A kémény tégla és ajánlások jellemzői

Sokan úgy tűnik, hogy a kemencék és a kandallók ideje elhaladt. Azonban ma néhány vidéki házat fűtött egy tűzhely, és a kandalló az elit ház attribútuma.

Annak érdekében, hogy a kemence működés közben sikertelen legyen, egy speciális tűzálló anyagból következik. A hőálló tégla különbözik a szokásos magas ellenállástól a magas hőmérsékletekkel, hosszú ideig hővel rendelkezik, és hosszú ideig külső környezetnek adja.

Sajátosságok

A kémény tégla más:

 • kvarc, amely homokot ad;

 • kamonya – tűzálló agyagból áll;

 • Alapvető – mészkő-magnesiaszkompozícióval rendelkezik;

 • Karbonisztikus – grafitból és kokszból készül.

Mindegyikük különböző célokra készült. Például egy szén-dioxid-anyag a kohászati ​​gyárakban robbanó kemencéket állít ki.

A mindennapi élet és az ipar legnagyobb elosztása Chamoten téglát kapott. Ez egy teljes kő, amely 70% -os tűzálló hőálló agyagot tartalmaz. Az ilyen anyag jól halmozódik fel, és hosszú időt ad. A levegő hydro-fokozatú tégla, egy egészséges életmódú connoissesai segítségével fűtött levegő a terápiás.

Chamotte tégla rezisztensen érintkezés nyílt tűzzel, a hőmérséklet sokkal több mint 1 ezer. fok. A megnövekedett hőállóság lehetővé teszi, hogy felmelegítse és lehűtse a végtelen számot, miközben nem pusztítja el és anélkül, hogy megváltoztatná a megjelenését. Ez a Chamoten tégla, amely részt vesz az üzemanyag létrehozásában (Farostlemez), és a kandalló körül egy kerámia kő vagy bármely más, amely vonzóbbnak tűnik.

A kemencék és a kandallók mellett hőálló téglát használnak kémények, szilárd tüzelőanyag-kazán kemencék létrehozására, álló mangok és grillezés.

Jellemzők

A kémény téglák jellemzőinek megtudásához gondosan meg kell vizsgálni a címkézés. Az első betű jelzi a termék típusát, például W – Chamoten-t. A második betű egyfajta refrakteret jelez, például – 1400 fok, B – 1350 fok. A termék méretei a későbbi számokban vannak megjelölve. A végső betűk jelzik a gyártó rövidítését.

Méret, súly

A kémény tégla szabványos, kétszemélyes és másfél. A standard (SB-5) mérete 23×11,4×6,5 cm, nagyobb (SB-8) – 25×12,4×6,5 cm. Súly 1 db. Tégla márka SB-5 – 3,5 kg. Négy kilogramm súlya egy tégla márka SB-8.

Forma

A hagyományos téglalap alakú formák mellett a gyártók trapéz, ék alakú és íves kémény téglát termelnek. A fajok különböző fajok segítenek a nem szabványos helyeken.

Porozitás és tartósság

A kő porozitása befolyásolja a hőátadást. Az ilyen anyag kevésbé tartós, de könnyen felmelegszik és hosszú ideig hőt ad. Minél szorosabb tégla, a hőállóbb és nehéz, annál nehezebb melegíteni.

A sűrűségmutatók megfelelnek a 100, 150, 200, 250, 500 számnak. A sütő legmagasabb értékével rendelkező anyag kiválasztása hosszú és fájdalmas felmelegedés. Optimális sűrűség – 250, azaz 1800 kg / m.

Fagyállóság

Ez a jelölés lehetővé teszi, hogy megértsük, hogy mennyi anyag képes elnyelni és nedvességet adni. A kémény tégla kiválasztása csak fagyálló termékekre kell figyelnie.

Olvasson tovább  Mindössze annyit kell tudnod, hogy a gránit törmelékről van szó

Megállapítható, hogy a sütő tégla a következő jellemzőkkel rendelkezik:

 • Nem túl méretű, és nem rendelkezik kézzelfogható terhet az Alapítványon;
 • Optimális biztonsági margó – 1800 kg / m;
 • A téglagyártás képes felhalmozni a hőt, és sokáig megoszthatja őket a környező térrel;
 • Az építőanyag jó tengelykapcsolója van egy megoldással, amely a cement megtakarításhoz vezet, és nem okoz problémákat a telepítés során;
 • A magas refrakter lehetővé teszi, hogy ellenálljon a hőmérséklet-rezsimnek egy és félezer fokig;
 • Tégla tartós és tartós: számos fűtés és hűtés nem befolyásolja a kifogástalan minőséget.

A negatív pontokhoz a termék magas költségeinek tulajdonítható, és a nedvesség felhívására való képesség.

Fajták

Az építési piac gazdag a tűzálló tégla fajtáiban. Megkülönböztetik a tartósság, a sűrűség, a hőállóság és egyéb jellemzők. Mindegyikük bizonyos célokra szolgál. A leghőállóbb lehetőségek alkalmasak az üzemanyag számára – könnyen ellenállhatnak a közvetlen érintkezésbe.

A kémények számára válassza a fagyálló bélyegeket, a burkolat – kemence arc tégla.

Chamotnoe

A leggyakrabban használt kémény egy teljes chamotte agyag tégla. Népszerű, mert univerzális: Ezzel teljesen elhelyezheti a sütőt – a kemencéből a kéménybe. Jellemzői lehetővé teszik, hogy ellenálljon a hosszú távú kapcsolat “élő” tűzzel. A különféle csermeti téglaformák megkönnyítik az építési munkát. Annak érdekében, hogy nagyobb porozitást adjon a termék szerkezetébe, alumínium-oxidot adunk hozzá – lehetővé teszi, hogy az anyag felhalmozódjon és hőt adjon.

  Chamotte tégla tökéletesen másolja a feladatait, de ha rosszul készül, akkor elfelejtheti az összes pozitív jellemzőit. Hogy ellenőrizze a kő minőségét, figyelni kell néhány tényezőre.

  • A tégla sárga árnyalattal kell rendelkeznie, hasonlóan a szalma, – fehér színben az elégtelen tüzelésről beszél. Az ilyen anyagnak nincs szüksége a szükséges erejükre, és nem képes hőt gyűjteni.
  • Az ellenőrzött kő egy üveges hibával van lefedve, és nem ígéret semmit sem. Gyűjtsd össze az ilyen anyag kandallóját, nem könnyű – a megoldás nem tartja be azt.
  • Ha valami szilárd téglával kopogsz, akkor “reagál” egy fémhanggal – ez azt jelenti, hogy minden rendben van a minőséggel.
  • Megpróbálhatja összetörni a terméket – az igazi minőségű Chamotte tégla nem fog porozni és összeomlik egy morzsával: töredékei nagyok és tisztaek lesznek.

  Kerámiai

  Redoglynic kerámia tégla, amelyet tüzeléssel gyártanak. Övé Külső helyen használják a kandalló, nem érintkezés nyílt tűzzel. Számos mutatóban alacsonyabb a kamatos termék.

  De vannak pozitív is: könnyen kezelhető, mert szó szerint egy kalapács segítségével csökkenthető a szükséges kötetekre.

  Kőméret – 25x12x6,5 cm, tűzálló – 1200 fok. A múlt öröksége alapján az iparág túlnyomórészt termékeket termel. De a közelmúltban, a pigment adalékanyagoknak köszönhetően sárga és fehér kerámia téglák találhatók.

  Kvarc

  Ez az opció kvarc homokból és kamionból készült. Egy ilyen fajta tégla is rosszabb a Chamoten számára, de a termék sokkal szépebbnek tűnik. A falazó kemencékben fémszerkezetekkel vannak felszerelve.

  Olvasson tovább  Hogyan válasszuk ki a berendezést a tégla "LEGO" gyártásához?

  A kvarc tégla nem tolerálja a lúgos reakciókat, így nem vonatkozik a kemence alapítására, ahol a mész is részt vehet. Szintén nemkívánatos közvetlen érintkezés lánggal.

  A kvarckő jól bizonyította magát a kémények felállításakor. Méretek – 25x12x6,5 cm és tűzálló – akár 1200 fokig.

  Kémény arc tégla

  Egyfajta kvarcterméket és Kandallók, kemencék, álló mangok és grillezés. A tiszta geometriai alakzatok és a különböző színpaletta.

  Karbonisztikai

  Ezt a fajtát a grafit vagy a koksz megnyomásával állítják elő. Ő Blast kemencék létrehozásához szükséges A kohászati ​​kombinációkban.

  Alapvető

  A magnézia és a mészkeverékek összetételében van. Közvetlenül az iparban alkalmazzák.

  Mit válasszunk, ami jobb?

  A tűzálló tégla kiválasztása, tudnia kell, hogy mit kell tennie: építsen egy kemencét egy házban vagy fürdőben, egy cső vagy tűzhely felszereléséhez. A megszerzett anyag sokfélesége közvetlenül a céljától függ.

  A kemencében lévő belső eszköz és a tűzzel való érintkezés helyszínei nagy tűzálló mutatókkal vannak kiválasztva. Azonban porózusnak kell lennie, hogy felhalmozza a hőt és melegítse a szobát hosszú ideig.

  Különleges arc tégla, ellenkezőleg, nem szabad melegíteni. Feladata, hogy szép megjelenés legyen.

  A kandalló kandallója, könnyen kiválaszthatja a belső térnek megfelelő színt. Az iparág nagyvonalú árnyalatokat kínál: fehértől barnaig.

  Az építőanyag kiválasztásának következő szakaszában érdemes figyelmet fordítani az alábbiakban leírt pillanatokra.

  • Szükséges ellenőrizni a címkézést, és megtudhatja, hogy miért van az anyag milyen típusú munkákhoz. Van fagyálló termékek, nagy porozitású vagy tűzálló. A termék készítményében lévő kemence elrendezéséhez legalább 25% alumíniumnak kell lennie, és a refraktor sebessége 1700 fok. Vannak univerzális teljes körű téglák, például M200, amely felhasználható kemencék, hordozható szerkezetek és burkolatok.
  • Meg kell vizsgálni az anyagot a hibákhoz: nincs forgácsolás, horvázás, deformáció. Minden téglanak világos geometriai alakja kell lennie.
  • Figyelmet kell fordítani a szerkezet egységességére – az egységes szín jó minőségű. A szín segítségével megértheti, hogy melyik tégla előttünk: inert (fény) vagy késleltetve (csillogás). A kőműves kemencéhez hasonló házasság nem alkalmas.
  • Minden építési tégla kívánatos az egyik féltől. Ha meg kell vásárolnod, akkor nem tudod elérni a tökéletes véletlenséget.
  • A terméket a hang segítségével ellenőrzik – egy jó kő, amikor ütközés kell csengeni.

  A téglák kiválasztása, jobb, ha egy előadást és azokat a termékeket tartalmazzák, amelyek kategorikusan lehetetlenek a kemencéhez, a kandallóhoz, a helyhez kötött Mangala-hoz és a nyílt tűzhez tartozó épülethez.

  Ezek tartalmazzák:

  • Üreges kő – nincs elég sűrűsége;
  • nyers – lágyulhat, érintkezésbe kerül az oldattal vagy a nyers szobában;
  • A szilikát tégla nem rendelkezik elegendő hőállósággal;
  • Nem alkalmaz egy Slicker által végzett kő.

  Az építőanyag választékát komolyan kell venni – akkor a kandalló valóban meleg lesz, anélkül, hogy sok éven át elveszíti vonzó faját.

  Olvasson tovább  Peskobeton m400 márka

  Mit kell vágni?

  Ha a kemence felszerelésének folyamatában meg kell vágnia a téglát, akkor A legjobb a klinker ipari gépek használata. De mivel otthon ez a feladat lehetetlen, A hagyományos csiszológépet igénybe veheti. A vágás, a csiszoló- vagy gyémántlemezek alkalmasak (az utóbbi hosszabb ideig tart).

  Mielőtt egy kővel dolgozik, meg kell tennie egy jelölést egy ceruzával. A téglát kétféleképpen vághatja le: száraz és nedves. Száraz anyaggal való munkavégzés, nagy mennyiségű porra és előre kell előkészíteni a légzőkészüléket és a védőszemüveget előre.

  A tisztító vágási folyamat előfordul, ha fél órán keresztül hideg vízben az építőanyagot hideg vízben. Tégla lágyabb lesz, militáns, és nem lesz por.

  Vélemények

  A szakemberek véleménye és tanácsai az anyag műszaki jellemzőire vonatkoznak. Ha a kemence az összes szabályból áll, magas színvonalú téglát használ, akkor még a távoli jövőben sem fog problémákat okozni.

  Hőmérsékleti határ

  A Liveshings tájékoztatja az összes anyagot a kemencékre és a kandallókra a hőállóság kiválasztásához, függetlenül az alkalmazás helyétől:

  • Az üzemanyag-eszközhöz – 1800 fok;
  • A belső falakhoz – 700-1200 fok;
  • A kémények és csövek számára – 700 fok;
  • Szembenézett – 700 fok.

  Hővezető

  A teljes munkaidős kémény tégla nagyobb sűrűséggel és hővezető képességgel rendelkezik, de minden egyes faj esetében normál körülmények között vannak mutatók (15-25 fok):

  • Magnezite – 4,7-5,1 w / (m * hail) sűrűsége 2600-3200 kg / m³;
  • Karborundum – 11-18 w / (m * hail) 1000-1300 kg / m³ sűrűségben;
  • Chamotnoe – 0,85 W / (m * hail) 1850 kg / m³ sűrűség mellett.

  Szakemberek javasoljuk, hogy válasszon egy alacsony hővezetési tényező – ez ad lehetőséget, hogy megvédje anyagok mellett a design egy nagy hő. A Chamotal Tégla képes hőt tartani, ugyanakkor a hővezető képessége meglehetősen alacsony. Ez az anyagnak a leginkább pozitív visszajelzés.

  Ellenállás az agresszív környezetnek

  Az értékeléseket a liveshchers, arra lehet következtetni, hogy a chamoten tégla reagál rosszul a savas környezet, így nem szükséges, hogy alkalmazza azt, ahol van egy fenyegető savval érintkezve. A kvarc tégla lúgos reakciókból szenved – nem vonatkozik olyan helyeken, ahol tervezik, hogy mészrel dolgozzanak.

  Vízelnyelés

  A szakértői vélemények szerint a kemence tégla vízgyűjtő hatása nagyon nagy. A kő égése során a pórusok kialakulnak, képesek nedvességet készíteni a külső környezetből. Ha az építőanyag nyitott levegő, a hó alatt vagy az eső alatt marad, akkor a kezdeti állapotból 30% -át nyerheti. Ezért figyelmet kell fordítania a téglák tárolásának helyére, és kizárja a Net-en való kapcsolatait.

  A kémény tégláról szóló információk nem tévednek az építőanyag kiválasztásában. De még az elméleti írástudás és a téma teljes tanulmányozása is, maga a sütők építése jobb a szakember bízása. Az ilyen vállalkozások hibái a háztartások egészségét és életét költhetik.

  Még több tipp a kemencék vezetője számára az alábbi videóban találhatók.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: