A fehér arcú tégla használata

Építők nagyon népszerűek fehér arccal tégla. Kiváló jellemzői és vonzó megjelenése elengedhetetlen az épületek homlokzatainak díszítésében. Nem igényel további szolgáltatást. A fehér tégla nem kell festeni, nem borítja a penész és soha nem fade. Ezenkívül a kerámia fehér blokk tűzálló anyagnak tekinthető. Az ilyen termék háza soha nem fog világítani.

Nézetek

Az ilyen termékeket főként a házak béléséhez használják. A gyártók különböző blokkokat termelnek, amelyek bizonyos paraméterekben különböznek:

 • struktúra;
 • vastag;
 • forma;
 • Anyag.

A szilikát fehér téglát a legnépszerűbb és kereslet. Az ilyen blokkok gyártásának technológiai folyamata meglehetősen egyszerű. Ezért az ilyen terméket alacsony költség jellemzi. A szilikát blokk fekélye nagyfokú zajszigeteléssel rendelkezik. A negatív tulajdonságok közé tartozik az érintetlen színvesztés, valamint a rossz hőszigetelési tulajdonságok. Az utolsó tényező miatt az építőknek további hőszigetelést kell végezniük.

A legújabb technológiai folyamatok alkalmazhatók egy hipercast anyag létrehozására. Ezeket a termékeket nagy szilárdsági együtthatóval különböztetik meg. Az ilyen blokkokat hosszú élettartamra számítják ki. Az anyag tökéletesen érzi magát a szeizmikus instabilitás területén.

A fehér klinker anyag különbözik a pozitív jellemzőitől. A kezdeti tulajdonságai még kedvezőtlen éghajlaton is megmaradnak. Az ilyen anyagból származó házak kiváló hőszigetelés, valamint nagy hangszigetelés. A megnövekedett kopásállóság lehetővé teszi számunkra, hogy kihasználjuk ezt az anyagot hosszú ideig. A félig harmadik klinkerblokk egy univerzális lehetőségnek számítanak az épületek felé.

A Chamotte fehér anyag tűzálló építési terméknek számít. A kályhák burkolatára használják, az otthoni kandallók által helyezkednek el, segítve az épületek homlokzatainak ellátását. A modern piac az európai és hazai szabvány termékeire vonatkozik. Minden termék két alcsoportra van osztva:

 • NF – normál (240x115x71 mm);
 • DF – vékony (240x115x52 mm).

A második csoport megfelel az építészeti klasszikusok követelményeinek. Egy ilyen anyag kiválasztásakor meg kell győződnie arról, hogy az összes blokknak ugyanolyan szabványa van. Ellenkező esetben nagyon nehéz lesz egy szép arcot létrehozni.

Előnyök

Az ilyen termékek pozitív jellemzői az olyan anyaghoz kapcsolódnak, amelyből készülnek. A megfelelő hőkezelés után a homok megváltoztatja a szerkezetét, megszerzi az üveg tulajdonságait. Ennek eredményeként az anyag számos értékes tulajdonságot szerez.

 • A fehér blokk tartóssági mutatói sokkal magasabbak, mint a szokásos piros (kb. 2-szer). Minden termék jelölt egy LITERA „M” és egy szám, amely jelzi az érték a szilárdsági együttható (például, M400).
 • A fehér téglát a nagy fagyállóság megkülönbözteti. Képes 200 ciklus ellenállni a hőmérséklettől a fagytól a következő leolvasztásig.
 • Lassú nedvesség felszívódás – Fontos minőség. Lehetővé teszi a fehér téglát, hogy bármilyen, akár a legnagyobb fagyot is fenntartja tulajdonságait (mínusz 50 fok).
 • A fehér téglával szemben nem ég. Nyugodtan átadja a magas hőmérsékletet.
 • A megnövekedett sűrűség együttható miatt a nagy magasságú épületek ilyen téglából állhatnak fel.
 • A gyártók ilyen téglát termelnek különböző árnyalatokban. Bár az ilyen termékek színei egy kicsit elhalványultak, ha összehasonlítod őket kerámia vörös téglákkal, ami fényes színnel kiemelkedik.

Minden pozitív tulajdonsággal, a fehér téglával szemben számos hibával rendelkezik. A legfontosabb dolog az alacsony nedvességvédelem. Még egy nagyon lassú víz felszívódás is, ez a folyamat azt eredményezi, hogy a szilikát tégla teljesen ék. Ennek eredményeként jellemzői élesen csökkennek. Ezért a fehér arcú téglát nem szabad olyan helyeken használni, ahol folyamatosan meg kell tapasztalnia a víz hatását (például az Alapítvány).

“White Pearls”

Ez a fajta kerámia tégla a színe miatt megkapta a “White Pearl” nevet. Különböző építőanyagokkal kombinálva van.

Ehhez teljesen építhet egy épületet, és csak egy másik anyagból kifüggesztett falak burkolását végezheti el:

 • hivatkozott blokkok;
 • Vörös szilikát tégla;
 • hab beton;
 • szénsavas beton.

A “White Pearl” termék tökéletesen kombinálva van a klasszikus piros színű színekkel.

Speciális célú anyag

Jellemzően speciális célt tekintünk olyan anyagnak, amely nem szabványos formában, valamint a konkrét feladat végrehajtásához szükséges méretek. Az ilyen téglák csoportja számos nem szabványos lehetőséget tartalmaz.

 • Eurokrpich. Az ilyen termék különbözik a standard szélességétől. Eléri a 85 mm-t. Ez az opció az szemben áll. Tervező anyagként használják a homlokzatok díszítésénél.
 • Fehér moduláris tégla. Ez különbözik a szabványos termékekből, csak szélesség és hossz (138×288 mm). A magasság változatlan marad – 65 mm. A moduláris tégla nagyon hasonlít a puskákhoz. Ezenkívül különleges kiemelkedésekkel is rendelkeznek, lehetővé téve a pontos dokkolás elvégzését.
 • Fehér háromszínű tégla. Eltér a klasszikus terméktől, csak a hosszában. Ez kissé rövidebb, csak 180 mm-t elér.
 • Fehér fél tégla. Már a névből világossá válik, hogy hossza csak a standard méretének csak a fele – 120 mm.
 • Fehér negyedik tégla. Hossza megegyezik a szabványos méret egynegyedével – 60 mm.

Következtetés

Bármi is legyen szép és tartós, idővel befejező munkákat igényel. Ahhoz, hogy “tükrözze” egy régi épületet, adjon egy szép megjelenést, biztonságosan védi a légköri hatásokat, használhat tégla előtt. Ez a legmegbízhatóbb, valamint a legegyszerűbb módja annak, hogy befejezze. Ez segít a helyreállítási munka megtartásában, forgassa el a régi házat modern, hogy melegítse. Egy ilyen befejezés után az épület sokkal több évet fog enni, vonzza a járókelőket a gyönyörű megjelenéssel.

A fehér arcú téglával való munkavégzés titkairól nézze meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: