A kavics jellemzői és alkalmazása

A természetes eredetű anyagok idővel egyre népszerűbbek az építési és tájkép kialakításában. A kavics és kavics gyakran használják a mesterséges vízforrások, kerti pályák, játszóterek és sok más dolog elrendezésében. Külsőleg ezek a kövek nagyon hasonlítanak egymáshoz, de mindegyiküknek saját jellemzői és előnyei vannak. Kavics, amelynek tulajdonságai függnek attól függően, hogy azok összetevői.

A kavics jellemzői és alkalmazása

A kavics jellemzői és alkalmazása

Ami?

A kavics üledékes sziklákra utal. Debris és darab különböző sziklák. A szél és a légköri csapadék erőssége miatt az anyag simaságot szerez, és megfosztja a kiemelkedést. Úgy néz ki kavics, mint egy kő, amely egy egyszerűsített formában. Szín lehet a legkülönbözőbb, valamint a dekoratív jellemzők.

Ezt a természetes anyagot nyitott módszerrel bányászják, különös technikákat vonzanak az exkavátorok, vödrök folyamatában. A gyártás befejezése után a kő természetesen megszárad.

Építési nyersanyagok beszerzése során a fajta csiszol a kívánt frakcióra.

A kavics jellemzői és alkalmazása

A kavics jellemzői és alkalmazása

A kavics jellemzői és alkalmazása

A kavics használatának hatókörének meghatározásához az összetételét eredetileg értékeljük. Általában üledékes sziklákban vannak gránit, homokkő, mészkő, különböző szerves szennyeződések.

Gyakran kavics a partok folyók és üledékek irányába. Bizonyos esetekben eltávolítják a kőbányákból, amelyekben a kő homokkal, agyaggal és más ásványi anyagokkal keveredik. Szállítási kőzetek a rakomány járműveken vagy vasúti kompozíciókon. A gránitszemek mérete általában 0, 7-7 cm, az agyagtartalom nem haladhatja meg a 0, 25%. Legfeljebb százaléknak kell lennie, hogy elfoglalt por, sár, homok.

A kavics jellemzői és alkalmazása

A kavics jellemzői és alkalmazása

Tulajdonságok

A kavics tulajdonságai a fajta összetételétől és feldolgozásától függenek. A tisztítás és a diszperzió következtében az egységes frakciókat gyakran kapjuk meg. Mennyi ásványi súlya van, általában kiszámítja a kockákat. Gyakran az átlagos kavics súly – 1,4 tonna Kubában. A kő fő jellemzői a következők:

 • sűrűsége 2, 6 – 2, 7 t / m3;
 • a folyadék felszívódásának alacsony szintje;
 • jó fagyállóság, amely hozzájárul a tulajdonságok és a megjelenés megőrzéséhez, még több anyag fagyással is;
 • Minimális radioaktív háttér;
 • 1400 kg / m3.

A kavics jellemzői és alkalmazása

A kavics jellemzői és alkalmazása

Érvek és ellenérvek

Kavicsban, mint bármely más épület természetes anyag, vannak előnyei és hátrányai. Az ásványi anyag előnyei a következő jellemzők:

 • A szemek repedéseinek hiánya;
 • Egyszerűség és nagy sebességmérő anyag;
 • gazdaság;
 • környezetvédelmi biztonság;
 • Gyakorlati szemcsék hiánya nem szabványos formában.

Az üledékes kőzet hátrányai alacsony tapadásnak tekintendők, valamint a nehézségek előfordulása, amikor az anyagot egy lejtőn lévő telken alapítják.

A kavics jellemzői és alkalmazása

Nézetek

Egy ilyen laza üledékes fajta, mint a kavics, sok fajta. A természetes mosott anyag fajok szétválasztása a készítménytől, az eredetektől, a méretektől függ. Ez az univerzális anyag természetes kőzetek keverékéből áll, amelyek meghatározzák a kő színét és minőségét. A felhasználó megtalálhatja a különböző méretű színes és fehér kavicsot, ami nagyszerű dekoratív díszítéssel, javítással és szembenézni.

Eredetileg

A természetes anyag eredete eltérő lehet.

 • Folyó. Ez a fajta kavics a folyó folyókra kerül. Az anyag jellemző a felület simaságára, a tisztaságra és nincs szennyeződésekre. Gyakran a beton előállításánál használják.

A kavics jellemzői és alkalmazása

 • tengeri. Ez a kavics jellemzői hasonlóak az előzőhez.

A kavics jellemzői és alkalmazása

 • Bányászati. A fajta az agyag és a homokos szennyeződések összetételének érdességére és jelenlétére jellemző. A hegyi kavics a közúti felületen használt konkrét megoldás előállításához.

A kavics jellemzői és alkalmazása

 • Keramzitov. A magas színű anyag általában barna színű. Gyártása agyag tüzelésen alapul. A Keramzitic Rockot magas fagyállóság, rossz nedvesség felszívódás jellemzi.

A kavics jellemzői és alkalmazása

 • Penodoolegne. Ezt a fajta kavicsot szilikát üveg termikus feldolgozásával kapjuk meg. Az anyagot szürke, porózus szerkezet, alacsony súly jellemzi. A fajta olyan helyen találta meg, ahol az agresszív kémiai környezet negatív hatásának kockázata jelen van. A fogyasztók már sikerült értékelni a hab-kelasztikus kavics hő- és zajszigetelését.

A kavics jellemzői és alkalmazása

 • Shungizite. A faj anyagát a jó hőszigetelő tulajdonságok jellemzik, hosszú felhasználás, és nem deformálódnak a magas hőmérséklet hatása alatt. A shengizite kőnek kerek alakú és durva felülete van.

A kavics jellemzői és alkalmazása

 • Vidám. Az alkalmi fajok természetes üledékes fajtáját tetőfedő folyamatokban, valamint dekoratív padlóval használják. Az ilyen kavics rejlő alakú, simított formában van. Természetét egy kavicsos keverékkel végezzük, egy későbbi mosással.

A kavics jellemzői és alkalmazása

Méretre

A kavics csepegést és a morzsat nagy szilárdság jellemzi, függetlenül a mérettől. A részecskék nagy és kis frakciókat tartalmaz homok formájában. Jelenleg megismerheti a következő kavics frakciókat:

 • 3-10 mm – A helyszínek beszerelése során alkalmazzák;
 • 10-20 mm – az építési munkákhoz hasonlóan, mivel kiváló minőségű betonkeverékeket készít;
 • 20-40 mm – elengedhetetlen az útépítésben, segíti a hidakat, az útcsatorna javítását;
 • 40-70 mm – aktívan használják a terület kialakításában.

A kavics jellemzői és alkalmazása

Mi a különbség a kavicsoktól?

Nem minden ember azonnal megkülönböztetheti a kavicsokat a kavicsoktól. A különbség azonban az anyagok megjelenésében is észrevehető. Mindegyik fajta kör alakú, de a kavicsok egy bizonyos síkra jellemzőek. A kavicsot viszont a szerkezet térfogata jellemzi.

A származási természettől függően meghatározzák az anyagok festményét. A kavicsok széles körben elterjedtek a folyókban, így a színe a szikláktól függ, amelyen a víz áramlik. A kavics bizonyos színárnyalatokra jellemző, mivel a különböző fajták fragmensei az összetételében érvényesülnek.

Ha alaposan megnézi a természetes sziklákat, megtalálhatja a különbségeket a szerkezetükben. A kavicsnak homogén kémiai konzisztenciája van, de a kavics többféle fajta fajta kombinációja, beleértve a homokot, a gránitot, a márványt és a kvarcot. Mindkét típusú kő dekoratív munkában találta.

Ugyanakkor a mestereket szem előtt kell tartani, hogy a kavicsnak kisebb értéke van, mivel kevésbé nehézkes a bányászatban, és gyakran nem túl eltávolítva a fejlődési helyről.

A kavics jellemzői és alkalmazása

A kavics jellemzői és alkalmazása

Hatály

A kavicsos termelés természetében és egyszerűségében széles körben elterjedt, hogy az egyik leggyakoribb befejező anyag legyen. Ez különösen jellemző a pályafutásokra, mivel valamiféle szabálytalanság rejlik a részecskéiben. Külsőleg inkább hasonlítanak az ásványi anyagok szeleteihez és a nem hengerelt sziklákhoz. Ez a típusa kavics könnyen társítható konkrét keverékkel, így nagyon erősnek tekinthető.

A kavics a vasút és utak építését során találta meg alkalmazását. Az anyag kiválasztásakor azonban az erejét figyelembe kell venni, a hőmérsékleti különbségekkel és a mechanikai expozícióval szembeni ellenállást. Egyre inkább a kavicsot a háztartási telkek, virágok tervezésével kapcsolatos munkák során lehet megtalálni. A területet díszítik a ház körül, és a kerti pályák bevonata.

A kavics jellemzői és alkalmazása

A kavics jellemzői és alkalmazása

A kavics egyetemessége hozzájárul a vízelvezetéshez, a mulasztáshoz, a növekvő színekhez, valamint a következő esetekben való használatához.

 1. Alapítvány elrendezése. Ebben az esetben a kavics nemcsak egy konkrét megoldás része lehet, hanem független környezetbarát alapot is végezhet.
 2. Szűrő rendszer eszköz, például is.
 3. Aquariumokban. A mesterséges vízi ágban természetes kő olyan talajként működhet, ahol a növényvilág képviselői táplálják és fejlődnek.
 4. Baromfitenyésztésben. Amikor felveszi a csirkéket, kavicsos sekély frakciót használnak, amely elemként szolgál, ételt eszik. Felnőttek számára a középső frakciókat használhatja.
 5. A GameSost képződéséhez. A dekoratív funkció mellett a kő gyakorlati funkciót képes végrehajtani. Ez az anyag jó alapot jelent a reggeli számára. Ez egy vékony csíkkal van öntve a ház és az épület határán.

A kavics jellemzői és alkalmazása

A kavics jellemzői és alkalmazása

A kavics tartós és gyakorlati anyag, amely a megfelelő ellátás függvényében képes megbirkózni a funkcióival.

  Például, Az ilyen kőből származó pályák sokkal hosszabb időt szolgálnak, ha rendszeresen véget érnek, vagy elaludnak a fajta új részével. A háztartási telkek sok mesterei és tulajdonosai élvezik a kavicsot, mivel alacsony költséggel rendelkeznek, és kényelmes használatban van.

  A kavics jellemzői és alkalmazása

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása