A szekrény mérete

Az otthoni bútorok megrendelésének tendenciája évek óta népszerű. Most ritkán vásárolnak egy bizonyos fajok kész bútorait, különösen ez vonatkozik a ruhásszekrényre.

Ezek a termékek, mint bármely más, egyedi megközelítést igényelnek. Az ügyfél maga választja ki a szekrény színét és kitöltését, valamint konfigurációját, hogy tökéletesen illeszkedjen a belsőépítészetbe. Az előadónak pontosan meg kell ismernie az ilyen bútorok méretét, és képes “belépni” egy bizonyos helyen.

Alapértelmezett

A szekrény a gyakorlatiasság, a funkcionalitás és a vonzó megjelenés miatt nagy keresletet használ. Ma sokan a szerző designja, de mindazonáltal minden modellnek meg kell felelnie az általánosan elfogadott szabványoknak, bár lehet, hogy egy kicsit és eltérjen tőlük.

Általános kritériumok a kabinet méretének kiszámításakor:

 • A bútorok magassága általában megfelel az ember növekedésének. A kabinet általánosan elfogadott magassága 2,1 m. Néhány modell eléri a magasságot 2,4-2,5 m.
 • A mélység körülbelül 60 centiméter.
 • A polcok szélessége 40 centiméterről 1 m-re változhat. Tágabban nem lehet megtenni, mert a ruhák súlya előrehaladhat.
 • A vállak alatti roda általában 80 cm-es hosszral rendelkezik egy méterre. Ha hosszabb ideig csinálod, akkor működik, amikor működik.
 • Az általános szabványoknak megfelelően a polcok mélysége 50 cm-nek kell lennie.
 • A rúd rövid ruhákhoz 80 cm-es távolságban kell lennie, és hosszú – 160 cm-re.
 • A dobozoknak 10-30 cm-es magasságúak és 40-80 cm szélességűek.

Egyedi

A helyiség területének funkcionálisan használható, különféle méretekhez kell foglalnia egy szekrényt. Az ilyen megközelítés elrejti a süket szöget, a szabad helyet az ajtó közelében, Niche egyenetlen szögekkel, és díszíti a belső teret.

A beépített modellek révén vannak, mivel egy kis helyet foglalnak el a beltéri helyen. Gyönyörű és látványosan nézd meg a sugarot és a sarokszekrényeket.

Ha a tervezővel foglalkozik a jövőbeli bútorok megtervezéséhez, akkor kiválaszthatja a szekrény belső töltését a személyes igényei alatt, valamint válassza ki a modell külső kialakítását. A nem szabványos elemek elhelyezésére szolgáló helyeket kínálhat.

A ruhásszekrény kialakítása változatos lehet. Mindez a tervező képzeletétől és a preferenciáitól függ.

Változó mélységgel

A szoba munkaterületének kompetenciája, sok tervezők kínálják, hogy megállítsák a választásukat a szekrény kialakításánál változó mélységgel.

Az ilyen modell zónákra oszlik. A ruhásszekrény részei elég mélyek ahhoz, hogy kényelmesen helyezzenek ruhákat. A következő rész könyvek vagy edények alatt használható, így nincs szükség mélyre. Így hagyhatsz több szabad helyet.

Az anyag mérete jellemzői

A szekrény méretének megfelelően történő kiszámításához meg kell kezdeni, meg kell határozni, hogy milyen anyagot fog tenni. A szokásos építőanyagokat szabványos méretek képviselik.

A forgácslapokat ilyen méretekben gyártják: 2750 x 1830 mm, 2800 x 2700 mm és 2440 x 1830 mm. A részletek maximális magassága vagy szélessége legfeljebb 2740 mm. Az anyag kiválasztása befolyásolja a modell szélességét, és a mélység nem függ az egyáltalán használt anyagoktól.

A mesterek különböző lehetőségeket használnak a kis alkatrészek összekapcsolására. Számos szekrényt használhat, amelyek egy közös csúszó rendszerrel kombinálhatók.

Milyen mélységnek kell lennie?

A kabinet általánosan elfogadott mélysége 60 centiméter. A tervezés során számos tényezőt kell figyelembe venni, amelyek közvetlenül hatással vannak a bútorok mélységére:

 • A modell standard mélységével garantált kiváló kapacitás és kényelem.
 • Nagy mélység, amely elérheti a 90 cm-t, a kellemetlenség jellemzi, mert a fal közelében lévő dolgok elég kemények lesznek.
 • A keskeny 30 centiméter szekrény is figyelemre méltó, mivel az ilyen mélység nem teszi lehetővé a sok dolgot. Az ilyen modelleket a rossz stabilitás, különösen magas, így a falhoz kell rögzíteniük. A szakemberek 40-50 cm-es minimális mélységet értek el.

Még mindig áll, amikor a kabinet mélységét számolják, hogy figyelembe vegyék a tartozékokat. A mélysége mindig 10 cm kisebb, mint a közös termékméretek – ezt a helyet egy csúszó homlokzati rendszer foglalja el.

Magasság

A szekrény magassága eltérő lehet. De ha a standard méretről beszélünk, akkor a 2500-2700 mm-es mennyezet magasságával a bútorok általában elérik a magasságot 2000 és 2500 mm között. Rendelkezhet egy szabványos magasságú modellt vagy magasabb lehetőségeket 2700 mm-en, és gyakorlatilag a mennyezetre vonatkozik.

A szekrény maximális magassága legfeljebb 2780 mm lehet, mivel a chipboard szokásos lapja pontosan ilyen méretű. Ha azt szeretné, hogy a termék 3-3,5 m-ig legyen, akkor a mezzanine meg kell tennie.

Az átlagos lakás optimális választása 2400 mm-es szekrénymagasság.

Szélesség

A szekrény szélessége közvetlen függőséggel rendelkezik a profil méretétől. A standard paraméterek 60 cm mélység, és szélessége 0,9-2,4 m. Bár a megállapított norma nem, és minden gyártó saját lehetőséget kínál.

A hálószobához 2200 mm széles szélesség lesz ideális választás, mivel ez az opció lehetővé teszi, hogy helyesen rendezze el az egész ruhásszekrényt, valamint más elemeket. Egy család számára, amely három embert tartalmaz, 2 m szélességű ruhásszekrényt használhat. A kényelem és a kényelem minden családtag garantált.

A gyermekszobában vagy a folyosón a szekrény ideális, amelynek szélessége 140 és 160 cm között változhat. A kompakt modell nem fog sok helyet foglalni, és hagyja abba, hogy rendesen és szervezett legyen, hogy rendezze a ruhásszekrény összes elemét és elemét.

A kis szobák esetében a tervezők olyan modelleket kínálnak, amelyek szélessége 110 cm. Az ilyen ruhásszekrény két részre oszlik, és általában két ajtóval rendelkezik. A leginkább kompakt egy szekrény, amelynek szélessége 80 cm. Nagyon kevés helyet foglal el, így egy kis folyosón vagy az erkélyen lehet helyezni.

A minimális szélesség lehet egy méter, majd a kabinet csak két ajtó van. A keskeny ajtókat az instabilitás jellemzi, amely az alsó vezetőkből származó homlokzatok leeséséhez vezet, így legalább 45 cm szélességben kell lennie. Ha a szekrény mérete nem teszi lehetővé az ilyen paraméterek használatát, akkor el kell hagynia a csúszó rendszert, és használja a duzzadt ajtókat.

A szekrény maximális magassága nem lehet több, mint 278 cm, mivel olyan méretű, amelynek tűzhellyel rendelkezik. Ha széles modellt kell létrehoznia, akkor a szekrény két modulból van összeszerelve, amelyek között a partíció elhelyezése.

Az útmutatók méretei

Az ajtók számának megfelelő kiszámításához meg kell mérnie a lemezt. Az ajtó kevesebb, mint a 4 cm külső magasságából. De az ajtó szélessége a számuktól függ. Ne feledje, hogy az ajtók olyan módon vannak elhelyezve, hogy egy kicsit egymásba hozzák egymást. Tekintettel erre a tényre, hozzá kell adnod 2 cm-t minden egyes átfedéshez.

Például, ha úgy dönt, hogy csak két ajtó, a szélességük alábbiak szerint kell kiszámítani: Szélessége a szekrény, plusz 2 cm, és osszuk két részre. Ha három ajtót használ, akkor a számítás így fog kinézni: a nap szélessége és 2 cm, és osztja meg háromra.

Az ajtók vezetői maximum 5 m méretűek lehetnek. Alumíniumból készülnek. Ez a szélesség lehetővé teszi, hogy 4-7 ajtót használjon. Hogy az ajtók nem voltak túl nehézek, szélességük nem haladhatja meg az egy métert.

Belső töltés

A ruhásszekrény általában rúdokat, polcokat és fiókokat tartalmaz. Egyénileg felveszheti a függőleges szakaszok számát. Ezek változatos szélesség lehetnek. A standard választás az a lehetőség, amikor minden ajtó külön rekesz.

Nagyon fontos figyelembe venni az anyag vastagságát, mivel fontos szerepet játszik a kabinet töltelék kiszámításakor. A forgácslap vastagsága 16-18 mm. Ha néhány partíciót hoz létre, akkor a termék azonnal elveszti az 5 cm-t. Az úgynevezett “halott” zónák belsejében jelenhetnek meg, ha a bútorok két vagy három ajtóból állnak. Ilyen helyeken érdemes elkerülni a visszahúzható mechanizmusok használatát.

Nagyon fontos, ha a töltés mélységének kiszámítása során vegye figyelembe az ajtók mechanizmusának méretét, valamint hurkot és fogantyúkat. Például, ha a szekrény egy szabványos mélysége 60 cm, akkor a kézikönyv alkalmas egy fiók kizárólag 45 cm, mivel az arc hurok és fogantyú.

A rúdnak legalább 55 cm hosszúságúnak kell lennie. A helyének magassága eltérő lehet. Ez a családtagok növekedésétől függ, így 1,5-ről 1,8 m-re változhat. A pantográf segítségével a bár felemelhető és magas.

Gyakran a szekrényben található a mellkas. Magasabbnak kell lennie, mint egy méter. A mélysége a teljes mélységtől függ, és ne felejtse el elvenni a fogantyú szélességét. Általában 25 cm-t hagyja a standard fiók fogantyújához. A dobozok mélységének növelése érdekében a Mortise gombokat használhatja, mivel nem nyúlnak ki az előlapon túl.

A helyes hely közvetlenül befolyásolja a használat kényelmét. Javasoljuk, hogy ellenálljon a 25-35 cm-es polcok közötti távolságnak. De eltérhetsz ezekből a méretektől, hogy jobb eredményt érjenek el. Például a mély polcok kényelmes használatához szükséges, hogy az általuk közötti távolság több mint 35 cm-rel rendelkezik.

Bár sokan előnyben részesülnek több kis “csík” jelenléte, mint egy tágas. Ebben az esetben sokkal könnyebben rendezni a dolgokat, mindig tudod, mit és hol van.

Hogyan válasszuk ki?

A szekrény kiválasztásakor nagyon fontos, hogy figyelmet fordítsunk arra, hogy mely anyagokból származnak, és a megjelenése. A termék tartóssága és ereje a nyersanyagok kiválasztásától függ. Számos modell készült a forgácslap és az MDF.

Az ilyen anyagok gyártásában használt innovatív technológiák kiváló minőségűek. A bútorok nem félnek a nedvességtől és a mechanikai sérüléstől, és tökéletesen ellenállnak a hőmérsékleti különbségeknek.

Napjainkban a kabinet bútorok gyártói olyan eredeti megoldásokat kínálnak, amelyek egyszerűen lehetetlenek megkerülni az oldalt. Hatalmas népszerűségi szekrények fotónyomtatással és homokfúvás mintákkal. A homlokzatok kiválasztása annyira sokszínű, hogy minden vevő személyes preferenciáktól függően megtalálja a tökéletes verziót.

A fenti paraméterek nagyon fontosak a szekrény kiválasztásakor, de érdemes kellő figyelmet fordítani a modell belső töltésére és méretére.

A ruhák modelljének kiválasztásakor komolyan kell megközelíteni a belső töltés kiválasztását. Ez tartalmazhat rudakat, polcokat, visszahúzható dobozokat, háló. Attól függően, hogy mely ruhák lesznek benne, a belső berendezés már kiválasztott.

A folyosón érdemes választani egy ilyen ruhásszekrényt, amelyet funkcionalitás és praktika, valamint egy gyönyörű design jellemez. A folyosón lévő szekrény nem csak a dolgok tárolására szolgál, hanem tükörként, rajzlapként is használható nyitott rack formájában. Az ízléssel felszerelheti.

Hogyan kell kiszámítani magát?

Először ki kell választania a bútorok helyét.

Meg kell mérni a szoba dimenzióit egy rulettjével. Jobb, ha több helyen mérjük a szobát, mert tökéletesen sima falak és szögek rendkívül ritkák.

Érdemes figyelembe venni az ablakok, az ajtókeret, a kapcsolók és az elemek helyét. Ne felejtsd el a baguetteket és a lábazatokat. Ezért átlagosan a szoba teljes méretét körülbelül 5-10 cm-ről kell venni.

Ha úgy dönt, hogy egy ruhásszekrényt helyez a két falak között, akkor ezt a felfedezést 5 vagy 6 pontban kell mérni, és válassza ki a kisebbet.

A falak szabálytalanságai miatt még mindig 5 cm-t kell vinnie mindkét oldalon. Ha a szekrény az ajtó mögött található, akkor meg kell fontolnia az ajtó fogantyújának helyét. Szükséges, hogy helyesen vegye fel a termék szélességét úgy, hogy a fogantyú ne érintse meg a szekrény ajtaját.

Szigorúan tilos a kabinet a kábelezés közelében. A termék mélységének kiszámításakor 5 cm-t kell letölteni a kapcsolótól, az ajtótól.

A fenti számítások munkája után helyesen lehet meghatározni a termék méretét. A szekrény mélysége, magassága és szélességének kiszámítása, valamint a fedél, az alsó és az alap mérete. Határozottan meg kell határoznia, hogy mennyi az ajtó és a szélességük.

A ruhásszekrény belső feltöltéséhez való részvétellel el kell döntenie, hogy milyen dolgokat és elemeket tárolnak ott. De vannak általában elfogadott szabályok, amelyeket be kell tartani:

 • A polcok kevesebbnek kell lenniük, mint 10-15 cm mélységben, mint maga a szekrény. Mivel az ilyen távolság a homlokzatok csúszó rendszerének mechanizmusa van.
 • A polc szélessége 0,4 és 1 m között lehet.
 • A polcok közötti magasság körülbelül 30-36 cm legyen.
 • A vállfák rúdja hossza 0,8-1 m. Ha a szekrény két csövet tartalmaz, akkor 0,8 m távolságra kell helyezni egymástól.
 • A behúzható dobozoknak szélességüknek 0,4-0,8 métól és 10-30 cm magasságig kell lenniük.

Ötletek a belső térben

Számos modell lehetővé teszi, hogy válassza ki a tökéletes opciót, hogy megszervezze a házát, hogy harmonikusan illeszkedjen a szoba belsejébe. Gyönyörű és látványosan nézi a tükör homlokzatok modelljeit. A tükrök vizuálisan tágasá teszik a szobát.

Add hozzá a romantika és az eredetiségi szekrények belsőépítését fényképnyomtatással. A homlokzatok csodálatos virágai a gyengédség, az elegáns és az eredetiség belsejét adják.

A kabinet kialakításában megtestesítheti a legtöbb merész ötleteket. Ne félj kísérleti megoldásokkal kísérletezni. A kontrasztot a különböző geometriai formák színeiben hangsúlyozhatja.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: