Büfé helyreállítása: lépésenkénti utasítások és érdekes ötletek

A büfé egy ősi szekrény, amelyet a konyhában vagy nappaliban használnak ételek, termékek és egyéb háztartási cikkek tárolására. Egy természetes faból készült, anélkül, hogy a fűrészpor optikáját használná. Alkatrészek és szerelvények gyártását kézi vagy féltartási módban végeztük, az elektromos szerszámok és gépek minimálisra csökkentése.

A büfékeket nemcsak tárolásként használták. Ők is szolgáltak belső dekoráció, amelyhez stilizált szálakkal és dekoratív elemekkel voltak felszerelve.

A modern design megoldások térében a büfét rariténként használják. Ehhez a helyreállítási manipulációk széles listájának felelnek meg. A régi szovjet büfé helyreállítása önállóan lehet.

Eszközök és anyagok

Az ősi büfé önálló helyreállításához el kell készítenie az eszközök és a fogyóeszközök minimális listáját.

Kötelező eszközök:

 • Csiszoló;
 • vésők;
 • Kés cserélhető pengékkel;
 • fúró;
 • putty kés.

Kapcsolódó eszközök:

 • egy kalapács;
 • köröm tartó;
 • fogó;
 • cvikker;
 • fecsegés.

Fogyó anyagok:

 • Malyary Scotch;
 • Önzáró csavar;
 • Gitt egy fán;
 • Festékfolyadékok;
 • primer;
 • Fa üres;
 • ragasztóeszközök;
 • körmök;
 • Festés kefék;
 • Különböző gabona szolgasa.

Védelmi eszközök:

 • kesztyű;
 • gázmaszk;
 • Védőszemüveg;
 • Ruházat, fenntartható vegyi anyag.

Lépésenkénti utasítás

A régi szolga a saját kezével, a kezdeti szakaszban a lehető legkevésbé szét kell szedni. Ez a leghatékonyabban a helyreállítási munkát végzi. Ez különösen igaz a faragott tervezési szegmensre, amelynek feldolgozása a legnehezebb lehet.

A bontás manipulációinak elvégzéséhez használhatja a megfelelő eszközöket: kalapács, körömtartó, véső és egyéb. A szakmai szinten, ezek a munkákat végeznek egy speciális eszköz, amely lehetővé teszi eltávolítása rögzítőelemek – például szögek vagy fém konzolok, a felület megsértése nélkül a fa és zavarása nélkül a teljes szerkezeti integritását a termék.

Ebben a szakaszban különleges ellátást kell gyakorolni az egymástól elválasztott adatokhoz képest. Ez segít elkerülni a helyreállítási munka további listáját. Fontos figyelmet fordítani az elemek sűrítő kapcsolatainak integritására, mivel a büfé későbbi fordított szerelvényének minőségétől függenek.

A maximális szétszerelés után szükség van arra, hogy a felületet mindegyik munkadarab formájában kell elviselni. Szükséges eltávolítani azokat a részecskéket, amelyek a legmagasabb réteg felszínéről eltávolították. Ezek az anyagok közé tartoznak a zsírok, a penészviták és más szennyező elemek nedves helyiségpárokban. Ezeknek az anyagoknak a jelenléte miatt a szolga felülete sötét lehet, ragadós, durva.

Csiszolására részből áll, egy speciális csiszoló gép használt, dolgozó kis példányszámú és felszerelt értékcsökkenési mechanizmus, amely megakadályozza, hogy a megjelenése csíkok a fa felületén.

A csiszolópapír gabona eredetileg nem lehet nagy, ugyanazzal a munkával, méretét egymás után csökkenteni kell. Az elsődleges durva feldolgozáshoz a 60-as szemcsézettséget, majd a 120-et és a fentieket használhatja. Ez a megközelítés segít a legjobb tisztítás elérésében a felületi károk alkalmazása nélkül. Ez nem is lehetővé teszi a termék megjelenését általában.

A gondos csiszolás után el kell távolítania az összes port, és visszapattannia kell a felületet. Ha vannak zsetonok, repedések vagy karcolások, akkor lezárniuk kell egy fertővel egy fát. Ez a gitt kiválaszthatja a festék színét, amelyet a terméken tovább kell alkalmazni. A közös probléma ebben az esetben lehet a Coppuckle helyek és a teljes felület színkülönbsége. Ebben az esetben ajánlott kis fűrészpor, festeni őket a kívánt színbe, és keverjük össze a gittel. Ez segít csökkenteni a színkombinációs különbséget.

Festés

A festést a gyártó által a festékkel ellátott csomagolásban meghatározott utasításokkal összhangban végzik. A festés alapvető szabályai azt mondják Ezt jól szellőző helyiségben kell elvégezni, az egyéni védelem minden eszközzel.

A legjobb egységesség elérése érdekében ajánlott permetezőszerszámok használata: elektromos porlasztó vagy kompresszor. A hiányuk hiányában lehetséges a habszivacs használata, mivel szerkezete lehetővé teszi, hogy a bevonatot válás nélkül alkalmazzák. A festés ecsetének használata csak végső megoldásként ajánlott: elhagyják a válást, és elveszítik a halom, amely a felületen maradhat, és elronthatja a termék megjelenését.

Dekováció

Ez egy speciális dekorációs technika, amely a helyreállítási munka során alkalmazható. Lényege a rajzolás, stilisztikusan hasonló a büfé kialakításához, a felülethez. A vászon vagy papír képei alapul szolgálhatnak.

Festett

A helyreállítás otthona, A büfé felületeinek festését további festékekkel végezheti. Ebben az esetben harmonizálni kell az oldal bevonatának fő textúrájának színét. Az egyik csoporthoz nem kapcsolódó színek használata rontja a szekrény vizuális érzékelését.

Lakkozás

Lacquer alkalmazás szükséges ahhoz, hogy megakadályozza a nedvesség hatását a termékre. Ezzel büfé fényes ragyogást vagy matt árnyalatot adhatsz. A lakkot olyan esetekben használják, ahol a festés nem vonatkozik. Ennek az anyagnak a bevonata jól kombinálható természetes faipari termékekkel.

Vége az ősi

Mivel a büfék maguk a régi termékek, az ókor hatásának növelése érdekében különböző színezőanyagok használatát és lakkok kombinációját használhatja. A terméken található termék és faragott díszek hangszórói egy furnér vagy több réteg azonos lakk, Mi teszi őket nagyságrenddel sötétebb, mint a mélyedések és a sima felületek. Ez a hatás az ókorok illúzióját hozza létre.

Tervezési ötletek

A büfé helyreállításakor lehetőség van a design stílusának irányítására. Ha korábban a kiszolgálót használták a konyhában, akkor javítás után is fel lehet helyezni még a gyermekszobában is. Ehhez a bútorokat a megfelelő színekben kell festeni: meleg és fényes. Ezenkívül a gyermekek stilisztikájában lévő festmény alkalmazható a felületére.

Vannak és hogyan lehet a modern megjelenés büféjét. Festés bútorok egy szilárd színben egy nem szabványos árnyalatú (például türkiz, szürke vagy fehér), akkor visszaállíthatja a Provence stílusában. Ez lehetővé teszi a helyiség kombinációját, hasonló módon díszített helyiségekkel.

Ajánlások az ellátásra

A büfé megfelelő megtartásához szükség van az alapvető szabályok listájára a termék gondozására. A szekrényt telepíteni kell, ahol nem lesz nedvesség, nyílt tűz, közvetlen napfény, penész és egyéb negatív tényezők.

A ritka szolga gondozása, fontos megjegyezni, hogy bármilyen csiszolószerszám károsíthatja a felületét. A por törlése után nem ajánlott kemény szivacsokat használni, tisztítószereket és egyéb agresszív hatású módszereket. Jobb, ha nemszövött szalvétákat használnak a pépek törlésére vagy ruháira.

Fontos tényező a büfé megfelelő állapotának fenntartásához a működésének jellege. Ne terhelje túl, tegye forró, éles tárgyakat, amelyek károsíthatják a bevonatot. Fontos megjegyezni, hogy az ilyen kabinet kialakítását alkotó alkatrészek felcserélhetősége korlátozott a termelés korlátai miatt. Bontás vagy károk bármelyike ​​bármelyike ​​a további javítás szükségességét vonhatja maga után.

Gyönyörű példák

Ezt a fényképet a Provence stílusban felújított büfét mutatja a decoupage alkalmazásával. A két nem szabványos színek (Lila és Pale Green) kombinációja a könnyű észlelésének hatását teszi lehetővé. Az ilyen színű megoldás pozitív hatással van a szemlélődés hangulatára, és pozitív érzelmi választ okoz. Ugyanakkor a fő stilisztikai orientáció megmarad, így érezheti az ókor hatását. Az asztali tetejét egy azonos, modern anyagból készült és a megfelelő styitromban festett.

Itt van egy büfé, amelyet a természetes fa árnyékának megőrzése közben helyreállítottak. Egy ilyen megoldás lehetővé teszi, hogy a vizuális kialakítást az eredetihez hozza, és segíti a megfigyelőnek, hogy érezze a régi jelenlétét. Ilyen hatás érhető el a festőfesték és lakk és a kiálló részek sötétedése miatt.

Tovább nézze meg a videót, hogyan lehet felújítani a régi büfét a decoupage segítségével.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: