárzás hozzájárul ahhoz, hogy elegendő vitaminokat gyűjtsön a növényekben, emellett a hideg ellenállás növekszik.

Ha van szükség a lámpák használatára, akkor meg kell értened a különbséget közöttük.

 • Izzólámpák jól megvilágítja és enyhén melegítse ki a levegőt, de erősen fogyasztanak áramot. Spektrumuk 600 HV, amely nem reagál a növény növekedésére irányuló normákra – az égési sérülések vagy a skeins a leveleken megjelenhetnek.
 • Fluoreszcens lámpák kedvező, hogy növeljék a növényeket, mert alacsony hőátadással rendelkeznek. Emellett olcsóak, és nem fogyasztanak sok energiát.
 • Ultraibolya lámpák Ugyanolyan módon dolgoznak, mint a lumineszcens, de a különböző összetevők hozzáadásának köszönhetően kiválaszthat egy megfelelő tartományt egy adott növény számára.

 • Higanylámpák nagy nyomást gyakorolnak és gyorsan felmerülnek. A sugaraknak közel ultraibolya spektrumuk van. Használhatja a fotoszintéziseket, de kis dózisokban. A legjobb, ha a magzat érése megkezdődik. Használhatja őket abban az esetben, ha stabil feszültség van a hálózatban, csepp nélkül, különben veszélyes.
 • LED izzók Monokróm világítás létrehozása. Ha összességét és különböző színkombinációt használ, megkaphatja a megfelelő spektrumot. Ezek a lámpák gazdaságosak, hosszúak és nem romlanak alacsony feszültségen.
 • Infravörös lámpák Az üvegházban lévő levegő melegítésére használják. Nem távozott, de kedvezően befolyásolják a növényeket, fényük hasonló a természeteshez.

A világítást a tényezők számától függően számítják ki: ez az üvegház, a lámpák magassága a növények felett, a lámpák, a szezon, a növénytípus.

Hogyan és attól, hogy mit tegyen: Opciók

A kész üvegház vásárlása mellett saját kezével készítheti el. Ez lehet egy kis design vagy ömlesztett rack, mindez attól függ, hogy pontosan mit fognak termeszteni. Az orchideákra vagy más színekre, amelyeket a magokból vagy izzókból csírázni kell, a műanyag palackok alkalmasak: alkatrészekbe vágják őket, és a srác lesz. Az alsó rész olyan alap, ahol telített lehet talajjal, vagy tőzeg tablettákat helyezhet, és a felső rész kerül az üzemre, és megfelelő mikroklímát hoz létre. A szellőztetés és az öntözés érdekében könnyen eltávolítható.

Ha nagyobb számú növényt kell növekednie, használhat egy régi akváriumot, ahol üvegfalak és fedél található, amelyek jól továbbított napelemek vagy mesterséges fény. Ha önmagában nincs akvárium, bármely doboz alkalmas, üveggel borított, amelyen keresztül a szükséges fény lesz. A legnehezebb a polcüveg üvegházának létrehozása, de a termés sokkal több lesz, mint a fenti opciók bármelyikével.

Ahhoz, hogy hozzon létre egy állványt, meg kell gondolnia a méretei és anyagai, amelyekből készül. A legjobb, ha használni plexi a polcok, de lehet helyettesíteni a szokásos forgácslap vagy rétegelt. A kész esetében egy polietilén-köpet kell viselni, amelyben van egy cipzár, vagy egy másik lehetőség, hogyan lehet gyorsan belépni az öntözéshez. Győződjön meg róla, hogy egy ilyen állványt a háttérvilágításról felülről kaphat, hogy mindig képes legyen kompenzálni a napfény hiányát.

Ha sok kultúra sokat, akkor használja a legmegfelelőbb állványt, Ahogy lehet, hogy egyszerre öntsünk mindent itt. Ugyanez vonatkozik a világításra is: Ha átlátszó polc van, egyenletesen minden növényre esik. A rack maga lehet bármilyen méretű és méret, attól függően, hogy milyen hely jelenlétét a helyiségben és a kultúrák számát a csírázáshoz. A Plexiglas három betétjének kialakítása a legoptimálisabb lesz, mert nem fog sok helyet foglalni, kényelmes lesz, és minden növénynek ugyanolyan és optimális feltétele lesz a csírázásnak.

Ajánlások

Ha van egy palánta az üvegházban az ablakok, fontos, hogy a vakok vagy más rendszer védelme fiatal hajtásokat a nap, melyek száma megfelelően kell adagolni, különben a fiatal levelek egyszerűen éget. Ha nem lehet sok időt adni az üvegházat által készített sok időt, részben automatizálhatja azt, erre a készüléket az automatikus szellőzésre, a háttérvilágításra és az öntözésre lehet kiválasztani.

Ha meg kell erősíteni a növények erejét, használja a hidrót és a repülőgépeket, amelyek gyors hatása van: a növények felgyorsult ütemben fejlődnek és egészségesek és erősek. A légzés és az öntözés ablak jobb a szerkezet tetejére, hogy a levegő belsejében a levegő egyenletesen kiment, keverve a rendelkezésre álló beltérben, és kicserélte az új, friss és tiszta. Ha ilyen ablakot csinálsz az alján, a bejövő friss levegő hideg lesz, ami negatívan befolyásolja a gyors növényeket.

Melyek az otthoni üvegházak számára, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: