Fehér képernyők: fajok, anyagok és stílusos példák leírása

Az első Shirms megjelent az ókori Kínában. A gonosz szellemek elhagyására irányuló bejáratával szemben helyezték őket. És itt Mivel egy dekoratív elemet már az XVII. Században Európában kezdték használni. Az orosz birodalomban mindössze 2 évszázaddal később jelentek meg, és a gyakorlati alkalmazásra összpontosítottak. A képernyő népszerűsége ma is népszerű, különböző fajok, színek, gyártási anyagok. A cikk részletesebben fontolja meg a fehér képernyőt és azok használatát a belső térben.

Előnyök és hátrányok

Shirma lehetővé teszi a zónás helyet, miközben nem eszik álló falakat. Valódi üdvösség egy kis terület többfunkciós szobájához. Kíváncsi szemekkel boríthatjuk, különíthetik el az alvó helyet a nappaliból, hogy a belső térben dekoratív elemként használják.

A modellektől és a stilisztikai kialakítástól függetlenül minden megosztónak a következő előnyei vannak:

 • Mobilitás – könnyen hajtható, mozgatható vagy eltávolítható az oldalra;
 • A költségek alacsonyabbak a helyhez kötött válaszfalak kialakításához képest;
 • Könnyű, hogy minimális költséggel;
 • Fénykép- vagy videó háttérként használható.

Egyes megsemmisek további funkcionalitással rendelkeznek polcok, zsebek vagy tükrök formájában. Ez különösen alkalmas a ruhásszekrény vagy a gyermekszobák számára.

Univerzális opció – fehér képernyő. A szín semleges, harmonizálja az egész spektrummal, úgy tűnik, hogy levegő, nem túlterheli a belső. Ezen kívül, fehér sok árnyalat van – a hófehérből a krémre.

A hátrányokból a hő- és hangszigetelés hiánya. A Shirma csak vizuálisan mozdul el, és nem helyettesítheti a teljes körű helyhez kötött partíciót.

A fajok áttekintése

 • A leggyakoribb modell berendezett, ez is “harmonikus”. A hurkok vagy csuklópántok által összekapcsolt keretekből állnak. Hagyományosan 3-4 szegmenst tartalmaz, de talán több szárny.

 • Rugalmas megfélemlítő. Ezek függőleges állványokon alapulnak, amelyek között a rugalmas anyag feszült. Lehetővé teszi, hogy különböző formákban szerkezeteket adjon, sima kanyarokat hozhat létre. A tárolás kényelméhez egyes modellek összeomlanak egy tekercsbe.

 • Egyképernyős (egyoldalas) modellek. Egy nagy keretből áll. Gyakran végrehajtja a Faleland funkciót vagy a kivetítő képernyőjét. Lakás, nem foglalja el sok helyet, használható irodákban a partíciós munkákhoz.

 • Felfüggesztett képernyő, Több emlékezetű hengerelt függönyök. A többihez képest a telepítés szükséges.

Vannak modellek nehéz keretekkel vagy hatalmas struktúrákkal. Ritkán mozognak és használják helyhez kötött válaszfalakként.

Anyagok

Mivel a képernyőnek mobilnak kell lennie, akkor a keretekhez könnyű anyagokat használnak. Hagyományosan ez egy fa. Környezetileg biztonságos, jól díszített és festett, és az elemek könnyen cserélhetők. De a műanyag Shirma nem fél a nedvességtől és a penészektől. A kerethez fémhasználat is használható, ami a partíció stabilabbá teszi.

Leggyakrabban a louvrális modell kerete a következő anyagokból történik:

 • Szövetek, bőr, papír;
 • PVC nyomtatási mintával;
 • Polimer film fotónyomtatással;
 • MDF, rétegelt lemez;
 • matt vagy átlátszó üveg;
 • Tükör.

Kombinált opciók, fonott és nyitott elemek. A kovácsolt csuklószárny eredetileg. A fából készült képernyőt fehér ruhával találja az eladott karakterláncokon. A modell kényelmes, mert a textilek moshatók.

Tervezési lehetőségek

Fontos meghatározni a képernyő kinevezését – működési vagy dekoratívnak kell lennie. Ha a partíciónak szilárdnak kell lennie, akkor ne vásároljon nyitott opciókat.

A funkcionális képernyők használják a hálószoba a nappali, ha szükség van külön a hely, ahol aludni, vagy öltözködni, tágas fürdőszoba, a gyermekek fejezetből közel a pelenkázó elleni huzat. És bármely más esetben, amikor el kell rejteni a csillogó szemektől.

Ha nem akarja megosztani a helyet, akkor a faragott képernyő tökéletes lesz. Az ilyen partíciók nem rejtenek semmit, nincsenek korlátozott helyérzés. Csak dekoratív elemként használható, például alvóhely vagy fal díszítése.

Gyönyörű példák

A fehér faragott megsemmisek jól néznek ki az ágy fején. Ugyanakkor a tér tökéletesen zóna, de nem különít el.

Kiváló tervező megoldás a függönyök cseréjére. Nem védettek a naptól, míg az ereszek telepítése szükséges, ami különösen fontos a padlás szempontjából.

Az egyszemélyes partíció lehetővé teszi, hogy levágja az alvó helyet, hozzon létre egy érzést a magánélet és egy külön szoba. Lehetővé teszi a munkaterület elválasztását, hogy semmi ne zavarja. Kiváló lehetőség az apartmanok stúdiókhoz.

   A fotógalériában még mindig sok más nem kevésbé érdekes belső terek.

   Hogyan készítsünk egy képernyőt a saját kezével, nézd meg a videót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: