Válassza ki a rokokó bútorokat

Rococo – egyedülálló és titokzatos stílus, amelynek népszerűsége csúcspontja a XVIII. Század közepén található francia arisztokrácia csúcsán. Valójában sokkal több, mint a tervező iránya – ez elsősorban a Franciaország világi társadalmának gondolatának és életmódjának képe, kultúrájának terméke és elsősorban a királyi udvar.

Ez a fényűző stílus és ma találkozik az európai lakosság belső terében, amely a domináns társadalmi osztályokhoz tartozik.

Sajátosságok

A Rococo definíciója a francia rocaille – “SKOLKI töredékek” származik. Egy ilyen szokatlan stílusnév a bonyolult dekorációnak köszönhetően, a mosogató és a tengeri kövek mintáinak hasonlítása. A XV. Században a XV. Század, a XIV. Lajos, és 3 évszázados napvidék után, a XVIII. Században az uralkodó. Abban az időben Franciaország virágzik.

Abban az időben az ország gazdag lett, a MOD jogalkotói helyét, és elkezdte diktálni a régi világ országainak kulturális és művészeti életét. Elég hamar Rococo elfogta más európai országokat, nagyobb mértékben megérintette Ausztria, Németország, Anglia és Olaszország. Oroszországban az irányt francia, osztrák és német mesterek befolyása alatt alakították ki a világ nevével – Tokke, Falcone, Roslin.

A bútorok rokokójának megkülönböztető jellemzői:

 • Kamera;
 • A mitológiából és lelkipásztori jelenetek használata;
 • aranyozás;
 • pasztell árnyalatok;
 • dísztárgyak;
 • A részletek használata alapvető művészi vételként.

Kezdetben ez az irányt egyfajta tisztelgés volt a nőknek, a nyugtalanságuknak, tapasztalatainak és kényelmüknek. Ezért a bútorok elsősorban a kényelemért jöttek létre. Ez különösen észrevehető a szabadidős termékek, amelyeket meglehetősen magas frizurák birtoklására terveztek.

Minden bútorobjektumnak fényűző nézete van, megkülönböztetik a kis alkatrészek, szálak, aranyozás, sima vonalak jelenléte, homorú és konvex részek jelenléte, ívelt lábak jelenléte. Rococo gyönyörű, gyönyörű és fényűző stílus.

Az ilyen bútorok költsége nagyon magas, így ezen a napon csak a világ leggazdagabb házaiban találkozhat.

Anyagok és színek

Rococo stílusú bútorok gyártásához csak a legértékesebb fényes árnyalatok, gyakrabban egzotikusak, mint például a rózsafa és az amaranth. Kevésbé valószínű, hogy az almafa, a férfi, az anya, a körte és a citrom közepére megy.

A francia mesterek soha nem festik a fát, és nem égetnek, és előnyben részesítik a természetes árnyalatokat. A legkifinomultabb szöveteket a kárpitozott bútorok befejezésére használják: Atlas, valamint bársony és selyem. Ezek különböznek egymástól mind az erősségi paramétereiben, mind a rajz típusában.

Rokokó – elég nyugodt színnövény stílus. A tervezők bútorokat készítenek pasztell árnyalatokban és kombinációikban. Legnepszerubb:

 • fehér és lila;
 • fehér és arany;
 • arany és bézs;
 • Halvány rózsaszín és világos zöld.

A fényes színek használata csak akcentusként engedélyezett, azonban ebben az esetben a színezést homályosnak és elnémítják.

Hogyan válasszuk ki?

A rokokó bútorokat a szoba funkcionális célja alapján választják ki. Például, A hálószoba belsejében luxus széles ágy, virágos díszítéssel és roklombokkal díszítendő. Fel kell vennie az öltözőasztal, kárpitozott atlasz, könnyű kanapék és a Canapes. A falakon harmonikusan megnézik a tükröket a nehéz csavart keretekben.

Ha otthon van berendezve, ne feledje, hogy a színoldatot monotonozni kell, maximum 2 tónus megengedett, ha a szoba design. Nem ajánlott kontraszt kombinációkat használni. Bútor Rococo-t kell készíteni természetes szilárd fából értékes fajták. A furnérozott anyagokból, forgácslapból és egyéb utánzásból származó termékek elfogadhatatlanok. A puha kárpitozásnak kiváló minőségű sűrű anyagból kell készülnie, fertőtlenítő színskálával virágos motívumokkal.

Példák a belső térben

Itt az ideje, hogy megismerjék a klasszikus bútorok rokokóját.

 • Szekreter. Kifejezetten a gyönyörű padló képviselői számára készült. Megkülönböztetik egy lekerekített vágású szekrény és a lábak egy kabriolis formájában – alján – a vadállatok alakja, a golyók és a rombuszok díszítve. Ilyen bútorok esetében a homorú hajlítás jelenléte az alsó és a konvex – a legfelsőbb.

 • Öltözködőasztal. A Heyday során Rococo volt a legdivatosabb bútor. Az űrlapot eredetileg a keleti kultúrából kölcsönzött, de nagyobb plaszticitással és ívelt. A márvány fedele hullámszerű élek, és a falak kissé duzzadtak.

 • asztal. A Rococo stílusú design egyik fő összetevője asztal, beleértve a konzolt is. Ez a bútor nemcsak különleges légkört teremt a belső térben, hanem a kozmetikai kiegészítők, ékszerek, kulcsok, ajándéktárgyak, kalapok, esernyők és más aprítók tárolóterületévé válik.

 • Az Elnökség. Az antik bútorok rajongói nagy igényűek. Egy magas objektumot jelent egy aszimmetrikus befejezéssel.

 • Természetesen különös figyelmet fordítottak a kikapcsolódás helyére. A ROCOCO kanapéja kényelmes formanyomtatványokkal rendelkezik. Különösen a közös kanapék, akik úgy néznek ki, mint a 3 szék egymással kapcsolatban.

 • A XV-os XV-os korszakban a Chaise Longue-t kapott. A puha kárpitos, kényelmes forgó karfákkal, ívelt lábakkal és egy fordulóval készült. A legnagyobb keresletmodelleket használtuk egymás felé fordított pár formájában.

A következő videóban további információkat talál a rokokó stílusáról a belsőépítészetben.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: