A jelenet membránjáról

A jelenet a különböző káros hatások alapításának megbízható védelmét szolgálja, beleértve a túlzott nedvességet, az ultraibolya sugárzást, a hirtelen hőmérsékletváltozást. Korábban a szünet létrehozásának legnépszerűbb lehetőségét konkrét volt. De jelenleg egy speciális membrán kezdett egyre népszerűbbé válni.

Érvek és ellenérvek

A lakóépületek körüli jelenet kialakítására szolgáló membrán számos fontos előnye van. Tegye ki néhányat.

 • Tartósság. A membránból készült védőszerkezetek több mint 50-60 évig terjedhetnek bontás és deformáció nélkül. Ugyanakkor a legsúlyosabb körülmények között működtethetők.

 • Nedvességállóság. Az ilyen úriemberek könnyen ellenállhatnak az állandó vízkockázatoknak, és nem veszítik el tulajdonságait és megbízhatóságát. Ezenkívül könnyen ellenállhatnak az alkáli készítményekkel és savakkal való kitettséggel.

 • Biológiai stabilitás. A cserjék, a fák és a gyógynövények gyökereei általában elkerüljék az ilyen védőanyagokkal való érintkezést.

 • Egyszerű Montaja technológia. Szinte bármely személy képes lesz létrehozni egy ilyen szünetet az épületben, nem kell segítséget keresni a szakembereknek.

 • Elérhetőség. A membránanyagokat olyan egyszerű alkatrészekből hozták létre, mint a homok, csövek, textíliák, kavics.

 • A szétszerelés képessége. Szükség esetén a membránhiány könnyen szétszerelhető.

 • Hőmérséklet-ellenállás. Még a súlyos fagy körülményei is, a membrán nem veszíti el tulajdonságait, és nem lesz deformálódni.

Hátrányok Az alapítványok védelmére szolgáló termékek gyakorlatilag nincsenek. Csak megjegyezhető, hogy az ilyen jelenet telepítése magában foglalja a többrétegű struktúra jelenlétét, mivel a membránon kívül különleges anyagokra is szükség van a további vízszigetelés, geotextilok, vízelvezetés biztosításához.

Nézetek

A mai napig a gyártók hatalmas változatot hoznak létre ilyen membránok a föld építéséhez. Tekintsük külön a fajokat, valamint kiemeljük főbb jellemzőiket.

 • Profilozott membrán. Az ilyen védőanyag kiváló minőségű nagy sűrűségű polietilénből készült. Ez az alap nem fogja kioldani a nedvességet. Ezenkívül könnyen reagál a nyújtásra, könnyen visszatérhet az eredeti pozícióba deformációk és hibák nélkül. A profilozott termékeket gyakran az egész vízelvezetésnek tekintik. Az ilyen vízszigetelő membránok külsőleg olyan anyagokat képviselnek, amelyek kis kiemelkedő kerek formájúak. Ezek szükségesek az alapok nedvességének eltávolításához. Ez a faj abban különbözik a maximális élettartam, akkor gyakorlatilag nem mechanikusan vannak kitéve, megtartja az összes szűrési tulajdonságai után is sok időt.

 • Sima. Az ilyen fajták kiváló vízszigetelést is biztosítanak. Használják a jó gőzgörlő létrehozására. A sima modellek a korróziógátló anyagok jó mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek, amely nagy rugalmassággal és rugalmassággal rendelkezik. Ezenkívül az ilyen típusú termék maximális rovarok, rágcsálók, káros baktériumok és gyökérrendszerek a fű- és cserjék.

 • Texturált. Az ilyen védőmembránok eltérnek a felületük szerkezetének másik fajtáitól, amely biztosítja a maximális tapadást a különböző típusú bázisokkal. A perforált rész hozzájárul a szükséges súrlódás létrehozásához. Az ilyen típusú membránok nagyobb rugalmasságot mutatnak, ellenállnak az alacsony és magas hőmérsékletnek, a nedvességnek, az ultraibolya sugárzásnak. A texturált modellek nem lesznek torzulnak és repedeznek még egy nagy idő elteltével is.

A geomembránok a gyártási technológiától és a használt nyersanyagoktól függően változhatnak. Tehát mindegyikük magas minőségű polietilénből áll, emelt sűrűségű és alacsony vagy nagy nyomás. Néha az ilyen anyagot a PVC alapján hozták létre. Ha az alap az alacsony nyomású polietilénből készült, akkor nagy keménység, tartósság és tartósság. A geomembrán elegendő ellenállást biztosít az alkáli vegyületeknek, a savaknak, a víznek.

Könnyen ellenáll a túlzott mechanikai intézkedéseknek is, de nincs elegendő rugalmasság és stabilitás a deformitásokkal szemben. A fagy állapotában az anyag elveszíti erejét, de könnyen átadja a magas hőmérsékleti módokat.

A nagynyomású polietilénből készült modellek különböző lágyság, könnyű és jó rugalmasság. Az anyagnak jó ellenállása van a nyújtásnak és a deformációknak. A membrán nem hagyja ki a gőzt és a folyadékot, ezért jó vízszigetelést biztosít. A párok és folyadékok tartásának különleges képessége miatt az ilyen termékeket a különböző mérgező összetevők izolálására használják. A PVC-tól erős háromrétegű membránokat állítanak elő, amelyeket gyakrabban használnak a tető elrendezésében, de néha megkönnyítik a létesítmények megkönnyítését. Ezeket a modelleket az ultraibolya sugárzás, a nedvesség, a hőmérséklet változásainak kitűnő ellenállása jellemzi.

Hogyan válasszuk ki?

Mielőtt megvásárolná a membránt egy reggeli létrehozásához, figyelmet kell fordítania több kiválasztási kritériumra. Győződjön meg róla, hogy fontolja meg az eszköz és a telepítés jellemzőit. Így, Ha összetett szerkezeti elemekkel kell dolgoznia, akkor a preferencia érdemes a nagynyomású polietilénből készült modelleket küldeni, mert sokkal jobban feszültek, és nem veszítik el fontos tulajdonságaikat, és nem deformálódnak.

Lásd és a szigetelőanyag költségeit. A nagynyomású membránok drágábbak. De a kis struktúrák esetében gyakran használják kisebb vastagságú termékeket, ami lehetővé teszi a költségkülönbség kompenzálását.

Gyártók

A mai napig jelentős számú gyártó termelő geomembránt a modern piacon. Tekintsük több legnépszerűbb márkát.

 • “Teknonikol”. Ez a vállalat eladja a membránt, amelyet speciális tartósság jellemez, több tucat évet is szolgálhat. Az alapítvány védelmére és szigetelésére szolgáló termékek 1 vagy 2 m szélességű tekercsekben készültek, a vándor hossza 10, 15 vagy 20 m lehet. Az ilyen hengerelt termékekkel együtt a gyártó értékesíti és összetevők, amelyek szükségesek a telepítéshez. Ez egyoldalas és kétoldalas szalagok tömítéshez, bitumen-polimer alapon, speciális rögzítő állványok, műanyag lemez rögzítők.

 • Techpolimer. A gyártó három geomembrán fajtát termel, beleértve a zökkenőmentes, amely teljes áthatolhatósággal rendelkezik. Lehetővé teszi, hogy biztosítsa a megbízható védelmet, nem csak a vízből, hanem a veszélyes vegyi anyagoktól is. És a vállalat geoplelenki speciális kompozitot termel. A leggyakrabban a membrán tovább védésére szolgál.

 • Geosm. A vállalat a membránok kiadására specializálódott, amely vízszigetelést, hőszigetelést biztosít, a fizikai hatások elleni védelem, az agresszív vegyi anyagok. A termékcsaládban vannak modellek a PVC-től, gyakrabban használják őket, ha jó gőzgátot kell létrehoznunk. Az ilyen termékek nem igényelnek további védelmet, képesek teljes mértékben elszigetelni az alapot a negatív környezeti hatásokból.

Beépítési

Elfogadható a membránból való szünetet, de érdemes megtartani az összes telepítési technológiát. A jelenet kialakulásának elve meglehetősen egyszerű. Mielőtt folytatná az építési munkákat, el kell döntenie a jövőbeli védelmi tervezés nézetét. Lehet, hogy puha vagy kemény, különböznek a befejező bevonat típusában. Az első esetben a kavicsot a felső réteg, a második csempe vagy a burkolat szerepében használják.

Kezdjük, szükség lesz arra is, hogy eldöntsék a ház mélységét és szélességét. Ezek a paraméterek sok funkciótól függenek, beleértve a szerkezet típusát, a felszín alatti vizeket.

Ezután feküdt egy homokréteget. Számos réteget kell tenni azonnal, mindegyikük vastagsága legalább 7-10 centiméternek kell lennie. Ugyanakkor mindegyikük szükségszerűen hidratálja és szabotrálja.

Ezután állítsa be az anyagot szigeteléshez. A naplemezek közvetlenül egy homokos párnára vannak felszerelve, amelynek linkernek felel meg az épületnek. Később mindez halmozott és vízelvezető réteg. Ehhez jobb, ha speciális vízelvezető membránt alkalmazunk.

Az ilyen szigetelőanyag felülete olyan kiemelkedésekből áll, amelyekhez speciális ThermosMuman Geotextiles réteg van rögzítve. Az ilyen dombornyomott felületek miatt kialakított csatornákon keresztül az összes felesleges víz azonnal szivárog, és nem lehet az alapítvány körül.

A geotextília elvégzi a szűrő szerepét, amely késlelteti a kis homokos részecskéket. Ha az összes rétert lefektetik, elindíthatja a Befejezés telepítését. Ehhez a membránanyagot hengereljük és a tüskék felemelik. Ugyanakkor mindez az Allenrel történik. A rögzítés leggyakrabban műanyag speciális kötőelemekkel készülnek. A végén a kavics, a gyep vagy a csempe az eredményül kapott építésre kerülnek.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: