A gázszilárd téglák jellemzői

Az építőanyagok piacán a szilikát tégla viszonylag a közelmúltban jelent meg, de már sikerült nagy népszerűséget nyerni a honfitársainktól. A specifikációi lehetővé teszik, hogy olyan épületeket és struktúrákat építsenek ki, amelyek megfelelnek az összes modern minőségi kritériumoknak. És ha figyelembe vesszük az anyagot az ár / minőség helyzetéből, akkor a gáz-szilikát termékek magabiztosan vesznek részt az egyik vezető helyet.

Ami?

Ha a lehető legegyszerűbbek, a gázszilárd tégla a porózus beton egyik fajta. A kimeneten az anyag meglehetősen porózus, de az erő jellemzői teljes mértékben megfelelnek a beton paramétereinek. A fő különbség a súly. A gáz-szilikát blokkok kevésbé nehézek – a paraméter csökkenése az üregek belsejében érhető el.

A XVIII században, az építők gyakran adunk a beton vér bika vagy sertés, és kapott egy bizonyos prototípus egy modern szénsavas concmete: ha keverés komponenseket, a vér fehérje bevitt kémiai reakcióba a többi anyagok, és mint Eredmény, egy hab megjelent, amely fagyasztott és szilárd építőanyaggá alakul.

A Szovjetunió egyik leghíresebb mérnöke. N. A múlt század 30-ban a csecsemők megjegyezték, hogy amikor az üzem nyomógombot adtunk a szappangyökérhöz, amely a közép-ázsiai köztársaságokban nő, a keverék azonnal megkezdi a habot és a méret növekedését. Amikor fagyott, a porozitás megmaradt, és az erő jelentősen nőtt. Az Albert Erickson svéd technológusa azonban a legjelentősebb szerepet játszott a gázszilikát létrehozásában, amely egyedülálló technológiát hozott létre az anyag előállításához a gázképző kémiai komponensek hozzáadásával a cementhez.

A mai napig a Gasilicate téglákat a homok és hajú mész hozzáadásával készítik. Ezután az elegyet az autoklávon keresztül továbbítjuk, és speciális magnéziumpor és alumíniumpor hozzáadásával habosítjuk.

A kész anyagot formák, szárított és keményedéssel kiömlöttük, amelyet két fő módon érnek el:

 • in vivo;
 • Az autoklávban a magas hőmérséklet és az erős nyomás hatása alatt.

A kiváló minőségű blokkokat az autokláv szárításkor kapják meg. Ebben az esetben erősebbé válnak és ellenállnak a külső kedvezőtlen feltételeknek.

Így látható, hogy a gáz-szilikát blokk egy meglehetősen egyszerű összetétele olcsó és általánosan értékesített alkatrészek, így az anyag elég nyereséges lakásépítés.

Jellemzők és összetétel

A gáz-szilikát anyag összetétele a következő komponenseket tartalmazza.

 • A legmagasabb minőségű portland cement, amelyet a meglévő Gtales szerint állítanak elő. Ez magában foglalja a kalcium-szilikátot (annak részesedése legalább 50%), valamint az Tripkalcium alumínium (6%).
 • A szabályozási követelményeknek megfelelő homok. Ezt a márkát a minimális számú vagy mindenféle agyagbontás jellemzi, amelynek tartalma legfeljebb 2%. A kompozíció is tartalmazza a kvarc, körülbelül 7-8%.
 • Műszaki víz.

 • Calcium Lime, amelyet “Kiphelnek” neveznek, hogy egy porózus beton létrejöjjön, olyan összetételt igényel, amely nem alacsonyabb, mint a 3. fajta fajta kategóriák. Az ilyen komponens leállási sebessége 10-15 perc, míg az arc töredéke nem haladja meg a 2% -ot. A kapcsok kalcium- és magnézium-oxidokat is tartalmaznak, amelyek elérik a 65-75% -ot és többet.
 • Alumíniumpor – hozzáadva a megnövekedett gázképződéshez, a PAP-1 és PAP-2 típusú anyagok.
 • Szulfonoll C – komponens a felületaktív anyagokhoz.

A technológia összetétele és jellemzői meghatározzák az anyag tulajdonságait, amelyek közül mind pozitív, mind negatív.

A gázszilából téglák előnyei a következő jellemzőkkel rendelkeznek.

 • Csökkentett termikus vezetőképesség. A gyártás az anyag, a kezdeti elegyet telítjük a nagyszámú buborék miatt tartalmát alumíniumpor, ha fagyasztott, úgy alakítjuk a pórusokba, amely jelentősen befolyásolja a hővezetési. Ez az, annál több pórus, annál jobb az anyag megtartja a hőt.

Magyarázza meg az egyszerű példákat. Ha az északi régiókban kemény télen él, elég ahhoz, hogy 50 cm vastagságú falat tartson, hogy a lakossági térben lévő hőt tartsuk. Lehet több, de általában a félméteres akadály elég. A melegebb éghajlat melletti helyeken a vastagság 35-40 cm lehet, ebben az esetben a szobákban még a hűvös éjszakák is fennállnak a kedvező mikroklíma és egy hangulatos légkör.

 • A levegőztetett beton kevésbé fontos jellemzője jó gőzáteresztő képesség. Ha a földi páratartalom szintje, ahelyett, mint a házon kívül, a falak elkezdenek kiválasztani a levegő felesleges nedvességét, és elküldi az utcára. Ha a helyzet visszafordul, akkor minden az ellenkező pontossággal történik: a Gasilicale téglák felszívják a nedvességet, és továbbítják a szobához, ez különösen igaz, ha a fűtés be van kapcsolva, amikor a fűtött helyiségben lévő levegő túlságosan emelkedik.
 • A lakóépületek esetében az anyag tűzállóságának alapvető értéke van. A gázszilikát falai ellenállhatnak a lánggal kb. 3 óra, általában, ezúttal elég ahhoz, hogy kiszabadítsa a tüzet, így tűz esetén a ház megmentésének esélye meglehetősen nagy.

 • A téglák kis súlya az anyag kétségtelen előnyeire is utal. Könnyen szállítható, emelje fel a magasságot, emellett a design nem hoz létre nagy terhelést az alapítványra, és ez jelentősen növeli a lakásszolgáltatás időtartamát.
 • A gasztrium blokkok a természetes komponensekből szabadulnak fel, így az anyag környezetbarát. A gyermekek óvodai és oktatási intézményeinek, klinikájának, lakóövezetének és egyéb épületeinek építésére használható, ahol a mérgező mentesítés hiánya alapvető fontosságú.
 • Nos, kellemes kiegészítés lesz kiváló hangszigetelés, amely a gázszilikát ugyanazon porozitásának köszönhetően lehetséges.

Az anyag tulajdonságainak és jellemzőinek legteljesebb képének elkészítése, érdemes megemlíteni hiányait.

 • Az anyag elég alacsony ellenállás a csökkentett hőmérsékletekkel szemben. További felületkezelés nélkül a készítmény legfeljebb 5 ciklus fagy és felolvasztás, majd elkezdi elveszíteni erejét.
 • A Gasilicat komplikálja a javítási munkákat, például egy ilyen anyagban lehetetlen csavarozni a dugót, elkezd azonnal leesni, és még a házban lévő polcot is a gáz-szilikát falak lesz nehéz feladat.
 • Ezenkívül a Gasilicat nem illeszkedik a homok-cement vakolathoz, így irreális, hogy a falat ilyen anyaggal elkülönítse, a leginkább leesik a leginkább.
 • A pórusok elég intenzíven felszívják a nedvességet, és tartsák be. Ez a belsejéből származó anyag fokozatos megsemmisítéséhez vezet, és magában foglalja a médiumok, a penész és más bakteriális egészség tenyésztését is.

Azonban az anyag megfelelő feldolgozásával sok hiányosság lehet kiegyenlíteni, így a Gasilicat nem veszíti el népszerűségét az oroszok körében. Igen, és az alacsony ár még mindig döntő tényezővé válik, amikor egy építőanyagot választunk a nehéz időben.

Súly és méret

A levegőztetett betonból származó építőanyagok egyik legfontosabb előnye, ami sokkal több, mint minden más tégla. Az ilyen méretek miatt az épületek sokkal gyorsabbak. Bizonyos becslések szerint az előtte lehet legfeljebb 4-szer, míg az ízületek és vegyületek száma minimálisan, és ez viszont jelentősen csökkenti az összes munkaerőt a rögzítő habarcs építésére és fogyasztására.

A gáz szilikát tégla szabványos mérete 600x200x300 mm. Az építők szintén felosztják a fal fél-terminált paramétereket 600x100x300 mm.

A különböző gyártók termékeket találnak más paraméterekkel:

 • 500x200x300 mm;
 • 600×250х250 mm;
 • 600x250x75 mm és t. D.

Az építési üzletekben szinte mindig lehet megtalálni a termékeket pontosan a szükséges méret.

Ami a súlyt illeti, az arány nyilvánvaló itt: minél nagyobb a tégla méretét, annál nagyobb a tömege. Tehát a standard blokk súlya 21-29 kg, a különbségeket egy adott habblokk sűrűségével határozhatjuk meg. A súly az anyag egyik alapvető előnye. Tehát a gáz-szilikát 1 m3 súlya körülbelül 580 kg, és 1 m3 közönséges vörös tégla – 2048 kg. A különbség nyilvánvaló.

Használati területek

A gázszilárd tégla műszaki paramétereitől függően, nagyrészt a használat hatálya.

 • A 300 kg / m3-ig terjedő blokkok leggyakrabban a fából készült házak szigetelésére szolgálnak, mint a felső réteg.
 • Blocks egy sűrűsége legfeljebb 400 kg / m3-tervezték szerelési tartófalak és partíciók egyszintes építési. Mind a lakóépületek, mind a háztartási épületek lehetnek.
 • Az 500 kg / m3 sűrűségű gázblokkok optimálisak az épületek és a létesítmények számára 3 emeleten.
 • A többszintes konstrukcióhoz 700 kg / m3 jelzővel van ellátva, míg a teljes kialakítás szilárd erősítése szükséges.

A gáz-szilikát blokkok használata csökkenti a költségek általános szintjét, míg a létesítmények eléggé érdekében gondoskodnak és működnek. Fontos azonban, hogy az összes technológia teljes mértékben tiszteletben tartsák. Bármilyen visszavonulást az épület összeomlása, így a megerősítés hiánya vagy a befejező anyagok nem megfelelő használata nagy tragédiához vezethet.

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a pórusbeton egy meglehetősen demokratikus árat, és a telepítés minimum idő, akkor is építeni egy házat anélkül, hogy a saját kezébe bevonása nélkül a drága bérelt szakemberek. Ezért az anyagot gyakran használják az országépületek, a kis házak és a fürdők építésére. Magyarázzuk meg a példát: A ház háza legalább 4-szer gyorsabb, mint a téglák háza. Ezenkívül, a téglával való munkavégzés során az asszisztensek jelenléte szükséges, amely összekeveri az oldatot, és téglákat hoz létre, amelyek egyébként sokkal nagyobbak, mint a blokkok (az egy blokk mérete 16 tégla).

Így azt sugallja, hogy nyilvánvaló következtetésre utal – a gáz-szilikát blokkok használata nyereséges és gazdaságilag igazolható, ezért az utóbbi években sok fejlesztő az anyag javára választotta választását. Azonban a szakemberek azt javasolják, hogy bizonyos ajánlásokat adjon a szénsavas beton használatakor.

 • Vásárláskor személyesen ellenőriznie kell az összes vásárolt blokkot. A különböző gyártók lehetővé teszik a vendégek visszavonulását, így a bevonat chip, repedései és szabálytalanságai gyakran megtalálhatók az olcsó téglákon.
 • A 2 vagy több emelet építése után kötelező a megerősítő támogatási oszlopok kötelező felszerelése.
 • Az átfedés és a falak levegőztetett betonból nem maradhatunk nyitva, kötelező burkolatot igényelnek, különben az anyag teljesítmény jellemzői évente jelentősen csökkentek.

 • A levegőztetett betonból származó minták szigorúan tilos a gyenge teherbírású talajok felállítására. Az építés során fel kell szerelni a szalag alapját, optimális az ilyen anyagok használatával. Ne feledje, hogy a gáz-szilikát – az anyag meglehetősen törékeny, így bármilyen talaj elmozdulással, elkezd repedni, ezért fontos, ha egy házat épít, fontos, hogy helyesen kiszámolja az alapítvány összes paramétereit, és válassza ki a legmegfelelőbb Beton márka.
 • A falazat első sorának kialakításakor kötelező, hogy a bázis magas színvonalú vízszigetelését biztosítsa, hogy teljesen kizárja a nedvességet a falon.
 • A gáz-szilikát blokkok szükséges méretét előre kell kiszámítani, a varratok nem megengedettek, mivel ez a kőművesség jelentős gyengüléséhez vezethet.

 • Az alacsony sűrűségű blokkok nagy nyomáson összeomlanak, azt sugallják, hogy az építési munka megkezdése előtt fontos kiszámítani az anyag terhelését, és részletes terv-projektet készíthet.

Arról, hogy a gázszilikátblokkot használják az építés során, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: