Melyik kanapé-töltőanyag jobb választás?

Kényelmes kanapé kiválasztása, nemcsak külső mutatókat, megbízhatóságot és transzformációs mechanizmust kell figyelembe vennie. A töltőanyag nem kevésbé fontos, mert hogyan fogja, a kényelem és a kényelem szintje függ. Ahhoz, hogy megértsük, hogy melyik SOFA töltőanyag jobb választani, meg kell tennie a fajták, tulajdonságaik, jellemzőinek és tartósságának mértékét.

A bútorok típusai, előnyei és hátrányaik

Az alvás és a rekreáció bútorainak megválasztása szilárd megközelítést jelent. Általában a termék céljától függ (vendégszerető opció vagy kanapé ágy, amely teljes körű ágyat cserél).

A töltőanyag különböző típusú, a lágyság mértéke természetes, mesterséges szálakból és ezek keverékeiből történik. Kiválasztása egy kanapé A vendégek érkezése esetén egy puha töltőanyagot vásárolhat. Ha teljes erővel működik, akkor ne tegyen nehéz kitöltés nélkül, amely az egyenletes terheléseloszlás mellett ortopédiás hatással van.

Mesterséges

A szintetikus töltőanyagokat különböző szálakból hajtják végre, és vannak rugós és egyenetlen típus.

Egyenetlen

Az egyenetlen típus legtöbb modelljében a gyártók töltőanyagokat használnak olyan olcsó nyersanyagokból, amelyek nem terhesek a munkában. A sorozat legszembetűnőbb képviselője poliuretán hab (rövidített PPU). Ahhoz, hogy megértsük, mi az, és ami jobb, mint a tavaszi blokk, meg kell ismernie a töltőanyag jellemzőit.

Lényegében, poliuretán hab egy rugalmas bútor foamonal különböző minőségű, amelynek gyártására a szintetikus polimer keverék, és külsőleg hasonlít egy szivacs lapot formátumban. A PPU két fajtára oszlik:

 • Szabvány (szokásos tipus);
 • HR típusú hab gumi (integrált PPU).

A poliuretán blokkja eltérő sűrűséggel különböztethető meg. Ez egy közép- és merevségű lap töltőanyag, amelyet figyelembe vesznek a megadott méretek alapján, és csatlakoznak a szükséges vastagsághoz. Ragassza egy szendvics formájában, összekötő lapok nehezen enyhe. Hogy ne zavarják a lap vastagságát, különböző színekben festették őket.

Olcsó, de nem különösen gyakorlati anyag.

Poliuretán hab öntött típusú öntéssel által öntjük egy adott formáját, amely a részlet a modell (például, hátán, ülések vagy párnák). A keményedés, a készítmény elviseli a kívánt konfigurációt, így ez a módszer kiküszöböli az alkatrészek további vágását. Kiderül egy kész elemet, amelyet a kárpitozás kiegészíti.

Érdemes olyan anyagot, mint a blokk analóg.

Az öntött töltőanyag rugalmasnak tekinthető – nem lehet összeilleszteni egy tekercsbe, bár meglehetősen ellenáll a hajlításnak. Ez az anyag ellenáll a napi terheléseknek, nem rendezi, de néhány év múlva kissé változhat a színben. Előnyei közé tartozik a kiváló lélegzőképesség, a szakadás ellenállás, a tömörítés utáni űrlap csökkentése.

Tavaszi blokk

A töltőanyag az acélrugók formájában az ügyben tartósabb és praktikusabb.

Három fajtára oszlik:

 • Bonel. Függő típus, amely az acélból készült spirálhuzalból a rugók vegyületét jelenti;

 • Kígyó. Sajátos rugók-tekercsek, amelyek vízszintesen egymástól távol vannak egymástól;

 • Független típus. Mindegyik rugó egy szövet-tokba öltözött, és másoktól függetlenül működik, a blokkszerelvényt összekötő burkolatokkal végzik.

Az első két típusú rugók vízszintes irányban vannak kialakítva. Egy független típusú egység oly módon van elrendezve, hogy minden rugó merőleges legyen a padlóra. A rugóegység a kerethez van csatlakoztatva, és ideális esetben két oldalról van egy vágás.

Bizonyos esetekben kiegészíti a poliuretán hab, az érezhető és sűrű textíliák.

A rugós blokk előnyei közé tartoznak a tartósság, a maximális terhelés ellenállás, a szabad levegő -. Ezenkívül kényelmet nyújt alvás közben, sík felület és rugalmasság az alvóágy.

A hátrányok a töltőanyag egy kis válogatás a forma, a képesség, a képernyő működés közben, a magas költségek és a drága javítási (ha egy blokk csere).

A tavaszi blokk jellemzői és árnyalatainak részletesebben a következő videókból tanulhat:

A töltőanyagok a háta és a karfa szintetikus bolyhok és syntheps, valamint periothek (módosítása a filc a természetes vagy szintetikus eredetű).

Természetes

Természetes töltőanyagok kanapék közé latex, kókuszrost (kókuszrost), szizál (növényi rost a mexikói Agava). A töltőanyag ritka kiegészítése a lószőr. Ez egy komponens a kókuszdió töltelékkel.

A természetes töltőanyagok különböző vastagságúak, és gyakran ortopédiai bútorokhoz használják.

Kizárják a “merülés” hatását, és ezért nem hajlítanak.

Az egyik leginkább praktikus és hasznos anyag Cyra. Ez egy természetes, hipoallergén töltőanyag, amely támogatja a normál légcserét, és kiküszöböli a gomba és a penész képződését is. Tökéletes a bőr számára, és jó megelőzési problémák az izomrendszeri rendszer betegségének.

A természetes eredetű töltőanyagok között alkalmazzák. Ez egy 5-10 cm-es vastagság, amely mindkét oldalra bezárja a vastag textíliákat.

Ezt a töltőanyagot a rugók blokkjával használják, és a rugalmas matrac lágyabbá teszi.

Kombinált

Ma a bútorpiacon érdekes megoldásokat találhat a töltőanyag kombinációjával. Külsőleg az ilyen szőnyeg két vagy három különböző összetételű anyagtartalék. Egy különböző sűrűségű vagy különböző anyagok töltőanyag használható.

Például a poliuretán hab feltöltése kiegészíthető egy megszakító, egy rugós blokk – hab vagy coir sort, és így tovább.

Ezenkívül a modell a különböző lágyság részleteit tartalmazza: az ülés, általában, a hátsó és a kartámaszok a közép-merevségi töltőanyagból végezhetők el, és a párnák nagyon puha anyagból származnak.

Milyen töltőanyagot tartanak a napi használatra és alvásra?

A töltőanyag kiválasztása a kanapé céljától és a vevő preferenciáitól függ. Ha a vásárlás célja alternatívát jelent az ágyhoz, akkor jobb, ha egy tavaszi blokkot és egy rugalmas poliuretán habot vásárolnánk.

A szokásos habszivacs dörzsölés nem tart sokáig, ha naponta alszik a kanapén.

Ha szüksége van egy ortopédiai kanapéra, érdemes figyelmet fordítani a kókusz töltőanyaggal és ugyanazzal a merev vissza. A kibontott állapotban sima, nem megfelelő hálóágyat képez, és az alvás és a pihenés során hozzájárul a test jobb helyzetéhez. Általában az ilyen kanapé pihenjen, kiküszöböli a fájdalom megjelenését a hátsó és a nyak területén.

Azok, akik hozzászoktak a kárpitozott bútorokhoz, jobb, ha a megszakítóval kapcsolatos lehetőségeket keressük.

Mi töltse ki a párnákat?

Kanapé párna – egy kényelmes tartózkodás szerves része. Annak érdekében, hogy a lehető legkényelmesebb legyen, a gyártók különböző típusú töltőanyagot kínálnak. Fontos, hogy nem okoz allergiát, rendelkezett kiváló légcsere, szabályozott hőcsere volt megkülönböztetni egy kis súlyt tartott alakja és gyakorlatias volt az ellátás.

Ma, mint a párnák töltőei a termelési használatban:

 • Bambusz szál (természetes eredetű termékek);
 • Természetes latex (a gumifa vagy a gevent gyümölcslé származéka);
 • Syntput (egy madár pelyheseinek mesterséges cseréje);
 • Singryrtegone (nemszőtt anyagok poliészter szálakból);
 • Hollofiber (Sintecon származék csavart szálakkal, ökoiber, vigasztaló).

Általában ezek a töltőanyagok lágyabbak az alvóágyakhoz. Kevesebb mérlegeléssel különböznek, és kényelmet adnak a tervezéshez.

Hogyan válasszunk helyesen?

Annak érdekében, hogy a bútorok sikeresek legyenek, és megfeleljenek a megbízhatóság és a minőség megjelölt igényeihez, el kell döntenie a kanapé (pihenés, alvás vagy vendégek) céljából, és válassza ki a matrac optimális merevségét. A választás nem kizárólag a tervezésre, kárpitokra, átalakítási mechanizmusra vagy töltőanyagra nem támaszkodhat: minden jellemző fontos.

Gyakran a kombinált töltőanyag használható a modellben. Az anyagok kombinációja biztosítja a maximális kényelmet nem csak alvás közben: ez a technika lehetővé teszi, hogy kényelmesen, tévénézés, olvasás a kedvenc könyv vagy újság és még sok más.

A szakértők javasolják a modell alapos ellenőrzését és a következő árnyalatok számvitelét:

 • Az átlagos merevségi ráta kívánatos (szükségtelenül merev vagy poeked puha töltőanyag okoz fájdalmat a gerincben);
 • A modell kiválasztása rugókkal érdemes előnyben részesíteni az acélblokkkal való opciót;
 • Kívánatos, hogy a matrac vastagsága legalább 8 cm;
 • Plusz, a modell lesz egy fedél: az első, ez lehetővé teszi, hogy a töltőanyag, amikor vásárol, másrészt lehetővé teszi, hogy az ügy, hogy képes legyen mossa, a harmadik, ha szükséges, hogy a javítások;
 • Ha lehetséges, érdemes megvásárolni egy természetes szálas terméket (kizárta az allergiák kockázatát és a kényelem szintjének növekedését);
 • Ha a modellt alváshoz vásárolják, az ülés és a hátsó ugyanazon töltőanyagból kell készülni;
 • A gyermekek bútorainak beszerzésével jobb, ha a karfák lágy anyagból származnak: így kiküszöböli a gyermek sérülésének lehetőségét.

A töltőanyag mellett figyelembe kell vennie a szoba méretét, az átalakulási mechanizmust, a modell színét és a kialakítást. A kanapénak sikeresen be kell illeszkednie a szoba belsejébe, nem csak szép és kényelmes. Fontos, hogy egy általános háttérben ne tegye meg a szobát, de a belső tér harmonikus összetevője volt.

A legjobb töltőanyagok értékelései

A töltőanyag-értéket a kiváló minőségű és gyakorlati jellemzők összegzésével határozzák meg. Jó töltőanyagnak kell lennie:

 • ellenáll a nagy súlyterhelések;
 • legyen csendes és kényelmes működtetés;
 • nagyobb fokú megbízhatóságot és deformációval szembeni ellenállást biztosít;
 • antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek;
 • képes lesz javítani;
 • szellőztethető;
 • a megadott jellemzőknek megfelelően;
 • különbözik a nagy élettartamban;
 • kényelmes tartózkodást biztosít.

A valódi vevők felülvizsgálatával összhangban a legjobb töltőanyagok közé tartoznak a vásárlók iránti igény szerint:

 • Cyra (kanapé ágyak gyermekek és serdülők és bútorok számára, akiknek munkája nagy fizikai erőfeszítéssel jár);
 • Sideless elasztikus poliuretán hab HR (két- és három hálószobás kanapék azok számára, akik kedvelik a kárpitozott bútorokat);
 • Tavaszi egység közepes keménység (modellek hálószobákkal 2 x 2 m).

A kárpitozott bútorok gyártásával és értékesítésével foglalkozó cégek közül a leginkább kiemelt Ascona, március 8, Atlanta, Natalie, Flexoform, Anderssen.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: