A gázkazánházakról

A gázkazánszobák nagyon jóak és ígéretesek, de pontosan meg kell tudnod, hogy építésük és formatervezésük jellemzői. Különlegessége az ilyen létesítményeket használja az apartmanházakban. Ezenkívül érdemes figyelmet fordítani a kazán térfogatának normáira és a telepítés árnyalatára, az üvegezési területre, az ilyen berendezések működtetése során.

Sajátosságok

A gázkazán szoba egy olyan rendszer (az eszköz összessége), amelyben a hőt természetes vagy cseppfolyósított gázégetéssel állítják elő. Az így kapott hőt valahol továbbítják, hogy hasznos munkát végezzenek. Bizonyos esetekben a hűtőfolyadék egyszerű fűtése helyett a gőz létrejön.

A nagy kazánberendezésekben a gázelosztó áramkörök használata. Gázkazán szoba Jobb szén a teljesítmény és a kényelem szempontjából.

A gázfűtés automatizálása sokkal egyszerűbb. A “kék üzemanyag” égésekor több hőt osztanak ki, mint amikor összehasonlítható mennyiségű antracit. Nincs szükség raktárkészletre szilárd vagy folyékony üzemanyagra. A gázkazánház azonban a 4 veszélyességi osztályra vonatkozik. És ezért önmagában történő felhasználását, valamint a belső eszközt szigorúan normalizálják.

Elsődleges követelmények

A gázkazánházak építésének legfontosabb szabályai az épületek és struktúrák közötti távolsághoz tartoznak. Az energia- és hőellátáshoz kapcsolódó ipari üzemek, 3 kockázati kategóriához kell helyezni, legalább 300 méterre a legközelebbi lakóépülettől. De a gyakorlatban számos módosítást vezetnek be e normákba. Tekintsük a kommunikáció jellemzőit és a zaj mennyiségét, az égésű levegő eltömődésének intenzitását. A csatolt kazánszobák nem helyezhetők el az apartmanok ablakai (minimális távolság – 4 m), az óvodák közelében, az iskolák és az orvosi intézmények csak különálló struktúrákat használhatnak, mivel még a legjobb kiterjesztések sem garantálják a megfelelő védelmet.

Azonban szigorú követelményeket mutatnak be a szobába. Tehát a fali kazánok nem helyezhetők el a 7,51 m3-nál kisebb szobákba. Feltétlenül biztosítja az ajtót a levegő átjáróval. Ennek a résznek a minimális területe 0,02 m2. A fűtőberendezés felső felülete között, és a mennyezetnek legalább 0,45 m szabad helynek kell maradnia.

A tápkazán kapacitásának mennyisége a következő:

 • Ha a készülék kevesebb mint 30 kW-ot termel, akkor a 7,5 m3-es szobába helyezhető;

 • Ha a teljesítmény 30 felett van, de 60 kW alatt van, akkor legalább 13,5 m3-es térfogatot vesz igénybe;

 • Végül, a 15 m3-es szobákban szinte korlátlan teljesítményű kazánokat helyezhet el – természetesen megengedett a tűzvédelem normái számára.

De jobb hozzáadni 0,2 m3 minden további kW-t. A szigorú szabványok az üvegezési területre vonatkoznak. Legalább 0,03 kV. M. Minden köbméter belső térfogat.

Fontos: Ez a kötet teljesen kiszámításra kerül, anélkül, hogy a telepített berendezésen és más rohamokban található. Ami fontos, a norma nem vonatkozik az ablak felületére, hanem az üveg nagyságára.

Ha a vezérlők kimutatják, hogy az eredmény a keret, partíciók, pedigrees, stb. És bármely bíróság támogatja döntését. Ezenkívül az üveget maga a fényminőségű technológia szerint kell elvégezni. Csak hagyományos ablaktáblákat kell használnunk – nincsenek szálak, triplexek és hasonló anyagok. Bizonyos mértékig a csere dupla üvegezésű ablakokat szolgálhat rotációs vagy elmozdítható elemekkel.

Külön téma – Szellőztetés egy magánházban gázkazánnal. A folyamatosan nyitott két hét nagyon primitív és egyre inkább. Ahol a gépesített kipufogógáz és a kipufogógáz eltávolító komplexek használata helyes lesz. A légi cserélnek minden esetben 6-szoros változást kell biztosítania 60 percenként. A hőteljesítmény minden kilowattához 0,08 cm3-at kell biztosítani a szellőzőcsatorna térfogatának.

Tekintettel a megnövekedett veszélyességi szintre, szükség van egy gázellátó érzékelőre. Csak a jól ismert gyártók által okozott tanúsított és időbeli vizsgált minták között van kiválasztva.

A kazánház 200 m2-jétől 1 analizátort kell biztosítani.

A mérőegység kiválasztásakor vegye figyelembe mind a technikai, mind a kereskedelmi pillanatokat. Tekintsük az üzemanyag és a hűtőfolyadék költségeinek fogyasztását.

Működés elve

Nincs semmi szuperhatalom. A gázkazán maga csatlakozik a fő gázvezetékhez vagy (a sebességváltón keresztül) a hengerhez. Szükségszerűen biztosítja a szelepet, lehetővé téve, hogy szükség esetén kikapcsolja a gázellátást. Még a legegyszerűbb kazánok is:

 • Az égő, amelyben az üzemanyag égetett;

 • A hőcserélő, amelyen keresztül a hő belép a hőhordozóba;

 • Vezérlő- és vezérlőegység.

Bonyolultabb verziókban:

 • szivattyúk;

 • rajongók;

 • tartályok a folyadékbővítéshez;

 • elektronikus vezérlő komplexumok;

 • Védőszalagok.

Ha mindez van, a berendezés hosszú ideig teljesen automatizált módban tud dolgozni. A szenzorolásokon orientált kazánok. Nyilvánvaló, hogy a hűtőfolyadék és / vagy a helyiség levegőjének hőmérséklete, az égő elindítása és a szivattyú, amely forgalomba kerül. Amint a szükséges hőmérsékleti paraméterek visszaállnak, a kazán telepítése ki van kapcsolva, vagy lefordítva van a minimális üzemmódba.

A kettős áramköri modellek nyári üzemmódban vannak, amelyekben a folyadék fűtése nemcsak hőellátásra kerül, hanem forró vízellátásra is elkülönítve van.

A nagy kazánokban a gáz csak a csővezetékből származik (a hengerek ellátása technikailag lehetetlen az ilyen térfogatokban). A nagy fűtési létesítményben kötelező a vízkezelő és lágyító rendszer. Ezenkívül az oxigént eltávolíthatjuk a vízből, ami nagyon pusztító lehet a berendezések hatására. A levegőt egy nagy kazánba injektálják ventilátorral (mivel természetes keringése nem biztosít minden igényt), és az égési termékeket a füst segítségével eltávolítják; A víz mindig szivattyúzza a szivattyúkat.

A hűtőfolyadék belép:

 • Ipari létesítmények;

 • Fűtőelemek;

 • Kazánok;

 • Meleg padlók (és miután átmentek egészen, visszatér a kiindulási pontba – ezt zárt ciklusnak nevezik).

A fajok áttekintése

Egy kis téren (egy magánházban vagy egy kis termelési épületben) a mini-kazánház leggyakrabban … mind a hatalom, mind a méretek kicsiek. Hasonló eszközt lehet szállítani szinte minden kényelmes helyen, csak a biztonsági szabványok engedélyezése érdekében. A minimális helyiség 4 m2, és a mennyezet magassága kisebb, mint 2,5 m, elfogadhatatlan. A mini-kazán szerelvényt csak sima falakon végezzük, amelyek elegendő teherbírásúak.

A nagy házakban kényelmesebben azonban a kazán kaszkád típusa. Lehetővé teszi, hogy egyszerre több gazdasági épületet szolgáljon ki. A legerősebb minták képesek húzni a hőellátást és a melegvíz több házat egyidejűleg. Könnyen telepíthető több kazán és / vagy kazán egyszerre a hőtermelés további növelése érdekében.

Vízellátás a meleg padlókhoz, a medencébe, a szellőzőrendszer hidraulikus elválasztók alkalmazásával történik.

A lakásépítéshez a hagyományos falra szerelt kazánok nem alkalmasak – a teljesítményük és más technológiai paraméterei paradox módon kicsiek. Bizonyos esetekben a kazánberendezések a fűtött épületek tetőjén találhatók. A tetőfedő kazánok nagyon tökéletesek és erősek, hogy megfeleljenek a fogyasztók összes igényének. A telepítés fő előnye a hőtermelőpont és akkumulátorok közötti távolság minimalizálásának távolsága, meleg padlók, egyéb eszközök között. Ennek eredményeképpen jelentősen csökken a hőenergia termékveszteségét, és a gyakorlati hatékonyság növekszik.

A technológiai terhelések csökkentése a technológiai terhelések csökkentése, amelynek köszönhetően a javítás és aztán jelentősen kevesebbet kell költenie. A tetőkön lévő autonóm kazánrendszerek termosztátorokkal vannak felszerelve, lehetővé téve a hűtőfolyadék paramétereit a tényleges időjárás alatt. Az ipari hívás kazán nagy teljesítményű, néha több tucat és akár több száz mw. Ezenkívül fűtési, ipari és kombinált alcsoportokra oszthatók.

Ipari kazánházak, mint az összes többi:

 • kiterjesztésekben;

 • tegye a tetőt;

 • épületekbe helyezve;

 • Külön létesítményekben (mind – a mérnökök kiválasztásával).

Néhány ilyen rendszer a moduláris séma szerint (a kész komponensek összeszerelésével van kialakítva, amely leegyszerűsíti a működési előkészítést). A moduláris szerkezet természetesen minden mobil kazán. Mindig könnyű új helyet hozni, és a munkahelyi munkát telepíteni. Teljesen mobil létesítményeket (a szállítási alvázra szerelve), valamint a speciális alapítványt igénylő álló rendszerek kiosztása.

A mobil kazánházak, valamint a helyhez kötött, forró vízzel, fűtéssel vagy kombinált típusúak lehetnek. A teljesítmény 100 kW-tól 40 mW-ig terjed. Ezen árnyalatoktól függetlenül a tervezés olyan módon történik, hogy biztosítsák a maximális hatékony munkát, és az emberi erőfeszítés minimális száma szükséges.

A többszintű biztonsági rendszereket feltétlenül biztosítják. De érdemes figyelembe venni, hogy néhány módosítás képes dolgozni a cseppfolyósított gázon.

Mind önmagában is használható, mind a szokásos földgázzal együtt. A második esetben a kapcsolók jelenléte vagy egy adott séma szerinti újrakonfigurálás. A cseppfolyósított üzemanyag használata lehetővé teszi, hogy maximális autonómiát biztosítson (a gázvezetékhez való csatlakozás nélkül). Készítse elő a projektet, és egyetért azzal, hogy sokkal könnyebb, mint a hagyományos gáz használata esetén. Ugyanakkor ugyanakkor:

 • Szükséges a gáztermelő tárolás felszerelésére, amelyet gondosan meg kell dolgozni a technikai és tervezési tervekben;

 • A cseppfolyósított földgáz robbanást fenyeget, és komplex védelmi intézkedéseket igényel;

 • A propán-bután nagy sűrűsége miatt a levegővel összehasonlítva komplex, drága szellőzést kell biztosítani;

 • Ugyanezen oknál fogva nem lesz lehetséges a kazánház felszerelését az alagsorban vagy az alagsorban.

Tervezés

Már eléggé azt mondta, hogy megértsük – a gázkazánház projekt előkészítése messze van. Ez szigorúan ellenőrizni fogja az állami ellenőröket, és a normák legcsekélyebb eltérése azonnal az összes ötlet elutasítását jelenti. A mérnöki felmérések szigorúan figyelembe veszik az adott terület geodéziai és mérnöki intelligenciájának anyagait.

A szükséges mennyiségű ellátási áram összhangban van a res vagy más erőforrás-ellátó szervezetgel. A vízellátási paramétereknek is koordinálniuk kell.

A tervezési anyagok csomagja is készül:

 • szennyvízkommunikáció paraméterei;

 • Város tervezési tervek;

 • technikai feltételek az általános célú hálózatokhoz való csatlakozáshoz;

 • az ellenőrző szervek által kiadott engedélyek;

 • Dokumentumok megosztása.

Még a projekt legfontosabb munkája előtt az úgynevezett alapvető technikát készít. Emellett ilyen szakaszoknak kell lenniük:

 • a beruházások megvalósíthatóságának megalapozása;

 • Gazdasági igazolás;

 • szakértői anyagok;

 • A szerző felügyeleti dokumentációja.

A tervezési sorrend a következő:

 • részletes szerelési rendszer tanulmányozása;

 • előírások előkészítése;

 • az energiaegyensúly elkészítése;

 • A kapcsolódó szervezetek feladata a hálózatok megszervezéséhez;

 • Az eredmények háromdimenziós modellezése és összehangolása az ügyféllel;

 • a tervezési anyagok kialakulása, figyelembe véve a virtuális modellt és annak fejlesztését;

 • A vezérlőkkel való koordináció (ha minden rendben van, akkor egyetértenek);

 • A munkaszervezés kialakulása, amelyet az építők már irányítanak;

 • A szerző a gyakorlati munka felügyelete.

Beépítési

A ház lakóövezetében lévő kazánberendezések telepítése nem megengedett. Ezért az alagsor bármely részében szabadon elvégezhető. Az optimális hőellátás csak kisnyomású komplexeket biztosít. Elhelyezheti őket az első emeleten vagy a föld alatt. De érdemes megjegyezni, hogy a szakértők egyértelműen előnyben részesítik a telepítést egy külön épületben.

A keverőcsomópont felszerelése lehetővé teszi az összes olyan funkció használatát, amelyet a puffer tartály biztosít. De először ki kell számolnia mindent. A moduláris ipari kazánszobák szinte soha nem igényelnek erős alapot.

Azonban az alapok elkészítéséhez minden esetben kell lennie. A telepítés típusára és a terhelés nagyságára irányul.

A legmegbízhatóbb megoldás a vasbeton banális lemeze. Fontos: füstcsövekhez, külön alapot fog tenni. Hely a kiválasztott szereléshez a snip szerint. A legjobb, ha a berendezést, ahol már van gáz, víz és vízelvezetés. Az ilyen kommunikáció hiányában meg kell néznie, hol lesznek könnyebben.

Felkészülés a montázsra, ismét újra megújul a projektek és a becslések. A telepítési platformot be kell állítani és törölni mindent, amely zavarhatja. Fontolja meg, hogy hol helyezhető el a hozzáférési utak, az ideiglenes technológiai struktúrák. Alapítvány alatt homokos kavicsos réteg elalszik, készítsen kontúrokat a vízelvezetéshez. A talaj meghibásodása és dörzsölése legfeljebb 0,2 m-ig történik; Aztán elalszik a törmelék, öntsük betonat, és egy aszfaltbeton réteget képeznek.

A szivattyú rendszerek fontos szerepet játszhatnak; Érdemes kiválasztani azokat, amelyeket egy gyors telepítésre terveztek. Ők is esztétikailag több, mint gyűjtött kaotikus különböző részekből. Fontos: Ha a légcserét a telepítés során biztosítják, és 4-6-szor egy óra múlva a tulajdonos csak nyer. A szellőztető csatornáknak tömörítésnek kell lenniük. A befejezés befejeződött.

Üzembe helyezés

A nagy kazán komplexumokra érvényes, érvényesek. A munka megkezdése előtt meg kell győződnie arról, hogy minden összetevő, mérő- és vezérlőrendszerek egészsége. Nem engedélyezheti a kazánház külföldi embereit, inni minden italt, és van ételt. Ha bármilyen eltérés következik be, a munkát azonnal meg kell szakítani és tájékoztatni senkit.

Nem lehet felhalmozni az idegen tárgyakat és anyagi értékeket, amelyek nem szükségesek a gázkazánban való munkájához.

Személyes és tűzbiztonsági okok miatt a gázellátásnak meg kell állnia, ha:

 • Megvitatták a megzavarást;

 • Az áram ki van kapcsolva;

 • megsértette a vezetők és rendszerek tevékenységét;

 • Dolgozott riasztási riasztás;

 • robbanás vagy explicit gázszivárgás volt;

 • A számlálók és érzékelők mutatói a vészműködést jelzik;

 • A láng természetes leállítás nélkül kiment;

 • A tolóerőben vagy a szellőzésben kudarcok voltak;

 • Túlmelegedett hűtőfolyadék.

Minden nap meg kell vizsgálnia az elektromos kábelt, és ellenőrizze a szigetelését. Ha problémái vannak bármely eszközön, akkor a működésből ki kell töltenie. A tűzbiztonság fenntartása szükséges belső vízellátás. A permetezők fúvókának meg kell jutniuk a szoba minden pontjához. A győztes anyag szigorú rendet tartalmaz.

Ezenkívül szükséged van rá:

 • Tűzoltó készülékek bármilyen alkalmas típusúak;

 • van egy raktárkészlet és más tűzoltó készlet;

 • felszerelje a tűz riasztót;

 • Készítse elő az evakuálási és cselekvési terveket vészhelyzetekre.

A gázkazán helyiségének eszközeiről és működésének elvéről.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: