Melyek a bútorok viaszok és hogyan kell használni őket?

A fából készült bútorokat különböző belső stílusokban használják, és elvileg a leggyakoribb bútorok típusa. A közelmúltban még mindig növekszik a régi tárgyak helyreállítására irányuló tendencia az élet kiterjesztése mellett. A bútorok visszaállnak, frissítve a megfizethető és hatékony eszközökkel. Egyikük, fontos a helyreállítás bizonyos szakaszaiban, azviasz.

Ami?

Bútor viasz – az üdvösség anyaga, amely finom javításra van szükség, valamint a természetes fa, parketta, a laminátum, a DVP és a chipboard tárgyak gondozására. Segít eltávolítani a zsetonokat és repedést az ajtóvászonokban és az ablakkeretekben, “kezeli” lépcsőház korlátozást és korrigálja a régi kopogók hibáit.

A fő elem, amelyen a bútorsziaszüzemek működnek A természetes méhviasz, valamint a benne is különleges szintetikus gyanták lehetnek a készítmény ellenállásának növeléséhez. Lehet jelen a viaszban és a színező pigmentben, amely megadja a szükséges hangot vagy árnyékot. Nem ritka, ha a természetes olajok jelen vannak a viaszban, leggyakrabban ágynemű vagy akár olíva.

Az olajviasz megbízhatóan védi a fát a nedvességtől, és adjon hozzá egy matt fényes felületet.

A következő funkciók a bútorzviaszban rejlik:

 • Maszkolás karcolások, zsetonok, repedések és egyéb hasonló hibák a fán;
 • Frissítse az objektumok felületét az anyag textúrájának csillogásának és aláhúzásának hozzáadásával;
 • A bútorok védelme a külső agresszív hatásoktól a mélyen behatolva az anyag szerkezetéhez;
 • Használjon kis változást az objektum vagy az amplifikáció árnyékában, hangsúlyozva a természetes hangot;
 • Antisztatikus tulajdonságok – az alany számára kevesebb por lesz.

Viasz vagy eszköz, amely alapján gondos gondoskodást biztosít a fából készült felületekre. Radikálisan megváltoztathatja a fa színét, mivel festeni fogja, a viasz nem tud. De nincs ilyen feladata, szükség van a tengely felületére, hogy a dolog átalakuljon és “zúzott”.

A bútorzavar alapvető méltósága az egyszerűségének egyszerűsége. A szilárd viaszok is mechanikai expozícióra vannak szükség, és a puha és a folyadék azonnal használható a csomagolás megnyitásához. Könnyű és meglehetősen gyorsan alkalmazható, hamarosan száraz, hozzáadja a feldolgozott dolgokat szép természetes aroma.

Ha van egy olajkomponens a viaszban, a fa minta hangsúlyosabbá és kifejezőbbé válik.

Gyakrabban a viaszot használják a szekrény bútorokhoz, a régi fa helyreállításához. Zsetonokban és repedésekben, az ürességi viasz kitöltések karcolásában, ami lehetővé teszi az anyag minőségi jellemzőinek javítását. És a késztermék ragyogása a régi dolog legjobb bókja, a frissítés legnyilvánvalóbb jele és a régi fa revitalizációja. Szintén, viasz segítségével lehet helyreállítani a padlót, hatékonyan a réseket, repedést a fapadlóban, a lamináltan vagy a padlón.

Végül, Javítási dekorációs elemek viaszokkal is lehetnek. Ez a fából készült keretekre, dobozokra vonatkozik. Különböző dekoratív tartályok. Még azok is, akik messze vannak a bútor helyreállításától, akkor érdemes megtartani a viasz ceruzát a házban. Különösen a házban, ahol kisgyermekek vagy állatok vannak, bármilyen karcolás gyorsan kezelhető ceruzával, és javíthatja a sérült réteget.

A fajok áttekintése

Számos típusú bútor viasz van, amely könnyen megtalálható az eladásra.

Puha

Ez a konzisztencia összetétel a leginkább a vazelin. Jobb, mint mások hangsúlyozza a természetes fa textúrát, Segít a terméknek kellemes matt ragyogni. A puha viasz azonban nemcsak a bútorok helyreállításában van. Ez a fajta viasz, hogy a padlófelület dörzsölje, visszaküldi a korábbi megjelenését, és arra kényszerítve, hogy azonnal ragyogjon.

Lágy viasz – mind a következetességnek köszönhetően – lehetséges, hogy akár mély karcolást és repedést is kitölthetjük, hogy komoly chipeket álcázzon.

A lágy viasz használatának jellemzői:

 • A spatulát kell alkalmazni, és a túlzott mértékű eltávolításhoz filc-lemez;
 • A nagy és mély üreg eltávolítása – a tökéletes lehetőség;
 • Nem alkalmas bútorok feldolgozására, amelyek később a napsütésbe vagy a vegyi anyagok feldolgozására kerülnek;
 • Etetés az edényekben, csövekben és vödörben eladó.

Valójában ez a fajta viasz egy mínusz – Nem használható szabadtéri munkához. Különben őszinte kifogástalan. A Big Plus az, hogy ez az opció a legegyszerűbb módja az eladásnak.

Szilárd

A bútorok feldolgozására szolgáló eszközök hengerek és stroke, viasz ceruza és még kréta formájában állíthatók elő. Nagyon gyakran a helyreállítási terméket különböző árnyalatok sorozata értékesítik (az egyik lehetőség általában színtelen vagy átlátszó). Néhány szilárd vegyületet azonnal használunk, előzetes fűtés nélkül. Másoknak először felmelegedniük kell, hogy a munkakörülményhez jusson.

A szilárd viasz jellemzői:

 • Közelkép a zsetonok és karcolások az ajtó, ablakok és különböző fából készült belső tételek;
 • garantálja a magas szintű védelmet a hőmérsékleti hatások és a külső sérülések ellen;
 • Az eszköz nem mindig tudja, hogy gyorsan megtalálható eladás, néha hiányzik árnyalatok (például szükség van egy fekete viasz a szekrény, és a kirakat csak sötétkék vagy wenge);
 • A szilárd viasz sűrű textúrával és ellenállása a negatív külső tényezőkkel szemben, ezért az eszközök alkalmasak kültéri munkákra.

A szilárd viaszot a munka előtt meg kell olvasztani, a legegyszerűbb módja ennek a vízfürdővel. A spatula folyékony tömegét a deformált területre alkalmazzuk a készítmény megnyomásával. Vagy a puha ruhát, amelyet finoman nyomnak a fa szálak irányába. A készítmény a felületen marad a teljes szárításig. A többlet viaszt feltétlenül kell eltávolítani, majd polírozni és polírozni az X / B ruhát. Ha helyreállt, mélyen sérült, az egyik megközelítés nem korlátozódik.

Apropó, Viasz készíthető és önállóan lehet. Szükség van a természetes méhek viaszra (ez szilárd), jó terpentin és egy kis rózsa. 200 g viasz számlán 50 g rosin és 100 g kiváló minőségű turpidar. Egy zománcozott tálban a viasztot megolvasztani kell (könnyebb vízfürdőben), kis dózisok vannak a rantin simán összekeverésére, és az összetevők teljesen feloldódnak, a türemvárot a keverékbe öntjük.

Hűtés, Naturprodukt vastag. És ha összehasonlítod egy bevásárló termékkel, akkor valószínűleg nem adhat el.

Folyékony

Ha a keret felületén lévő karcolások, vagy például a munkalapok, nem nagyon mélyek, a folyékony viasz jobban megfelel a helyreállításhoz. Jól működik, nem nagyon mély karcolásokkal.

A folyékony összetétel jellemzői:

 • A képletben ez a termék magában foglalja a szintetikus adalékanyagokat, amelyek segítik az eszközök konzisztenciáját;
 • A szilárd és lágy analógokkal ellentétben a folyékony viasz kényelmesebbé válik, hogy azonnal használható;
 • Ha kell kezelni a komplex felület számos díszítő elemek, a folyékony viasz lesz a legkényelmesebb, mert alkalmazzák ecsettel;
 • Ezt a terméket gazdag színpalettán értékesítik;
 • A folyékony viasz kiküszöböli az áramlások kialakulását, mert a kompozíció megszárad, ha nem azonnal, akkor nagyon gyorsan.

Használatban ez a típus a legegyszerűbb. Először is, a fa felületét az elmúlt bevonásból (festék, lakk) tisztítják, majd alkalmazzuk az első réteget. Leggyakrabban egy tassel készül, de ha a felület nagy, használhatja és görgős. Egy óra vagy kettő után egy második réteget alkalmaznak. Csak a lágy ruhával lenesíti a felületet, a polírozás fényes vagy matt – minél hosszabb a polírozás, annál nagyobb lesz a fényesség.

Egy másik típusú viasz, amely megérdemli a választást, színes lehetőség. Ha a normál készítményt a felületre alkalmazzák, akkor nem fogja megváltoztatni a fa árnyékát, nem torzítja. De a színtermék befolyásolja ezeket a jellemzőket.

A radikális változások nem lesznek, de módosítják a fa tonalitását ilyen módon.

Hogyan kell használni?

És most már inkább arról, hogy hogyan állítsa vissza a fából készült dolgokat, alkalmazza a bevonatot. Ha az utasításokat a megszerzett összetételhez csatolják, jobb, ha megismerkedhet vele – a gyártó által megjelölt árnyalatok lehetnek. Ha a használati algoritmus konfigurációja nem találta meg, akkor a szabványos ajánlások szerint kell eljárnia.

Az ilyen alkalmazási algoritmus.

 1. A feldolgozandó felületet el kell készíteni. Először meg kell vitatni, tisztítani, mosni, ha van ilyen szükség van.
 2. A régi festékréteg és a lakk a felületről is eltávolításra kerül, Ez a lefedettség nem szolgál semmit, de megakadályozza a helyreállítás.
 3. Ha a munka globális, ésszerű, hogy kivonjon egy kivonatot, úgynevezett speciális eszköz, amely megolvasztja a bútorzátviaszt. Ha a javítás nem különösebben nagy, akkor korlátozhatja a hajszárítót, adott esetben építés, elég és belföldi.
 4. Ha szilárd viasz van, meg kell vágnia egy kis részt egy bárból. Úgy, hogy ne sérüljön meg, akkor egy szilárd kést követi. A kompozíciót meg kell melegíteni, amíg a konzisztencia műanyag lesz.
 5. A spatulát vagy csak egy puha ruhát műanyag viaszt alkalmazunk egy fa felületre. Meg kell tölteni a fa deformált területeinek összetételét. Ezután a készítményt meg kell menteni. A többletet ugyanolyan éles késsel gondosan eltávolíthatjuk.
 6. Ha szükség van ráCsiszolófelület, Ez lesz a következő szakasz.
 7. Ha megőrzi a konzerveketKis felület, könnyebb a viaszkréta vagy ceruza használata. Nem lehet felmelegedni, csak néhány alkalommal kell költenie a helyreállításra szoruló helyen. Igen, az ilyen bevonat kevésbé ellenáll, de az expressz javítások megfelelő.
 8. Ha lágy viaszból döntenek, akkor egy spatula is alkalmazza, nagyon lassan és gondosan összetörni, adjon fagyasztva, majd köszörüljön. Fogja meg a felületet egy fényes állapotba egy puha ruhával.
 9. A fentiekben már említett folyékony termék az ecset (néha és görgő) használatát igényli. A festékkefe csodálatosan lefedi a felületet meglehetősen vékony, de stabil réteg. Igaz, az eljárás legalább egyszer ismételje meg az első réteg szárítása után.

Ha ez megtörtént, akkor a viasz leesett a felszínre, amely nem a feldolgozásra szánt, a szokásos jégkocka segít eltávolítani azt. Foltosnak kell fagyasztani. A hűtött viasz könnyen eltávolítható spatulával vagy műanyag kaparóval. És amikor a kárpitos bútorok, például egy zsírviasszal nyomvonal maradt, meg kell hinteni a talkum, zúzott krétával vagy közönséges keményítőt. Ez a kompozíció szükséges a felszívódáshoz, feltétlenül papírt borít, amelyet szorosan nyomnak, és legalább egy pár órát tartanak. Majd törölje le a felületet ecsettel.

A törés egy régi, bizonyított módja a fából készült bútorok helyreállítására. Segít hangsúlyozni a fa szépségét, a fa minta, ne adjon nedvességet és rothadja a természetes anyag felületét.

Ezenkívül a viaszok környezetbarát kompozíciók, sokkal biztonságosabbak, mint a lakkok és a festékek.

    A viasz segítségével ma frissítse a konyhai fejek, a munkalapok és a nagy vágódeszkák felületét. A fából készült ablakpárkányok esetében a viasz is hasznos lesz. Az öreg nagymama szolgája csodálatos hyugge elemévé válhat az otthonában, eltávolítva a régi bevonatot és helyreállítja a régi viaszot. És a legfontosabb dolog az, hogy olyan személy, aki messze van a javítási cselekedetektől, megbirkózhat a kiterjesztéssel.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: