Ruhásszekrény állvány: választás és hely a belső térben

A modern bútorokat számos tárolórendszer jellemzi. Az egyik ilyen lehetőség egy nyitott és zárt polcokból álló rack-szekrény. Nagy kapacitással rendelkezik, és akár partíció is szolgálhat a szobában. A polcrendszerek kiválasztása attól függ, hogy a helyiség uralkodó stílusa és a lakás szükségletei.

A helyesen kiválasztott termék jól illeszkedik a szükséges belső térbe, és sikeresen teljesíti a funkcionális rendeltetési helyét.

Sajátosságok

A rack-szekrény kiemelkedik a kényelem és a funkcionalitás más típusú bútorokhoz képest. Jelentősen megmenti a hasznos területet, ugyanakkor sokkal nagyobb kapacitással rendelkezik, mint más típusú szekrény bútorok, szekrények és falak. A rack univerzális, lehetséges, hogy teljesen más elemeket tárolhat. Számos polc és különböző méretű irodák kényelmesek és nélkülözhetetlenek.

A kapacitás tömörségének és magas szintjének köszönhetően a rack-szekrény alkalmas egy kis helyiségre, majdnem tökéletes.

A polcrendszerek különböző verziói vannak.

Ezek közül a legnépszerűbb modell egy szabadtéri ruhásszekrény állvány hiányzó ajtókkal. Az ilyen bútorok jellemzője, elsősorban a kényelem: minden, ami a polcokban van, könnyen hozzáférhető, a kívánt dolog kereséséhez nem szükséges hosszú ideig. Ez azért van, mert a homlokzatok hiánya, a termék fényt néz ki, nem tagadja meg a szobát, ami különösen releváns egy kis tér esetében.

Azonban nem kell elfelejteni, hogy a polcok nyitottsága arra a tényre vezet, hogy a dolgok gyorsan poroznak, így itt van gyakori tisztítás szükséges.

Fajták

A bútorok különböző modelljei és típusai biztosítják a termék kiválasztását minden egyes konkrét esetben.

Három fő típusa van az állványszekrények:

 • A polc egy kis keskeny állvány, amelyet gyakran egy kis nappaliban használnak;
 • A dia egy lépcsős modell, amely lehetővé teszi, hogy kényelmesen elérje a különböző polcokat;
 • Shellage-Showcase – Van egy fajta ajtó, gyakran üveg, használják különböző gyűjtemények bemutatására.

A funkcionális célok szerint az állványok különböző kategóriákra vannak osztva:

 • egy- és kétoldalas;
 • helyhez kötött és mobil;
 • zárt és nyitott;
 • Kültéri és fal;
 • moduláris (előregyártott) és szilárd;
 • A hátsó fal és anélkül.

A design állványok különbözteti meg a sokféle: egy egyszerű polcok opció lehetséges, vagy kovácsolt az eredeti fém dekoráció és üveg polcok. Ez hatalmas lehet az egész falon, és lehet alacsony, keskeny medencék mindkét oldalon.

A polcrendszer segítségével lehetséges, hogy az ajtó elterjedése is legyen, az ajtó mellett és fölé. A szoba partíciójaként is használhat egy Stellage opciót.

Dimenziók

A szekrények méretei – A kiterjesztések nagyon eltérőek, a rendeltetési helytől függően. A termék méretei kifejezetten azt a helyet alkotják, hogy a rack beltérben maradjon. Következésképpen a tervezés képessége, a lenyűgözőbb méretek.

A magasság, a mélység és a szélesség lehet a legkülönbözőbb, azonban a szakértők azt javasolják, hogy betartsák bizonyos szabványoknak:

 • Magasság – 2.5 m (iroda), 1.8 m (otthon);
 • Mélység – 35-50 cm (iroda); 25-30 cm (sekély polcok könyvekhez);
 • Szélesség – A megszállt területtől függ. Standard méret 90 cm, a rackfal szélessége és 2 és 3 méter.

Különösen érdemes megjegyezni a két polc közötti méretet. Optimális lehetőség 35-40 cm.

Anyagok

A szekrények tartós és kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyek hosszú ideig használják az ilyen termékeket.

Az anyagok összetétele meglehetősen változatos:

 • fa tömb;
 • Forgácslap;
 • Rétegelt lemez laminált;
 • fém;
 • gipszkarton;
 • műanyag;
 • Üveg ütésálló.

A fém állványok jelenleg népszerűek, nemcsak raktárakban és szupermarketekben találhatók, akkor otthon gyártják őket. Sikeresen található az erkélyen, a loggiában, a raktárban. Gyakran az ilyen lehetőségek a legjobb megoldás a konyhai eszközök elhelyezéséhez.

A high-tech stilisztika tökéletesen illeszkedik az üveg és a fém állványhoz. A polcok kialakításának kerete krómozott fémből történik, és a polcok edzett üvegből származnak. Az otthoni használatú állvány teljesen üveg, valamint műanyag vagy laminált lemezekből végezhető el.

A különböző anyagokból készült kombinált termékek két vagy három különböző alkatrészből származnak.

A kovácsolt polcokat gyakran a fa polcok kiegészítik, műanyag polcok találhatók egy fából készült polcrendszerben. A forgácslapból készült állvány kiegészíthető rétegelt lemez polcokkal. A fém modell hatékonyan néz ki üveg polcokkal. A fa termékek meleg és kényelmet biztosítanak a házhoz, és a fém az üveggel kombinálva vizuálisan légköri és könnyű nappali.

Színek

A polcrendszer oszlopoldatának kiválasztásakor a szoba általános stílusából kell eljárnia.

A rack-szekrénynek meg kell őriznie az uralkodó színes palettát vagy kontrasztot vele.

Ez az oka annak, hogy a fehér és fekete modellek ugyanolyan népszerűek.

Különösen érdemes megjegyezni egy fehér opciót a rack, mint a leggyakoribb, tökéletes a nappali vagy a hálószoba. Az ilyen termékek hozzájárulnak a belső tisztasághoz és a frissességhez. A fehér szín mindig vizuálisan növeli az űrteret;

Sötét modellek, még fekete is. A fekete szín modell gyakorlatilag feloldódik a szobában, a homlokzatok hiánya miatt szinte láthatatlanná válik. Egy ilyen rack szinte bármilyen belső térre alkalmas. És az irodában, ez az egyetlen megfelelő megoldás.

Színes modellek az élénk színekkel, örömteli hangulattal töltse ki az atmoszférát otthon. Különösen lényeges vidám és élénk rainbike állványok a gyerekszoba, akkor folyamatosan örömet lakosai, és teszi ott-tartózkodás igazi ünnep.

Hogyan válasszuk ki a Stellage opciót a szobában?

Az állványok különböző verziói különböző helyiségekben használhatók, figyelembe véve azok jellemzőit.

Bármely STELLAGE opció van megadva egy adott helyen, ahol a használat kényelmesebb és funkcionálisabb lesz:

 • A nagyméretű termék, amely televíziós polcon van felszerelve, az apró hálószobában nevetséges, és senki sem fog látni egy kis polcot egy nagy nappaliban.
 • A Stellag design ideális a zónák számára. A ház rack-ablakai alkalmasak a szoba nagyméretű dimenzióival történő megosztására. Megosztja a munkaterületet és a pihenést. A bútorok ezen verziója nem zárja be teljesen a helyet, és a nyitott polcok bútorok könnyedségét és szépségét adják.

 • Ha a gyermekszobája apró méretű, akkor felülírható egy nyitott rack, alacsony vagy magas, amely nem akadályozza meg a fény és a levegő behatolását egyáltalán. Az elválasztás még mindig előfordul: a pihenés helye nem zavarja az akadémiai zónát, a játékok nem zavarják a leckéket. A gyermekek érdeklődése a gyermekházban, a göndör polctervezésben. Az ilyen termékek kiegészíthetők a dobozokhoz.
 • Egy kis lakásban lehet kiemelni a hálószobát és a helyet a nappaliból, ha kétoldalas szekrény állványt helyez el, amely különböző oldalakról érkezik. A nyitott polcok hiányzik a fény, így nincs szükség további világítás megszervezésére a rekreációs területen.

 • Ideális esetben egy nagy nappali kihívásba illeszkedik egy TV-vel ellátott TV-hez, ahol a TV elforgatja a könnyű megtekintést a különböző irányok, és a fiókos mellkas a ruhák tárolására szolgál, ahol sok dolgot eltávolítanak. Ezt jelentősen megmenti az értékes négyzetméter: a szoba nem lesz egy másik tárolóhelyen.
 • Minden hostess azt akarja, hogy a nappali tér mindig megkülönböztesse a szépség és kényelem barátok és azok. Itt mutattak ki a szépség és a távközlések minden gyűjtemény, fotó a család, ajándéktárgyak utazásból. Mindez az eredeti természet és egyéniség biztosítja a szobát. Ez a feladat, amely segít egy hegyi krétát vagy egy rack-ablakokat ellátni, sok polcot tartalmaz az ilyen vagyon számára.

 • A konyhai terület különleges megközelítést igényel: olyan hely, ahol az élelmiszer kész, gyakran piszkos lesz. A konyhában lévő apartbilis szekrény állványnak olyan anyagokból kell származnia, amelyek jól tisztaak és ellenállnak a vastag, meleg és éles. Az ilyen struktúrákat az esztétikai funkció mellett számos gyakorlati feladat: kényelem, kapacitás. A konyhában a tisztítás egyszerűsítése jobb, ha a mobil termékeket vagy a lábakon lévő termékeket használjuk.

 • Fürdőszobai szoba, erkély, folyosók gyakran kicsiek, ezért ezeknek a helyeknek a bútoroknak kompakt dimenzióknak kell lenniük. A fürdőszobában megfelelő polc a vízálló műanyagból, sok hasznos dolog befogadására alkalmas. A mosogató felett vagy a mosógép feletti üres hely általában nem fedett és üres. Nagyon nyereséges és funkcionálisan elfoglalja a fali polcok tervezését. Nagyon tágas, ráadásul felszabadítja a padlót egy helyszínt egy vászon.

Gyönyörű belső terek

A fürdőszoba mögötti fal egy kis állvány alatt is részt vehet. A kozmetikai kiegészítők vagy a különböző tengeri ajándéktárgyak lehetséges tárolása. A fürdőszobában lévő hely megfelelő megszervezéséhez a tartozékokhoz fém vagy műanyag állványt vásárolhat. Ha a fürdőszoba tágas – telepítsen több állványt egy ilyen design azonnal, egy kis szoba díszít egy keskeny és magas állványt.

Az univerzális moduláris rendszerek a közelmúltban népszerűbbek. Az ilyen termékek állványai dobozokból és polcokból állnak, amelyek megváltoztatják a helyeket, kiegészíthetők, hozzáadhatók. A modulok kialakítása egyetlen stílusban történik; a tervezés ilyen rackrészei váratlanok, és ellentétben vannak lehetőségként.

Ha van egy hatalmas állvány, akkor nem ijesztő a gardróbszoba távolléte. A hálószobához választhat olyan állványokat, amelyeket a folyosókra kiszámítanak, csak nagyméretűek. Ez az opció nagymértékben megkönnyítheti az egész család ruhásszekrényének elhelyezését.

Annak érdekében, hogy megrendelni a raktárhelyiségben, nem érdemes az alomnak az eszközre, a téli üres, a síelésre és a régi dolgokra és a bútorokra. Csak egy fém állványt kell elhelyezni, amelynek nincs hátsó fala, és a hely a lehető legjobb módon szerveződik. Minden a helyére kerül.

A Big Storeroomban talál egy kész terméket. Ha a méretek szerényebbek, akkor egy rack-designot rendelhet. Lehetőség van a keret kiegészítésére olyan elemek meghosszabbításával vagy forgó elemekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy kényelmetlenül fekszik.

Egy kis méretű állvány lesz megfelelő a folyosón, de a leginkább szükséges elemeket: napernyők, kalapok, táskák, sálak és cipők. Egy rendes előcsarnoknak kis méretei vannak, és végül is sok dolgot kell beilleszteni. A probléma megoldja a nem nagyon mély kompakt nyitott állványt. A tömörség ellenére minden, amire szüksége van: egy bár ruhákhoz, polcokhoz, sapkákhoz és sálakhoz, cipőkhöz, cipőhöz, esernyőhöz és kulcsokhoz, valamint kiterjesztett dobozok vannak.

Hogyan készítsünk magad?

Ha elég szabadidő van, akkor a saját kezével szekrényt készíthetsz. Részletes mester osztály, amelyet az alábbi videóban láthatunk:

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: