Az otthoni állványok fajtái és azok választása

Az állványok fajtái lehetővé teszik, hogy bármilyen belső és különböző helyiségekben válasszon egy példányt. A különféle anyagok, méretek és design segít választani, összpontosítva saját preferenciáikra.

Ami?

Az otthoni állványok népszerűek, nehéz bemutatni azokat a helyiségeket, amelyekben nem használják őket. A rack egy polc, ajtók vagy fiókok kialakítása. Ez a bútorok kényelmesek sok dolgot, dekorációs elemeket helyeznek el. Az állványok különböző méretűek, színes gamut, cél. Különböző helyiségekben találhatók:

 • a nappaliban;
 • a konyhában;
 • a hálószobában;
 • az óvodában;
 • az erkélyen;
 • a folyosón;
 • a raktárban;
 • a verandán;
 • a garázsban.

Anyagok

A különböző anyagokból származó állványok. Attól függően, hogy a rack helyezkedik el, és az anyagot választják ki.

 • Faipari. A legnépszerűbb lehetőség. A fa állványok különböző árnyalatokkal, méretekkel és teljes készletekkel rendelkezhetnek. Ezért nincs nehéz a kívánt modell megválasztásában, és mindig van lehetőség arra, hogy terméket rendeljen. A fából készült állványokat széles körben használják a hálószobákban és a nappaliban, a gyermekszobákban és a konyhában.

 • Üveg. Az ilyen lehetőségek nem olyan gyakran vannak olyanok, mert nem olyan gyakorlatiak, mint például a fából. De bizonyos belső térben meglehetősen megfelelőnek tűnik. Gyakran az ilyen modelleket a díszítő dolgok tárolására és bemutatására használják.

 • Műanyag. Az ilyen fajok leggyakrabban a magas páratartalmú szobákhoz választanak – fürdőszoba, konyha. A gyerekek ilyen modellekben is jól illeszkednek a különböző színskála miatt.

 • Fém. A legtöbb esetben az ilyen formatervezési minták megtalálhatók a raktárakban, a vállalkozásokban. De az általuk használt lakásban mindez a megjelenésüktől függ. Az ilyen állványok megfelelőek lesznek, például a tetőtéri stílusban. Ezenkívül gyakran garázsokban és tároló helyiségekben vannak felszerelve.

Ezen az anyagok listáján, amelyekből állnak, nem ér véget. Az eredeti opciók a bambusz, fonott állványok lehetnek. Ezek megtalálják az Ecostel, a japán, afrikai vagy Provence stílusban való használatát. Jó lehetőségek a nyári teraszra.

Néha megtalálja az eladás kombinált opciót, ahol például fa és üveg vagy fa és fém.

Nézetek

A mai állványok sokat vannak. ezért, A bútorboltba megy, pontosan meg kell képviselnie, hogy mire van szükség a rackre – négyzet, háromszög vagy kör alakú, vad vagy, asztali vagy felfüggesztették kosarak vagy sejtek, fiókok, vagy polcok, és talán a kaszkád vagy ferde opció van szükség.

Szabadtéri

Ez a bútorok bármely szobában relevánsak. A tágas teremben bármilyen méretű és alakú állvány lehet. Például egy nyitott kétoldalú lehetőség jelöli a megosztottság zónákba. Egy ilyen állvány a hátsó fal nélkül általában bármilyen dekorable elemre szolgál, figurákra, fotókra, kis virágokra helyezhető edényekben, könyvekben.

Gyakran a nappaliban van egy úgynevezett slide. Vízszintes nézet vagy lépés kialakítása lehet. Általában van egy központi hely, TV, audio- és video berendezések, kis polcok elfoglalják a kis tárgyakat – fotókat, képeket és egyéb dekorációt.

A leggyakrabban használt egyoldalú bútorok tárgya, van polcok – ajtókkal, fiókokkal vagy anélkül.

A szekcionált állványok népszerűek, amelyek a végoldalon számos kis palackot tartalmaznak kis díszek vagy színek számára.

A kiállítások, díjak, csészék, könyvek vagy fotók bemutatása, rack rack használható. A keretbeállítások ideálisak a virágok számára. A gyerekek szobájában egy összecsukható állvány hasznos lesz a játékok során, amelyek a tanulás és a vizuális anyagok befogadására alkalmasak. Egy érdekes helyhez kötött nézet lehet egy rack-létra, amelyben egyidejűleg dobozok, polcok és kosarak vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy minden játékot és más dolgot elhelyezhesse. A beépített modellek alkalmasak öltözőhelyre, kamrara vagy hálószobára.

Felfüggesztett

Az ilyen típusú állványokat aktívan használják kis helyiségekben, ahol a négyzet minden centimétere. A felfüggesztett állványok a falakon kerülnek megrendezésre, de az alsó részen szabad helyet hagy. Általában a könyvek vagy dokumentumok befogadására szolgálnak. Gyakran az ilyen modelleket konyhákban és fürdőszobákban használják. A kényelemmel összekapcsolhatja az edényeket, a fürdőszobai kiegészítőket vagy a kozmetikumokat.

Sarok

Megfelelő modell bármely szobában és folyosón. Egy ilyen állvány alacsony és magas lehet. A szoba bármely részén elhelyezhető. A széles és alacsony opció kompakt módon helyezkedik el az ablakban, magas és keskeny lehet az ellenkező falon.

Az ilyen bútorok sikeresen illeszkednek a gyermekszobába, a nappaliban, a polcokon és a dobozokban, ahol különböző dolgokat helyezhet el. A folyosón az ilyen állványokat gyakran használják, nagyszámú cipőt, valamint táskákat, napernyőket és más apriákat is elhelyezhetnek.

Beépített

Az ilyen modellek gyakran teljes faluk van, egy nagy állvány a mennyezetre lehetővé teszi, hogy jelentős számú dolgot befogadjon. Az ajtók és a dobozok mögötti polcokon lehetnek azok az objektumok, amelyek nem szem előtt tartják. A dekoráció elemei megnézik a nyitott polcokat.

A beépített opciókat gyakran hálószobákba, gyermekek, ruhásszekrény, tárolóhelyiség, konyhák és fürdőszoba.

Dimenziók

A rackeket kizárólag a szobájuk méretei vagy az olyan elemek alatt választják ki, amelyek ott lesznek ott. A sekély állvány mélysége 20 cm. Tágabb lehetőség 40 cm méretű és akár 60. Mindez attól függ, hogy mely funkciók végzik a rackot. Kicsi és alacsony, leggyakrabban használják az összes apróság és a kis dekoráció elemek elhelyezésére. Alacsony mini-rack alkalmas TV és kapcsolódó tartozékok telepítésére.

Keskeny és hosszú lehet növények számára. A fal teljes területének magas és elfoglalása gyakran nagy területű könyvtárakban vagy nappaliban található.

Tervezés

Nem csak a bútorok funkcionális jellemzői nagy szerepet játszanak, hanem a vámkezelést is. Gyakran a rack válik, ha nem helyezkedik el a helyiségben, akkor nem az utolsó szerepet játszik. Ezért a dekoratív jellemzői nem kevésbé fontosak.

Például, A nappali számára jobb, ha felveszi a gyönyörű lehetőségeket. Tehát egy fényes kivitelben beltéri, egyformán jó és fehér, fekete, valamint szürke vagy bézs változat. Mindez a környező elemektől függ. Lehet, hogy a rack más komponensekkel fog kidolgozni, vagy éppen ellenkezőleg, fényes akcentus lesz.

A nonszensz kompakt lehetőség alkalmas a hálószobában, a legvalószínűbb, nem lesz a könyvek, amelyeket örömmel olvasni lefekvés előtt a napot. Vagy talán az ágynemű és más textíliák tárolására szánt bútorok lesznek.

A folyosón a legjobb, ha a háttérvilágítás és a tükör modelleket rendeznek. Ott is szükség van mindkettőre is, akárcsak a különböző sisakok tárolására szolgáló hely, valamint a cipők és a kalapok.

A különböző lehetőségek alkalmasak tároló helyiségekre – fából készült, fém, műanyag. Mindez attól függ, hogy pontosan mit terveznek tárolni. Fém állványok fiókokkal és polcok jó szerszámok. Mindenféle savanyúsággal és lekvárokkal rendelkező bankok tökéletesen elakadnak a fa struktúrák polcain. És az alsó szinten lehet kosarak a friss zöldségek tárolására.

De annak érdekében, hogy fontolja meg a rack harmonikus kombinációját részletesebben a különböző helyiségekkel a környező belső térrel, jobb kapcsolatba lépni a kész példákkal.

 • A fák fémekkel bizonyítják a tökéletes kombinációt ebben a rackben. Ő önmagában a szoba dekorációja, mert nincsenek tételek, hanem a kis dekoráció elemek megtalálására szolgáló hely.

 • A csuklós állvány különböző magasságú és konfigurációs polcokkal bármilyen helyiségben jó elem lesz, Mivel itt bármit is rendezhetsz – az oszlopoktól a növényekre.

 • A szokatlan forma eredeti állványa érdekes fali dekoráció és ugyanakkor lehetővé teszi, hogy rendezze a szükséges elemeket a polcokon.

 • Az egész falon lévő könyvek állványa tökéletesnek tűnik. Itt minden tökéletes sorrendben van, és minden könyvnek van helye. Használjon ilyen állványt nagyon kényelmes.

 • Nagyon eredeti állvány ferde polcokkal. Az ilyen példány és a padlás illeszkedik, és a minimalizmusban, sőt csodálatos akcentussá válik a belső térben.

 • Egy másik tetőtér, Tökéletesen harmonizálja a díszítést és a környezetet.

 • Csodálatos állvány sima vonalakkal Úgy néz ki hibátlanul az ugyanazon fal hátterében, és általában közös kitöltött képet teremt az összesített egyéb bútorobjektumokkal a szobában.

 • Fehér Stellazh Szinte súlytalan kialakítású, ugyanolyan fényes fal és fényes szex hátterében.

 • Hosszú keskeny csapás Nem sok helyet foglal el, de a leginkább szükséges.

 • Kétszínű kék ​​és fehér változat egy fényes akcentus, és visszhangozza a falakat. Általában egy nagyon eredeti lehetőség, amely alkalmas bármely helyiségre.

Hogyan válasszuk ki?

Ha egy állványt vásárol, figyelembe kell vennie az árnyalatkészletet. Tekintsük a legfontosabb paramétereket.

 • Célja. A legfontosabb pont, amit érdemes megfontolni, hogy milyen cél a bútor tárgya. A teremhez való zónázáshoz nagy és széles állványt választhat, amelyen a dekoráció vagy a virágok elemei megtalálhatók. A gyermekszobában a szokatlan forma színes verziója alkalmas. A kozmetikumok tárolására szolgáló hálószoba harmonikusan kompakt lesz. A lépcsőház alatt a fiókok és az ajtók alacsony modellje tárolódik, ahol a háztartások tárolódnak.

A konyhában és a fürdőszobában jobb választani olyan lehetőségeket, amelyeket nem érinti a nedvesség és a magas hőmérséklet. Tárolóhelyiség vagy garázs, a fő dolog a kényelem és a kapacitás, és nem dekoratív paraméterek.

 • Dimenziók. Ezek a szoba területétől függenek. A nagy terek, nagy állvány tökéletes, vagy több kis és kis szoba lesz wiserfully található fal másolatok vagy keskeny magasságra, hogy nem eszik sok helyet.

 • Anyag. Ez a paraméter a szoba stílusától, a fejezetektől és a környező bútorokatől függ. A tetőtérben és a minimalizmusban a fémszerkezetek és a fa fémszerkezetek jól illeszkednek. A modern stílusban az üvegelemekkel ellátott drága fából készült lehetőségeket használhatja. Provence és mediterrán stílusban tökéletesen halad, a bambusz vagy rattan termékek. Orosz stílusban a faház jobb, ha fából készült struktúrákat használ.

 • Szín. A helyiségtartó kombinálható fali dekorációval, vagy éppen ellenkezőleg, legyen fényes akcentus. Például a világos szobában mind a fehér rack, amely észrevehető, köszönhetően a fényes dekoráció elemek. De a fekete maga jó lesz, mint egy akcentus. Színes modellek Érdemes felvenni, hogy visszhangozzák valamit a szobában – bútorok, dekoráció, textilek. A gyermekszobában is jobb, ha előnyben részesíti a könnyebb vagy élénk színeket, de nem komor.

 • Elhelyezkedés. Ez attól függ, hogy melyik funkció végzi a rackot. Alacsony és kompakt jól áll az ablak alatt, keskeny és hosszú lesz ideális esetben a sarokba. A fal díszítése lehet, a sarok nagyszámú dolgot fog elhelyezni. A nagy, kényelmes állvány van szükség egy öltöző cipők és apróbb dolgokat, amelyeket meg kell bomlik a polcokon és a fiókok. A fürdőszobában logikus, hogy megszervezzék a szerelt sarok opciót vagy egy hosszú, keskeny emeleti polcot. Az első esetben, célszerű tárolni fürdőszobai kiegészítők és a lélek, a második – a törölközők és tisztítószerek.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: