A kanapék méretei

A kanapé az egyik legfontosabb életmód, a terhelésnek van egy Colossal. Úgy tekintik, hogy a funkcionális feladatokat ellátó belső tér tárgyát képezi, és párhuzamosan egy sziget szabadidős vagy alvási hely. A kanapé egy kis helyiségben és egy hatalmas térben található.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

A kanapé szinte minden szobában található, mint például a hálószoba, nappali, konyha, sőt erkély, ha apartmanról beszélünk. A kanapékok a Gazebosban, a nyári étkezdékben és bármely olyan helyen vannak telepítve, ahol szükség van szükségük és fantázia kívánságra, ha otthonról beszélünk. Természetesen el kell döntenie a külső kialakításról, nevezetesen a modell, a szöveges megoldás, a további funkciók, de elsősorban figyelembe kell vennie a kanapé méretét.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

Sajátosságok

Kezdjük, el kell döntenie – milyen célokra és a kanapé megvásárlása. Ha tetszik a megfelelő opció a kereskedési platformon, ne siessen megvásárolja, nem tudja a pontos paramétereket.

Az ilyen dolgokat “a szemen” nem ajánlott. A kiállításon vonzónak tűnhet, és elhelyezhető a szobába – a benyomás elrontható, a nem megfelelő méretek miatt.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

Szükséges a bútorméretek 2 paramétere – a hajtogatott állapotban és a kibontott formában. Ha a kanapét egy kis helyiségbe helyezi, akkor ki kell számolni és szabad áthaladni más bútorokba. Ez nem lesz elég kényelmes, és néha megpróbálta, ha a termék elviszi az egész szabad teret. Könnyű módja annak, hogy meghatározzák a szobák paramétereit illetők méretét. Nagy szoba – szükség van egy nagy kanapéra, és egy kis kanapé szerény méretű. Egyetértek, ha van egy kis kanapé egy nagy területen, egyszerűen elveszik, mint az ellenkezője – korlátozott helyen, egy hatalmas kanapé nem lesz a helyen.

Figyelembe kell venni, hogy figyelembe kell venni a kanapé kiválasztásakor az alábbi videóban tanulni fog.

Melyek a gabaritok?

Általános szabályként a kanapé dimenziói:

 • Szélesség. Különböző 90 cm-től 210-ig 10 cm-es lépésekben.
 • Hossz. A méretek 150 cm és 200 cm között lehetnek.
 • Magasság. Az intervallumban 50 cm és 150 cm között van meghatározva.
 • Ülés mélysége. 50, 60, 70, 75, 80, 85, 90 cm.

Fontolja meg a közvetlen kanapék gyakori példáit:

 • Kettős. A leggyakoribb a tömörségnek köszönhetően. Alkalmas lakások és házak és irodák vagy személyes fiókok számára. A standard méretek hossza 170 cm, szélessége 80-100 cm.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • Hármas. A hossza 200-250 cm, szélesség – 80-100 cm. Ideális azok számára, akik szeretnek egy kicsit több helyet, mint a szokásos.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • Félidős vagy gyermek kanapé. 90-200 cm hosszú, szélessége az elrendezési mechanizmustól függ. Ha az elrendezést előre végezzük, a szélesség 170 cm, ha 200 cm-es és annál nagyobb.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • Malytka. A méretének köszönhetően minden helyiségben teljesen alkalmas, beleértve a túlzottan kis területeket is. A hosszméretek 120 cm hosszúságúak és 60 cm szélességűek.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

Helyesen mérje meg a megfelelő terméket. A GOST 19120-93 vezetésével a minta lapos vízszintes felületen van felszerelve, majd mérje meg a termék szélességét külső méretekkel (a kiálló élről a kiálló élre), majd mérje meg az ülőhely szélességét (kivéve a karfa). Határozza meg a magasságot a legalacsonyabb pont (láb vagy padló) kanapé mérésével a csúcsra (a legmagasabb pont). A mélységet hasonló módon mérik. A kibontott formában az ágyat a kiterjesztett design szélsőséges pontjából határozzák meg a kanapé belső pontjához.

A kanapék méretei

A SOFA termékek modelljei éberek, minden ízlésre és pénzügyi lehetőségre is felveszed. Ez különösen igaz a kis szobák, a konyhák vagy az erkélyek számára. Próbáljuk meg kitalálni az elosztót, és válassza ki a megfelelő opciót.

A modern bútorpiac egyik leggyakoribb modellje, hogy a modern bútorpiac vanAnya vagy teljes méretű, amely 2 típusra oszlik:

 • 1. típus. A legtöbb a “könyv”, az “EUROBOOK” és a fajuk közötti átalakítási mechanizmus. Az ilyen kanapét gyakran használják az ágy helyett. Az egyszerű geometria és az egyszerű kialakítás lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy bomlik a kanapé, anélkül, hogy különleges erőfeszítéseket tesznek, valamint gyűjtsük össze, és természetesen használják. Az alvóhelye sima és egyenes. Az alvás helye csak két egyenlő telken van osztva, saját jellemzői miatt, aludni az ilyen kanapékon egy sorban. A modern modellekben a felosztás fél alatt nem nyújt kellemetlenséget alvás közben, mivel ez a “technikai pillanat” gyakorlatilag nem érezhető. Az ilyen kanapé kiválasztásakor azonban figyelmet kell fordítani, nemcsak a hálószobás zóna méretére, mennyit kell a termék közös dimenzióira, mivel gyakran hatalmas keferek vannak a közvetlen kanapékban, amelynek szélességét meg kell tenni figyelembe véve.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • 2. típus. Sofas, amely előre halad. Az elrendezési mechanizmust “harmonika” nevezik. Aludjon egy ilyen kanapén merőleges. Miniatűrük miatt elosztva, mivel az összeszerelt állapotban a kanapé minimális lesz. Az ilyen kanapé kiválasztásakor figyelembe kell venni a kanapé méretét, figyelembe véve a kiterjesztett kialakítást. Például a hajtogatott formában lévő kanapé hossza 90 cm, és figyelembe véve a visszahúzható mechanizmust, a méret eléri a 2 métert. Az alvási helyek különböző textúrákkal rendelkeznek, viszonylag egyenletesség Ez a jelző a modelltől és a kanapé gyártójától függ. A “harmonika” méretei jelentősen eltérhetnek egymástól.

A mindennapi használatban ez a méret 150-200 cm hosszú és 120-140 cm széles, míg a vendégek számára praktikus megoldás az lesz a hossza 185-190 cm, szélessége 110-120 cm.

A kanapék méretei

Többek között megkülönböztetve:

 • P-alakú. A fajok kanapéja lehet egy összecsukható mechanizmus, és előfordulhat, hogy közvetlenül befolyásolja az árat. A kanapé kiválasztása alváshoz, biztos lehet benne, hogy az ilyen kanapék alvóhelye több, más modellekkel összehasonlítva. Méretek szabványa 300 cm hosszúságú és 220 cm szélessége.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • Szögletes. Ezek a kanapék jól megérdemlik, mivel a kényelmes hely az űrben, bár szilárdak és nehézkesek. Az alvóhelyet egy nagy tér és sima textúra is megkülönbözteti. Anélkül, hogy kibontaknánk egy kanapét, hogy megfeleljen a nehéz. Az ilyen kanapékot teljes funkcionális használatra vásárolják.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • Corner kanapé az oszmánnal, amely a termék szögletes része, és változatlan marad, és nem fejlődik. Az oszmán vehet részt kanapéval, hogy ülhessen rajta, vagy a középsőedények helyzetét, sőt graftot is. Ugyanakkor a csoport kanapéja az ágynemű alatt zajlik, ami kétségtelenül a kanapé méltósága. A választás során figyelembe kell venni, hogy a kanapé “kiemelkedő” része nem zavarja a folyosót, és annál inkább nem blokkolta azt. A SOFA méretét a növekedés és a célállomás alapján lehet kiválasztani. A standard modellek 140 cm hosszúak és 195 cm szélesek.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • Szárcsa. Sofa-kecske – ez egy kis kanapé két ember számára. A klasszikus opció mindig két karfát feltételez egy ívelt hátra. A modern modellek csak egy karfa, néha egy kecske a sarok kanapéjának kiegészítése. Méretek Standard: 240 cm hosszúság és 140 cm szélesség.

A kanapék méretei

 • Euro kanapé. Kiváló példa az eurobook. Egy kanapé, amely nem fog megtörni, mivel egyszerűen semmi sem törni: nincs átalakítási mechanizmus. Tartós, könnyen használható és praktikus. Általánosan elfogadott méretek: 140 cm 200 cm.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • Kanapé. Egyfajta kis kanapék, amelyek szigorúan korlátozott területű helyeken használhatók. Általános szabályként az ágy alkalmas egy személyre. Az ilyen modell sajátossága szerény méretekben rejlik, azonban az elrendezési módszer hosszirányú, ami azt jelzi, hogy a mechanizmus teljes bomlásának további helyére van szükség. A kibontott formában a termék szélessége 170-180 cm-re emelkedik, a mélység a modelltől függ, és jelentősen változhat. Plusz egy ilyen kanapé rejlik a szabad hely előrelépésének jelentéktelenségében, amely lehetővé teszi, hogy egy keskeny szobába tegye.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • sziget. A prémium osztályú kanapék, a legtöbb esetben nem ágyak, és belső dekorációként szolgálnak, és a nappali központjában találhatók. Főformák többnyire lekerekített – kör, félkör, ovális. Méretek a kicsi (egy-két embertől), hogy szilárd (több ember számára).

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • Moduláris. Külön modulokból álló kanapék. Kombinálhatók, valamint cserélhetők. Az űrlap lehet változatos: közvetlenül a bizarr sokszögre. A kategóriába tartozó kanapék költsége nem olcsó, de a vonzereje és a különleges varázsa keresletet tesz. A méreteket minden esetben egyedileg határozzák meg.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

Split kanapék és méret jellemzői:

 • Alapértelmezett. A legnépszerűbb minták 180×200 vagy 220 cm hosszúságú méretekkel, 80-100 cm széles, körülbelül 100 cm magasságban, az ágy mérete 150×200 cm. Bútorközpontok leggyakrabban a szabványos méretű kanapékot találtak.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • Egyedi. A lakás belsejét egy szokatlan kanapé nagyon egyszerű. Elég kiválasztani a tervezést, és adja meg a méreteket. A modellek paraméterei kis és határozottan hatalmasak. A dimenziós rács meglehetősen változatos, valamint a végrehajtás. Ha vannak saját ötletek, természetesen könnyen megvalósíthatók a megfelelő díjért.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • Nem szabványos. Különböző okokból válasszon bútorokat a szokásos méretek kivételével. Függetlenül attól, hogy a szoba jellemzői – ha keskeny modellre van szüksége, vagy ez egy konferenciaterem – ahol nagyon hosszú kanapé szükséges, mint 3-4 m. A nagy vagy kis kanapék is szokásosak, a legfontosabb dolog az, hogy megértsük, hogy milyen eredményt szeretne elérni a végén.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

Hogyan válasszuk ki az ülések számával?

A kanapét egy vagy két ember használhatja, és talán egy nagy családi vagy társaság hűséges asszisztense. Elemezzük a szakemberek által ajánlott alapméreteket:

 • A 140 vagy 130 x 180 vagy 200 cm méretű bútorok két ember számára elég elég.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • Ha a terméket egy házaspár használja, akkor a mérete 150-160 x 180-210 cm lesz optimális.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • A 3-üléses modellek esetében például a gyermekes családok számára a kanapé a legjobban 210-250 cm-ről van alkalmas.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • A négyszeres és hosszabb ideig lehet kiszámítani a saját 80-100 cm-es helyét egy ülésen alapulva.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

A kanapék méretei

Ami a fennmaradó méreteket (magasság, mélység) esetében a méret a stílus és a kiegészítő tartozékok stílusától függ. Például egy karfa nélküli kanapé kevesebb helyet foglal el, mint egy hasonló minta karfákkal. A kartámaszok laconikusan díszíthetők, és tartoznak a termék tartozékként, és nem szabványos nagyméretűek.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

A rendeltetési hely szerint választjuk

A kanapé használatának és célállomásának kiválasztásából a következő kategóriákat jelöli ki.

Házi használat

Helyváltozatok:

 • Nappali. A megfelelő opció kiválasztásához kívánatos eldönteni, hogy a pihenés fő helye lesz-e, vagy további leszállási helyként fogja használni, valamint gyakran vonzza. A bányászati ​​tér esetében a “harmonika” rolling mechanizmussal rendelkező kanapé ideális, mivel a hátsó részre merőlegesen terjed ki, és szabad helyet biztosít az oldalakon.

És ha ortopédiai tölteléket használ, akkor az alvás nem csak kényelmes, hanem hasznos az egészségre is.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • A vendégek fogadásához, Több mint valaha, a modellek megfelelő elemek, mint például az eurobook, a delfin, a “francia kagyló” és más hasonló transzformációjú minták. A kellemes tartózkodás esetén megállíthatja a választását a “Click-Clack” modelleken vagy egy “könyv”, az alváshoz, hogy az ilyen kanapék jobban ne válasszon, tekintettel az egyenetlen felületre. És egy kellemes időtöltéshez, mint bármely más, mint bármely más. A kárpitozásnak kopásállónak kell lennie. Jacquard, bőr, állomány, kárpit tökéletesen alkalmas kárpit.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • Hálószoba. Tökéletes szögletes kanapék vagy lineáris 2-3 helyen, funkcionális jellemzőik miatt az alvás kényelmes és teljes lesz. Ezenkívül további vászon dobozok vannak. A kárpitozáshoz jobb használni a nyájat, a kárpitot, a velúrot.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • Konyha. A modern belső megoldások gyakran különböző kanapékot használnak, mint a konyha felszerelését, és a kis méretű apartmanok egy további hálószobás vagy kényelmes elhelyezkedésű háztartások és vendégek kényelmes helyszíne. Az első esetben az anyagok felhasználhatók nonszensz, könnyű tisztítás – állomány, gobelin. A második esetben a bőrt és az ecocois alkalmazása.

Az átalakítási mechanizmus teljesen bármilyen lehet, a legfontosabb dolog az, hogy a kibontott formában a peremben érezték magukat.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • Erkély. A divat a lazítja és ellazítja az erkélyeket, lendületet kap, érthető. Olyan szép, hogy kijutni a meleg estét az erkélyen, kényelmes és hallgassa meg a város hangjait, vagy a madarak énekét. A kanapé kényelmes lesz, amely illeszkedik az erkélyterületbe, és természetesen, amelyben kellemes. A visszahúzható mechanizmusok vagy a kanapé átalakítás nélkül a legjobb megoldás lesz. A kárpitos anyag a tulajdonos és az éghajlati viszonyok preferenciáitól függ.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • Gyermekek. A legigényesebb szoba a bútorok megválasztására.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

Fontos, hogy megünnepeljék több elv, amely segít a kiválasztásban:

 1. Biztonság – azon anyagok, amelyekből a kanapét meg kell tenni, természetesnek kell lennie, és nem oszthat ki káros anyagokat. Érdemes figyelmet fordítani a felületre, sima, csomópontok nélkül kell lennie. Ellenkező esetben fennáll a gerinc görbület. A len, a pamut, a mikroszálas, a Shenill a leginkább alkalmas, mint a kárpitos anyag. A kanapé kialakítása nem rendelkezik éles sarkokkal és kiemelkedésekkel.
 2. Funkcionalitás. Az elrendezési mechanizmust úgy kell kiválasztani, amellyel a gyermek megbirkózik. Kiváló lehetőség lesz “harmonika”, “Eurobook”, “Dolphin”.
 3. Gyakorlatiasság. Mentse el a helyet a szobában, ha egy doboz lesz a kanapén, ahol játszhat játékokat.
 4. Tervezés. Mint tudod, olyan gyerekek, mint a világos színek és a rajzfilmfilmek hősök. Mindenesetre a kis tulajdonos szeretni fogja részt venni a kanapé kiválasztásának folyamatában.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

A kanapék méretei

Munkahelyiségek

Szállásváltozatok:

 • Hivatal. A megfelelő opció egy modell az öko-fa vagy a műbőr, ezek az anyagok ellenállnak a kopásnak és a fakulásnak. A termék mérete a szoba paramétereitől függ. Általános szabályként a kanapék átalakulás nélkül telepítve vannak az irodában.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

 • Szekrény. Olyan hely, ahol mindenkinek van egy gyümölcsöző munkája és kényelme. A kanapé mind a transzformátor, mind az egyszerű, kizárólag az ülések számára szállítható. Az anyag az íz és a célállomás függvénye.

A kanapék méretei

A kanapék méretei

Hogyan válasszuk ki?

A modern bútorgyártási piac szabványos termékméreteket kínál az átlagos emberi növekedés és súlymutatók alapján. Azonban nem minden alkalmas statisztikai mutatókra. Azok az emberek, akiknek növekedése 2 méterre van, vagy kevesebb, mint 150 cm, a szabványos kanapék nem illeszkedik. Vannak más kritériumok:

 • A növekedési számjegyet nemcsak a kanapék üléseként, hanem az alvóhelyekre is használják. Ezért ez a mutató rendkívül fontos. A magas 190 cm-es növekvő magas emberek számára a hálószoba hossza legalább 210-220 cm vagy annál nagyobb lehet. Meg kell jegyezni, hogy a tömeggyártásban az ilyen paramétereket nem veszik figyelembe, és valószínűleg szükség lesz az egyes számításokra.

A kanapék méretei

 • Alacsony emberek vagy 150 cm-nél kisebb növekedésű gyermekek esetében láthatja a 170 cm-es alvóhely modelljét. A dimenziós sor solesje megtalálható, de nem olyan gyakran, mint a szabványos minták. Az ülés mélysége és a termék magassága másodlagos. Standard mélység 80 cm. Ha a kanapét megtervezik, hogy vendégként használják, akkor ebben az esetben elegendő és 60 cm lesz. A szokásos tippeket követően nem lesz nehéz mérni és kiválasztani a megfelelő opciót. És az illetékes szakemberek meg tudják mondani, hogy mit kell fizetniük.

A kanapék méretei

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása