Hogyan válasszunk egy nappali széket?

A székeket a bútorok különleges tárgya, amely házi melegséggel és kényelemmel társul. Ezért gyakran használják őket a nappali elrendezés során, ha pihenhetnek légkört. Annak érdekében, hogy ennek a fajnak a bútorai megbízhatóan szolgáltak sokáig, és befejezték az eredeti helyiség belsejét, egy adott modell kiválasztása során sok árnyalatokat kell figyelembe vennie.

Nézetek

A mai napig a bútorpiacot egy hatalmas termékválaszték képviseli, de a nappali székek különös figyelmet érdemelnek. A gyártók különböző módosításokat hoznak létre, így eltérhetnek formában, méretekben és az építés típusának. A leggyakoribb típusú nappali a következő.

 • Klasszikus. Az ilyen modelleket úgy tervezték, hogy pihenjen, puha és nagyon kényelmes. Vannak minták, mint a karfa, így nélkülük. A belső térben ajánlott kiegészíteni a puha kanapék és a dohányzóasztal.

 • Székek hintázás. Kiváló választásnak számítanak azok számára, akik szeretnék szabad időt tölteni a kikapcsolódásra. Segítenek megbirkózni az álmatlansággal, és alkalmasak a fiatal anyák számára a gyermek fia számára. A hintaszékek különböző anyagokból készülnek, de leggyakrabban műanyag, fa és fonott modellek eladó.

 • “Smart székek” (felvonók). Ez egy újdonság a bútorpiacon, amely gyártók termelnek fogyatékkal élők számára. Az ilyen székeket könnyen leengedik vagy felemelik, amikor a gombot megnyomja. Vannak olyan modellek is, amelyek állítható szögű hajlam és összecsukható hátul. Tökéletesen illeszkednek bármilyen belső térbe.

 • Székek-chaise lounges. Alkalmas a rekreációs terület elrendezésére tágas nappaliban. A kialakítás fából, fémből vagy bambusz keretből állhat. Ezenkívül a bútorok puha párnákkal vannak felszerelve.

 • Fonott székek. Ez a faj diórúdból, cukornádból, rattanból és hullámos szőlőből készült. Elegánsan figyelte az ilyen székeket az élőházak lakóházak kialakításában. A fonott bútorok előnye környezetbarát, tartósság és egyszerű gondosság.

A nappali belsejében ajánlott kombinálni fém, bőr és üveg.

 • Keret nélküli. Élvezze a nagyszerű népszerűséget a modern nappali formatervezésben, az ilyen székek méretei és formáival változhatnak. Ezek belsejéből állnak egy töltőanyaggal és egy külső fedéllel. Mivel a polisztirol hab töltőanyagként működik, a szék különböző formát ölthet és jól megőrzi a testet. A keret nélküli székek közül a legtöbb modell univerzális, mert mind a kényelmes, mind a kényelmes ülőhöz használható.

A legnépszerűbbek a golyók, a puffók, a párnák, a táskák és a piramisok formájában.

Abban az esetben, ha a nappali elrendezésében számítógép asztallal felszerelt munkaterület van, ajánlatos forgó székeket választani. Különböző formaterveket gyártanak. Minden modell 360 fokos forgó mechanizmussal van felszerelve. Földi székek, a szabványtól eltérően, bontsa ki a felülvizsgálat körét.

Stílusok

A nappali székeknek ki kell választaniuk, tekintettel a szoba belső koncepciójára. Most a divat fonott bútorok, valamint a fából készült természetes szövetkárpitos. Ezenkívül a gyártók a következő stílusok székeit kínálják.

 • Klasszikus. A modelleket a kifinomultság és az elegáns, mivel a keretük természetes fából készült, és a kialakítás maga is dekoratív díszítéssel rendelkezik az aranyozás és a szál formájában.

 • Etno. Ezek a legdivatosabb székek, különleges kialakítással különböztetik meg. A legtöbb modellnek van egy fonott kerete és siders a puha párnákról.

 • Ország. A kialakítás az ilyen székek jellemzi fakeret, amelyben a felület csiszolatlan, durva, valamint a jelenléte szövet fedelek virág dísz. A kárpitozásban különböző minták lehetnek.

 • Modern. Ez egy olyan modern irány, amelyet az űrlapok és az ergonómia egyszerűsége jellemez. A modern székek könnyen használhatóak és tökéletesen harmonizálnak a belső térben más dekoreszközökkel.

Dimenziók

A nappali székének kiválasztása, fontos, hogy ne csak a tervezés, az alak, hanem a dimenziók is figyelembe vegye. Ehhez előzetesen el kell döntenie a bútorok helyét a szobában, tekintettel a környékére. Egy kis nappaliban a legmegfelelőbb a kis és könnyű székek vásárlása, a kompakt termékek minimális helyet foglalnak el, sokkal könnyebbé válnak átrendezni. A kis méretű nappali szobák klasszikus fényes árnyalatokkal vannak felszerelve, lehetővé teszik, hogy vizuálisan bővítse a szobát.

A színes és design nagy székei tökéletesen alkalmasak a tágas helyiségek számára.

Ezenkívül érdemes figyelmet fordítani arra a tényre, hogy a szék paraméterei biztosítják a használat kényelmét. Például nagyon alacsony ülőhely nehéz lesz felkelni, túl magas – ez kényelmetlen ülni, a keskeny fog lőni a mozgást, és a rossz fog létrehozni széles miatt a hosszú távolságot a karfa. Az ülés mélysége legalább 2/3 a combhossz, ha ez a jelző nagyobb, problémák merülnek fel a vérkeringés a végtagokban. A keret nélküli modelleknek választaniuk kell, tekintettel a felhasználó növekedésére, ha legfeljebb 150 cm, az átmérőnek 70-80 cm, 150-170 cm – 90 cm, és magassága 170 cm – 90 cm.

Anyagok

Annak érdekében, hogy a szék nemcsak a nappali belsejében lévő fő díszítése, hanem megbízhatóan szolgált egy évig, az akvizíció előtt, akkor figyelmet kell fordítania sok pillanatra, beleértve a töltőanyag minőségét és a kárpitozását is. Nem lehet hirdetési trükkökön, és olcsó termékeket vásárolhat.

Töltőanyag

A székek gyártása jellemzően hab (poliuretán hab) vagy szintetikus csomagolás. Ugyanakkor az első típusú anyag rugalmasság, puha és jól tartja az űrlapot. A habszivacsok eltérő merevségi szintjal rendelkezhetnek, a legtöbb lágyabb az ülés alatt lévő kialakítás kitöltésére szolgál, és a hátoldalon. A szakértők azt javasolják, hogy a fotelek ülésekkel rendelkeznek, amelyekben egy szilárd (rugós) blokk töltőanyagként használható, a latex réteggel. A keret nélküli modellek gyártása során egy ilyen töltőanyag polisztirol habként van kiválasztva.

Kárpótlás

A nappaliban való kárpitozás legjobb anyaga Jacquard, pamutszövet, velúr, bársony, viszkózus és természetes vagy mesterséges bőr. A természetes anyagokból származó kárpitozást megkülönbözteti a tartósság és a könnyű működés. A legdrágább a bőr kárpitozás, nedvességálló, nem szívja el a szennyezést, és tökéletesen illeszkedik bármely belső belsejébe, de hideg az érintéshez. A költségvetés és a gyakorlati lehetőség Jacquard szövet, amely növeli a kopásállóságát, a felületének gyártója kezeli a víztaszító impregnálást.

Tippek a választáshoz

Vásárlási székek a nappaliban, nem csak a tervezésükre, hanem a működési jellemzőkre is figyelnie kell. Mert a A bútorpiacot a modellek hatalmas modellje képviseli, így a megfelelő választás javára, vagy hogy a termék nehéz. Az olcsó hamisítványok megszerzésének megszüntetése érdekében a szakértők azt javasolják, hogy kizárólag a jól bevált gyártókból származó bútorokat választsák. Ezenkívül fontos előre dönteni a székek méretével és stilisztikájával.

Otthon számára a nagyméretű fonott modellek általában nagy karfa-ként vásárolnak, és a lakás kompakt a természetes színekben.

Vásárlás előtt meg kell győződnie arról, hogy a bútorok könnyen működtethetők, mert erre meg kell próbálnia ülni rajta. Különös figyelmet kell fordítani az ülés dőlésszögéről, ebből a mutatóból származik, hogy a kényelem függ. Ezenkívül fontos, hogy a tervezés görgőkhöz van. Ezeket külön mondják el a rögzítés megbízhatóságára és a padlófelület mentén történő csúszás minőségére.

A töltőanyag minősége, a kárpitozás óriási szerepet játszik. Ha az ülés elküldi és deformálódási jele van, akkor a termék rossz minőségű. A fentiek mindegyike mellett a bútoroknak harmonikusan kombinálják a szoba általános kialakítását. Kívánatos, hogy a kárpitozás textúrája és színe illeszkedjen a falak és textíliák díszítő dísze alatt.

Gyönyörű példák a belső térben

A nappali design tervezésénél fontos, hogy hozzon létre egy hangulatos légkört, amely meg kell pihennie és kommunikálnia a barátaival. Ehhez nemcsak helyesen hajtja végre a szoba elrendezését, vegye fel a színpalettát a befejeződéshez, de helyezze el a kényelmes és praktikus bútorokat is. A jó megoldás lesz a székek megszerzése, amelyek eredetileg kiegészítik a belső teret. Ezzel a bútorokkal a következő tervezési ötleteket hajthatja végre.

 • Játékszínpaletta. A semleges hangokat általában a csarnokok dekorációjára választják, így a belső tér két fényes modern üléssel változhat. A piros vagy narancssárga bútorok színe ellentétes lesz a közös színhatározással. Az ülések mellett el kell tennünk egy dohányzóasztalt, így egy nyaraló sziget alakul ki. Ezenkívül a falon kell lógni a falon és a többszínű függönyön.

 • Nappali irodával együtt. Sokszor a négyzetméteres ház hiánya miatt a nappaliban két zónát kell kombinálni, az egyik a pihenésre, a másikra – a munkához. Ehhez a szoba sarkában számítógépes asztalt készíthet, és kiegészítheti azt a kerekek bőrszékével. Használható könyvek olvasására és TV-nézésre is.

Előnyös, hogy kiemelje a bőrbútorokat az általános design háttérben segít a falak és a hófehér függönyök fényének díszítésében.

Hogyan válasszunk belső széket, nézd meg a videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: