Melyik magasságot kell székeznie?

Az ülő személy kényelme és kényelme közvetlenül a szék méretétől és kényelmétől függ, ezért kellő figyelmet kell fordítani a bútorok kiválasztására. A fő kritériumok az ügyfél fizikumának jellemzői, a szék, a szoba vagy a szoba megvásárlása. Ettől függően több csoportba oszthatsz székeket.

Modellek a konyhához

A konyhai székek különböző formák és színek lehetnek. Fából, fémből, műanyagból és még üvegből készülnek.

Ne felejtsük el, hogy a konyhai elemek gyakran piszkosak, és ha van egy szövetkárpit, akkor idővel el fog jönni egy kizáró államba, így jobb, ha több gyakorlati lehetőségeket fontolgat.

A konyhai székek magassága az asztal magasságához kell kapcsolódnia. Ez a komfort fontos szám, és bár sok eladó biztosíthatja Önt, hogy mind azonosak, de valójában messze van.

A GOST szabványos mutatóknak megfelelően (a 72-78 cm-es táblázatban), a méretek változhatnak:

 • Az objektum szükséges magassága a padló alján a hátsó tetejére 800-900 mm;
 • A padlóméret az ülőhelyhez 400-450 mm;
 • Az a magasság, amelyhez a bilincsnek legalább 450 mm-nek kell lennie;
 • A hátsó és az ülések szélessége – 350 mm, és a mélység – 500-550 mm.

A bár állványok esetében a szék magassága eltérő lesz. Itt is figyelembe kell vennie a felszín szintjét, amelyre ülsz.

Ettól függően, hogy a csempe az ülésre a 750 és a 850 mm-es mutatók között változhat. Az ülések szélessége 460 mm-rel kell kezdődnie, és a mélységet – 320 mm-ről. A dőléssugár 450 mm lesz a tipikus modellekhez és 220 mm-re az ágyéki.

A bármodellekben nem a felesleges tartozék lesz a lábtartó a láb számára. Ha van egy 90 cm-es konyhai asztali teteje, akkor az üléses bármodell 65 cm lesz.

Napjainkban mindkét asztal és szék megrendelésre kerülhet. A mester figyelembe veszi az ügyfél fizikumának minden egyes jellemzőjét: mérni fogok a növekedés, a súly, a shin és a csípő testét.

Az ilyen székek nemcsak kényelmesen érezhetik magukat, hanem megmentették a gerincet a scoliosisból.

Raktár termékek

A fajok táblái és székei kényelmesebbek, mint a hagyományos konyhai eszközök. Általában éttermekben félig kereszteket vagy székeket használnak karfákkal. Több kényelmet és kényelmet teremt, de ugyanakkor kevesebb helyet foglal el, mint amikor a székekbe kerül.

Ez is időt takarít meg a teremben, és nagyobb számú embert takarít meg. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy az ültetési hely szélességének legalább 500 mm-nek kell lennie, hogy a személy kényelmesen érezte magát az asztalnál.

Az éttermi modellek lehetnek ferde hátsó, amely lehetővé teszi, hogy egy felszabadított jelentést és megkönnyítse a kommunikációt. Az ilyen székek is szélesebbek, mélyebbek, magasabbak, mint a szabványos lehetőségek. Ne felejtsd el a pincérek kényelmét. Ehhez a téma magassága nem haladhatja meg az 1000 mm-t.

Székek irodai

Munka szék kiválasztása, tudnod kell, hogy az élelmiszer és a munka székének kívánt magassága különbözik. A legmodernebb modellek képesek állítani az ülés magasságát és mélységét, a hátsó helyzetét, de vannak olyan modellek, amelyek négy lába van, nagyon hajtogatva vissza. A legtöbb ember nem kényelmes.

Folyamatosan az íróasztal mögött, a “hullámzás”, nem kényelmes, és ha kiegyenesíti és támogatást ül, akkor a munkanap végére rossz spin lesz.

Sanpin javasolja a következő szabványt, amikor kiválasztja a megfelelő székeket az alárendeltek számára:

 • Az ülés szélessége és mélysége 400 mm-es jelzővel kezdődik;
 • Az ülést 400-450 mm-es területen kell beállítani, a lejtést fokozatosan mérjük: előre 15 és vissza 5;
 • Az ülés elejét meg kell kerekíteni;
 • Szükséges, hogy a 300-380 mm-es érték hátulja, a dőlési szöge közel volt a 30 fokos indexhez;
 • A karfák hossza ajánlott legalább 250-260 mm, szélessége körülbelül 60 mm;
 • A karfákat szintén magasságban és szélességben kell beállítani.

Az osztályok gondozásának bemutatása, válasszon egy modell természetes szövetektől, hogy a forró időben a hátsó nem izzad, és fejtámlákkal, hogy időről időre lehessen pihenni a nyaki izmokat. Mindez befolyásolja az alkalmazottak munkájának minőségét

A gyermek beállításai

A gyermekek megfelelő székletének megválasztása különösen fontos, mivel a gyermekkor óta szükséges, gondoskodni kell a megfelelő testtartás kialakításáról. A Chadban a túl kicsi tárgyaktól is súlyosbodhat a vérkeringéstől és a nagylátóként.

Mint a felnőttek, a gyermekszékek mérete az asztaltól és a gyermek növekedésétől függ.

 • A legfeljebb 80 cm-es növekedéssel a szék magassága 17 cm-re közeledett;
 • 80-90 cm – 20 cm;
 • 90-100 cm – 24 cm;
 • 100-115 cm – 28 cm;
 • 110-120 cm – 30-32 cm;
 • 120-130 cm – 32-35 cm;
 • 130-140 cm – 36-38 cm.

A baba leszállási hely kiválasztása, kövesse a következő szabályokat.

 • Próbáld meg a babát a székre szorítani. Helyezze a földet pontosan a padlóra, míg a csillogó és a combot képező szög 90 fokos legyen. Ha hülye szög vagy, akkor kisebb modellt kell választania, és ha éles, akkor több.
 • Megköveteli a térd magasságát az asztalhoz 10-15 cm-re.
 • Az ülés mélysége elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy az ülés nem adja az ember térdeit.
 • Szükséges, hogy a hátsó a széklet képezte szög 90 fok volt biztonságosan rögzítve úgy, hogy a gyermek is tanulni nélkül egy nagy ponyva vissza.

Ha megvásároltál egy széket, akkor a méretét meg kell növelni, hanem egy fából készült állvány, amelyet biztonságosan rögzíteni kell. Ha szükséges a modell csökkentése, akkor az alapot elektroll elfogulattal kell vágni, ha ez lehetővé teszi a kiválasztott terméket.

Jelenleg vannak olyan “növekvő” székek, amelyek lehetővé teszik, hogy az ülés magasságát a padlószinthez viszonyítva állítsa be. Az ilyen modellek gazdaságilag előnyösek, mivel lehetővé teszik, hogy elég hosszú ideig használják őket.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ergonómiai széket, nézd meg a következő videót.

A szükséges méret kiszámítása?

Ha úgy dönt, hogy gyári bútorokat vásárol, mielőtt a boltba megy, akkor jobb, ha ezeket a méreteket “magadnak”. Először is, döntse el, hogyan lesz az asztal. Ha új táblát szerez, el kell döntenie a választásról, majd vegye fel a többi bútor elemet. Van valamilyen szabványos képlet a kiszámításhoz, amelyet az alábbiakban tárgyalunk.

Kezdjük, mérje meg a növekedést és a többi családtag növekedését. Szükséges a háztartás átlagos magasságának kiszámításához. A növekedés közepes sugárzása. Például a növekedés 178 cm, a család átlagos növekedése 167 cm. Ezután kapcsolatunk: 178 * 75 (standard magasság) / 167 = 79,9 cm. Ez lesz a konyhaasztal tökéletes magassága.

Most vegye le a kapott számjegyet 40-45 cm-ről (a növekedéstől függően: minél magasabb a személy, a közelebb 45 cm). A fenti példában 79,9-43 = 36,9 cm. Ez az optimális távolság az asztaltól az ülésig. A háttámla hossza dönt, de ne feledje, hogy a szabványos méret 90 cm.

Egy ilyen formula is érvényes, amikor kiválasztják a bárban tárgyak, és az irodában, de a gyermekek modellek érdemesebb taszítják a szabványos méretű vagy venni „szerelvény”.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: