A folyami homok jellemzői

A homok egy sziklaformáló a szilárd ásványi anyagok megsemmisítése miatt. A kis részecskék, amelyek anyagból állnak, különböző méretűek lehetnek 0,05-2 mm távolságban. A tudósok kétféle homokot – természetes és mesterséges. Ez az osztályozás az anyag forrásán alapul.

A természetes homok kategóriája olyan ilyen jellegű, mint egy ásványi folyó. A részecskék, amelyekből áll, kerek formában van, amely befolyásolja az anyag megkülönböztető tulajdonságait és jellemzőit. Ezenkívül a folyami fajta megkülönböztethető az agyag szennyeződések hiánya. Ma a cikkünkben beszélünk a funkciókról, a termelési módszerekről, a meglévő fajokról, valamint az anyagok megvásárlására és tárolására vonatkozó szabályokról.

A folyami homok jellemzői

A folyami homok jellemzői

Összetétel és tulajdonságok

Kezdjük, azt kell mondani, hogy a folyó homok egy kémiai szempontból kristályos szilícium-dioxid, annak képlete – SiO2. Hagyományosan az ásvány kvartzból áll. Külsőleg a folyó anyagának másképp néz ki, a színpaletta különböző színeiben festhető (leggyakrabban – sárga, fehér, szürke). Ez a jellemző attól függ, hogy milyen helyre állították. A megjelenés részletes leírása a mikroszkóp alatti ásványra nézve.

A folyami homok jellemzői

A folyami homok jellemzői

Az anyag megkülönböztető jellemzői:

 • Környezetvédelmi tisztaság;
 • A különböző agresszív anyagok oldalára nehezedő negatív hatás ellenállása;
 • Nedvességállóság;
 • zajszigetelő tulajdonságok;
 • Ellenáll a rothadó folyamatokkal szemben.

Az anyag legfontosabb jellemzői az ilyen mutatónak is tulajdoníthatók, mint az arány (amely ömlesztett és valódi sűrűségből áll). Általában 1200 kg / m3 és 1700 kilogramm között változik Kubában. Az anyag olvadáspontja a tartalomtól függ.

Ezt az információt a megfelelő bélben táblázat formájában mutatjuk be.

A folyami homok jellemzői

A folyami homok jellemzői

A folyami homok jellemzői

Áldozat

Amint azt egy adott anyag nevét kitalálhatod, a folyókból bányászott. A bányászati ​​konkrét módszer attól függ, hogy a folyó miként van.

Például, A folyami homokot csak egy speciális eszköz segítségével veheti igénybe. Általában ez a mechanizmus egy speciálisan tervezett bárkán van rögzítve. A Dredger tervezésben hagyományosan komplex hidromechanikus berendezéseket tartalmaz, amelyek szivattyúkból, tartályokból és szitákból állnak, amelyek a homok elválasztására szántak (azonban az ásványi anyagok más módszerekkel oszthatók).

A folyami homok jellemzői

A folyami homok jellemzői

A homoktermelés maga szakaszban fordul elő.

 • Az indítók számára a folyó alján leesik a lazítói. Ezek az eszközök mechanikai munkájának köszönhetően homokot szopnak.
 • Továbbá az e célokra kifejezetten a homokos tekercs fokozatosan felmászik a bárka felületére. Itt a homok hozzáteszi a hidrofília, amely valójában egy hagyományos anyaghely. Általában a hidrofolok vízelvezető rendszerrel vannak felszerelve.
 • A következő szakasz a homok tisztítása száraz módszerrel. Ezt követően a tisztított anyagot külön bárkába költözik.

Meg kell jegyezni, hogy a száraz tartályok ágyából származó folyóbánya bányászatát ugyanolyan módszerrel szervezik, mint a karrier ásványbányászat.

Ne felejtsük el, hogy a jövőben a homokot használni, meg kell kapnia a megfelelő hivatalos dokumentációt.

A folyami homok jellemzői

A folyami homok jellemzői

Összehasonlítás más fajokkal

Amint korábban említettük, a folyó homok egyfajta természetes anyag. Ugyanakkor jelentős különbségek vannak a többi természetes homokhoz, különösen a tengeri és karrierhez képest. Elsősorban, Az ásványi folyami folyó alapvető különbsége bármely más, hogy magas tisztaságú, nemkívánatos szennyeződések hiánya, mint például a kis kövek. A folyó ásványi folyója eltér a karrierjétől és a tengerre (a frakciókhoz viszonyítva).

A folyami homok jellemzői

A folyami homok jellemzői

Folyó és tengeri

Először is meg kell jegyezni, hogy a folyó és a tengeri homok nagy számú hasonló tulajdonsággal rendelkezik. Ezért Ezek a fajták gyakran zavarosak egymással (különösen az újoncok).

Mindazonáltal szem előtt kell tartani, hogy a tengeri homok ilyen állapotának elérése kétlépcsős tisztításnak van kitéve.

A folyami homok jellemzői

Folyó és karrier

A folyó és a karrier homokot az emberi tevékenység különböző területeiben használják, ezek a fajták nem cserélhetőek. A két homok közötti fontos különbség az, hogy a karrierfajta sok szennyeződéssel rendelkezik (leggyakrabban szerves).

Így a folyó homok olyan természetes anyag, amely számos egyedi jellemzővel rendelkezik, amelyeket semmilyen más nem lehet összetéveszteni.

A folyami homok jellemzői

Mi történik?

A mai napig több különböző típusa a folyó homok – kvarc, durva szemcsés, kicsi, mosott és mások. Tekintsünk néhány különböző fajtát.

Mosott

Krémes homok természetes anyag, amelynek sima textúrája van. Általában az anyag részecskéi szürke vagy sárga színűek. Az ásványi anyag kémiai összetétele olyan komponenseket tartalmaz, mint a szilícium-dioxid és a vas-oxidok.

A homok részeként nincs nagy és kis részecskék, általában a szemcséket közepes méretű.

Ez a fajta megkapta a nevét annak köszönhetően, hogy természetesen a folyó vízében mossuk, amely alatt minden nem kívánt szennyeződés megszűnik.

A folyami homok jellemzői

Durva

Ahogy kitalálhatod a nevet, ezt a homokot nagy frakciók jellemzik. A durva homokértékek több mint más típusú anyagok, amelyek magas költséggel jellemeznek. Hagyományosan az ilyen homokot a száraz folyók ágyából nyerik. Az emberi tevékenység különböző területein széles körű felhasználást talál. Az ásványi anyag színe meglehetősen semleges.

A folyami homok jellemzői

Bár A fent leírt 2 fajták a fő, más típusú folyami anyagok is vannak. Például többféle típusú, mint a poros, közepes és agyag. Az első 2 faj különbözik a homok részét képező részecskék méretében, és az utolsó kategóriát a nem kívánt szennyeződések jelenléte jellemzi.

A folyami homok jellemzői

Hatály

A folyami homokot különböző gömbökben használják. Az alábbiakban a főbbek:

 • Különböző konkrét termékek gyártása (ebben az esetben a homok növeli az ilyen mutatókat, például a megbízhatóságot és az alacsony hőmérsékletű ellenállást);
 • Száraz keverékek gyártása (pl. Növényi kert vagy homokozó);
 • Alapítvány párnák létrehozása (az építési szférában);
 • megoldást nyújtani a vakolat és a kőműves feladatok megvalósítására;
 • Gyakorlati esztrich és falazat;
 • Dekoráció és belsőépítés (belső és külső);
 • javulás és tájkép;
 • műtrágya termelése a növényekhez;
 • víz tisztítása az akváriumban;
 • Játszóterek eszköze és szervezése.

A folyami homok jellemzői

A folyami homok jellemzői

A folyami homok jellemzői

Ezt szem előtt kell tartani, hogy az adott gömbtől függően jobb választani az egyik vagy egy másik típusú folyó homokot, amely minden esetben maximálisan releváns lesz.

Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy ez a lista nem végleges. A homok sok más területen is használható. Először is, kreatív és kreatív képességek, ha alkalmazhatod, ha anyagot használsz a díszítéshez és a tervezéshez.

A folyami homok jellemzői

A folyami homok jellemzői

Milyen tényezők vesznek figyelembe a vásárláskor?

A folyam folyamán a folyó ásványi anyagnak olyan figyelmesnek kell lennie, amennyire csak lehetséges. Ezt emlékezni kell A nyersanyag minősége nagy hatással van a munkájának végeredményére (függetlenül attól, hogy melyik anyagot használják:.

Kezdjük, meg kell győződnie arról, hogy nincs szennyeződés. Ne feledje, hogy a tisztaság az anyag legfontosabb jellemzője. Ezért nem ajánlott természetes anyag megvásárlása, ha olyan elemei vannak, mint az agyag vagy kövek. Abban az esetben, ha nincsenek szennyeződések a homokban, akkor homogén lesz nagy ömlesztett mutatókkal. Ennek megfelelően, amikor a vásárlást figyelni kell a minőségi adatokra.

A folyami homok jellemzői

Különösen figyelmes, hogy olyan eseményen legyen, hogy homokot szerezzen. Az a tény, hogy a tömegsebesség nagymértékben függ a homok páratartalmától. Ennek megfelelően, még akkor is, ha elegendő mennyiségű homokot vásárolt, az anyag nem lehet elég térfogat. Az egyes homok munkájához szükséges hely kiszámításakor használjon olyan mérőegységeket, mint a köbméter. Így teheti meg a legpontosabb számításokat, amelyek megkönnyítik az Ön számára, hogy működjenek, és pozitív hatással lesznek a végeredményre.

Mielőtt elmentél a homok megvásárlásához, gondolj előre, ahogy szállították. Az a tény, hogy egyes esetekben különleges engedélyre van szükség. A közvetlen vásárlás előtt kérje meg az eladónak, hogy mutassa be a minőségi tanúsítványokat (vagy más dokumentumokat), amelyek jelzik a homok minőségét. Nyugodtan tanulmányozzák őket óvatosan, valamint hogyan kérdezzenek további kérdéseket az eladónak.

Így ha figyelembe véve a fenti tényezők és paraméterek, akkor választhat, és megszerezni a kiváló minőségű természetes anyag, amely teljes mértékben teljesíteni a feladatokat.

A folyami homok jellemzői

Tárolás

Miután megvásárolta a homokot, de mielőtt elkezdené használni, fontos, hogy helyesen tartsa. A tárolási eljárást a szabadban, a tárolóhelyeken, a lombkorona alatt vagy a padlóanyag alatt lehet elvégezni. Maga a homok ömlesztve tárolható, halmokban vagy csonka kúp formájában.

A tárolási folyamatnak legalább 72 órát kell igénybe vennie. Ez annak köszönhető, hogy ez az időtartam alatt van, hogy a homok megtörténik, az anyag végső számítását végzi el. Ezenkívül, ha a homok nedves volt, akkor a megadott idő alatt ideje megszáradna.

A folyami homok jellemzői

Így, A fentiek alapján arra lehet következtetni, hogy a folyó homok fontos és szükséges anyag. Ezt a különböző tevékenységi területeken használják. Nagyon fontos figyelemmel és felelősségteljesen megközelíteni a választott ásványi – ugyanakkor ez elsősorban ajánlott, hogy vegyék figyelembe az egyéni igényeket és szükségleteket.

A homok kiválasztása mellett azonban gondosan kell kapcsolódnia a tárolásához. Csak akkor, ha megfelel az összes szabálynak, a cucc megmenti a kiváló minőségét.

Arról, hogy a folyó homok történik, nézze meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása